Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 436 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 17 Wrz 2014 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Krajów: 7 / 3.3%
A ktoś wie czy w Krakowie są automaty?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#122 PostWysłany: 17 Wrz 2014 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Nie ma.

#123 PostWysłany: 17 Wrz 2014 10:22 

Loty: 143
Kilometry: 302 644
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Fiki napisał(a):
Przy zakupie 2 biletów w taryfie LowFare jest opcja pakietu Plus, w którym można dokupić bagaż rejestrowany. Jak zakupić ten pakiet tylko dla jednej osoby z jednym bagażem? Na chwilę obecną liczy pakiet Plus dla 2 osób i 2 bagaży.

Jeżeli zależy Ci na bagażu rejestrowanym a niekoniecznie na rezerwacji miejsca to możesz pominąć opcję pakietu plus na pierwszej stronie i dopiero na drugiej przy wpisywaniu nazwiska wybrać jeden bagaż rejestrowy (53 zł) lub nawet dwa (155 zł). Każda osoba ma możliwość wybrania indywidualnie ilości bagażu.
Fiki lubi ten post.
Fiki uważa post za pomocny.

#124 PostWysłany: 17 Wrz 2014 10:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Razem napisał(a):
Tak w praktyce to w Norwegian odprawa online nie istnieje :D i tak trzeba normalnie ustawić się w kolejce do odprawy,nawet jak lecisz z małym plecaczkiem.

Jak komuś się uda odprawić online i ma tylko podręczny, to przecież nie musi już stać w kolejce na lotnisku. Problem jest w tym, że odprawa online nie dotyczy wszystkich lotów, a nawet jak dotyczy to jak widać, często lubi się zawiesić w trakcie.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 17 Wrz 2014 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Krajów: 7 / 3.3%
TomGSM napisał(a):
Fiki napisał(a):
Przy zakupie 2 biletów w taryfie LowFare jest opcja pakietu Plus, w którym można dokupić bagaż rejestrowany. Jak zakupić ten pakiet tylko dla jednej osoby z jednym bagażem? Na chwilę obecną liczy pakiet Plus dla 2 osób i 2 bagaży.

Jeżeli zależy Ci na bagażu rejestrowanym a niekoniecznie na rezerwacji miejsca to możesz pominąć opcję pakietu plus na pierwszej stronie i dopiero na drugiej przy wpisywaniu nazwiska wybrać jeden bagaż rejestrowy (53 zł) lub nawet dwa (155 zł). Każda osoba ma możliwość wybrania indywidualnie ilości bagażu.

a czy cena bagażu nie zależy od długości lotu? Z Krakowa do Oslo u mnie bagaż by kosztował 53 ale z Londynu do Warszawy już 109 złotych ...
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 17 Wrz 2014 14:47 

Loty: 143
Kilometry: 302 644
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
pegie84 napisał(a):

a czy cena bagażu nie zależy od długości lotu? Z Krakowa do Oslo u mnie bagaż by kosztował 53 ale z Londynu do Warszawy już 109 złotych ...

Niestety tak - choć z tymi odległościami to nie takie pewne. Dla trasy KRK-OSL bagaż kosztuje 53 zł a KRK-OSL-CPH (z przesiadką ale na jednym bilecie) tyle samo!

#127 PostWysłany: 17 Wrz 2014 15:49 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
Z tymi miejscami to jest dziwnie, lecąc z Warszawy gość przy ladzie powiedział, że wybór jest płatny, nie można i koniec kropka, a wracając z Malagi babka bez problemów zmieniła zgodnie z moją prośbą. Wydrukowała kartę, porwała i wydrukowała jeszcze raz z wybranym. Automatyczny system na pewno jakoś ogranicza dowolność, ale obłożenie podobne, czyli co, dobra wola?
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 17 Wrz 2014 16:20 
Awatar użytkownika

Loty: 705
Kilometry: 947 291
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Myślę, że dobra wola. W Krakowie i w Alicante prosiłem przy stanowisku o miejsce przy oknie z tyłu samolotu i za każdym razem takie właśnie miejsce dostawałem bez żadnego problemu.

#129 PostWysłany: 02 Paź 2014 16:01 

srebrny
Ktoś wie na ile godzin przed odlotem z Warszawy do Madrytu zaczyna się aktualnie odprawa? 2 godziny przed czy wcześniej? ciekawe jestem czy wydłużyli ten czas, czy nadal są długie kolejki.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 02 Paź 2014 16:38 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
Oficjalnie 2 godziny przed planowanym odlotem.
Kod:
Check-in opens 2 hrs before scheduled departure time (3 hrs for flights to/from Dubai,
Israel, Thailand & USA). Check-in (incl. bag drop) closes 30 mins before scheduled
departure time for domestic flights, 1 hr for flights to/from Dubai, Israel, Thailand and
USA, and 45 mins for all other flights. NOTE: Passengers with special needs, special
baggage and unaccompanied minors must check-in at least 1 hr before scheduled
departure time.

