Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 29 Sie 2012 17:20 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Krajów: 20 / 9.4%
No to powróciłam. ;)
Plaż mogłabym wymieniać wiele, ale wrzucę tutaj co polecam, czyli kolejno Es Trenc, Cala Llombards, Cala Cap Falco.

ES TRENC, czyli karaiby w Europie :D
Image
Image
Image

Cala Llombards, czyli idealne do skakania!
Image
Image

Cala Cap Falco, czyli na uboczu, z dala od cywilizacji ;)
Image
Image
Image

W razie czego więcej zdjęć mogę wysłać mailem.
Poza tym warto zobaczyć Cala Blava, Illetes. No i Torrent de Pareis w Sa Calobra to chyba obowiązek, ale ze względu na serpentyny bardziej. :D

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#42 PostWysłany: 27 Wrz 2012 14:19 

hej moglabys podeslac wiecej zdjęć? ;) Mam nocleg w Cala d'or i pewnie trzeba bedzie wypozyczyc samochod na 7 dni a wtedy to juz tylko zwiedzać ;)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 27 Lis 2012 02:13 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 284 954
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Przed chwila wróciłem z kina z "Atlasu Chmur". Półtora miesiąca temu zwiedzałem Majorkę.
Jedna z pierwszych scen w filmie i znajoma plaża. Miłe zaskoczenie.Wspominana wcześniej w wątku Sa Calobra. Poza Sa Calobrą całkiem sporo widoków z Majorki w filmie.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Sa calobra w "Atlasie chmur"
sa calobra.jpg
sa calobra.jpg [ 124.88 KiB | Obejrzany 3940 razy ]

#44 PostWysłany: 14 Sty 2013 11:58 

Dołączam się do rozczarowanych plażą Es Trenc. Owszem szeroka, ładna ale specjalnie się nie wyróżniała. W dodatku od groma ludzi (a co za tym idzie śmieci), bardzo drogi bar/restauracja. Dużo ciekawsza (bo nietypowa) plaża na Sa Calobra i choćby w Magaluff z wysepką kilkadziesiąt metrów od plaży.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 15 Lut 2013 23:37 

Witam, planuje wybrać się na Majorke na początku kwietnia na tydzień. Wcześniej myślałem o hotelu w Palmie, no ale czytając Wasze wpisy zaczynam się zastanawiać. Co polecacie z zachodniego wybrzeża? Jeśli chodzi o Es Trenc lub Cala Pi to da się tam jakoś dostać z lotniska nie autem? Planuje wynająć auto ale tak na 3 dni na pozwiedzanie.

#46 PostWysłany: 24 Lut 2013 16:15 

Witajcie,

Czerwona czy mogłabyś mi przesłać zdjęcia plaż ??

Ewentualnie dać kilka wskazówek dot. spędzenia 2 dni na majorce ?? :)
Jaka pogoda jest pod koniec kwietnia ??
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 28 Lut 2013 01:32 

greg1291 w kwietniu taka pogoda? w której połowie? :D napawasz mnie nadzieją, że wykąpię się w morzu! lecę 15.04
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 19 Mar 2013 10:41 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
aluis napisał(a):
greg1291 w kwietniu taka pogoda? w której połowie? :D napawasz mnie nadzieją, że wykąpię się w morzu! lecę 15.04

Podbijam pytanie, też mam nadzieję na kwietniową kąpiel w morzu ;) Lecę 17-21.04
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 19 Mar 2013 19:12 

Ja wybieram się w przyszłym tygodniu i z tego co widzę to można liczyć na temperaturę powietrze rzedu 15-19 stopni, natomiast wody 14-16. Więc szału nie ma, ale w Ustce przez cały rok jest tyle i ludzie żyją ;)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 26 Mar 2013 23:56 

Loty: 12
Kilometry: 24 918
Krajów: 5 / 2.3%
Wybiera się ktoś od 21.04 do 24.04 z Krakowa na Majorkę? :)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 31 Mar 2013 19:25 

aluis napisał(a):

Ja wróciłem wczoraj i niestety ciężko było się pokąpać. Ale od kwietnia woda co raz szybciej się nagrzewa, więc nie ma co rezygnować ;)
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 01 Kwi 2013 15:59 

blancik napisał(a):
aluis napisał(a):

Ja wróciłem wczoraj i niestety ciężko było się pokąpać. Ale od kwietnia woda co raz szybciej się nagrzewa, więc nie ma co rezygnować ;)

a pogoda jaka? że lepsza niż tu to się domyślam ;) ale krótki rękawek wchodził w grę? bo kompletnie nie wiem jakie ciuchy wziąć, lecę za 2 tyg :P
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 02 Kwi 2013 03:21 

od 15 do dwudziestu paru stopni, słońce, a tylko w jeden wieczór burza i mżawka następnego dnia rano.
Ja wziąłem ze sobą kurtkę chroniącą przed wiatrem, dosyć cienką, natomiast sweter i jeansy przydały się na chłodne noce.
Jak przygrzało słońce to krótki rękawek i krótkie spodenki były jak najbardziej ok, ale kurtka pod ręką to dobra sprawa nad morzem, gdzie wiatr lubił być
chłodnawy.
Przed spakowaniem się zerknąłem na http://www.worldweatherforecast.net/?city=mallorca i pogoda w 90% się sprawdziła.
Trudno mi powiedzieć co brać czego nie brać, bo jak widzisz ja miałem pełen zestaw i byłem przygotowany na wszystko oprócz
pogody, która jest w Polsce ;)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 02 Kwi 2013 09:12 

Witam
Byliśmy w ubiegłym roku na Majorce od 12.04 do 22.04.Pierwsze 5 dni byliśmy w Port Alcudii.Pogoda była dobra. Można było się opalać.Jeden dzień był deszczowy to pojechaliśmy autobusem do Palmy pozwiedzać.Plaże w Alcudii są szerokie i piaszczyste.Pozostałe dni byliśmy na południu wyspy w Santa Ponsa.Było gorąco.Wieczory trochę chłodne ale dało się wytrzymać.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 15 Kwi 2013 19:19 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
Krajów: 6 / 2.8%
A czy ktoś, kto był na plaży Es Trenc i mógłby zamieścić wskazówki dojazdu? Byłabym bardzo wdzięczna :) Aha, i czy jest tam jakieś wyznaczone miejsce do parkowania czy raczej trzeba "na dziko"? :)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 15 Kwi 2013 22:35 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
Na końcu drogi jest duży płatny parking, innej opcji raczej nie widzę, bo do parkingu prowadzi bardzo wąska droga, jak na niej postawicie samochód to ją zatarasujecie. Z parkingu jeszcze trzeba przejść może ze 3 minutki na plażę. Parking płatny jest z tego co pamiętam za cały dzień z góry, nie ważne ile godzin stoicie. Samochodem kierujemy się w stronę miasta Colonia de Sant Jordi, przed miastem będziemy mieli rondo, na którym skręcamy w prawo, jedziemy kilka km prosto, uważnie obserwując zjazdy w lewo. W pewnym momencie będziemy mieli znak na Es Trenc i tam skręcamy, dalej nie można się zgubić bo z tej drogi nie można odbić. Dodaję mapkę, ciężko jest znaleźć ten parking i drogę, polecam widok w Google Earth, tam można to fajnie zobaczyć.

http://goo.gl/maps/Ghk22

punkty na mapie:
A- parking przy Es Trenc
B- zjazd z głównej drogi
C- rondo przed Colonia de Sant Jordi

P.S podaję wskazówki od tej strony ponieważ ja jechałem tam od Cala Santanyi gdzie podziwialiśmy Es Pontas
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 16 Kwi 2013 00:16 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Można tez dojechać od strony miasteczka Ses Covetes, w nim można bezpłatnie zaparkować na ulicy (jeśli się znajdzie miejsce). Swoją drogą byłam na początku kwietnia i teraz na wiosnę raczej nie warto tam jechać, zwłaszcza przy wietrznej pogodzie. Widziałam zdjęcia kiedy morze jest spokojne i wtedy to rzeczywiście ładnie wygląda. Teraz cała plaża zawalona wodorostami, duże fale a wiatr urywa głowę bo to otwarta przestrzeń. Polecam plaże schowane w zatoczkach.

#58 PostWysłany: 20 Kwi 2013 22:41 

niebieski
BoaVista napisał(a):
Nie powinnas miec problemu z dojazdem, wszystko jest dosc dobrze oznaczone.
Co do parkingu to niekoniecznie. Parkowanie wzdluz drogi to norma i dalej jeszcze po skrecie w prawo w strone plazy tez mozna na ulicy. Tam wlasnie stalismy ale miejsca malo wiec wszystko zalezy od szczescia

Tydzień temu byłem, żadnego auta na drodze dojazdowej nie widziałem zaparkowanego...droga wąska, czasem trzeba gdzieś poczekać aby się wyminąć, tak więc raczej słabo z parkowaniem na niej, ale może jest to standardowy proceder....a sam parking na końcu drogi płatny 6EUR.
A sama plaża jakoś specjalnie mnie nie zachwyciła....no ale to kwestia gustu...
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 24 Maj 2013 17:22 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Krajów: 20 / 9.4%
JJ2010 napisał(a):
BoaVista napisał(a):
A sama plaża jakoś specjalnie mnie nie zachwyciła....no ale to kwestia gustu...

A ja dalej uważam, że nie gustu, a pory roku. :) Jak wspomniano nieraz - na wiosnę i jesień jeszcze jest wietrznie i morze przypomina nasz okropny Bałtyk. Ja natomiast byłam w sierpniu i byłam oczarowana.

Jak ktoś jeszcze chciałby polookać na zdjęcia, linki bezpośrednie z fb:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 8283_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 5911_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 9522_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 0128_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 4239_n.jpg

Przepraszam, że to nie zaglądałam wcześniej i nie odpowiedziałam na pytania. Jak ktoś chce zdjęcia innych plaż, to śmiało odpiszę po 2. czerwca (pojutrze kolejny lot tym razem na Maltę :) ). W każdym razie lepiej pisać na PM, nie sprawdzam wszystkich tematów na forum. :P

Btw. Do plaży Es Trenc da się dojechać komunikacją miejską!
Z Palmy (dworzec podziemny) dojeżdża tam linia 502, wysiadamy w Colonia de Sant Jordi. Czas przejazdu wynosi 1h. Za bilety w zeszłym roku płaciłam jakoś 6,20 e za 1 stronę. Jeżeli ktoś wykupił bilety wieloprzejazdowe w Palmie, to one dotyczą tylko Palmy i okolic. Na dalsze wyprawy trzeba kupić bilety bezproblemowo u kierowcy.

Tutaj link do linii:
http://www.tib.org/portal/es/web/ctm/autobus/linia/502
i pod spodem rozkład (uwaga - dość rzadko jeździ!).

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 31 Maj 2013 10:42 

Zbanowany
A ja polecam plaże w Playa de Palma - https://plus.google.com/photos/10158303 ... banner=pwa

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości