Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

"Jeśli Twoje pytanie dotyczy istniejącej rezerwacji, skontaktuj się z nami za pośrednictwem numeru Telecentrum Wizz Air dla Istniejących Rezerwacji (+48 22 266 61 11, numer telefonu o stawce lokalnej)."
Obsługa w języku polskim: poniedziałek - piątek godz. 9:00-18:00. Obsługa w języku angielskim codziennie przez całą dobę.
wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5455 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273  Następna
Autor Wiadomość
#5401 PostWysłany: 09 Gru 2025 22:23 

Loty: 110
Kilometry: 244 523
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Na infolini zmienią jak sobie życzysz. Usuwałem juz pard razy podróznych z rezerwacji . Oczywiście jeżeli przysługuje możliwosć zmiany.
 Profil Relacje PM off
terrop lubi ten post.
terrop uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#5402 PostWysłany: 09 Gru 2025 22:27 

niebieski
Działa.
 Profil Relacje PM off
terrop lubi ten post.
terrop uważa post za pomocny.

#5403 PostWysłany: 24 Gru 2025 01:20 
Awatar użytkownika

Słuchajcie, w przeszłości gdy Wizz odwoływał lub zmieniał godziny/dni lotu to dawał możliwość zmiany daty, lotniska wylotu i docelowego. Mam odwołany lot do Rzymu i w apce jedyną opcją to zwrot kasy i zmiana godziny lotu o 10h do Aten i też nie mogę zmienić lotniska wylotu w apce. Wizz zmienił zasady? Ktoś coś wie na ten temat ?
 Profil Relacje PM off  

#5404 PostWysłany: 24 Gru 2025 01:26 

srebrny
A dostałeś już maila o odwołaniu z informacją o 3 opcjach? jak jest za wcześnie, to czasem opcje te nie działalją jeszcze
Ja w odwołanej jakiś czas temu rezerwacji nadal mam opcje zmiany i standardowy komunikat "Możesz zmienić rezerwację na lot na tej samej lub — w razie konieczności — podobnej trasie na inny dzień przypadający na 14 dni przed pierwotnie zaplanowanym opóźnionym lub odwołanym wylotem lub na 30 dni po nim, w zależności od dostępności wolnych miejsc"
 Profil Relacje PM off  

#5405 PostWysłany: 24 Gru 2025 01:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 637
Kilometry: 963 361
Krajów: 62 / 29.0%
Rzym na Ateny? To się kupy nie trzyma - coś musiało się popsuć w tej rezerwacji, najlepiej dzwonić na infolinię. Zmiany w takim przypadku infolinia robi bezkosztowo.

#5406 PostWysłany: 24 Gru 2025 09:06 

niebieski
Abej napisał(a):
Słuchajcie, w przeszłości gdy Wizz odwoływał lub zmieniał godziny/dni lotu to dawał możliwość zmiany daty, lotniska wylotu i docelowego. Mam odwołany lot do Rzymu i w apce jedyną opcją to zwrot kasy i zmiana godziny lotu o 10h do Aten i też nie mogę zmienić lotniska wylotu w apce. Wizz zmienił zasady? Ktoś coś wie na ten temat ?

Mam to samo na anulacji z wczoraj - anulowane AUH na styczeń 2027. Brak możliwości samodzielnej zmiany, jedynie refund w przeglądarce.

Chyba mialem juz kiedyś podobnie, trzeba było dzwonić na infolinie i zmienili -14/+30.
 Profil Relacje PM off  

#5407 PostWysłany: 24 Gru 2025 09:50 
Awatar użytkownika

To dwa oddzielne loty. Rzym z Poznania odwołany, Ateny z Kato zmiana godziny. Przy odwołany locie mam tylko I wyłącznie możliwość zwrotu pieniędzy. Przy locie do Aten jedyną rzeczą, ktorą mogę zrobić to zmienić datę lotu.
 Profil Relacje PM off  

#5408 PostWysłany: 24 Gru 2025 10:19 

złoty
myca007 napisał(a):
Abej napisał(a):

Mam to samo na anulacji z wczoraj - anulowane AUH na styczeń 2027. Brak możliwości samodzielnej zmiany, jedynie refund w przeglądarce.

Chyba mialem juz kiedyś podobnie, trzeba było dzwonić na infolinie i zmienili -14/+30.

W przeglądarce Edge wszystkie warianty wyświetla, łącznie z ograniczeniem kalendarza zmian -14/+30 dni.
Jednak przy próbie anulowania
Obecnie nie możemy przetworzyć Twojego wniosku o zwrot pieniędzy. Spróbuj ponownie później.

Pogubili się i trzeba poczekać kilka dni, skoro te loty w tych samych datach i godzinach nadal można kupić :)
 Profil Relacje PM off  

#5409 PostWysłany: 06 Sty 2026 21:06 

platynowy
Taki banner pojawił mi się w aplikacji Wizz. Nie wiem jakiego lotu dotyczy, 05.01 leciałem FCO-KTW i mój lot był opóźniony 2:57h (ech..) i lecę ponownie na tej samej trasie 09.01. Banner jest nieaktywny. Ktoś wie o co chodzi?Image

Masz prawo do opieki, telefonu, odszkodowania itp. ?
 Profil Relacje PM off  

#5410 PostWysłany: 12 Sty 2026 22:07 
Awatar użytkownika

Czy w WAW mierzą plecaki? Czy w miarę luźno?
 Profil Relacje PM off  

#5411 PostWysłany: 12 Sty 2026 22:15 

platynowy
@Dominik Matysiak mając luźną minutkę zerknij tutaj

viewtopic.php?t=20070
 Profil Relacje PM off  

#5412 PostWysłany: 14 Sty 2026 18:22 

Loty: 254
Kilometry: 667 834
Krajów: 57 / 26.6%
-- 14 Sty 2026 17:19 --

Ja takiego maila nie dostałem, a trochę tych lotów było w 2025. Dostaję jedynie teraz, ze mogę środki przekonwertować.
Ale póki co nic nie dostałem żadnego zwrotu.

Czekać czy pisać na jakąś infolinie?

"Dear Customer,
Please note that due to the changes in the Terms and Conditions of your Wizz Discount Club membership, we have credited the due compensation outlined on our website: https://www.wizzair.com/pl-pl/informacj ... count-club
Please note that you can convert your WIZZ credits into cash. Such a request must be submitted during the validity period of the WIZZ credits (WIZZ credits that have already expired cannot be converted).
If you wish to convert your WIZZ credits into cash, you should contact Wizz Air Customer Service and submit your request. You can also submit your request on the Wizz Air website. Please submit a claim via your Wizz Account using our webform in the "Service Complaints" category:
https://www.wizzair.com/en-gb/informati ... complaints
Please indicate at the beginning of the message: "PCA WDC CREDIT CONVERSION". Wizz Air will process the payment within 14 days of receiving all the necessary information.
Greetings,
Wizz Air Customer Service"

omnibusik napisał(a):
Hej! Dostałem dzisiaj takiego maila, czy wie ktoś o co chodzi?

Ponieważ przed dniem 29 kwietnia 2025 r. byłeś/aś Członkiem Wizz Discount Club („WDC”), i Twoja subskrypcja WDC (zawarta na warunkach WDC sprzed 29 kwietnia 2025 r.) była ważna po dniu 29 kwietnia 2025 r., chcemy Cię poinformować, że w wyniku interwencji Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów dokonaliśmy przeglądu naszych warunków i postanowiliśmy o przyznaniu rekompensaty dla członków WDC, którzy wykupili 12-miesięczną subskrypcję Wizz Discount Club przed 29 kwietnia 2025 r., i która to subskrypcja była ważna po 29 kwietnia 2025 r.

W Twoim przypadku rekompensata wynosi 15 EUR i jest należna za każdy lot, który zarezerwowałeś/aś w okresie od 29 kwietnia 2025 r. do dnia wygaśnięcia Twojej subskrypcji WDC (zawartej na warunkach WDC sprzed 29 kwietnia 2025 r.), i którego wartość (tj. koszt zakupionego przez Ciebie biletu) wynosił pomiędzy 19,99 EUR a 29,98 EUR. Wypłata rekompensaty nastąpi w formie kredytów WIZZ, które będą ważne przez 1 rok od dnia ich przyznania.

Zwracamy uwagę, że przyznane kredyty WIZZ możesz zamienić na gotówkę. Taka prośba powinna zostać złożona w okresie ważności kredytów WIZZ (możliwości konwersji nie przysługuje w odniesieniu do kredytów WIZZ, które już straciły swoją ważność).

Jeśli chcesz przekonwertować kredyty Wizz na gotówkę, powinieneś skontaktować się w tym celu z biurem Obsługi Klienta Wizz Air i zgłosić swoje żądanie konwersji kredytów Wizz na gotówkę. Swoje żądanie możesz też zgłosić na stronie Wizz Air pod adresem: Prosimy o zgłoszenie reklamacji za pośrednictwem Twojego konta Wizz poprzez nasz formularza internetowy w zakładce „Skargi dotyczące usług” compliments and complaints .

Na początku wiadomości prosimy wskazać "PCA WDC CREDIT CONVERSION" Wizz Air zrealizuje płatność w ciągu 14 dni od otrzymania wszystkich niezbędnych informacji.

Poinformujemy Cię o zbliżającym się terminie wygaśnięcia przyznanych kredytów WIZZ

Niezależnie od powyższego, jeżeli nadal jesteś aktywnym członkiem WDC, informujemy Cię, że masz prawo skorzystać ze wszystkich benefitów, które Ci przysługiwały przed dniem 29 kwietnia 2025 r. Możesz korzystać też z innych benefitów, które zostały dodane / zmodyfikowane w związku ze zmianą Ogólnych Zasad i Warunków WDC, która weszła w życie po 29 kwietnia 2025 r. Dodatkowe benefity do których masz prawo korzystać jako członek WDC to:

a. Spersonalizowane oferty (w tym 10 EUR kredytu WIZZ na urodziny);
b. Priorytetową obsługę klienta;
c. Zwiększone korzyści u partnerów Wizz Air: członkowie WDC Standard / Standard Plus otrzymują 7% zwrotu kosztów rezerwacji hotelu w serwisie Booking.com i wynajmu samochodu za pośrednictwem Wizz Air w formie kredytów WIZZ, a członkowie Premium / Premium Plus otrzymują 10% zwrotu kosztów rezerwacji hotelu w serwisie Booking.com i wynajmu samochodu za pośrednictwem Wizz Air w formie kredytów WIZZ zamiast dotychczasowego stałego zwrotu w wysokości 5%.

-- 14 Sty 2026 17:22 --

Pytanie,

kupiłem bilet dla siebie i dla kolegi. Okazało się ze kolega tez sobie w między czasie kupił bilet ale mi nie powiedział.
Jest jakaś szansa na anulacje jednej rezerwacji? Czy po prostu kolega leci na dwóch miejscach :)
Tak z ciekawości: da się odprawić jedno nazwisko dwa razy na ten sam lot?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5413 PostWysłany: 14 Sty 2026 19:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Pizarro07 napisał(a):
Tak z ciekawości: da się odprawić jedno nazwisko dwa razy na ten sam lot?

Da się bez żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#5414 PostWysłany: 14 Sty 2026 19:19 

niebieski
Pizarro07 napisał(a):
Jest jakaś szansa na anulacje jednej rezerwacji? Czy po prostu kolega leci na dwóch miejscach :)

Możesz spróbować dzwoniąc na infolinię i wyjaśniając co zaszło.
 Profil Relacje PM off  

#5415 PostWysłany: 14 Sty 2026 23:57 

niebieski
Poniżej printscreeny zrobione w odstępie 2 godzin. Zastanawia mnie cena z ostatnich 30 dni przed promocją. Wygląda jakby Wizz podawał tam losową wartość, a nie faktyczną informację za ile to połączenie można było faktycznie kupić.Wczoraj była jeszcze inna wartość. Dyrektywę Omnibus też mają gdzieś?
Załącznik:
wizz.png
wizz.png [ 33.6 KiB | Obejrzany 1330 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5416 PostWysłany: 15 Sty 2026 00:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To nie jest najniższa cena dla tej daty, tylko dla trasy w dowolnym dniu.
 Profil Relacje PM off
wujekp lubi ten post.
wujekp uważa post za pomocny.

#5417 PostWysłany: 15 Sty 2026 01:30 

niebieski
Dzięki za wyjaśnienie. Czyli wartość tej informacji jest żadna. :(
 Profil Relacje PM off  

#5418 PostWysłany: 20 Sty 2026 19:40 

Pizarro07 napisał(a):

Ja takiego maila nie dostałem, a trochę tych lotów było w 2025. Dostaję jedynie teraz, ze mogę środki przekonwertować.
Ale póki co nic nie dostałem żadnego zwrotu.

Czekać czy pisać na jakąś infolinie?

"Dear Customer,
Please note that due to the changes in the Terms and Conditions of your Wizz Discount Club membership, we have credited the due compensation outlined on our website: https://www.wizzair.com/pl-pl/informacj ... count-club
Please note that you can convert your WIZZ credits into cash. Such a request must be submitted during the validity period of the WIZZ credits (WIZZ credits that have already expired cannot be converted).
If you wish to convert your WIZZ credits into cash, you should contact Wizz Air Customer Service and submit your request. You can also submit your request on the Wizz Air website. Please submit a claim via your Wizz Account using our webform in the "Service Complaints" category:
https://www.wizzair.com/en-gb/informati ... complaints
Please indicate at the beginning of the message: "PCA WDC CREDIT CONVERSION". Wizz Air will process the payment within 14 days of receiving all the necessary information.
Greetings,
Wizz Air Customer Service"

omnibusik napisał(a):
Hej! Dostałem dzisiaj takiego maila, czy wie ktoś o co chodzi?

Ponieważ przed dniem 29 kwietnia 2025 r. byłeś/aś Członkiem Wizz Discount Club („WDC”), i Twoja subskrypcja WDC (zawarta na warunkach WDC sprzed 29 kwietnia 2025 r.) była ważna po dniu 29 kwietnia 2025 r., chcemy Cię poinformować, że w wyniku interwencji Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów dokonaliśmy przeglądu naszych warunków i postanowiliśmy o przyznaniu rekompensaty dla członków WDC, którzy wykupili 12-miesięczną subskrypcję Wizz Discount Club przed 29 kwietnia 2025 r., i która to subskrypcja była ważna po 29 kwietnia 2025 r.

W Twoim przypadku rekompensata wynosi 15 EUR i jest należna za każdy lot, który zarezerwowałeś/aś w okresie od 29 kwietnia 2025 r. do dnia wygaśnięcia Twojej subskrypcji WDC (zawartej na warunkach WDC sprzed 29 kwietnia 2025 r.), i którego wartość (tj. koszt zakupionego przez Ciebie biletu) wynosił pomiędzy 19,99 EUR a 29,98 EUR. Wypłata rekompensaty nastąpi w formie kredytów WIZZ, które będą ważne przez 1 rok od dnia ich przyznania.

Zwracamy uwagę, że przyznane kredyty WIZZ możesz zamienić na gotówkę. Taka prośba powinna zostać złożona w okresie ważności kredytów WIZZ (możliwości konwersji nie przysługuje w odniesieniu do kredytów WIZZ, które już straciły swoją ważność).

Jeśli chcesz przekonwertować kredyty Wizz na gotówkę, powinieneś skontaktować się w tym celu z biurem Obsługi Klienta Wizz Air i zgłosić swoje żądanie konwersji kredytów Wizz na gotówkę. Swoje żądanie możesz też zgłosić na stronie Wizz Air pod adresem: Prosimy o zgłoszenie reklamacji za pośrednictwem Twojego konta Wizz poprzez nasz formularza internetowy w zakładce „Skargi dotyczące usług” compliments and complaints .

Na początku wiadomości prosimy wskazać "PCA WDC CREDIT CONVERSION" Wizz Air zrealizuje płatność w ciągu 14 dni od otrzymania wszystkich niezbędnych informacji.

Poinformujemy Cię o zbliżającym się terminie wygaśnięcia przyznanych kredytów WIZZ

Niezależnie od powyższego, jeżeli nadal jesteś aktywnym członkiem WDC, informujemy Cię, że masz prawo skorzystać ze wszystkich benefitów, które Ci przysługiwały przed dniem 29 kwietnia 2025 r. Możesz korzystać też z innych benefitów, które zostały dodane / zmodyfikowane w związku ze zmianą Ogólnych Zasad i Warunków WDC, która weszła w życie po 29 kwietnia 2025 r. Dodatkowe benefity do których masz prawo korzystać jako członek WDC to:

a. Spersonalizowane oferty (w tym 10 EUR kredytu WIZZ na urodziny);
b. Priorytetową obsługę klienta;
c. Zwiększone korzyści u partnerów Wizz Air: członkowie WDC Standard / Standard Plus otrzymują 7% zwrotu kosztów rezerwacji hotelu w serwisie Booking.com i wynajmu samochodu za pośrednictwem Wizz Air w formie kredytów WIZZ, a członkowie Premium / Premium Plus otrzymują 10% zwrotu kosztów rezerwacji hotelu w serwisie Booking.com i wynajmu samochodu za pośrednictwem Wizz Air w formie kredytów WIZZ zamiast dotychczasowego stałego zwrotu w wysokości 5%.

Mam podobna sytuacje - i nadal rekompensaty brak. Zglosilem claim ale odpisali:

"Dziękujemy za odpowiedź.
Zgodnie z naszymi informacjami, w chwili obecnej żadna rekompensata nie została zaksięgowana na Państwa koncie.
Ponadto, w odniesieniu do Państwa wniosku, informujemy, że wspomniana rekompensata jest obliczana i księgowana automatycznie, dlatego też, jeśli kwalifikują się Państwo do jej otrzymania, zostanie ona zaksięgowana w przyszłości.
Informujemy również, że nasz dział nie może ręcznie zaksięgować wskazanej rekompensaty."

Mi to wyglada, ze celowo jak ktos mial wiecej lotow do rekopmensaty to opozniaja albo w ogole nie nalicza...
 Profil Relacje PM off  

#5419 PostWysłany: 20 Sty 2026 23:01 

niebieski
Przy próbie refundu po zmianie rozkładowej mam błąd:

"Currently we are unable to process your refund request. Please try again later".

Pozostaje infolinia, czy można obejść to jakoś? ;)
 Profil Relacje PM off  

#5420 PostWysłany: 20 Sty 2026 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 521 460
Krajów: 79 / 36.9%
srebrny
Poczekaj dzień-dwa.
myca007 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5455 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości