Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 15 Sie 2012 22:54 
Awatar użytkownika

Hej, jakiś czas temu zarezerwowałem bilety na pociąg z Nykoping do Sztokholmu na 19-21.09.2012
Ostatnio przyszedł mi mail z sj.se o takiej treści:

"Hej, detta är ett meddalande från SJ gällande din resa med tåg 227 för avresa 2012-09-21 med bokning 2012-09-21. På grund av tågändringar kommer tåget utgöras av ett dubbeldäckartåg iställtet för ordinarie lok- och vagntåg. Vänligen tag valfri plats i bokad kategori. Trevlig resa! Hälsningar SJ"

Nie znam szwedzkiego, wg tłumacza google domyślam się, że nie wpływa to na godziny mojej podróży, a jedynie dotyczy samego składu pociągu. Mam rację? Dostał ktoś kiedyś coś podobnego?
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#162 PostWysłany: 25 Sie 2012 16:12 

Witam,
ile czasu zajmuje wyjście z lotniska? Ląduje o 23:20, ostatni flygbussarna jest o 00:00
Dam radę zabrać mapki i zdążyć na ten autobus? Lecę tylko z bagażem podręcznym.
Mam zamiar kupić bilety on-line, co jeśli będzie za dużo chętnych i braknie dla mnie miejsca? Podstawią zaraz drugi czy muszę czekać do 7:00 na następny?

No i co w wypadku gdy samolot będzie miał dłuższe opóźnienie? Zaczekają? :D
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 25 Sie 2012 17:14 
Awatar użytkownika

jeśli samolot się nie opóźni to spokojnie zdążysz bo to malutkie lotnisko, jeśli będziesz miał bilet to pojedziesz bo overbookingu raczej nie praktykują, a co do czekania to nie wiem
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 25 Sie 2012 17:30 

wi999 napisał(a):
jeśli samolot się nie opóźni to spokojnie zdążysz bo to malutkie lotnisko, jeśli będziesz miał bilet to pojedziesz bo overbookingu raczej nie praktykują, a co do czekania to nie wiem

Z tego co ja zrozumiałem na stronie z rezerwowaniem to tam bilet na autobus po zakupie ważny jest chyba 3 miesiące więc nie jest to na godzinę konkretną rezerwacja
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 25 Sie 2012 19:35 

llukasz napisał(a):
wi999 napisał(a):

Z tego co ja zrozumiałem na stronie z rezerwowaniem to tam bilet na autobus po zakupie ważny jest chyba 3 miesiące więc nie jest to na godzinę konkretną rezerwacja

No właśnie, rezerwacja nie jest na konkretną godzinę i stąd moje pytanie, jak to jest zorganizowane w przypadku gdy wszyscy się nie zmieszczą do jednego autobusu. Chciałbym mimo wszystko dostać się do centrum w nocy, a nie nad ranem, bo wtedy mi ucieka 7h zwiedzania :/

Teoretycznie na stronie jest napisane że autobusy są zsynchronizowane z przylotami, więc w razie opóźnienia autobus powinien czekać?
Ktoś się orientuje?
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 25 Sie 2012 21:20 

niebieski
skok napisał(a):
Hej, jakiś czas temu zarezerwowałem bilety na pociąg z Nykoping do Sztokholmu na 19-21.09.2012
Ostatnio przyszedł mi mail z sj.se o takiej treści:

"Hej, detta är ett meddalande från SJ gällande din resa med tåg 227 för avresa 2012-09-21 med bokning 2012-09-21. På grund av tågändringar kommer tåget utgöras av ett dubbeldäckartåg iställtet för ordinarie lok- och vagntåg. Vänligen tag valfri plats i bokad kategori. Trevlig resa! Hälsningar SJ"

Nie znam szwedzkiego, wg tłumacza google domyślam się, że nie wpływa to na godziny mojej podróży, a jedynie dotyczy samego składu pociągu. Mam rację? Dostał ktoś kiedyś coś podobnego?

Już pewnie doszedłeś do tego, ale piszą że zamiast normalnego pociągu będzie piętrowy i możesz sobie wybrać dowolne miejsce w zarezerwowanej klasie.
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 26 Sie 2012 12:44 

...a czy ktoś próbował łapać stopa do Sztokholmu z lotniska? 8-)
Oczywiście o "ludzkiej" porze...
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 26 Sie 2012 22:02 
Awatar użytkownika

simborek napisał(a):
...a czy ktoś próbował łapać stopa do Sztokholmu z lotniska? 8-)
Oczywiście o "ludzkiej" porze...

Oczywiście, że ktoś próbował! Spaliśmy w Nykoping, także rano zaczęliśmy łapać stamtąd. Po 20 minutach zatrzymała się babeczka, która wysadziła nas jakieś 40km od Sztokholmu. Później złapaliśmy jakiegoś Turka lub kogoś podobnego, z którym nie bardzo szło się porozumieć i podwiózł nas do najbliższej miejscowości na pociąg. Jako, że już nam się nie chciało wracać na autostradę, skorzystaliśmy z tego pociągu (34SEK).

Powrót zajął nam też trochę czasu, przejechane na 3 stopy:) Ale podwózka prosto na lotnisko:)

Jak bardzo Ci się nie spieszy i chcesz przyoszczędzić trochę kasy to polecam stopa:)

#169 PostWysłany: 27 Sie 2012 14:05 

Czy ktoś próbował korzystać z dojazdu tego?

http://www.terravision.eu/stockholm_skavsta.html

Wychodzi mi na 4 osobach (w tym jedna do 25 roku życia) 35zł oszczędności w stosunku do http://www.flygbussarna.se/

Czy ktoś tym jechał i może polecić? Czy przystanek jest w dogodnym miejscu a autobusy są wygodne?

Co prawda na jednej stronie jest płatność w EURO na drugiej w KORONACH, ale przy mojej karcie mastercard - rozliczenie w dolarach - i tak i tak dwa razy będę miał przewalutowanie

Pozdrawiam

PS: wygłupiłem się z tego co teraz doczytałem ta tańsza oferta to jeden i ten sam autobus tylko sprzedaż prowadzi jakiś pośrednik gdyż jest napisane, że usługa realizowana w partnerstwie z flygbussarna :) - mam rację?
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 28 Sie 2012 18:58 
Awatar użytkownika

Cześć w poniedziałek będę na lotnisku Skavsta, gdzie znajdę rozkład jazdy autobusów do Nykoping i skąd odjeżdżają autobusy z Nykoping na lotnisko Skavsta. Pewnie nie doczytałem tego na we wpisach ale będę wdzięczny za info.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 28 Sie 2012 19:19 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Rozkład:
http://tinyurl.com/8d46txd

W Nyköping autobusy odjeżdżają z dworca autobusowego i spod dworca kolejowego.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 28 Sie 2012 20:58 
Awatar użytkownika

@dlugi_szmul

Tak doszedłem do tego, że będzie to "piętrus" itd. Ale dzięki:)
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 29 Sie 2012 17:42 

Zamierzam spedzić noc na lotnisku. Czy ktoś wie czy są tam kontakty by podłączyć się z laptopem/telefonem?
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 30 Sie 2012 16:20 

Cześć, mam pytanie odnośnie zakupu biletów przez stronę http://www.terravision.eu/stockholm_skavsta.html, ktoś może kupował u nich bilety w ostatnim czasie? bo weszłam na ich stronę, ale nie dam rady zaznaczyć miejsc docelowych w Szwecji, a w związku z tym zarezerwować biletu. Po przejściu dalej wyświetla komunikat "The selected journey is not active." Czyżby już nie działali w Szwecji?
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 30 Sie 2012 18:52 

na to wychodzi bo i na mapce juz nie ma szwecji
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 30 Sie 2012 19:00 

trx napisał(a):
Zamierzam spedzić noc na lotnisku. Czy ktoś wie czy są tam kontakty by podłączyć się z laptopem/telefonem?

Tak, są, w hali odlotów przy oknach :)
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 03 Wrz 2012 21:37 
Awatar użytkownika

Reasumując bilet na autobus 515/715 można kupić na lotnisku tylko za gotówkę, a w autobusie tylko kartą?
W każdym autobusie jest terminal, można w ciemno wsiąść i kupować?

Ponadto, jakiś czas temu zarezerwowałem bilety Nykoping - Sztokholm dla 4 osób, 2 osoby prawdopodobnie się wykruszą i w ich miejsce chciałbym wziąć kogoś innego, bilety były non-rebookable oczywiście. Napisałem do SJ ale mi odpisali, że nie można zmienić nazwiska na bilecie. A jak jest w praktyce, czy przy wsiadaniu do pociągu, kontroli konduktorskiej trzeba pokazywać dokument z nazwiskiem?
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 06 Wrz 2012 11:43 
Awatar użytkownika

skok napisał(a):
Reasumując bilet na autobus 515/715 można kupić na lotnisku tylko za gotówkę, a w autobusie tylko kartą?
W każdym autobusie jest terminal, można w ciemno wsiąść i kupować?

Ponadto, jakiś czas temu zarezerwowałem bilety Nykoping - Sztokholm dla 4 osób, 2 osoby prawdopodobnie się wykruszą i w ich miejsce chciałbym wziąć kogoś innego, bilety były non-rebookable oczywiście. Napisałem do SJ ale mi odpisali, że nie można zmienić nazwiska na bilecie. A jak jest w praktyce, czy przy wsiadaniu do pociągu, kontroli konduktorskiej trzeba pokazywać dokument z nazwiskiem?

tak, można śmiało wsiadać i kupować, mnie się poszczęściło i w drodze powrotnej kierowcy padła bateria w terminalu i przejażdżkę miałem za darmo :)

co do pociągu to jechałem wczoraj na trasie Nykoping-Sztokholm i z powrotem, w obie strony konduktorzy nie sprawdzali zgodności biletów z dokumentami, do tego w drodze powrotnej (jakiś starszy skład bo na porannym był fajny piętrowy) konduktor nie miał nawet czytnika kodu kreskowego tylko długopisikiem zrobił kółeczko i tyle
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 08 Wrz 2012 17:28 

Jeżeli mam kupiony bilet kolejowy na daną godzinę, to mogę pojechać wcześniejszym pociągiem? Np. godzinkę wcześniej? Ktoś tak próbował ?
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 11 Wrz 2012 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Może są jakieś nowe wiadomości, sporo osób teraz podróżuje przez Skavstę... ;)
Muszę się dostać ze Skavsty do Sztokholmu, a następnego dnia ponownie na lotnisko, jednak bilety ze stron podanych wcześniej są chyba obecnie droższe.
Ktoś pisał też o możliwości dostania się za 150SEK w dwie strony...
Reasumując, jak w tej chwili najtaniej zrealizować podróż Skavsta - Sztokholm - Skavsta?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość