Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 661 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 06 Sie 2017 21:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
BrunoJ napisał(a):
ok, głupota, ale czy kompletna?

@BrunoJ, nie wiem czyja glupote miales na mysli?
W kazdym razie, jesli chodzi o Faze, to biorac pod uwage, jak komunistyczne rezimy, np. w Korei:

jak-mozna-wyjsc-z-polnocnokoreanskiego-wiezienia,1125,113448&p=941599#p941599

potrafia na podobne akty zareagowac, to moim zdaniem kompletna glupota. ;)

Kod:
Dawid Fazowski (właściwie Dawid Krawiec), polski podróżnik podczas swojej podróży po Azji udał się do Wietnamu. Autor wideobloga „Przez Świat na Fazie” podczas pobytu w Hanoi postanowił w ramach manifestu „Anticomunistico” zerwać komunistyczne flagi porozwieszane na ulicach stolicy Wietnamu. Jedną z flag zdjął z masztu stojącego przed Ministerstwem Przemysłu i Handlu Socjalistycznej Republiki Wietnamskiej.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#122 PostWysłany: 06 Sie 2017 21:22 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Oczywiście, że swoją. Nad głupotą faziego nie muszę sie zastanawiać.
3 ludzi lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

#123 PostWysłany: 22 Wrz 2017 09:11 

Loty: 119
Kilometry: 272 798
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Za chwilę Faza w Dzień Dobry Tvn
Przyznam że jestem trochę zaskoczony...
 Profil Relacje PM off
makdeb lubi ten post.

#124 PostWysłany: 22 Wrz 2017 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Tylko krowa nie zmienia poglądów :lol:
tartal lubi ten post.

#125 PostWysłany: 22 Wrz 2017 13:56 
Awatar użytkownika

Loty: 400
Kilometry: 706 728
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
Faza tłumaczył to na fb, ale albo jestem ślepy albo po fali hejtu skasował wpis. Jak ktoś ma link niech da bo nie miałem jak zobaczyć :)

#126 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/p ... 41706.html
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:20 
Awatar użytkownika

niebieski
To, to jest must see :lol: Początkowo nawet lubiłem Fazę, ale on takie rzeczy wygaduje, że czasem słów brakuje. Zwłaszcza te docinki polityczne, czy po prostu ostatnimi czasy jawna hipokryzja.

#128 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:34 

niebieski
Kolo od 3 lat jakoś się tam rozwija, jego kanał jest już naprawdę popularny a komercjalizacja tego wszystkiego, sponsorzy, reklamy itd to była tylko kwestia czasu. Umówmy się pewnie zdecydowana większość osób poszła by tą samą drogą..
Ja tam nie mam nic przeciwko..
Natomiast stacja w jakiej się pojawił budzi we mnie niemałe zaskoczenie. Szczególnie znając jego poglądy :roll:
Dla mnie gość staje się coraz mniej wiarygodny...
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie o to mi chodzi. Komercjalizacja pewnie kusiła i to rozumiem, natomiast taki zwrot w nastawieniu do konkretnych stacji, które wg niego reprezentują konkretne poglądy lub nawet są finansowane z wiadomych źródeł jest dla wielu nie do zaakceptowania.

#130 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Może ktoś streścić, o co chodzi?

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli obejrzysz kilka odcinków już teraz Fazowskiego to dostrzeżesz jakie poglądy wyznaje i to nie jest problemem. Problemem jest to w jaki sposób je wyrażał. Było w tym wątku już o akcji w Wietnamie tj. zrywaniu flag, itp.
Faza należy do tych, którzy stanowczo twierdzili, że nie czyta GW ani nie ogląda TVN, a dzisiaj występował w "Dzień Dobry TVN".

#132 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:44 

niebieski
Ja myślę że się pogubił i chyba jest świadomy że ta wizyta w tej stacji to nie był najlepszy ruch :lol:
Sądzę to choćby po tym że ta wizyta nie była zapowiedziana nawet na jego kanale, żadnego zaproszenie, nic...
Tylko jeden wpis na FB który zresztą został usunięty w trybie expresowym.
Ciekawe czy w tym roku Faza pojawi się na Marszu Niepodległości :lol:
Myślę że tym razem przyjęcie może być chłodne :lol:
 Profil Relacje PM off
makdeb lubi ten post.

#133 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:53 

Możecie pluć na Fazę, ale niestety, w rzeczywistym świecie nie ma innego wyjścia. Jeśli nie macie jakiejś bardzo dobrze płatnej pracy, która umożliwi wam połączenie pracy z pasją, musicie przejść na komercję. Bez pieniędzy nie da się inwestować w sprzęt, podróżować ani rozwijać i w końcu trzeba będzie zakończyć działalność.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale tu nikt na nikogo nie pluje.

#135 PostWysłany: 22 Wrz 2017 14:57 

niebieski
sieczu napisał(a):
Możecie pluć na Fazę, ale niestety, w rzeczywistym świecie nie ma innego wyjścia. Jeśli nie macie jakiejś bardzo dobrze płatnej pracy, która umożliwi wam połączenie pracy z pasją, musicie przejść na komercję. Bez pieniędzy nie da się inwestować w sprzęt, podróżować ani rozwijać i w końcu trzeba będzie zakończyć działalność.

proponuje czytać ze zrozumieniem...
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 22 Wrz 2017 15:04 

-- 22 Wrz 2017 15:01 --

makdeb napisał(a):
Ale tu nikt na nikogo nie pluje.

Tu nie, ale na Facebooku można znaleźć sporo nieeleganckich wypowiedzi pod adresem Fazy w związku z wizytą w DD TVN.

-- 22 Wrz 2017 15:04 --

Razem napisał(a):
sieczu napisał(a):

proponuje czytać ze zrozumieniem...

Z lektury wpisów dotyczących tematu (nie tylko tu) zrozumiałem, że Faza wystąpił w programie TVN, opiniotwórczej stacji, która promuje inne poglądy polityczne niż najpopularniejszy polski podróżnik, w związku z czym rozpętała się wielka burza. Obejrzałem też rzeczony program. Niestety, jestem zbyt głupi, aby czytać ze zrozumieniem, więc kończę swój udział w dyskusji.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 22 Wrz 2017 15:24 

niebieski
Tu nie ma plucia tylko pokazanie lekkiej hipokryzji.
Faza wybil sie na tym, ze nie jest komercyjny a do tego ma swoje poglady, dosc kontrowersyjne.
I mowi co chce, robi co chce. Takie lekko spontaniczne a do tego buntownik.

I teraz idzie do TVN, udziela wywiadu niczym ulizane gwiazdki Instagrama czy Facebooka.

Lekka hipokryzja jest.
To tak jakby jakis Sebek z osiedla ciagle biegal i krzyczal na policje a potem poszedl na testy do policji i jakims cudem sie dostal.
Tez moze gadac, ze pieniadze, praca itp ale nadal to bedzie lekko dziwnie wygladalo.

Wiadomo, mozna zmieniac zdanie itp. Ale teraz Faza nie moze sie dziwic, ze ma rozne komentarze na FB.
Skoro wybil sie na swoim buntowniczym podrozowaniu to zmiana profile i takie sztuczne wywiady jedynie problemow narobia.
Przy okazji reklamodawcy i odbiorcy przyjda nowi ale nie bedzie lekko ...

Tak ogolnie nigdy fanem jego nie bylem. Ale tez nie wchodze i nie robie mu balanaganu na profile.
Po prostu jestem neutralny i z tej perspektywy oceniam ...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#138 PostWysłany: 22 Wrz 2017 16:15 

niebieski
W lekkim oderwaniu od stricte tematu akurat "Fazy", chociaż również Jego się tyczące. I a propos Jego poglądów.

"Naprawę Państwa należy zacząć od naprawy pojęć"- święte słowa, szczególnie dziś.

W normalnym, wolnym ,etycznym społeczeństwie, każde medium- a im większe i im bardziej znaczące, tym bardziej jest to ważne- pełni przede wszystkim misję.
Podobnie jak lekarze, adwokaci wszelkiego rodzaju czy nawet służby. To aberracja dzisiejszych czasów, że na takie zawody- również na dziennikarza- patrzy się przede wszystkim przez pryzmat zarobków, pomijając etykę całkowicie.

W tym kontekście- można mieć o TVN (czy bardziej skrajnych przypadkach typu GW) swoje zdanie, nienajlepsze, ale to zdanie nie powinno przeszkadzać w korzystaniu z tego medium jako z medium stricte.
To ich misja- przekazywać informacje.

I tak samo, jak mogę się nie zgadzać z lekarzem w/s Jego poglądów politycznych a nawet jego niektórych poglądów medycznych, tak bardzo chętnie dam się mu wyleczyć czy wezmę receptę.
Mogę się nie zgadzać z ogólną linią programową TVNu, ale chętnie skorzystam z ich usług jako medium przekazywania informacji- czy po stronie gościa czy po stronie widza i mam do tego wszelkie moralne prawo- inaczej, niżby niektórzy przesiąknięci demagogią chcieli.

Mało tego, o zgrozo, mam prawo od tych mediów, zgodnie z ich misją, wymagać pewnych standardów przyjętych w branży. Np. podstawowego obiektywizmu w przekazie informacji a także uniwersalności tego przekazu.
W tym kontekście, ani Faza nie robi niczego złego, chociaż prywatnie może uważać TVN za najgorszą TV pod słońcem, ani nikt inny, kto zechce obejrzeć ten program.

Sytuacja, w której nasze występy medialne, czy też- przyziemnie- korzystanie z danych mediów, determinuje się przez poglądy polityczno- społeczne jest nie tylko całkowicie chora, ale też szkodliwa; podziały poglębiają się jeszcze bardziej, misja i etyka zanikają całkowicie. A zupełnie nie o to w tym chodzi.

Chociaż osobiście głęboko popieram poglądy wolnościowe / antysocjalistyczne / antymarksistowskie, to napisałem z tuzin listów do GW, a ta większość z nich nawet wydrukowała! Tak samo chętnie oglądam TVN czy wlasnie rzeczoną GW czytam, oczywiście z grubą rezerwą.
 Profil Relacje PM off
Kański lubi ten post.

#139 PostWysłany: 22 Wrz 2017 22:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
sieczu napisał(a):
Z lektury wpisów dotyczących tematu (nie tylko tu) zrozumiałem, że Faza wystąpił w programie TVN, opiniotwórczej stacji, która promuje inne poglądy polityczne niż najpopularniejszy polski podróżnik, w związku z czym rozpętała się wielka burza.

Nie mam zoltego pojecia o polskiej polityce, jak rowniez nie wiem jakie zapatrywania polityczne ma Dawid Krawiec, o ksywie Faza, ale nie wiedzialem, ze TVN jest zwiazany z ktoryms obozem politycznym.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 22 Wrz 2017 22:34 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Dawid Krawiec nie jest już Dawidem Krawcem ale Dawidem Fazowskim.
Wystąpił o zmianę nazwiska i uzyskał zgodę.
Na FB chwalił się nowym dowodem.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
anulkax7 lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 661 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości