Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Posiadając przesiadkę na jednym bilecie to przesiadka jest gwarantowana w Stambule (SAW) oraz Ankarze (ESB)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 267 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 02 Kwi 2026 20:19 

złoty
Coś masowo poszły anulacje na kwiecień. Mi anulowali promocyjne GZT-BER, proponując w zamian GZT-SAW-BER z nocką w Stambule. Już drugi dzień próbuję dobić się do informacji co z tym mogę zrobić...
Obsługa klienta jest zupełnie bezużyteczna.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#242 PostWysłany: 02 Kwi 2026 22:31 
Awatar użytkownika

Loty: 400
Kilometry: 706 728
Krajów: 90 / 42.1%
niebieski
Kupowane bezpośrednio na stronie linii i też poki co nie wiem co z tym zrobić.
bepa22 lubi ten post.

#243 PostWysłany: 03 Kwi 2026 07:26 

niebieski
Chupacabra napisał(a):
Coś masowo poszły anulacje na kwiecień. Mi anulowali promocyjne GZT-BER, proponując w zamian GZT-SAW-BER z nocką w Stambule. Już drugi dzień próbuję dobić się do informacji co z tym mogę zrobić...
Obsługa klienta jest zupełnie bezużyteczna.

Anulowali mi ten sam lot i również zaproponowali alternatywnie ten z nocką. Wejdź we Write to us - Flight changes/cancelation/delays - flight cancelations - start the chat. Odpali się chat z botem. Wpisz od razu ticket reissue. Bot zaproponuje dołączenie konsultanta do chatu. Ważne: zrób tak i w aplikacji na telefonie i w przeglądarce na komputerze i zostaw. Mnie połączyło po 15 minutach na jednym i później po 20 paru na drugim. Piszesz konsultantowi, żeby zmienił Ci lot na interesujący Ciebie (ja wziąłem GZT - SAW 8:25 i później SAW - BER 13:30). Przypomnij mu tylko o przepisaniu kwestii bagażu. Mi nie przepisał i musiałem drugi raz się łączyć (znowu z 20 minut czekania). W każdym razie cała zmiana bez problemu do załatwienia przez chat. Jedyna trudność to połączenie z konsultantem, ale wystarczy trochę poczekać. Jeszcze Pegasus przysłał mi 5 euro zwrotu za bagaż.
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#244 PostWysłany: 03 Kwi 2026 19:53 

złoty
Chciałem powalczyć o potwierdzenie zwrotu kosztów związanych z noclegiem. Czterech konsultantów wymiguje się, że nie przysługuje bo poinformowali o anulacji więcej niż 14 dni przed lotem. Zostawię sprawę swojemu ubezpieczeniu, które zazwyczaj bezproblemowo ogarnia takie sprawy.
Bardziej mnie ciekawiło co można z tą zmianą faktycznie zrobić? Teraz mi się włączyły opcje osobnych zmian każdego z dwóch lotów: GZT-SAW oraz SAW-BER. Niestety cokolwiek bym nie wybierał, to niby jest z dopłatą... Ktoś to przeszedł dalej? Czy opłata de facto zniknie?
 Profil Relacje PM off
podróżnik23 lubi ten post.

#245 PostWysłany: 03 Kwi 2026 20:25 

niebieski
Też miałem włączone opcje zmiany, ale mogłem zaznaczyć tylko jeden lot, drugi wtedy automatycznie się wyłączał z wyboru. Rzeczywiście początkowo pokazywało 85 euro, ale później przez ostatecznym potwierdzeniem była redukcja do 0 euro. Wolałem to jednak zmienić przez chat bo nie byłem pewien, czy po zmianie jednego odcinka będę miał możliwość zmiany drugiego.
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#246 PostWysłany: 04 Kwi 2026 07:18 
Awatar użytkownika

srebrny
@podróżnik23 Kiedyś bez problemu zmieniłem osobno nawet poszczególne segmenty tak żeby zrobić stop w Stambule.
podróżnik23 lubi ten post.

#247 PostWysłany: 04 Kwi 2026 22:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Wczoraj próbowałem na czacie dokonać zmiany na interesujące mnie połączenie z BTS-SAW-KWI na BTS-SAW-ALA. Oczywiście bilety do ALA bez problemu dostępne. Na początku konsultantka próbowała mnie przekonać, że nie ma takiego połączenia. Po moim proteście znalazła, ale miała ten sam problem co ja czyli brak możliwości zmiany w dniu 29.04 (tylko ta data mnie interesuje)
Poprosiła mnie o próbę zmiany, ale ja niezmiennie w 29.04 nie mogę wybrać nic na zamianę. Dostałem informację, że problem został zgłoszony i za kilka godzin będę mógł już zmienić sobie loty. Niestety minęła doba i problem jest nadal. Nie mogę nic wybrać na zamianę na 29.04 więc chyba jedyne co mi pozostało to wziąć po prostu zwrot.

#248 PostWysłany: 05 Kwi 2026 07:01 
Awatar użytkownika

srebrny
@Legion1 Ta zmiana z dopłatą różnicy w cenie ?

#249 PostWysłany: 06 Kwi 2026 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
@Hose tak byłaby jakaś dopłata (chyba bo ciągle na szaro), ale już odpuściłem bo miałem dość kopania się z koniem i wziąłem zwrot.

#250 PostWysłany: 22 Kwi 2026 18:06 

Pegasus zmienil mi godziny lotu i przyslal info, ze mogę go zatwierdziċ, anulować bądź utworzyċ bilet otwarty. Nowe godziny są mi na rękę, nie chcę niczego odwoływaċ, ani “otwierać”, ale nie wiem gdzie zatwierdzić zmianę. A gdyby nic nie robić? Czy Waszym zdaniem brak reakcji z mojej strony pociągnie za sobą likwidacje billetu?
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 22 Kwi 2026 20:21 

srebrny
Ja też mam anulowane loty Warszawa-Ankara. Chyba nie będą latać tak często. I ja mam linka do rezerwacji w mailu, a tam 3 standardowe opcje: zmień, open ticket i anuluj rezerwację. Na pewno nie masz takich opcji po zalogowaniu się do rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 23 Kwi 2026 14:26 

Mam, ale które przycisnąć? Probowalam wszystkich, Zadne mi nie pasuje…ale może czegoś nie kumam
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 23 Kwi 2026 14:45 
Awatar użytkownika

srebrny
@Jagodzianka57 IMHO nie musisz niczego zatwierdzać, w szczegółach rezerwacji powinnaś mieć nowe/aktualne godziny lotu a przy tych 3 opcjach adnotacje, że są za darmo.

#254 PostWysłany: 23 Kwi 2026 15:23 

srebrny
A w zmień nie można "zmienić" na ten lot, który Ci proponują? czyli de facto zatwierdzić tę proponowaną zmianę
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 23 Kwi 2026 16:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie ma sensu niepotrzebnie zamykać sobie darmowych opcji.

#256 PostWysłany: 23 Kwi 2026 16:29 

srebrny
A wiemy, że linia trzyma wtedy te miejsca do terminu lotu? bo rozumiem, że koleżanka chce je sobie zaklepać na 100%
Mam ten sam case, więc dopytuję bo to pierwsze odwołanie tej linii jakie mam i chyba zamienię na inne lotnisko w Turcji. Zdzwiwiłem się bo na loty z przesiadką w Stambule też mogę zamienić.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 23 Kwi 2026 17:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie ma co trzymać. Zmienili godzine lotu i dali za free możliwość zmiany lub zwrotu gdyby komuś nie pasowało.
Przesiadki wchodzą, podobnie stopovery gdy sie osobno zmienia poszczególne segmenty, zmiany w ramach tych samych krajów wchodzą do końca rozkładu.

#258 PostWysłany: 23 Kwi 2026 17:49 

złoty
Mi zmiany za odwołany lot w kwietniu 26', dawało do końca czerwca tego roku.
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 23 Kwi 2026 17:55 
Awatar użytkownika

srebrny
21.04 (przedwczoraj) zmieniłem anulowany lot z 23.04 (dziś) na grudzień '26.
Misiatek uważa post za pomocny.

#260 PostWysłany: 24 Kwi 2026 03:21 

Hose I reszta! Bardzo dziękuję za wsparcie I opinie…odpowiada mi nowa godzina wylotu ( mam te trzy opcje ale wybranie którejkolwiek to dalsze działania, a nie chcę dzialać) i nic nie bedę robić.
Podziekowania
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 267 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości