Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 23 Lut 2026 20:37 

niebieski
...I marnowania czasu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#562 PostWysłany: 23 Lut 2026 21:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
Legion1 napisał(a):
Celem jest zebranie elitarnych ludzi (lekarze, prawnicy itp) zeby gadali sobie ...

Przepraszam, a do której grupy zalicza się pomysłodawca tego projektu?
6 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#563 PostWysłany: 23 Lut 2026 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Do "itp." :lol:

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#564 PostWysłany: 23 Lut 2026 21:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jaki kraj, taki Reform Club.
I jaki kraj, taki Phileas Fogg.

Btw, jak coś, to mogę komuś postawić wejscie do klubu. W sumie, tyle tego jest warte

Image
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#565 PostWysłany: 23 Lut 2026 22:26 

Ostrzeżenia: 1
niebieski
On to powiedział! On to powiedział! On to powiedział! :mrgreen:

"Idziemy na jakość - nie na ilość" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jutro już tego filmu albo komentarzy nie będzie
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#566 PostWysłany: 23 Lut 2026 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 400
Kilometry: 706 728
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
Ogolnie tak. Jaki Pająk jest podróżniczo każdy tutaj wie. Ignorant, ale czasami z braku laku człowiek go obejrzał. Jednak po osiągnięciu miliona subów ( tu trzeba pogratulować) odklejka poszła nie w tą stronę co trzeba. Chyba za bardzo uwierzył w to, ze jego fani pójdą za nim w każdy pomysł.
Jak widać po komentarzach pod tym filmem nastąpiło małe zderzenie ze ścianą i fakt jestem zaskoczony, ze do tej pory nie ma żadnej reakcji na cały wysyp negatywów bo z reguły szybko kasował negatyne wpisy, a tu totalna cisza.
W ogóle cała ta rozmowa to jest jak idealna antyreklama pomysłu.

#567 PostWysłany: 24 Lut 2026 00:53 

niebieski
W sumie wystarczy, że zdobędzie kilka osób to tego klubu wzajemnej adoracji to i tak będzie do przodu o kilka USD. Widać można znaleźć głupszych od siebie.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#568 PostWysłany: 24 Lut 2026 04:17 

srebrny
Legion1 napisał(a):
Generalnie to samo co w durnych filmikach. Pająk rozmawia z jakism typem o tym jak świetny to jest pomysł. Celem jest zebranie elitarnych ludzi (lekarze, prawnicy itp) zeby gadali sobie na WhatsAppie i 2 razy do roku się spotkali :)
Oczywiście 10 tyś USD nie pokrywa żadnych kosztów wyjazdów i spotkań grupy. 99% komentarzy to bardzo negatywny odbiór tego pomysłu.

dziekuje ze ogladales zebym ja nie musial ogladac. widocznie takie czasy, wystarczy przebrac dresy na garnitur i juz sie jest dzentelmenem ;) ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#569 PostWysłany: 24 Lut 2026 06:53 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 524 827
Krajów: 84 / 39.3%
srebrny
Ja uważam, że cały ten przypadek to świetny materiał socjologiczny.

Ja czasem zerkam na jego filmy i czytam komentarze.
Przykładowe komentarze z randomowych filmów, nie trzeba ich specjalnie szukać, są takie pod każdym jednym filmem.

"Znów Piotrze jesteś wielki... i odważny."
"Wspaniały reportaż.. Prosimy o więcej..."
"Szacun za spróbowanie tej potrawy na 25 minucie"
"Dziękuję Wojowniku. Powodzenia w podróży. Szacunek dla ciebie za te podróże".
"Złoty medal dla rodziców za wychowanie tak wspaniałego człowieka"
"Wojowniku wielki szacunek"

Ja to się dziwię, że wy się dziwicie :) . To są produkcje niskiego kalibru i są i tak wystarczająco dobre dzięki jego montażyście. Dla wielu ludzi on jest wspaniały, niezwykle odważny i darzą go szacunkiem (sic!). Takie mamy społeczeństwo. Moim zdaniem wielu z widzów byłoby w stanie zagłosować na niego, gdyby kandydował nawet na Prezydenta. Bo dla wielu z tych ludzi to jest człowiek, który im pokazuje coś więcej niż ich szara rzeczywistość. Dla nich to jest wystarczające. Skoro dla wielu ważne jest, czy w tureckim serialu ona spotka jego i czy będzie wielka miłość, to dlaczego ktoś nie może się zachwycać filmami Pająka. Z drugiej strony... wielu z widzów pierwszy raz w życiu usłyszało niektóre nazwy krajów. Oni są zachwyceni. Zastanawiałem się nad tym chwilę. No i czy to jest złe?

Tutaj na forum jesteśmy najnormalniej w świecie bardziej wyedukowani podróżniczo. Mamy większe aspiracje, potrzeby i świadomość. Trochę płaczemy nad tym, tak jak kiedyś wyśmiewano Disco Polo, a artyści głównego nurtu mogli tylko pomarzyć o nakładach płyt tych pierwszych. Bo to obraz społeczeństwa, którego być może nie dostrzegamy. Nie każdy chodzi do Opery i nie każdy chodzi na kabarety. No i niech tak będzie.

Idąc dalej... facetowi faktycznie trochę odbiło, ale jak czyta pod każdym filmem, który wstawia w zasadzie niemal każdego dnia, jaki to jest wielki i jakim szacunkiem go darzą, to czy można się mu dziwić?

Ja uważam, że facet na pewno się rozwinął przez te podróże, mimo wszystko. To, że dostrzega szanse i monetyzuje teraz swoją popularność, to w zasadzie powinniśmy pochwalić. Bo przecież nikt jednak nie broni nam przez 7 lat codziennie nagrywać materiał, nawet jeśli to podróżniczy gniot. Co zarobi to jego. Pewnie za jakiś czas on będzie pasywnie odcinać kupony od swoich inwestycji, a wielu z czytelników forum będzie klepać swoją pracę na etacie.
Jak to się pięknie mówi, "Psy szczekają, karawana jedzie dalej".

I teraz pojawia się Gentlemen’s Travel Club. No aż mi w zębach zazgrzytało, jak to zobaczyłem. Bo ja podzielam zdanie, że ani on żaden Gentleman, szurający klapkami, mlaskający i cmokający do kamery, ani umówmy się wielki podróżnik. Raczej turysta, ale już moim zdaniem z dużym doświadczeniem.

No i chodzę na komentarze tego ostatniego filmu, a tam ci sami, którzy wcześniej wychwalali i wielbili, piszą tak:

/aha, komentarze wyłączył/

Kurcze, nie ma już tych komentarzy, wyłączył je na YT :lol:. No wczoraj czytałem. Była lawina hejtu na niego i wyśmiewania. Sporo pisało, że go oglądali, ale się zmienił. Że teraz kasa, że już oni, jego wierni czytelnicy, się nie liczą. Że ich oddzielił kreską od pospólstwa i teraz na bogaczy. Pomijam hejt na sam pomysł i co do zasady miał rację, tłumacząc, dlaczego tyle. Natomiast wylało się mega duże wiadro pomyj ludzi, którzy poczuli się przez niego oszukani. Bo on był ten NASZ. Taki ludzki, bliski. Zawsze się uśmiechał na filmach. Dobry człowiek. No a teraz to już tylko chce być Gentlemanem i chce swoje podróże pokazać bogatym.

Tak rozumieją ten temat ludzie, którzy byli z nim i go wspierali. No a przecież ten klub nie jest dla wszystkich. To na serio dobry przykład postrzegania przez ludzi tego, co jest dobre, a co złe dla nich. Kto jest tym dobrym, a kto złym. Tak jak w polityce w sumie. Bez rozważania merytorycznego, a tylko na poczuciu przynależności.

Mnie to śmieszy osobiście, ale uważam, że znajdą się tacy, którzy z pewnością będą chcieli za te pieniądze poczuć się jak elita. To czysta psychologia.
Nas ten temat rusza, bo nam bliskie są podróże. Dlatego my też przyrównujemy go do naszych potrzeb.

Nie zmienimy jego postrzegania świata, możemy jedynie edukować naszych najbliższych. Moi znajomi słyszą ode mnie, że wiedzy nie powinni szukać w jego filmach i to jest jedyna cegiełka, jaką dokładam. W pozostałych kwestiach uważam, że dajmy innym żyć, jak chcą.
13 ludzi lubi ten post.

#570 PostWysłany: 24 Lut 2026 09:27 
Awatar użytkownika

niebieski
@DAD oczywiście masz dużo racji w tym co piszesz. Chętnych nigdy nie zabraknie, pewnie chłopak trochę obserwujących straci, ale myślę, ze finansowo coś tam na plus wyjdzie jesli znajdzie Chętnych. No, a takich co chcą poobcować z kimś znanym/influencerem dla lansu i podbicia ego nigdy nie brakuje. Nawet za kasę.
Jedno jest niezmienne- Pająk hejtu i konstruktywnej krytyki nie akceptuje co dla mnie tez świadczy o jego zarozumialstwie (mam na myśli krytykę) I finalnie caly film został usunięty ;)
Dlaczego jego fani mogą czuć się oszukani ? Bo fajny chłopak co chciał zmienić swoje życie i kochał podróże nagle zaczął otaczać się osobami, które kojarzą się z roznymi biznesami (typu Midel) I przeciętnego widzą Pająka odrzucają.
DAD lubi ten post.

#571 PostWysłany: 24 Lut 2026 13:45 

niebieski
No i usunął
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#572 PostWysłany: 02 Mar 2026 22:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Na salony będzie powaracał prekursor podróżniczego youtube czyli Faza. Zapowiedział na swoim koncie podróż do...Syrii i Iraku (mial być jescze Liban, ale chyba odpuscił)
Faza planuje ruszyć jakoś na dniach i jak to napisał chce pokazać, że media to jedno, a rzeczywistość to co innego.
Nie wiem co sądzić o jego pomyśle.

#573 PostWysłany: 03 Mar 2026 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Jeszcze 6-7-8 lat temu oglądałem go z zainteresowaniem - nawet ciekawe rzeczy pokazywał mimo prymitywnego języka.

Ale w porównaniu do Planety czy BezPlanu to jednak dziś jest przepaść.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#574 PostWysłany: 03 Mar 2026 03:37 

niebieski
Fazowski to był oglądany jedynie z tego powodu , że jak nagrywał to cały polski podróżniczy youtub to była pustynia. O poziomie fazowskiego świadczy najlepiej to , że ten, który się na nim wzorował ( co sam powtarzał ) to nasz dżentelmen.

Dżentelmen wrzuca kolejne filmy a w komentarzach cały czas o elitarnym klubie :mrgreen: nawet w filmie Polusia gdy się pojawił takie same komentarze.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#575 PostWysłany: 03 Mar 2026 08:42 
Awatar użytkownika

platynowy
Legion1 napisał(a):
Ogolnie tak. Jaki Pająk jest podróżniczo każdy tutaj wie. Ignorant, ale czasami z braku laku człowiek go obejrzał. Jednak po osiągnięciu miliona subów ( tu trzeba pogratulować)....

No nie wiem czy gratulowac....
Nie bede komentowal tego typa - bo nie, pato zostawiam innym. Natomiast serio wierzycie ze to jest 1mln subow i on tak etycznie to zdobyl, tak jak etycznie i ladnie "pracuje"? Retorycznie pytam...
Kto ma watpliwosci (jak ja).... mala analiza, poswiecilem troche poranaka na zabawe nad tym tutuberem.

Wnioski wyciagnijcie sobie sami - nie na podtsawie randomowych i pojedynczych komentarzy ale na podstawie 3 lat filmow, 644 video i okolo cwierc miliona data points - tych ktorych nie usunal. Jak ktos chce zrobic glebsza analize - sluze zrodlem. Ta moze byc lekko zaburzona i jednostronna. Ale mozna ja pociagnac jeszcze bardziej - na rzie mi sie nie chce na niego tracic czasu. Wiele elementow w danych pokazuje manipulacje zasiagami, lajkami i subskrypcjami, tu tylko maly wycinek. Podkreslam - nie wszystkie dane i wnioski moga byc w 100% poprawne. Sami sobie przemyslce i zastanowcie sie czy warto sie dac wkrecac.

Załączniki:
Pajak2.jpg
Pajak2.jpg [ 375.58 KiB | Obejrzany 931 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#576 PostWysłany: 03 Mar 2026 09:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do podejrzeń w przypadku subów Pająka to czasami pojawiały się u niego komentarze, ale z reguły szybko je kasował jak to on.
W kwestii GTC to ciekaw jestem czy wroci do pomysłu bo od momentu opublikowania tej tragicznej rozmowy cisza u niego w tej kwestii, ale jak widać fani nie zapominają :)

Natomiast Faza faktycznie był chyba wtedy oglądany przez wszystkich. Fakt poziom miał jaki miał, ale był naturalny. Z rok temu albo i więcej był krótko w Indiach, ale tego w ogóle nie oglądałem.
Ogólnie podziwiam, ze mając małe dziecko, żonę i budowę domu pcha się teraz w taką przygodę. Twierdzi, ze wraca do tego co kocha, ale myślę, że pobudki są trochę inne.

#577 PostWysłany: 04 Mar 2026 08:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Sorka za post pod postem, ale Pająk wydał oświadczenie:
"Siemanko

Kieruje to do normalnych widzów którzy są ze mną od wielu lat i co mnie bardzo dziwi zwątpili we mnie i w moją uczciwość słuchając jakiś bzdur hejterów które są wyssane z palca i nie mają żadnej podstawy.

Jesli ktoś zarzuca mi to że kogoś oscamowem, oszukałem, ktoś stracił pieniądze to dawać dowody! ?

Założenie grupy GTC to legalny biznes do którego chciałem dołączyć bo widziałem w tym super potencjał do rozwijania się. Nikomu nic nie wcisnąłem i jeśli ktoś chciał dołączyć to tylko i wyłącznie z własnej woli także bardzo się dziwię skąd ten hejt.
Grup takich w Polsce jest już parę i ludzie którzy do mnie z tym przyszli nie wymyślili koła na nowo tylko sami byli w takiej grupie.

Wiem że hejterzy mieli pole do popisu bo sami nic w życiu nie osiągnęli i najlepsze co mogą robić to oczerniać innych.
Bardzo zawiodłem się na widzach którzy w to uwierzyli po tym jak tyle lat mnie oglądają i dobrze wiedzą jaki jestem i że przy mojej aktualnej sytuacji materialnej i tym co budowałem 7 lat w internecie, totalną głupotą byłoby oszukiwanie widzów także SAMI POMYŚLCIE A NIE SŁUCHAJCIE TYCH BZDUR W KOMETARZACH.

Nazwa Gentleman’s travel club była zaciągnięta od brytyjskich dżentelmenów którzy spotykali się w klubach żeby ze soba rozmawiać, rozbić interesy i dobrze się bawić. Tu też się dziwię dlaczego to zostało akurat podstaw do hejtowania ale to tylko o nich świadczy.

Raz na zawsze zamykam ten temat. Nie będzie już to nigdzie poruszane a jeśli ktoś będzie cały czas ubliżał w komentarzach to oczywiści będzie blokada ? Kanał jest ten dla ludzi którzy chcą fajnie spędzić czas podczas oglądania moich podróży a nie do hejtowania głupimi i bezpodstawnymi komentarzami oczerniającymi moją osobę.

Jeszcze raz podkreślam. Nie macie prawa mi zarzucać scamu (oszustwa) bo do takiego czegoś nigdy nie doszło i to że nie potraficie zrozumieć tego biznesu to wasz problem nie mój.

Pozdrawiam wszystkich widzów którzy stanęli w mojej obronie w komentarzach! Cieszę się że was mam i że nie daliście się zmanipulować jak inni. Dziękuję ??"
tropikey lubi ten post.

#578 PostWysłany: 04 Mar 2026 08:16 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Czyli co, nikt się nie zgłosił i zamyka ten projekt? Ciekawe czemu
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#579 PostWysłany: 04 Mar 2026 08:26 
Awatar użytkownika

niebieski
@Darek M. wystarczy zerknąć na komentarze pod jego filmami.
To będzie się za nim jeszcze długo ciągnęło. Myślę, ze przerosła go fala krytyki, hejtu itp.za ten pomysł.

#580 PostWysłany: 04 Mar 2026 08:54 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Biorąc pod uwagę nie tylko oglądalność filmów Wojownika (czy innych podobnych) ale także ile miejsca poświęcono mu i dyskusji o jego filmach chociażby na tym forum podróżniczym, to nie tylko to jego sukces. Jednak także zaskoczenie, że taka dyskusja o nim ma miejsce, chociaż wg mnie nie ma o kim czy o czym dyskutować na forum takim jak fly4free. :) Ot taka moja mała uwaga, niejako przy okazji.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bigosm oraz 7 gości