Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt z Wizzair – stan na 02.09.2025 r.

Kontakt w sprawie istniejących rezerwacji za stroną Wizzair
"Jeśli Twoje pytanie dotyczy istniejącej rezerwacji, skontaktuj się z nami za pośrednictwem numeru Telecentrum Wizz Air dla Istniejących Rezerwacji (+48 22 266 61 11, numer telefonu o stawce lokalnej)."
Obsługa w języku polskim: poniedziałek - piątek godz. 9:00-18:00. Obsługa w języku angielskim codziennie przez całą dobę.

Jeśli jednak pod tym numerem nie są w stanie nam pomóc, to standardowo Wizzair ma dedykowane infolinie do kontaktu dla poszczególnych krajów. Pełne zestawienie tutaj https://www.wizzair.com/pl-pl/centrum-p ... sie-z-nami

Od pewnego czasu istnieje również możliwość załatwienia spraw na czacie.
Wchodzimy na stronę
https://www.wizzair.com/pl-pl/centrum-p ... sie-z-nami
Klikamy przycisk "Rozpocznij czat"
Odpowie bot Amelia i wylistuje podstawowe tematy i po wyborze opcji będzie próbował przeprowadzić całą ścieżką proponując dostępne rozwiązania.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 26 Paź 2025 19:22 
Awatar użytkownika

srebrny
@wercyngetoryx
Kojarzę, że ktoś to robił więc się da. Polega to na rozbiciu na dwie oddzielne rezerwacje. Wykonalne tylko przez infolinię.
 Profil Relacje PM off
wercyngetoryx uważa post za pomocny.

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#402 PostWysłany: 26 Paź 2025 19:34 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Krajów: 30 / 14.0%
Rezerwacja zostaje pod jednym numerem, nie trzeba rozbijać na dwie, do wykonania tylko na infolinii.

Załączniki:
WAW-CTA-KTW.jpg
WAW-CTA-KTW.jpg [ 47.84 KiB | Obejrzany 1873 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
wercyngetoryx uważa post za pomocny.

#403 PostWysłany: 26 Paź 2025 19:40 
Awatar użytkownika

srebrny
@trunks
Widocznie metoda zależy od konsultanta na którego trafi się.
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 26 Paź 2025 20:45 

srebrny
trunks napisał(a):
Rezerwacja zostaje pod jednym numerem, nie trzeba rozbijać na dwie, do wykonania tylko na infolinii.

Dokładnie, infolinia rozbiła mi na OJ
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#405 PostWysłany: 14 Lis 2025 14:29 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Kashpir napisał(a):
Dokładnie, niestety wygląda na to, że w opinii szefów Amelia została pracownikiem stulecia i człowieki nie są na czacie potrzebne :roll:

Czy komuś z Was udało się ostatnio dobić do żywego człowieka? Bo próbuję i odnoszę wrażenie, że rzeczywiście @Kashpir nie myli się :(
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 17 Gru 2025 17:23 

Loty: 182
Kilometry: 379 407
Krajów: 61 / 28.5%
niebieski
panprofesor82 napisał(a):
@wercyngetoryx
Kojarzę, że ktoś to robił więc się da. Polega to na rozbiciu na dwie oddzielne rezerwacje. Wykonalne tylko przez infolinię.

No zderzenie z rzeczywistością. Właśnie (rozmowa sprzed 10 minut) na infolinii Wizzair powiedzieli mi, że absolutnie nie ma takiej możliwości. Miasto wylotu musi być takie samo, jak miasto powrotu. Nie ma możliwości rozbicia na dwie rezerwacji. W ogóle nie ma możliwości ..... na nic. Zero chęci i zero pomocy. Zlewka totalna. Infolinia polska.
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 17 Gru 2025 19:15 

niebieski
Generalnie ostatnio mocno się „usztywnili” bo jeszcze w listopadzie przy zmianie lotu ok. 15 minut udało mi się na infolinii zmienić termin bez problemu. Dzisiaj próbowałem z rezerwacją gdzie zmiana jest 45 minut i taka zmiana wymaga dopłaty za zmianę bo to tylko 45 minut. I powoływanie się na warunki przewozu itd. nic nie dało. Twarda odpowiedź- nie. I propozycja aby napisać reklamację.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 26 Gru 2025 23:20 

niebieski
Mam taką sytuację: rezerwacja na 5 osób dorosłych + 1 dziecko. Wybraliśmy taryfę Wizz Go. Wybraliśmy miejsca i się dopatrzyłem, że jak wybierałem miejsca to dziecko usadziłem w rzędzie z bratem ciotecznym i jego rodziną a nie z nami rodzicami (z rozpędu nie zauważyłem, że dziecko na rezerwacji wpadło na ostatnie miejsce a klikałem miejsca po kolei). Rzędy wybrane jeden za drugim więc tak naprawdę bez ingerencji w obce osoby. Czy idzie w ogóle zmienić to miejsce pomiędzy rodzinami? Czy w ogóle mogą robić z tym problem? Bo może po prostu się odprawić a potem w samolocie zamienić z bratem na miejsca? Pytanie czy system czegoś nie wykryje, że małoletnie dziecko o nazwisku X siedzi obok osób o nazwisku Y? Na czacie nie udało się dogadać z Amelią, spróbuję w poniedziałek na infolinii. Ten numer 22 266 61 11 to jest bezpłatny czy jednak trzeba słono zapłacić?
Próbowałem wejść w rezerwację, ale nie mogłem odklikać miejsca dziecka i w to miejsce wklikać brata.
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 26 Gru 2025 23:23 

srebrny
@JJ2010 jeśli tylko nie macie rzędu przy wyjściu awaryjnym (tam dzieci nie mogą siedzieć) to nikt nie będzie robił problemu jeśli zamienicie się miejscami przy wsiadaniu
 Profil Relacje PM off
JJ2010 uważa post za pomocny.

#410 PostWysłany: 26 Gru 2025 23:25 

niebieski
@Misiatek Nie są to miejsca przy wyjściu awaryjnym. Pytanie, czy przy gate lub przy check-in nam nic nie pomieszają. Brat leci pierwszy raz, mało ogarnięty więc wolałby być blisko nas.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 26 Gru 2025 23:42 

srebrny
@JJ2010 sami się odprawiacie online i na kartach są już numery miejsc, przy gate nikt już ich nie sprawdza/zmienia, patrzą tylko na nazwiska i czy poaszport ważny, a w samolocie siadacie sobie jak chcecie. Ja z rodziną siadam prawie zawsze inaczej niż przydzielone nam losowo miejsca. :)
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 26 Gru 2025 23:47 

niebieski
Nic wam nikt nie pomiesza .Na pokładzie zamienicie się w ramach rodziny jak wam będzie pasować. Czasem nawet obce osoby na pokładzie się zamieniają jeśli obu stronom to pasuje.
 Profil Relacje PM off
JJ2010 lubi ten post.

#413 PostWysłany: 26 Gru 2025 23:50 

niebieski
@miriam wiadomo, że mogą się ludzie zamieniać. Bardziej mnie nurtowało czy system nie wymusi aby dziecko miał przydzielone miejsce obok jednego z rodziców, a to czy tak faktycznie się usiądzie w samolocie to już inna para kaloszy.
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 27 Gru 2025 00:33 

niebieski
System "pilnuje" by dziecko siedziało obok osoby dorosłej lecącej na tym samym nr rezerwacji. Nie weryfikuje czy to akurat rodzic
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#415 PostWysłany: 31 Sty 2026 12:10 

niebieski
jasiub napisał(a):
Kashpir napisał(a):
Dokładnie, niestety wygląda na to, że w opinii szefów Amelia została pracownikiem stulecia i człowieki nie są na czacie potrzebne :roll:

Czy komuś z Was udało się ostatnio dobić do żywego człowieka? Bo próbuję i odnoszę wrażenie, że rzeczywiście @Kashpir nie myli się :(

Podbijam temat, czy połączył się ktoś z konsultantem na chacie?

Pod jaki angielskojęzyczny numer dzwoniliście, zeby było w rozsądnej cenie? Czatbot podaje numer UAE, ale może jest cos tańszego?

Cytuj:
We’re sorry for the inconvenience. For immediate support from a Wizz Air agent, you can call our customer service at +97233741285 or email iasl@wizzair.com.
For non-urgent requests, you may also submit a claim through our website.
Please feel free to ask your question here through this channel, and I’ll do my best to assist you.
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 31 Sty 2026 13:25 

niebieski
myca007 napisał(a):

Pod jaki angielskojęzyczny numer dzwoniliście, zeby było w rozsądnej cenie?.[]

Telecentrum Wizz Air dla Istniejących Rezerwacji +48 22 266 61 11, numer telefonu o stawce lokalnej
Obsługa w języku polskim: poniedziałek - piątek godz. 9:00-18:00. Obsługa w języku angielskim codziennie przez całą dobę.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#417 PostWysłany: 17 Lut 2026 11:29 

srebrny
Telefon znowu nie działa? Od razu mnie rozłącza.
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 10 Mar 2026 10:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Potwierdzam, od poprzedniego tygodnia próbuje skontaktować sie z wizzair i niestety polska infolinia 22 2666111 nie działa.
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 10 Mar 2026 11:02 

srebrny
W moim przypadku było tak że rozłączało mnie gdy obłożenie infolinii było zbyt duże. Jak się zmniejszyło to już bez problemu się dodzwoniłem.
 Profil Relacje PM off
panprofesor82 lubi ten post.

#420 PostWysłany: 10 Mar 2026 15:08 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
dziś dzwoniłem, 30 minut około w kolejce. raz rozłączyło a drugi raz doszło do rozmowy.
Niestety chciałem KTW anulowane zmienic na WMI - do Kiszyniowa na zlot, a tu niespodzianka, WMI nie jest lotniskiem alternatywnym (WAW już jest) i nie ma mozliwości zmiany....
Poprosiłem o reklamację o ile to coś może jeszcze dać ...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości