Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Kwi 2014 21:19 

Czy wiecie jakie dokumenty są potrzebne przy przekraczaniu granicy nie swoim samochodem? Auto, którym się poruszam należy do mojego brata, ale nie sądzę, żeby to samo nazwisko wystarczyło ;)

Poza tym macie jakieś namiary na noclegi w Grodnie? No i co tam w okolicznych miejscowościach jak i samym Grodnie warto zobaczyć?
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#22 PostWysłany: 17 Kwi 2014 21:24 

Gdyby ktoś był zainteresowany, na bookingu pojawiły się miejsca w wiosce kibiców. Chyba trochę staniało.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Kwi 2014 22:06 

A które to niby miejsca konkretnie?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 17 Kwi 2014 22:29 

diraj999 napisał(a):
A które to niby miejsca konkretnie?

http://www.booking.com/hotel/by/fan-die ... 6d69b844X1
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 28 Kwi 2014 18:27 

Ma ktos namiary jeszcze na noclegi w Grodnie lub okolice 1 nocka dla 4 osob z czw. na pt. 1-2.05.2014?? W Grodnie tak malo hoteli i hosteli jest ze sie wyswietla w wyszukiwarkach tak malo obiektow??? i na dodatek wszystkie zajete... wie ktos ewentualnie czy na miejscu cos mozna znalezc, u jakichs prywatnych osob lub czy orientuje sie ktos o miejscach namiotowych i jak jest z rozbiciem namiotu gdzies na dziko, np. nad jeziorem, rzeka??
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 28 Kwi 2014 21:21 

W temacie namiotu.Na Białorusi nie byłem ale na bank jest tak jak na Ukrainie,czyli rozbijasz namiot swobodnie,powiedzmy nad Niemnem.W Mińsku na peryferiach też pewnie bez problemu.

Ja mam natomiast pytanie jak ogarnąć transport jadąc z Mińska do Nieświeży i dalej do Nowogródka?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 29 Kwi 2014 16:49 

niebieski
milanista1 napisał(a):
czy orientuje sie ktos o miejscach namiotowych i jak jest z rozbiciem namiotu gdzies na dziko, np. nad jeziorem, rzeka??

spaliśmy dwie noce na dziko
rozbijaliśmy się w okolicach zbiorników wodnych ( pierwsza noc w parku koło zamku Niasviž )
rozpalaliśmy ogniska, nikt problemów nie robił :)

Kama87 napisał(a):
Mieliscie oryginalne tickety czy drukniete z pdf?

wydrukowane czarno-białe e-tickety

Maktravel napisał(a):
Czy deklarację celną na wwóz auta trzeba wypełniać?

nic nie trzeba było wypełniać, celnik zabrał paszporty i dowód rejestracyjny i po chwili przyniósł kartkę dotyczącą auta, na której zakreślił długopisem datę wyjazdu ( zdaje się 27.07 )

mateo4242 napisał(a):
Cześć mam taki dylemat jadę na Białoruś na majówkę i na mecz nie bd szedł czy w deklaracji wpisywać ze wrócę dopiero po meczu czy normalnie wpisać datę powrotu i czy ktoś orientuje się jak to jest z tym obowiązkiem meldunkowym czy jak bd wracał piątego dnia muszę go mieć?

my wpisaliśmy datę wyjazdu na 2.05 a bilet jest na mecz 9.05 i nie było problemu
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.

#28 PostWysłany: 29 Kwi 2014 16:54 

niebieski
dzisiaj dotarliśmy do Mińska
śpimy w hostelu Viva
z automatu bez żadnych dodatkowych opłat na recepcji wbito nam meldunek

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Maj 2014 19:34 

Loty: 29
Kilometry: 41 921
Krajów: 13 / 6.1%
W Mińsku mieszkaliśmy w hostelu Viva. Cena przez booking.com 15 USD/145000BYR za noc. Hostel blisko dworca kolejowego, a na przeciwko dwa dobrze zaopatrzone markety, gdzie można płacić kartą. Ceny piwa w sklepach w przeliczeniu na nasze ok 2.50-3PLN, w knajpach ich lokalne 5,5-6PLN. Obiady można znaleźć za ok 12-20PLN, soljanka 6.5-8.5PLN, czeburieki 3zł. Papierosy od 2PLN, najdroższe, które widziałam to 5PLN. Przez granice można przewieźć tylko 2 paczki fajek.
 Profil Relacje PM off
krystoferson112 lubi ten post.

#30 PostWysłany: 05 Maj 2014 08:22 
Awatar użytkownika

Loty: 520
Kilometry: 911 186
Krajów: 67 / 31.3%
niebieski
Faktycznie z noclegami już się robi nieciekawie. Sprawdzałem wczoraj na wszelki wypadek i za łóżko w pokoju 16-osobowym życzą sobie 91zł (hostel dosyć daleko od centrum).

Orientuje się ktoś może jak jest z alkoholem? Tzn. wiem, że mocnego alkoholu można przewieźć max 1 litr, ale jak to się ma do piwa? Też max 1 litr?

#31 PostWysłany: 21 Maj 2014 22:54 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Na bookingsie generalnie jest drożej, bo tam trafiają ludzie, którzy nie potrafią inaczej znaleźć i można na nich zarobić więcej. Ja w sumie przepłaciłem za nocleg, bo w miejscówce, którą znałem podnieśli o 100% ceny na mistrzostwa.
W niedzielę wieczór sporo knajp jednak nie było obleganych, z wyjątkiem Druzja na Kulmana 40. Jak się okazało wróciwszy do hostelu po 24 nie byłem ostatni. Rosjanie z mojego pokoju wrócili później ;)
Organizacja imprezy i tego wszystkiego dookoła wzorowa.

BTW, jestem ciekaw czy te bilety http://tritickets.ru/category/tickets/h ... -playoffs/ są z tej samel puli co na ticketpro.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 22 Maj 2014 08:10 

Loty: 9
Kilometry: 5 419
Krajów: 4 / 1.9%
W temacie noclegu - jeśli ktoś będzie w Brześciu, polecam hotel znajdujący się na dworcu. Za jedną noc zapłaciłem około 35 zł, a warunki są naprawdę dobre. ;)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 22 Maj 2014 12:51 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
W którym miejscu? W tym schronisku od strony Комсомольская czy od strony Dworca Warszawskiego w tym nowym budynku? Wybieram się do Soligorska, ale autobus jest rano i musze przekimać w Brześciu.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 23 Maj 2014 23:26 

Loty: 9
Kilometry: 5 419
Krajów: 4 / 1.9%
Na terenie głównego dworca, przy poczekalni, dokładnie w prawo od przechowalni bagażu. "Komnaty" są na 2 i 3 piętrze. Tak jak wcześniej napisałem - nocleg ok 35 zł, wszystko nowe.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość