Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 23 Mar 2025 11:40 

srebrny
Nawet 39 minut przed odlotem odprawa już była zamknięta, za każdym razem, gdy się chciałem odprawić
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#82 PostWysłany: 26 Mar 2025 07:54 

@jacek96 też Turkish ? na loty krótkie, czy dalekie trasy ?
kupiłem bilet LOTem do IST , gdzie się okazało że na trasie KRK-IST jest LOT , a na trasie IST-KRK jest samolot Turkish , co ciekawe w ogóle nie mam dostępu do wyboru miejsc na samolot Turkish ! czy to normalne ?
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 26 Mar 2025 08:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla potomnych, nic odkrywczego ale może kogoś uspokoi. Check in w KRK na 4 stanowiskach, otwarty 3h przed odlotem, bardzo sprawnie. Większa grupa na jednej rezerwacji, Pani bez problemu wrzuciła nas do jednego rzędu na locie IST - MNL, pomimo że system wcześniej przypisał mi i dziecku inne miejsca (przedzielone korytarzem).
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 26 Mar 2025 23:22 

Loty: 115
Kilometry: 247 279
Krajów: 26 / 12.2%
-- 26 Mar 2025 21:59 --

George1 napisał(a):
@jacek96 też Turkish ? na loty krótkie, czy dalekie trasy ?
kupiłem bilet LOTem do IST , gdzie się okazało że na trasie KRK-IST jest LOT , a na trasie IST-KRK jest samolot Turkish , co ciekawe w ogóle nie mam dostępu do wyboru miejsc na samolot Turkish ! czy to normalne ?

Wg mnie normalne, kiedyś na rezerwacji KRK-IST-CUN i z powrotem na tych krótkich odcinkach nie miałam możliwości wyboru miejsc, tylko na tych międzykontynentalnych, wszystkie loty TK.

-- 26 Mar 2025 22:22 --

Kothson napisał(a):
Chcę zmienić numer karty dla jednego z pasażerów, czy w TK jest to możliwe czy dopiero przy desku? Przeszukałem na www i web i nie widzę. Wydaje mi się, że kiedyś była opcja. Podałem nr TK, ale chce podać inny numer (też TK) czy nie zrobią problemów na lotnisku?

turkish-airlines-opinie-recenzje-uwagi,226,56869?start=1420#p1662528

Post #1428
 Profil Relacje PM off
George1 lubi ten post.
George1 uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 07 Kwi 2025 11:09 

Dzień dobry,
Potrzebuję pilnej odpowiedzi gdzie mam wpisać przy odprawie w Turkish Airlines nr dowodu osobistego.
Jadę z grupą 8 osób i 3 nie maja paszportów.
Podczas próby odprawy widzę tylko opcję:
paszport- czy tam ma wpisać dane dowodu ?
czy tez w Schengen pernament resident?

Bardzo proszę o pomoc, wylot jutro rano do Stambułu z Krakowa.
Dziękuję bardzo,
Monika
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 07 Kwi 2025 11:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Można się odprawić na lotnisku w Krakowie jutro, na spokojnie
 Profil Relacje PM off
Monika CH uważa post za pomocny.

#87 PostWysłany: 07 Kwi 2025 12:06 

@Zeus dzięki. Wątpliwości co do tego gdzie wpisać dowód ogarnęły mnie niestety, jak już uzupełniłam dane pasażerów i wpisałam nr dowodów w rubryce paszport i dałam zapisz. Olśniło mnie, że może jednak ma być inaczej i zrezygnowałam z dokończenia odprawy. Próbowałam edytować i wykasować te dane dowodów i o ile mogę skasować nr D.O. z rubryki paszport oraz w rubryce kraj wystawienia zmienić na : wybierz, tak już jest problem ze skasowaniem daty wygaśnięcia.
Zabieram m.in. moja 71 letnią ciocię, fankę historycznych seriali tureckich, która marzy, żeby zobaczyć pałac Topkapi, ale już pal lich z miejscami obok siebie, ważne żeby wylecieć do Stambułu.
Kilkanaście razy leciałam z TK, ale po raz pierwszy odprawiam kogoś na dowód i zgłupiałam.
Wysłałam maile do biur w Warszawie i Krakowie, ale na razie bez odzewu.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 07 Kwi 2025 12:56 
Awatar użytkownika

srebrny
rubryka dot. dokumentu tożsamości służy tylko i wyłącznie do potwierdzenia czy pasażer posiada niezbędny dokument podróży,
to są dane nieweryfikowalne
potrzeba wpisać tylko i wyłącznie prawidłowe imię i nazwisko a także ważność paszportu, która musi być powyżej 6 miesięcy, resztę danych można wymyśleć, jak mawiał klasyk - "sztuka jest sztuka"

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 07 Kwi 2025 13:19 

Sprawa się już wyjaśniła, dostałam odpowiedź z krakowskiego biura TK.
Miła Pani/Pan napisała, że można w rubryce paszport wpisać dane dowodu osobistego i kontynuować odprawę,
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam krakowskie biuro TK :)
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 22 Kwi 2025 01:09 

Loty: 85
Kilometry: 234 712
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Moi drodzy niestety muszę zmienić datę wylotu - chore zwierzaki (mam taryfę semi-flex także dopłata będzie nieduża) ale mam kupione bilety dla kotów i psa, według nowych przepisów kupione po listopadze 2024 nie podlegają żadnemu zwrotowi. Na czacie kazali złożyć kopię zaświadczenia lekarskiego o stanie zdrowia zwierząt i wysłać. `czy ktoś miał podobną sytuację?
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 11 Lip 2025 07:17 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 30 926
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Witajcie
mam jutro lot Turkishem i nie mogę się odprawić.
Pierwszy fragment do Stambułu z Krakowa realizuje LOT
a Następnie TK ze Stambułu do Singapuru.

Rozumiem że tylko opcja na lotnisku pozostaje? Boję się że nas rozsadzą na tym dłuższym fragmencie trasy :(

IMPORTANT!
Check-in cannot be completed due to a problem occurred in one of the flights. You can try to check-in later or complete it at the airport.

Your first flight is being operated by another airline. For this reason, you should contact the related airline.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 11 Lip 2025 07:29 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Krajów: 30 / 14.0%
Spróbuj odprawić się na stronie lub aplikacji LOTu, miałem kiedyś lot łączony LOT i TAP kupiony w TAPie i podobny problem z odprawą, dopiero osobne odprawy zadziałały.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#93 PostWysłany: 11 Lip 2025 10:26 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 30 926
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
trunks napisał(a):
Spróbuj odprawić się na stronie lub aplikacji LOTu, miałem kiedyś lot łączony LOT i TAP kupiony w TAPie i podobny problem z odprawą, dopiero osobne odprawy zadziałały.

Dzięki.
Wszedłem na LOT i faktycznie udało się odprawić
ale na stronie TK niestety cały czas mówi, że się nie da
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 10 Wrz 2025 16:17 

Witam. Mam mały problem. Mianowicie zabookowalam loty z Hanoi do Warszawy przez Stambuł na 5 grudnia liniami Turkish Airlines. Okazało się, że lot został odwołany i automatycznie przebookowano mi lot na 3 grudnia z dwudniowym przymusowym pobytem w Stambule, ponieważ lot ze Stambułu mam dopiero 5 grudnia. Największym zaskoczeniem dla mnie jest fakt, że żadnej zmiany lotu nie akceptowałem. W konwersacji przez feedback na stronie internetowej turkish airline upierają się ,że dokonałem akceptacji zmiany. Ciekawostką jest też fakt, że nie dostałem smsa o odwołaniu lotu a tylko i wyłącznie o rzekomej akceptacji zmiany i braku możliwości zmiany terminu lotu. Żadne argumenty nie przemawiają do nich, a rozmowa wygląda bardzo specyficznie, śmiałbym powiedzieć, że tak jak bym rozmawiał z mało inteligentnym botem.... . Miał ktoś podobne doświadczenia? Pozdrawiam!

P.S z ciekawostek dodam, że zmienili tego dnia tylko godzinę lotu i lot zamiast o 8:30 rano z Hanoi jest o 22 wieczorem. Nie umieją mi odpowiedzieć dlaczego przebookowali mi lot na 3 grudnia..
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 10 Wrz 2025 20:37 

HON fly4free
A po co konwersujesz przed feedback zamiast zadzwonić i porozmawiać z agentem, który - zawsze jest taka szansa - będzie bardziej pomocny?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#96 PostWysłany: 10 Wrz 2025 22:07 

Agent telefonicznie przekierował mnie na feedback. Powiedział, ze tylko w ten sposób można załatwić ten problem. U niego w systemie też jest adnotacja, że niby zaakceptowałem lot i nic już on nie może zrobić..
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 10 Wrz 2025 22:22 

HON fly4free
A jesteś pewien, że nic nie klikałeś sprawdzając zmianę ? Link w mailu czy w coś w apce?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#98 PostWysłany: 10 Wrz 2025 22:54 

złoty
Jest to trochę dziwne. Mam akurat na stole "schedule change" od TK i w mailu o zmianie jest tylko guzik "manage booking" a po przejściu na www są tylko dwie opcje: "cancel flight" lub "change flight". Nie ma wariantu o akceptacji. Poniekąd, podczas trzech moich rozmów z konsultantami dowiedziałem się, że mogę zaakceptować proponowane przez linię zmiany... I tutaj pojawia się pytanie czy przypadkiem @kieloni nie miał biletu wystawionego przez OTA, który to jakoś zaakceptował zmianę?
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 10 Wrz 2025 22:59 

Kupowałem lot na turkish airlines. Mam podobnie, brak opcji akceptacji tylko po wciśnięciu manage booking kieruje mnie od razu do tego zmienionego lotu... .
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 11 Wrz 2025 00:04 
Awatar użytkownika

złoty
U mnie w apce, przy zmienionym locie, jest do wyboru też potwierdzenie wyboru nowego lotu + wspomniane wcześniej cancel i change.
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość