Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 233 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 17 Mar 2012 19:20 

Taki mały update z wczoraj odnośnie linii L od dworca kolejowego na lotnisko - takie korki są, że autobus nie przyjeżdża na czas (w ciągu dnia przeważnie odjazd ma 15 i 45 po każdej godzinie) a jedzie się 40 minut.
Ogółem z pkp na lotnisko (i odwrotnie też z tego co widziałem co się dzieje po drugiej stronie ulicy) przy bardzo złych warunkach jechać można nawet do godziny..
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#62 PostWysłany: 22 Mar 2012 10:07 

a jak taki przejazd wychodzi czasowo w sobote?? na dworcu w poznaniu bede o 7:30 i jak najszybciej musze sie znalezc na lotnisku.. taxi/bus - wyrobie sie przed 8?
wiem,ze bus jest o 7:45 bodajze ale chodzi mi o czas dojazdu, mozliwe zaklocenia na drodze w sobote..

#63 PostWysłany: 05 Kwi 2012 23:45 

Loty: 88
Kilometry: 110 542
Krajów: 17 / 7.9%
Witam,
Mam pytanie odnośnie transportu taksą z Ławicy na Poznań Główny. Jaki jest śreni czas przejazdu i ile to może kosztować? Może ktoś ma namiary na jakieś sprawdzone tanie taxi W Poznaniu jakieś nie zrzeszone czy coś w tym stylu? Niestety autobusy nie pasują do godziny przylotu pozostaje tylko taksówka.

#64 PostWysłany: 06 Kwi 2012 08:12 

kiedy i o której masz przylot?

#65 PostWysłany: 09 Kwi 2012 19:09 

Orientuje się ktoś ile teraz jedzie linia L z lotniska na dworzec główny, godziny wieczorne 19-20?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 13 Kwi 2012 09:13 
Awatar użytkownika

http://www.mpk.poznan.pl/component/tran ... /#MpkBoard

korki "obowiązują" zarowno autobusy oraz taxi

#67 PostWysłany: 17 Kwi 2012 08:35 

Loty: 6
Kilometry: 9 564
Krajów: 4 / 1.9%
KubaGuzik napisał(a):
Szukałem dzisiaj informacji nt. parkingów w okolicy i znalazłem takie coś:

Cytuj:
Port Lotniczy Poznań-Ławica oddał do dyspozycji podróżnych nowy długoterminowy parking dla pasażerów. Może on pomieścić do 400 samochodów. Nowy, dozorowany 24 godziny na dobę parking oddalony jest od głównego wejścia do terminala o kilkaset metrów, w odległości odpowiadającej krótkiemu spacerowi.

http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/1144631,nowy-parking-na-lawicy-oddany-do-uzytku,id,t.html

Mapka dostępna na stronie lotniska http://www.airport-poznan.com.pl/pl/dla_pasazerow/plan_parkingu.html

Czy ten parking jest strzeżony? Bo w innym miejscu w regulaminie tego parkingu wyczytałem że nie jest strzeżony: http://www.airport-poznan.com.pl/downlo ... ulamin.pdf
Gdzie można zarezerwować w necie miejsce na tym parkingu. Czy pod koniec maja nie bedzie problemu z miejscem??

Czy parking Bukowska 237 to dobra alternatywa dla parkingu długoterminowego jeżeli ten ostatni nie jest strzeżony.

#68 PostWysłany: 17 Kwi 2012 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
Korzystałam z parkingu na Bukowskiej 237. Szybko przewiedziono nas na lotnisko, bez żadnych problemów, a więc jak najbardziej mogę polecić.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2 20 Lis 2016 07:58, edytowano w sumie 2 razy
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 16 Maj 2012 23:48 
Awatar użytkownika

Od 01.06.2012 obowiązywać będą nowe ceny biletów. Oprócz podwyżek MPK uraczyło nas kilkoma zmianami, jak np. likwidacja biletów na linie pospieszne, o których warto przeczytać chociażby tu: http://epoznan.pl/news-news-32592-Podwyzka_cen_biletow_juz_jest_pelna_taryfa_oplat
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 28 Maj 2012 09:47 

niebieski
Lądowanie o 9:30 w lipcowy poniedziałek (16.07), pociąg o 10:30 z Dworca Głównego. Zdążę?

#71 PostWysłany: 28 Maj 2012 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 637
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
Słabo, myślę, że na styk i nie autobusem. W poniedziałek rano...

Chyba, że nie będziesz odbierać bagażu (tylko podręczny) a taksówka będzie juz czekać.

#72 PostWysłany: 28 Maj 2012 11:16 

niebieski
Bagaż podręczny, planowałem złapać autobus L o 9:45, według rozkładu ma być na dworcu o 10:03... No właśnie, według rozkładu.

#73 PostWysłany: 28 Maj 2012 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Na Bukowskiej są już częściowe BUSPASy więc opóźnienia może nie być, poza tym w wakacje po Poznaniu jeździ się lepiej i szybciej. Byleby tylko Ci się samolot nie opóźnił...

#74 PostWysłany: 29 Maj 2012 19:11 

Loty: 418
Kilometry: 1 146 692
Krajów: 103 / 48.1%
Taksówka, na licznik kosztuje ok.30-35 zł (zależy od korków). Przejazd na dworzec PKP to min.20 minut. Taksówki stoją ... za płotem czyli trzeba wyjśc za ogrodzenie (jakieś 50-60m). No chyba, że akurat coś podjedzie i zwolni się.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 06 Cze 2012 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
Czy na lotnisku w obszarze ogólnodostępnym są kosze Wizz Aira, w których można zmierzyć swoją walizkę? Ostatni raz byłam na Ławicy w marcu i jedyny kosz Wizza, który widziałam stał przy gate'cie. Czy może coś się zmieniło? W najbliższych dniach wybieram się do Poznania i chciałabym przy okazji zmierzyć walizkę.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 18 Cze 2012 12:37 
Awatar użytkownika

W związku ze zmianami w cenach biletów, które wprowadzone zostały z dniem 1 czerwca, mam pytanko...

Według informacji na stronie ztm.poznan.pl, linia L zatrzymuje się tylko na kilku przystankach; wszystkie są zaś położone w obrębie strefy A... Skoro zatem cena biletów na autobusy normalne i pospieszne jest obecnie taka sama, to wystarczy zakupić bilet za 2,60 zł ("Na wszystkie linie do 15 minut / Na linie autobusowe do 10 przystanków"), tak? Czy może się mylę? :D

Z góry dzięki za rozwianie wątpliwości :)
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 18 Cze 2012 15:30 
Awatar użytkownika

No skoro zostały zlikwidowane bilety na linie pospieszne a L zatrzymuje się dosłownie na dwóch przystankach po drodze (Szpitalna i Kaponiera) to jak najbardziej 15-minutowy/do 10-ciu przystanków można skasować, bo innej możliwości nie ma ;-) Teraz, jak porobili buspasy na Bukowskiej to jedzie się szybciej.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 20 Lip 2012 16:16 

Zbanowany
niebieski
w poznaniu polecam zostawienie auta naprzeciwko lotniska, przy ulicy bukowskiej, za ekranami dzwiekowymi, na osiedlu domkow jednorodzinnych. Przejscie piechatka do terminala odlotow zajmuje 3 minutki. Kilka razy juz tam zostawialem bryke i nic sie nie stalo ;)
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 06 Sie 2012 12:17 

Komornik napisał(a):
w poznaniu polecam zostawienie auta naprzeciwko lotniska, przy ulicy bukowskiej, za ekranami dzwiekowymi, na osiedlu domkow jednorodzinnych. Przejscie piechatka do terminala odlotow zajmuje 3 minutki. Kilka razy juz tam zostawialem bryke i nic sie nie stalo ;)

Faktycznie pomysł nie jest zły. Też się nad tym zastanawiam, trochę poszukałem w googlu i takie oto np. ciekawe ogłoszenie znalazłem http://wyrkostop.pl/nocleg/30/parking-w ... ska-lawica - wygląda na to, że sami właściciele posesji w okolicy wychodzą naprzeciw zmotoryzowanym turystom :). 15 zł za dobę to całkiem dobra cena, no i chyba bezpieczniej niz na ulicy (choć z drugiej strony nie znam też właściciela, ale można by np. jakąś króciutką umowę spisać, żeby się zabezpieczyć.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 19 Sie 2012 01:55 

A czy ktoś orientuje się, czy na Ławicy są powszechnie dostępne te foliowe torebki, do których trzeba zapakować kosmetyki? Wiem, że na niektórych lotniskach stoiska z tymi torebeczkami stoją tuż przed wejściem na kontrolę osobistą, ale nie wiem, jak to wygląda na Ławicy.

Z góry dziękuję za informacje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 233 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości