Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1194 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 21 Paź 2014 13:25 

Witam,

Proszę o pomoc w zaplanowaniu podróży do Tajlandii. Poruszać się będziemy samolotami aby mieć więcej czasu. Zależy nam na zobaczeniu Bangkoku(2 dni) oczywiście, okolicznych wysp z Krabi(6 dni), spędzeniu sylwestra w fajnym miejscu, może Chaing Mai jeśli czas na to pozwoli oraz na pewno Angkor. Oto daty:

28.12.14: Bangkok

29.12.14: Bangkok

30.12.14: ?

31.12.14: ?

01.01.15: ?

02.01.15: ?

03.01.15: ?

04.01.15: ?

05.01.15: ?

06.01.15: ?

07.01.15: ?

08.01.15: ?

09.01.15: ?

10.01.15: Wylot z Bangkoku o 02:15

Wielkie Dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#262 PostWysłany: 21 Paź 2014 13:28 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Poszukaj trochę sam, podaj parę pomysłów (nie wiem plaża wyspy) i taki wstępny plan dla ciebie. Rozumiem ze nie wiesz co zrobić w 2 dni, ale ty chcesz żebyśmy ci cały program wycieczki zrobić. Na forum są wiele fajnych relacji z Azji, i dopasuj sobie :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#263 PostWysłany: 21 Paź 2014 13:30 

Loty: 46
Kilometry: 104 836
Krajów: 17 / 7.9%
Ja tu widze co innego.
Ty nie prosisz o pomoc, tylko o przygotowanie całego planu za ciebie. Najlepiej kilka roznych a ty sobie wybierzesz ktory pasuje.
Napisz swoj własny a my ewentualnie postaramy sie skorygowac albo cos innego zaproponowac jezeli bedziesz mial watpliwosci

edit.
zlitowałem sie
moze byc?

30.12.14: ?Krabi
31.12.14: ?Krabi
01.01.15: ?Phi Phi
02.01.15: ?Phi Phi
03.01.15: ?Raily
04.01.15: ?Angkor
05.01.15: ?Angkor
06.01.15: ?Angkor
07.01.15: ?Chiang Mai
08.01.15: ?Chiang Mai
09.01.15: ?Powrot do Bangkoku

Wedle twoich zyczen - moze byc?
Teraz tylko zaplanowac loty i transport wewnetrzny... Ewentualnie jak bedzie problem z tanimi biletami to modyfikowac plan... Rozwiazan jest mnostwo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kangurrr uważa post za pomocny.

#264 PostWysłany: 21 Paź 2014 13:36 

Ok :)

30.12.14: Okolice BAN: może jakaś 1 dniowa wycieczka. ?

31.12.14: Okolice BAN: floating market + ancient city + sylwester w BAN

01.01.15: Wylot z rana do Siem Reap

02.01.15: Angkor

03.01.15: Angkor

04.01.15: Wylot z rana z Siem Reap do Krabi

05.01.15: Krabi

06.01.15: Krabi

07.01.15: Krabi

08.01.15: Krabi

09.01.15: Krabi + wylot wieczorem do BAN

Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 21 Paź 2014 13:56 

Loty: 46
Kilometry: 104 836
Krajów: 17 / 7.9%
Wez pod uwage ze koszt biletow lotniczych do/z siem reap nie musi byc wcale tani. No chyba ze koszty ciebie nie przerazaja.
Krajowe bilety duzo latwiej upolowac (juz bilety bangkok-chiang mai, chiang mai-krabi bez wiekszego problemu kupowalem po 700 bht). Do angkor jechalem kolejką + taksowka (trzeba liczyc minimum 8-9 godzin) z bangkoku bo bilety lotnicze były dla mnie za drogie.

Zacznij od szukania biletow bo jezeli koszt lotu cie przerośnie to cały plan bedzie musial ulec modyfikacji.
 Profil Relacje PM off
kangurrr lubi ten post.
kangurrr uważa post za pomocny.

#266 PostWysłany: 21 Paź 2014 14:28 

Bangkok > Siem Reap bilety są po 200-300 zł. Zależy mi na czasie dlatego samolotem.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 21 Paź 2014 15:42 

Loty: 89
Kilometry: 252 650
Krajów: 21 / 9.8%
opracowuję podobny plan. tylko tym razem zamiast Krabi planowałam okolice Surat Thani. Narazie najbardziej problematyczne jest dla mnie wpasowanie w ten plan Angkoru. Drogo, daleko (krótki urlop więc nie chcę marnować dni na przejazdy) i w zasadzie w naszym budżecie mieszczą się tylko bezpośrednie loty z Siem Reap do BKK. Czy istnieją jakieś tanie linie latające bezpośrednio z Siem do Chiang Mai albo gdzieś na południe? Najlepsze co znalazłam to Kuala Lumpur, ale trochę nie wiem jak z tamtąd ruszyć na jakąś plaże (i czy warto)
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 21 Paź 2014 15:48 

Rezygnuję z okolic Bangkoku na 2 dni więcej na wyspach. Nowy plan:

30.12.14: BAN > Krabi

31.12.14: Krabi

01.01.15: Krabi

02.01.15: Krabi

03.01.15: Krabi

04.01.15: Krabi

05.01.15: Krabi

06.01.15: Krabi > Siem Reap

07.01.15: Angkor

08.01.15: Angkor

09.01.15: Siem Reap > BAN

Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 21 Paź 2014 15:50 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Ogólnie plan spoko, ale jedno ALE - Krabi to nie wyspa :) W okolicy za to wysp i wysepek trochę jest :)

-- 21 Paź 2014 14:52 --

DJADKJGU napisał(a):
opracowuję podobny plan. tylko tym razem zamiast Krabi planowałam okolice Surat Thani. Narazie najbardziej problematyczne jest dla mnie wpasowanie w ten plan Angkoru. Drogo, daleko (krótki urlop więc nie chcę marnować dni na przejazdy) i w zasadzie w naszym budżecie mieszczą się tylko bezpośrednie loty z Siem Reap do BKK. Czy istnieją jakieś tanie linie latające bezpośrednio z Siem do Chiang Mai albo gdzieś na południe? Najlepsze co znalazłam to Kuala Lumpur, ale trochę nie wiem jak z tamtąd ruszyć na jakąś plaże (i czy warto)

Tanich, bezpośrednich nie ma. Zostaje przesiadka w Bangoku z Air Asia, ewentualnie potem Nok Air. Łączenie południa Tajlandii z Chiang Mai i Kambodżą jest kłopotliwe w sensie lotów.

Z Kuala Lumpur najłatwiej jest polecieć na Langkawi i potem prom na Koh Lipe.

-- 21 Paź 2014 15:01 --

Zawsze poza tym zostają autobusy - taniej niż lotem jednak. W autobusie nocnym z Bangkoku na południe (lub do Chaing Mai, tylko po co ;) ) od bidy można się wyspać, odpadają też koszty jednego noclegu...
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 21 Paź 2014 16:28 

Dobry pomysł z autobusem choć i chyba można pociągiem nocnym - myślę że wygodniej nawet. Podróżował ktoś z Bangkoku na południe?
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 21 Paź 2014 17:07 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
kangurrr napisał(a):
Dobry pomysł z autobusem choć i chyba można pociągiem nocnym - myślę że wygodniej nawet. Podróżował ktoś z Bangkoku na południe?

Zapewne wiele osób. Ja wielokrotnie, ale autobusem - jest ich po prostu sporo więcej niż pociągów, a standard jest dobry.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.

#272 PostWysłany: 24 Paź 2014 04:37 

niebieski
Ja jechałem na południe do Surat Thani pociągiem nocnym a w zasadzie tą trasą w drugą stronę i jest bardzo OK. Jechałem też nocnym autobusem BKK-Krabi to sie chyba nazywalo VIP 24 i też bardzo OK poza tym ze klimę nastawiają jakby mięso chcieli mrozić.
Co do Twojego planu to ja zawsze polecam wypoczynek na koniec a nie ostre zwiedzanie na koniec. Dwa dni w Angkor jest męczące.
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 25 Paź 2014 23:15 

Chciałabym Was prosić o kilka rad i wszelkie uwagi do naszego planu podróży po Tajlandii (z małym przerywnikiem w Kambodży).
Ale na początek warto się przywitać, skoro to mój pierwszy post na tym forum. Witajcie więc :)

Do Tajlandii jedziemy we trójkę ja, jedna z moich koleżanek i mój brat. Dla wszystkich nas to pierwszy raz w Azji. Ja trochę podróżowałam, ale tylko po Europie - na własną rękę po centralnej i trochę z krakowskim supertrampem po wschodniej. Pozostała dwójka jest kompletnie zielona :)

Mamy wstępny plan, wiemy co byśmy chcieli zobaczyć (mniej więcej), mamy też kupione bilety lotnicze na przeloty między poszczególnymi miejscami.
A plan wygląda tak:
    01) 29.01 po kilkunastu godzinach lotu (z małą przerwą na przesiadkę) koło południa lądujemy w Bangkoku (lotnisko Suvarnabhumi). Ten dzień planujemy raczej leniwy, żeby przywyknąć do zmiany czasu, odpocząć po locie i przygotować się na intensywne kolejne dwa tygodnie. Planujemy jedynie krótki spacer po mieście, może masaż (polecacie jakieś konkretne miejsce?) i nocleg.
    02) 30.01 rano (o 10) z lotniska Don Muang lecimy do Siem Raep gdzie szybko zostawiamy plecaki w hotelu i ruszamy do Angkor.
    03) 31.01 ciąg dalszy zwiedzania Angkoru.
    04) 01.02 rano dalej zwiedzamy Angkor, wieczorem (chwilę przed 22) lecimy do Bangkoku.
    05) 02.02 w dzień zwiedzamy Bangkok. Wieczorem (około 21) z lotniska Don Muang lecimy na Phuket i transfer do Khao Lak
    06) 03.02 całodniowa wyprawa na Similany. Wieczorem przejazd do Phang Nga.
    07) 04.02 wyspa Jamesa Bonda i zatoka Ao Phang Nga. Wieczorem przejazd na Krabi.
    08) 05.02 Phi Phi
    09) 06.02 4 Island
    10) 07.02 ?
    11) 08.02 ?
    12) 09.02 rano leciemy z Krabi do Bangkoku (na miejscu będziemy przed 10). Zostawiamy bagaże w hotelu i zwiedzamy Bangkok.
    13) 10.02 zwiedzamy Bangkok.
    14) 11.02 wyjazd do Ayuthaya.
    15) 12.02 w dzień wciąż zwiedzamy Bangkok. Wieczorem (o 20.45) lecimy z powrotem do Polski.

I teraz milion (na początek miliona tylko 10 :)) pytań:
    01) Mamy 5 dni na wyspy i nie do końca mamy ten temat ogarnięty. Chcielibyśmy ten czas spędzić raczej aktywnie, ale też nie ekstremalnie. Całodniowe leżenie na plaży nie wchodzi w grę - wszyscy troje uważamy to za nudne. Co powinniśmy zobaczyć koniecznie? Na razie na liście mamy zatokę Ao Phang Nga, Phi Phi i rejon 4 Island. Co więcej?
    02) Co z noclegami na wyspach? Rezerwować? Iść na żywioł? Rozmiar grupy jest dość specyficzny, 3 osobowe pokoje nie są zbyt często spotykane, a dobrze by było gdyby były to 3 oddzielne łóżka (chociaż wytrzymamy na 2+1). Dodatkowo mamy jeden chyba niełatwy wymóg - noszę przy sobie adrenalinę (niestety alergia :/), która musi być przechowywana w chłodzie, więc potrzebuję dostępu do lodówki żeby móc schłodzić 'wkład chłodzący', który noszę razem z adrenaliną, żeby się nie przegrzała.
    3) Gdzie (w jakich miastach/miejscach) zatrzymać się na wyspach? Do wyprawy na Similany najsensowniesze wydaje mi się Khao Lak. Co z zatoką Ao Phang Nga? Co z rejonem Krabi (Krabi Town? Ao Nang? Coś jeszcze innego?)
    4) Pozostałe noclegi będziemy raczej rezerwować, pytanie gdzie? Czy polecacie, któryś konkretny serwis rezerwacyjny?
    5) Gdzie nocować w Bangkoku? Z noclegu między dniami 1 i 2 musimy w łatwy spośób dojechać na lotnisko. Gdzie byłoby się najlepiej zatrzymać? Czym z tej okolicy dojechać na lotnisko Don Muang?
    6) Jak ogarnąć Similany? Czy jednodniowy wyjazd tam ma w ogóle sens? Wydaje mi się, że to jest jedyna 'wycieczka', którą powinniśmy kupić zorganizaowaną i to jeszcze w Europie. Szczególnie że do Phuket przylatujemy dopiero wieczorem Czy możecie polecić jakiegoś organizatora?
    7) Co koniecznie zobaczyć w Bangkoku? I ile czasu poświęcić na poszczegolne rzeczy? Na razie wiemy, że chcielibyśmy na pewno zobaczyć Wat Phra Kaew i Wielki Pałac, Wat Pho, Złotego Buddę. Może dom Jima Thompsona, Muzeum Narodowe, któryś z targów na wodzie? Czy warto? Czy coś jeszcze? Zwiedzanie Bangkoku mamy podzielone na wiele dość krótkich część, więc musimy to dobrze rozplanować.
    8) Czym dojechać do Ayuthaya? Wydaje mi się, że najlepszą opcją będzie pociąg, ale czy na pewno?
    9) Do Kambodży mamy kupione bilety bez bagażu rejestrowanego. Gdzie w Bangkoku moglibyśmy bezpiecznie przechować nasze plecaki przez 3 dni?
    10) Co powinniśmy koniecznie spakować? Kupilismy maski i płetwy do snorkowania (wiem, że można wypożyczyć, ale jakoś nie przekonuje mnie to, że tyle ludzi wcześniej trzymało tę rurkę w ustach ;)) i póki co to całe nasze zakupy.

Z góry ogromnie Wam dziękuję za wszelkie komentarze.
---------
Kalina
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 25 Paź 2014 23:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Moim zdaniem mając tak krótki czas na zwiedzanie trzeba wybrać: północ albo południe Tajlandii. Wasz plan podróży, nie ubliżając, zakrawa o szaleństwo.Weźcie pod uwagę jetlag, potrzebę dłuższego snu po intensywnych wycieczkach, chęć zatrzymania się w jakimś miejscu. Mam nieodparte wrażenie, że w połowie planu będziecie zmęczeni bardziej niż koń po westernie.
Jeżeli przesadzam, proszę innych o naprostowanie - sportowe zaliczanie azjatyckich destynacji w możliwie krótkim czasie to skrajne niezrozumienie ducha tego kontynentu.
Tajlandia i Kambodża to jedne z tych miejsc, gdzie lepiej iść na żywioł niż pytać, choć internet i forum pęka w szwach od odpowiedzi.
ginger lubi ten post.

#275 PostWysłany: 26 Paź 2014 12:24 

nick przyznam, że nie rozumiem Twojego zarzutu o szaleństwo i zbyt intensywny plan. Przyznaję jest trochę chaotyczny - kilka krótkich wizyt w Bangkoku i jedynie jedna nieco dłuższa przed odlotem, ale jednocześnie nie mamy codziennych przejazdów/przelotów, nie napinamy się poświęcając jeden dzień na każde miejsce (na Angkor mamy niemal 3 dni, w Bangkoku będziemy tak na prawdę około 5-6 dni, to aż za dużo, stąd pomysł jednodniowego wypadu do Ayutthaya, do tego kilka dni na wyspach; wydaje mi się, że jedyne na prawdę napięte miejsce to Similany).
Piszesz, że powinniśmy wybrać czy północ czy południe i wydawało mi się, że to zrobiliśmy decydując się na Bangkok i okolice i południową część a zupełnie odpuszczając miejsca takie jak Sukhothai czy Chiang Mai. Jedynym odstępstwem od powyższego jest wizyta w Angkor w Kambodży.

Bierzemy pod uwagę jetlag - mamy jeden dzień na odespanie (pierwszy dzień w Bangkoku, w trakcie którego chcemy zrobić jedynie krótki spacer i może wybrać się na masaż), na więcej nie możemy sobie pozwolić, niestety czas mamy mocno ograniczony i chcemy go maksymalnie wykorzystać.

Na odpoczynek mamy czas na wyspach - 5 nie do końca zagospodarowych dni, ale tak jak pisałam wyżej, nie bardzo wiemy co możemy tam zobaczyć/zrobić więcej poza odwiedzeniem rejonu 4 island, Phi Phi i zatoki Ao Phang Nga. Nie chcemy spędzać całych dni na plaży - nie bawi nas to. Stąd moje pytanie - co więcej?

Piszesz, że internet pęka w szwach od odpowiedzi - zdaję sobie z tego sprawę, przygotowałam się mocno zanim rozpisałam ten plan. Jestem po lekturze kilku forów i 4 przewodników. Wiedzy jest jednak tak dużo, że mam kompletny mętlik, dlatego też postanowiłam poprosić o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 06 Lis 2014 10:49 

Witaj
A mogę spytać jakimi liniami lecicie? My tego samego dnia co wy wylatujemy Ukraińskimi :P a co ciekawe również prosto do Kambodży :) tylko my jeszcze tego samego dnia lecimy i mamy na Angkor jeden dzień.
Co do Jet Lag to jest naprawdę poważna spraw i nie lekceważcie tego! Będzie Wam ciężko skoro będziecie tam pierwszy raz ale musicie na siebie bardzo uważać. Z doświadczenia wiem, że warto zacząć wstawać godzinę albo i dwie wcześniej niż zwykle już kilka dni przed wylotem. Po drugie pierwszego dnia unikajcie alkoholu. będziecie mieli cały dzień żeby się Bangkokiem nacieszyć, idźcie spać przed północą i kupcie sobie przed wylotem melatoninę (już w samolocie można wziąć - poczytajcie dokładnie co i jak). Ja przy pierwszej podroży umierałam przez tydzień, przy drugiej wcale.
Co do Bangkoku
Ja pierwszych dnia pojechałabym na chatuchaka a wieczorem na chinatown
większość świątyń i pałac jest w jednym miejscu, blisko pałacu po drugiej stronie rzeki jest świątynia Wat Arun - mi się podobała
Dom Jima Thomsona bym sobie darowała. To troszkę informacji z naszego pierwszego wyjazdu
http://thaiwhy.wordpress.com/category/bangkok/
Co do wycieczek - na Similany spokojnie dotrzesz z Phuket.
My na Similany I Phang Nga jechaliśmy z Phuket i naprawdę nie żałuję
http://thaiwhy.wordpress.com/category/zatoka-phang-nga/
http://thaiwhy.wordpress.com/category/wyspy-similan/
Nie jestem tylko w 100% przekonana czy jak dolecicie na wyspę koło 22 plus transfer to załatwicie sobie wycieczkę na następny dzień :P Ale nie kupujcie tego z Polski bo zapłacicie ze 3 razy tyle. Zwłaszcza, że macie zapas czasu.
Weźcie skuterki pojeździjcie po okolicy pozałatwiajcie wycieczki zjedzcie coś dobrego połaźcie po sklepach... z pewnością będziecie mieli co robić :P
Co do Ayuthai. Jeżdza tam vany ale moim zdanim przejazd pociągiem jest atrakcją sam w sobie :)
http://thaiwhy.wordpress.com/category/ayutthaya/

Co do noclegu. Ja bym sie zatrzymała w Rambuttim tak samo jak na koniec. jeżdzą busy które zawoża na lotniska tylko od razu jak se zameldujecie to to załatwcie. ze 100 batów to kosztuje a będziecie mieli wszedzie bliżej niz nocowac w okolicach Meanga.

Co do budżetu to po opłaceniu przelotów (przejazdów nei bo to opłacalismy na bieząco) i hoteli my mieliśmy budzet 2000 zł na osobę i specjalnie nie oszczędzaliśmy :P zwłaszcza ze jak widze po cenie hoteli nei jest to jakiś wyjazd francuskich piesków :)
powodzenia :)
Mam nadzieję że choć trochę pomogłam
Malgosia
2 ludzi uważa post za pomocny.

#277 PostWysłany: 06 Lis 2014 11:09 

Chatuchak pierwszego dnia? :D ja z tamtad wrocilam z dodatkowym bagazem :P osobiscie polecam raczej na ostatni dzien, chyba ze ktos jest bardzo oszczedny i potrafiacy sie oprzec tym cudenkom :D my sie niezle nagimnastykowalismy zeby zabrac do PL 3 trojkatne poducho/materace haha

osobiście w BKK polecam zawsze Bang Kra Chao - to pierwsze miejsce jakie odwieziliśmy w tym mieście, co bylo swietna decyzja, bo z jednej strony to wciaz Bangkok, z drugiej chilloutowe miejsce i może dzięki niemu mam takie dobre wrażenia i taka doze miłości do tego miasta :D fajne jest tam wszystko, od samej miejscowy do kwestii dotarcia tam! w weekendy mają tam targ "cześciowo na wodzie" ktory jest bardzo fajny

a propos jet laga to nie ma co tu dywagowac bo kazdy indywidualnie go przezywa. Ja spalam calutki lot do BKK i jak dolecielismy wzielam prysznic i przelatalam jeszcze do 1 w nocy, potem sie super wyspalam i na drugi dzien bylam jak nowo narodzona. Teraz dolatujemy w poludnie i wieczorem od razu lecimy dalej wiec mam nadzieje ze w samolocie znow uda mi sie spac, bo to wydaje mi sie kluczowa sprawa. polecam :D
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 06 Lis 2014 13:56 

Plan spoko, poczatek meczacy, ale jak najbardziej do zrobienia :)
Te ostatnie 3 dni zostawilbym juz na zwiedzanie Bangkoku i okolic. Jeden dzien Ci odejdzie na Kanchanaburi i zostaja tylko 2 na zwiedzanie Bangkoku, a to nie jest wcale duzo jak na Bangkok

#279 PostWysłany: 06 Lis 2014 23:22 

Nie zapominajmy, ze Chatuchak jest weekendowym bazarem. My juz tak sie zrobilismy ze plan byl wrocic na zakupy ostatniego dnia... No ale nic

Nie zycze nikimu takiego samopoczucia jak ja mialam. Ale zasnac nie bylam w stanie do 3 :( ale my mielismy delikatny plan na dwa dni a nie od razu lot do Kambodzy :p

#280 PostWysłany: 07 Lis 2014 09:55 

no ja teraz sie zastanawiam czy zostawać w Chinag Mai na niedzielny market i wracać do BKK w poniedziałek i wieczorem lot do domu, czy wrócić z Chiang Mai w sobotę i niedzielę zostawić na Chatuchak? Thaiwhy, czytałam sobie Twojego bloga i widziałam, że nie byłaś zachwycona targiem w Chiang Mai? Z kolei mój kolega z Chiang Mai twierdzi, że to njalpeszy targ w Tajlandii i że wszystko jest dużo taniej niz w Bangkoku... ale on tak mówi o wszystkim w Chiang Mai (lokalny patriotyzm hehe) :P będę wdzięczna za rozwinięcie tematu ;) mi zależy na jakiś ozdobach do domu itp. bo ciuchy to wiem gdzie kupować :P No i jeszcze znalazłam coś takiego jak Chiang Mai saturday market - starczy mi jako namiastka tego niedzielnego?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1194 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość