Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 91  Następna
Autor Wiadomość
#1661 PostWysłany: 28 Maj 2015 16:53 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Mysle, ze sa szanse, ze bagaz da sie nadac do miejsca docelowego, ale to zalezy czym lecisz.

Z mojego doswiadczenia, jezeli bedziesz musial odbrac bagaz to marne szanse na zdazenie gdyz z nieznanych mi przyczyn w warszawie na bagaze czeka sie baaaaaaardzo dlugo w porownaniu do innych lotnisk.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#1662 PostWysłany: 28 Maj 2015 16:53 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Krajów: 8 / 3.7%
Możesz poprosić o nadanie bagażu w Rzeszowie od razu do portu docelowego - powinno się udać. :)

Jeśli się nie uda, to odbiór bagażu + kolejka do oddania bagażu + kontrola bezpieczeństwa w 1h 15 minut do odlotu jest wykonalne, ale sporo zależy od tego ile będziesz czekał na bagaż...

#1663 PostWysłany: 28 Maj 2015 16:58 

Dodam, że oba loty będą LOTem :)

A taki czarny scenariusz to co będzie jak się nie uda odebrać bagażu? Będę go musiał zostawić na lotnisku odpuścić podróż?
 Profil Relacje PM off  

#1664 PostWysłany: 28 Maj 2015 17:15 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
No w takim razie raczej nie bedzie problemu zeby nadac bagaz do miejsca docelowego. Zadzwon do LOT-u zeby sie upewnic

-- 28 Maj 2015 17:17 --

Pamietaj tylko, ze w razie obsuwy LOT nie bedzie mial obowiazku zapewnienia ci alternatywnego polaczenia, jako, ze oba loty sa na osobnych biletach.
 Profil Relacje PM off  

#1665 PostWysłany: 29 Maj 2015 20:41 

Loty: 826
Kilometry: 1 468 643
Krajów: 87 / 40.7%
srebrny
Przesłali mi info,ze w związku z anulowaniem moich lotów przenoszą mnie na późniejsze godziny. Nie pasuje mi to bo mialem zaplanowany lot powrotny do Europy z zapasem ponad 5h a teraz mam niecale 3h. Na stronie wyczytałem,ze to ich standardowa procedura z automatyczna zmianą godzin,ale widzialem ze dopuszczają tez zwrot kasy do wykorzystania na inne rezerwacje.Dajcie znac czy to mozliwe i jak sie z nimi najlepiej skontaktowac. Na infolinii wisialem 15 min i nic, a na czacie dowiedzialem sie,ze ktos sie ze mna skontaktuje w bliżej nieokreslonej przyszlosci... Co robić?

#1666 PostWysłany: 30 Maj 2015 03:14 

Ja bym nie ryzykowal.
 Profil Relacje PM off  

#1667 PostWysłany: 04 Cze 2015 12:07 

Loty: 32
Kilometry: 72 638
Krajów: 14 / 6.5%
Cześć. Mam pytanie. Czy dwie godziny na przesiadkę w Pradze wystarczą? Przylatuję Alitalią o 14:25, a samolot LOT-u wylatuje o 16:25. Uda mi się zdążyć z bagażem rejestrowanym? Podróż nie jest niestety na jednym bilecie. Zawsze ewentualnie zostaje kolejny LOT o 20:30...
 Profil Relacje PM off  

#1668 PostWysłany: 04 Cze 2015 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 253
Kilometry: 496 687
Krajów: 43 / 20.1%
niebieski
@Patyczak

Jeśli nie będzie opóźnienia to zdążysz bez problemu, ale jako, że podróż nie na jednym bilecie to w razie opóźnienia będzie problem.
 Profil Relacje PM off  

#1669 PostWysłany: 04 Cze 2015 12:31 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 195 575
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
A jak wyglada sprawa lotniska w Manilii ?
Lot z Dubaju do Manilii i czas na przesiadke w Manilii 3 godziny. Bagaz nadawany. Terminal ten sam bo przesiadka na ta sama linie lotnicza.
 Profil Relacje PM off  

#1670 PostWysłany: 04 Cze 2015 12:50 

Loty: 32
Kilometry: 72 638
Krajów: 14 / 6.5%
@miki_fly

Właśnie tak mi się wydaje, że jednak bezpieczniejszą opcją jest ten późniejszy lot.
 Profil Relacje PM off  

#1671 PostWysłany: 04 Cze 2015 12:52 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Cytuj:
Lot z Dubaju do Manilii i czas na przesiadke w Manilii 3 godziny. Bagaz nadawany. Terminal ten sam bo przesiadka na ta sama linie lotnicza.

Poczytaj na forum o punktualności lotów na Filipinach - opóźnienia nawet kilkugodzinne nie należą do rzadkości.

Dlatego 3 godziny na przesiadkę i to z bagażem rejestrowanym to dość ryzykowna opcja, co nie znaczy oczywiście, że się nie uda.

Ale lepiej być przygotowanym i mieć wariant zapasowy, np. wykorzustując jakąś promocję kupić tanio dodatkowy bilet na lot później lub następnego dnia.

#1672 PostWysłany: 04 Cze 2015 12:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Sudoku napisał(a):
Cytuj:

Poczytaj na forum o punktualności lotów na Filipinach - opóźnienia nawet kilkugodzinne nie należą do rzadkości.

Dlatego 3 godziny na przesiadkę i to z bagażem rejestrowanym to dość ryzykowna opcja, co nie znaczy oczywiście, że się nie uda.

Ale lepiej być przygotowanym i mieć wariant zapasowy, np. wykorzustując jakąś promocję kupić tanio dodatkowy bilet na lot później lub następnego dnia.

Dlatego wlasnie na powrotny lot biore jeden dzien zapasu, czyli nocleg w Manilii.
Licze na to ze w peirwsza strone jako ze wylot jest z Dubaju moze nie bedize opoznienia, gorzej jak bedzie :D
 Profil Relacje PM off  

#1673 PostWysłany: 09 Cze 2015 22:49 

Loty: 26
Kilometry: 40 458
Image
Nie powinno być problemów z taką przesiadką?
 Profil Relacje PM off  

#1674 PostWysłany: 09 Cze 2015 22:50 

bez opóźnienia lotu z WMI problemu żadnego, choć ponowna kontrola bezpieczeństwa konieczna
 PM off  

#1675 PostWysłany: 09 Cze 2015 22:56 

Loty: 26
Kilometry: 40 458
no właśnie raz jak leciałem z BGY to trochę postałem przy kontroli bezpieczeństwa i tak myślę czy tutaj nie będzie lipy
 Profil Relacje PM off  

#1676 PostWysłany: 09 Cze 2015 23:43 

maarcin1938 napisał(a):
Sudoku napisał(a):
Cytuj:

Dlatego wlasnie na powrotny lot biore jeden dzien zapasu, czyli nocleg w Manilii.
Licze na to ze w peirwsza strone jako ze wylot jest z Dubaju moze nie bedize opoznienia, gorzej jak bedzie :D

Lecąc do Manilii tez wystartowałem o czasie - po czym czekaliśmy na lądowanie jakieś 40 minut. No i kolejka do odprawy paszportowej też zajęła kilka minut. Jeśli przemieszasz się pomiędzy terminalami to też zaplanuj kilka minut ekstra.
Tak jak pisał ktoś wcześniej - kup ewentualnie zapasowy bilet jeśli to lot TAM

#1677 PostWysłany: 10 Cze 2015 04:06 
Awatar użytkownika

maarcin1938 napisał(a):
[...] Terminal ten sam bo przesiadka na ta sama linie lotnicza.[...]

A dokładnie którą? Sprawdź, bo może bardziej by Ci się opłacało dokupić ubezpieczenie do biletu zamiast profilaktycznego zakupu innego (w sensie późniejszego) lotu.

Ja osobiście na 13 (nomen omen) lotów do/z Manili (okres luty 2013 - marzec 2015) trafiłem słownie dwa opóźnienia. Pierwsze (ok. 20 min) przy dolocie z DXB Emiratami, drugie (10 min) przy wylocie do KLO by Cebu.
 Profil Relacje PM off  

#1678 PostWysłany: 10 Cze 2015 07:21 
Awatar użytkownika

niebieski
holenderr napisał(a):
maarcin1938 napisał(a):
[...] Terminal ten sam bo przesiadka na ta sama linie lotnicza.[...]

A dokładnie którą? Sprawdź, bo może bardziej by Ci się opłacało dokupić ubezpieczenie do biletu zamiast profilaktycznego zakupu innego (w sensie późniejszego) lotu.

Ja osobiście na 13 (nomen omen) lotów do/z Manili (okres luty 2013 - marzec 2015) trafiłem słownie dwa opóźnienia. Pierwsze (ok. 20 min) przy dolocie z DXB Emiratami, drugie (10 min) przy wylocie do KLO by Cebu.

Z Dubaju lece do Manilii liniami Cebu Pacific i z Manilii na Boracay również Cebu Pacific, jak wskazuja bilety wszystko dzieje się w obrębie terminala nr 3 w Manilii.
Ladowanie o 11:40, wylot 14:35 - tak to wyglada, jak sprawa z terminalem 3 w Manilii, duze kolejki ?

Ubezpieczenie mozna dokupic do biletu i co ono gwarantuje ?
 Profil Relacje PM off  

#1679 PostWysłany: 10 Cze 2015 14:46 
Awatar użytkownika

maarcin1938 napisał(a):
Ubezpieczenie mozna dokupic do biletu i co ono gwarantuje ?
Bardzo prosto jest podane na stronie :D https://www.cebupacificair.com/Pages/travelsure-insurance.aspx
Ale dobra, napiszę, może przyda się jeszcze komuś innemu ;) : TravelSure w Cebu obejmuje m.in zwrot opłat za przebukowanie/zmianę klasy taryfy do 2,500 PHP przy spóźnieniu nawet z Twojej winy (Fly Me Next).

Myślałem właśnie o tym, lub ewentualnym dodatkowym ubezpieczeniu od opóźnienia/odwołania lotu kupionym jeszcze w PL. Ale skoro lecisz jednymi liniami, to przy opóźnieniu z ich winy przebukowanie/zmiana taryfy będzie gratisowo, nawet jeśli rezerwacja była na osobnych biletach. Jak mówi wyciąg z ichniejszego General Terms and Conditions of Carriage of Passengers: [...]no charge for Rebooking/Refund/Travel Fund in cases of involuntary flight disruptions, flight delays or postponements of more than one (1) hour after ETD for causes other than safety or security[...].

Zwłaszcza że spełniasz nawet zalecane przez nich 2h odstępu między przylotem a odlotem:
(Booking FAQs/Flight Connections)
If you are booking 2 single-sectoral flights (example: CEB-MNL then MNL-HKG), please allow the following minimum times between the first arrival and the next take-off.
Domestic: 2 hours minimum time
International: 3 hours minimum time
There are the minimum times required to collect baggage and complete check-in procedures required for your second flight.
We are a point-to-point carrier and will not be liable for any misconnections brought about by delays, cancellations and any flight arrangements you may choose to make.
If you have onward flights with other airlines, you will have to pick up your bags and clear through Immigration and Customs so please make sure that you have all your visa requirements with you.

Chociaż przepisy przepisami a życie życiem, to osobiście nie kupowałbym rezerwowego biletu. Jeśli trafi Ci się nawet tak duże opóźnienie, to każdego dnia do Boracay są jeszcze co najmniej 3-4 loty później. Jedyny problem (finansowy ;) ) może być z tym ostatnim lotem, bo wtedy trzeba samemu wynająć łódkę na wyspę (i zapłacić jakieś jedyne 10x więcej :D - 2,000 PHP zamiast standardowych 200), bo regularne transfery w sezonie są tak od 4-5 rano do 8-9 (a nawet 10) wieczorem.
maarcin1938 napisał(a):
jak sprawa z terminalem 3 w Manilii, duze kolejki ?
Różnie bywało, ale nawet przy dużych kolejkach szło sprawnie, najdłuższy czas od momentu przyziemienia do odebrania bagażu jaki miałem to było ok. 45 minut. Doliczając kolejne 45 min do zamknięcia odprawy (jak też konieczność przejścia prawie całego terminala bo krajowy i międzynarodowy są na przeciwnych krańcach) nadal zostanie Ci godzinka na spokojną kawkę ;)
O ile wylądujesz planowo, czego jak najbardziej życzę :)
 Profil Relacje PM off  

#1680 PostWysłany: 10 Cze 2015 19:23 

hej.. czy jak mam przesiadkę 45 minut w Warszawie do Madrytu (lot z Poznania) liniami LOT to zdążę bez problemu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 1818 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 91  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Retuos oraz 3 gości