#131 PostWysłany: 02 Paź 2014 21:19 

korpus napisał(a):
Oficjalnie 2 godziny przed planowanym odlotem.

W praktyce również, pomimo dużych obłożeń lotów i braku stanowisk do automatycznej odprawy pasażerskiej (Self Check-in) odprawa bagażowo - biletowa rozpoczyna się niemal równo 2 godziny przed lotem
 PM off  

#132 PostWysłany: 04 Paź 2014 07:25 

To jak jest z tymi automatami norwegiana na SXF? Ktoś pisał że były 2 lata temu, ktoś że nie ma. Jestem właśnie na terminalu D pierwszy raz i tych automatów chyba rzeczywiście nie ma... Na razie nikogo tutaj nie ma oprócz ochrony i nas. Strasznie biedny ten terminal D.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 05 Paź 2014 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 936
Kilometry: 1 177 668
Krajów: 104 / 48.6%
niebieski
Niebawem mam pierwszy raz Norwegianem, na trasie WAW-AGP, z Waszych postow mniemam, ze jesli uda mi sie odprawic online i nie bede chcial zmieniac miejsca to moge z wydrukowana karta pokladowa isc od razu na kontrole bezpieczenstwa? Czy mimo to i tak musze isc na check in??

#134 PostWysłany: 05 Paź 2014 18:28 
Awatar użytkownika

Loty: 423
Kilometry: 761 651
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
wizu napisał(a):
To jak jest z tymi automatami norwegiana na SXF? Ktoś pisał że były 2 lata temu, ktoś że nie ma. Jestem właśnie na terminalu D pierwszy raz i tych automatów chyba rzeczywiście nie ma... Na razie nikogo tutaj nie ma oprócz ochrony i nas. Strasznie biedny ten terminal D.

Niestety nie ma żadnych automatów system wskaże ci odprawę na lotnisku, w terminalu D 2 h przed odlotem jest miła obsługa reszta standardowo. W terminalu jest tylko jedna nie czynna w nocy "knajpa" poza tym zimno i raczej obskurnie ;-/

#135 PostWysłany: 05 Paź 2014 18:38 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
ranek napisał(a):
Niebawem mam pierwszy raz Norwegianem, na trasie WAW-AGP, z Waszych postow mniemam, ze jesli uda mi sie odprawic online i nie bede chcial zmieniac miejsca to moge z wydrukowana karta pokladowa isc od razu na kontrole bezpieczenstwa? Czy mimo to i tak musze isc na check in??

Jeśli nie chcesz np nadać bagaż lub wymienić sobie karty pokładowej na ładniejsza z lotniska to nie widzę sensu chodzenia do Check in :)
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 03 Lis 2014 11:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja lecę z rodziną na tej samej trasie (Malaga - Warszawa - Malaga) za tydzień, bilety kupiłem już jakiś czas temu, od Norwegiana dostałem tylko dokumenty w pdf, na oba loty od razu.
Jak zrobić odprawę online?
Nigdzie nie widzę żadnego linka który by do takiej odprawy prowadził... I jeszcze ta informacja, że na każdym bagażu musi być przywieszka z danymi pasażera, to jest naprawdę obowiązkowe, czy tylko tak sobie piszą, a później nikt tego nie będzie i tak sprawdzał?
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 03 Lis 2014 12:03 

Przewieszka na nadawanym jest raczej obowiązkowa, ale to raczej wynika z możliwości ewentualnego zagubienia twojego bagażu. Jest możliwość odprawy online na 24 godziny przed lotem , ale nie warto bo podchodzisz na 2 godziny przed lotem do stanowiska nadawania bagażu rejestrowanego z wydrukowanymi potwierdzeniami w pdf-ie i was za darmo odprawią z wręczeniem kart pokładowych (a i zapewne poproszą, by bagaż podręczny za darmo trafił do luku bagażowego, w Maladze i Warszawie nie ma automatów do samodzielnej odprawy)
 PM off
Mikelek uważa post za pomocny.

#138 PostWysłany: 03 Lis 2014 12:07 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Dodatkowo zawieszka przy odprawie na lotnisku jest informacją. że bagaż został zaakceptowany jako podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 14 Lis 2014 02:30 

witam, wkrótce lecę pierwszy raz Norwegianem - WAW-MAD. Z poprzednich postów zrozumiałam, że na check-inie dostane przywieszki zarówno na bagaż rejestrowany jak i podręczny - czy tak? Poza tym kilka razy pojawiło się pojecie małej torebki damskiej/plecaczka tzn jakiej wielkości mogę mieć torebkę - czy mniej więcej wielkości zeszytu akademickiego A4 będzie Ok czy za duża?
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 14 Lis 2014 07:51 

Dobrze zrozumiałaś, tyle że bagaż podręczny trafi do luku bagażowego za darmo, gdy lot jest z dużym obłożeniem inaczej trzeba go zabrać ze sobą na pokład samolotu. Co do torebki ma to być faktycznie torebka damska nawet sporych rozmiarów, byle tylko zmieściła się pod siedzeniem w samolocie
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 436 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość