Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
- nie zgłoszenie się na któryś z wykupionych lotów / nie anulowanie lotu na który nie zamierzasz się stawić nie skutkuje żadną karą, opłatą itp. oraz nie skutkuje w przypadku lotu/ów linią lotniczą Wizzair anulowaniem lotu powrotnego zakupionego w ramach jednej rezerwacji.
- anulowanie - poza bardzo drogimi biletami - w Wizzair jest nieopłacalne tj. opłaty związane z anulowaniem przewyższają zwykle cenę kupionego biletu/ów lotniczych linii lotniczej Wizzair Hungary https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... zkodowania
* Do 14 dni przed lotem - opłata za anulowanie w wysokości 309 ​zł​, następnie otrzymasz zwrot środków
* W ciągu 14 dni przed odlotem - otrzymasz pełen zwrot po opłaceniu usług dodatkowych i 405 ​zł​ opłaty za niewykorzystane miejsce
- Jest kilka sposobów anulowania rezerwacji: telefonicznie przez telecentrum Wizz Air i przesyłając roszczenie— rozpatrzenie może potrwać 30 dni
- rozwiązaniem jest zakup biletów podczas nowej rezerwacji wraz z usługą Wizz Flex: cena 24-95 zł/osoba/lot
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... /wizz-flex

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 13 Paź 2024 13:50 

złoty
Czas masz do 21.12 do 3 godzin przed lotem, tyle że jednocześnie zamrożone "ochłapy" z kwoty bazowej.
Chyba, że faktycznie Wizzair istotnie coś zmieni w godzinach czy datach lotów.

Edit, ze strony Wizzair

Do 2 tygodni
OPŁATA ‎272,18 zł – ‎362,90 zł
Anuluj rezerwację do 14 dni przed odlotem, a otrzymasz zwrot środków, jeśli uiścisz opłatę za anulowanie.

Poniżej 2 tygodni
OPŁATA ‎362,90 zł – ‎453,63 zł + USŁUGI
Jeśli anulujesz rezerwację w ciągu 14 dni przed odlotem, opłata za anulowanie będzie wyższa, a my nie będziemy w stanie zwrócić Ci środków za zakupione usługi

rafal100_2004 napisał(a):
Hej,

lot wychodzący 21.12
lot powrotny 28.12

niestety jest konieczność anulowania rezerwacji, a ponieważ koszty biletu są zdecydowanie wyższe od opłaty za anulowanie, opłaca się je ponieść....

na razie czekać do max 14 dni przed wylotem, bo gdyby wizz wykonał jakieś ruchy dotyczące zmiany godziny wylotu, mogę mieć anulowanie za free....
jeśli wizz nie wykona ruchu, zgłosić anulowanie lotu max 14 dni przed wylotem....

dobrze kombinuję?
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#482 PostWysłany: 08 Mar 2025 17:23 

Wie ktoś jak sprawdzić ile Wizzair potrąci mi za anulowanie biletów kupionych na początek sierpnia na lot do Hiszpanii? Infolinia w Polsce dziś nieczynna a nie wiem w jakim momencie przy próbie anulowania biletów pokaże się opłata za tą czynność.
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 08 Mar 2025 17:30 

złoty
Aplikacja Wizzair
U góry z prawej klikasz w 3 kropki i wybierasz
Anuluj lot
Bez zatwierdzenia pokaże czy i ile będzie do zwrotu
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 24 Cze 2026 18:39 

Taka sytuacja. Mamy lot 14 lipca, niestety jedna z podróżujących dostała pilne skierowanie do szpitala w terminie podróży i mamy zaświadczenie od lekarza. Przy formularzu reklamacji ze względów zdrowotnych jest informacja że jeśli zgłoszę reklamację to mogę zyskać 50% tego co przez anulowanie z poziomu rezerwacji. Z poziomu rezerwacji pobierają około 600 zł. Pytanie czy jak złożę przez ten formularz, to jest szansa na odzyskanie 100% pieniędzy za ten bilet? czy może anulować bilet z poziomu rezerwacji i później złożyć reklamację ?

Dodam jeszcze że lot został przesunięty o kilka minut.
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 24 Cze 2026 21:16 

niebieski
Skoro przesunięty, dzwon do skutku na infolinię - pieniądze do odzyskania
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 25 Cze 2026 16:52 
Awatar użytkownika

Loty: 608
Kilometry: 726 332
Krajów: 46 / 21.5%
srebrny
lukas1987 napisał(a):
Dodam jeszcze że lot został przesunięty o kilka minut.

Czy zmiana została zaakceptowana? Jeśli nie to napisz reklamację, ze nie wyrażasz zgody na zmianę godzin lotow, poniewaz Ci one nie odpowiadaja, bo jest to dla Ciebie za późno/za wcześnie i musisz zrezygnować z lotu z ich winy, bo nie wyrażasz zgody na jednostronną zmianę warunków przewozu. Poinformuj ich takze, ze w przypadku odmowy zwrotu gotowki rozpoczniesz procedure chargeback, ktorej kosztem zostaną oni obciążeni.

Jak mimo wszystko przyjdzie odpowiedź odmowna to składasz reklamację w banku i oni juz przekaza to dalej do Visa/Mastercard i w drodze chargebacku odzyskasz pieniądze.

#487 PostWysłany: 25 Cze 2026 17:20 

srebrny
Ja 2 tygodnie temu dostałem zwrot na kartę za taki przesunięty o kilka minut lot.
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 07 Lip 2026 12:40 

Udało mi się dorwać człowieka na infolinii i powołałem się na zmianę terminu lotu. Kasa zwrócili mi bez problemu.
 Profil Relacje PM off
Kashpir uważa post za pomocny.

#489 PostWysłany: 08 Lip 2026 08:31 
Awatar użytkownika

złoty
A taka sytuacja: bilet kupiony za środki Wizz -> drobna zmiana rozkładowa -> telefon na infolinię, że chcę zwrot -> zgoda -> przychodzą jakieś resztki -> reklamacja -> odpowiedź, że to było dobrowolne anulowanie = opłaty -> powtórna reklamacja -> nie mamy pana płaszcza.

Gdyby to był zwykły bilet, zrobiłbym chargeback i tyle, ale przy środkach Wizz nie ma jak. Co w takiej sytuacji? Każdą sugestię przyjmę chętnie.

#490 PostWysłany: 08 Lip 2026 09:09 

srebrny
Napisz/powiedz, że żądasz dostępu do nagrania rozmowy z Infolinią. Gdzieś chyba mi mignęło kiedyś, że przechowują je przez 90 dni.
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.
kameander uważa post za pomocny.

#491 PostWysłany: 08 Lip 2026 09:16 
Awatar użytkownika

złoty
Zrobiłem to pół godziny temu. Pytanie, co dalej: gdzie ewentualnie mógłbym z tym uderzać? Spróbuję jeszcze jedną reklamację, ale pewnie znów zignorują, więc - kto następny? Nigdy z czymś takim nie miałem do czynienia.

#492 PostWysłany: 08 Lip 2026 10:04 

złoty
Tym razem reklamacja przez ich stronę i formularz.
W treści reklamacji oczywiście powolaj się na ustalenia z rozmowy telefonicznej z pracownikiem Wizzair i że prosisz o jej odsłuchanie.
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#493 PostWysłany: 08 Lip 2026 10:13 
Awatar użytkownika

złoty
No właśnie już pierwsza reklamacja była przez stronę i z powołaniem się na rozmowę, ale faktycznie gdy uzyskam nagranie, spróbuję jeszcze raz z odniesieniem się do konkretnych wypowiedzi.

Naprawdę dziwna sprawa - zawsze szło sprawnie, a tu nagle idą w zaparte, że po zmianie rozkładowej postanowiłem anulować odpłatnie bilet z flexem 🤯

#494 PostWysłany: 08 Lip 2026 10:49 

srebrny
Cytuj:
ale faktycznie gdy uzyskam nagranie

Nie uzyskasz.
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#495 PostWysłany: 08 Lip 2026 10:53 
Awatar użytkownika

Loty: 776
Kilometry: 1 140 597
Krajów: 84 / 39.3%
HON fly4free
Z nimi do tylko do uokiku. Choć raczej się tym nie przejmują, przy ostatniej reklamacji odpowiedzieli nie na temat przesyłając fragment regulaminu a na końcu napisali - jak się nie podoba skarż się dalej i zapewne podali nieprawidłowe linki

Ta linia to kpina

Nie to co konkurent, który niczego nie udaje.

Image
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#496 PostWysłany: 04 Sie 2026 12:32 

Cześć, chcę anulować w Wizzair lot w obie strony, na ten moment opłaca mi się to zrobić. Jednak nie do końca rozumiem ich regulamin, przejrzałam ten wątek, ale nie doszukałam się odpowiedzi na moje pytanie, będę wdzięczna za pomoc:

Nie mam Wizz Flex. W aplikacji pokazuje mi tylko "Refundacja w środkach Wizz", chciałabym jednak o ile się da otrzymać zwrot w oryginalnej formie płatności, czyli na konto. Wg regulaminu:
"Po dokonaniu dobrowolnego anulowania online i zażądaniu zwrotu środków na konto WIZZ nie ma możliwości wycofania się z tego procesu ani wprowadzania dalszych zmian. Nie ma możliwości późniejszej zamiany środków WIZZ na środki, jakimi zapłacono oryginalną metodą płatności. Środki WIZZ będą ważne przez 1 rok. Środki WIZZ można zamienić na pierwotną metodę płatności za pośrednictwem Centrum Kontaktowego Wizz Air."

Te zdania dla mnie trochę się wykluczają... Czy powinnam nic nie klikać w aplikacji, tylko od razu skontaktować się z infolinią? Jeśli tak, to czy za takie połączenie i usługę anulowania będzie kolejny dodatkowy koszt, bo jak przejdę do zakładki "Kontakt" to pod numerem infolinii jest informacja "Opłata za transakcję w Telecentrum jest pobierana za każdą transakcję w przypadku wniosków, które są również dostępne online. (68,38 zł /pasażer)". Teoretycznie anulowanie jest dostępne online, ale tylko na zwrot w środkach Wizz. Nie chciałabym ponosić kolejnych opłat. :? Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 04 Sie 2026 12:44 

złoty
Tak to działa od kilku lat w Wizzair
Jak masz możliwość darmowej anulacji lotów to klikasz w anuluj, po chwili pkt będą na koncie Wizz
Dopiero potem klikasz na ich stronę
https://www.wizzair.com/pl-pl/wniosek-o ... edytu-wizz

by odzyskać zwrot kasy np na konto bankowe kk
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 04 Sie 2026 13:05 

Ok, dziękuję, bo w tym regulaminie jest tak napisane, jakby anulując z aplikacji nie dało się potem przekształcić. :? Chodzi mi o ten fragment: "Nie ma możliwości późniejszej zamiany środków WIZZ na środki, jakimi zapłacono oryginalną metodą płatności. "
Opłatę za anulację i tak muszę ponieść, ale wolę wziąć co dają, bo zwrócą prawie 50% ceny biletu, lepsze to niż nic. Dlatego zależy mi na wypłacie na konto bankowe.
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 04 Sie 2026 15:08 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
Ale moment bo tu wygląda na niedogadanie - robisz zwrot ze względu na zmianę rozkładu której nie akceptujesz czy na swój wniosek ponosząc koszt "anulacji" ? Bo wtedy nie jestem pewien że środku z kredytu da się odzyskać.
 Profil Relacje PM off  

#500 PostWysłany: 04 Sie 2026 15:44 

złoty
Skoro jest dorosły, a jasno napisał że ma drogie bilety i mu się to kalkuluje
Tyle, że to potrwa
JAK ANULOWAĆ
Zaloguj się na swoim koncie Wizz.
Wybierz swoją rezerwację, klikając „Szczegóły” pod lotem.
W prawym rogu strony Przegląd rezerwacji kliknij przycisk „Wprowadź zmiany”.
Wybierz „Anuluj lot”.
Wybierz loty, które chcesz anulować (możesz anulować jeden lub oba etapy podróży).
Wybierz pasażerów, których dotyczy anulowanie (możesz wybrać wszystkich pasażerów lub pojedynczych podróżnych).
Sprawdź kwotę podlegającą zwrotowi, potwierdź anulowanie i poczekaj na przetworzenie zwrotu. Przetwarzanie zwrotu pieniędzy może potrwać do 72 godzin.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości