Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 142 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 18 Lut 2016 01:10 

Zbanowany
lukasz044 napisał(a):
Uaktualniłem plik, który teraz zakłada zakup po jednej winiecie terminowej na całą podróż (pod warunkiem, że powrót planujemy max. w ciągu 10 dni).

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

Czy możesz podać jakieś dokładniejsze informacje o winietach we francji?
Bo w internecie znalazłem tylko cennik pojedynczych odcinków autostrad - czy jest możliwość zakupienia jednej winiety na cała francje tak jak piszecie na 10 dni?
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#62 PostWysłany: 18 Lut 2016 10:36 

http://podroze.onet.pl/abc/francja-ceny ... ncji/m532w

Ostatnio edytowany przez Roku, 18 Lut 2016 17:30, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 18 Lut 2016 12:37 

Polecam też stronę, którą już ktoś na tym forum podawał:

https://www.autostrada-a2.pl/
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 18 Lut 2016 15:48 

Zbanowany
Ok - to są ceny za przejazdy na poszczególnych odcinkach, które widzialem.

A gdzie jest informacja i oco chodzi z tymi 10 dniami? Jak kupisz paryż-lille to możesz dowolna liczbe razy jezdzic tym odcinkiem w ciagu 10 dni?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 18 Lut 2016 16:03 

10-dniową winietę masz w Austrii i Czechach, we Francji płacisz zawsze za przejechany odcinek

Ostatnio edytowany przez Roku, 18 Lut 2016 17:30, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 19 Lut 2016 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 129 118
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
LOT dolozyl do swojej siatki lotow trzeci bezposredni samolot do Nicei na dzien przed meczem:

Załączniki:
Nicea.jpg
Nicea.jpg [ 80.29 KiB | Obejrzany 3228 razy ]
 Profil Relacje PM off
lahcimmm2 lubi ten post.

#67 PostWysłany: 21 Lut 2016 22:40 

Witam. Wybieramy się z kumplem na mecz Polska-Irlandia. Lecimy 10.06 do Pizy powrót 13.06. Bilety powrotne za 836 zł, dwie osoby, Ryanair. Plan był taki żeby wynająć samochód w Pizie i trochę pozwiedzać wybrzeże. Ewentualne spanie w samochodzie. Niestety trochę zaczynamy przekraczać budżet. Samochód na 3 dni plus paliwo i opłaty to jakieś 250 euro. Jest pomysł żeby skupić się na Pizie i Nicei a wszystko co po drodze odpuścić i jechać pociągiem lub busem, problem tylko że nic nie możemy namierzyć w fajnej cenie. Jest coś takiego jak Thello ale niestety z Pizy nie jeździ. Przykładowo bilet z Milanu do Nicei kosztuje 15 euro. Wychodzi 60 euro i zostaje prawie 200 noclegi. Ma ktoś pomysł jak tanio dostać się z Pizy do Nicei? Proszę o ciekawe propozycje. Dodam że Piza jest już zaklepana i mamy bilety.
 Profil Relacje PM off
Mario 79 lubi ten post.
Mario 79 uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 21 Lut 2016 22:53 

Pisa - Milan pojedziecie polując na nową wrzutkę za 4-12 euro łącznie za 2 osoby autokarem Megabus, 2 kursy dziennie, z Mediolanu też pociąg lub autokar ze strony 1 tego tematu

http://iteu.megabus.com/
 PM off  

#69 PostWysłany: 22 Lut 2016 11:27 

niebieski
Bez sensu Milano.
Z Pizy do Genui i stamtąd Thello do Nicei za 15e

Samochód w Holidaycars od 270 zł, jak poszukasz to założysz konto i dostaniesz dodatkowo 10e voucher
https://www.holidaycars.com/wypozyczalnia-samochodow/
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 22 Lut 2016 16:45 

Witam kosmiczny kowboj ! O której lądujecie w piza ?
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 22 Lut 2016 16:55 

Mario 79 napisał(a):
Witam kosmiczny kowboj ! O której lądujecie w piza ?

Około 22.50.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 22 Lut 2016 17:15 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Witam,
my dla odmiany w dwie osoby mamy zarezerwowany lot Kraków - Bergamo 11go i powrót 13go analogicznie.
W Bergamo bierzemy auto z wypożyczalni i jedziemy w okolice Sanremo - tam chcemy sobie jakiś nocleg wyczaić.
12go wcześnie rano zaczynamy jazdę i zwiedzanie francuskiego wybrzeża, może Monaco no a przed meczem liźniemy trochę Nicei. Po meczu w auto i w kierunku Włoch na nocleg. 13go zostanie nam ze 2h na zobaczenie Sanremo i potem jazda bo Bergamo.
Ciasno ale powinno się udać.
Wyjazd to tak właściwie poza samym meczem mały rekonesans przed dłuższym pobytem na Lazurowym Wybrzeżu z rodzinką.
pozdrawiam

#73 PostWysłany: 22 Lut 2016 17:43 

My z gdanska możemy zrobic podobnie tylko byśmy ladowali po 17 :00 w piątek i powrót w poniedziałek samolot ok 17:00 tez jest nas dwoje to koszt wynajecia auta by zmalał
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 22 Lut 2016 20:02 

Mario 79 napisał(a):
My z Gdanska możemy zrobić podobnie tylko byśmy lądowali po 17 :00 w piątek i powrót w poniedziałek samolot ok 17:00 tez jest nas dwoje to koszt wynajęcia auta by zmalał

Lecicie do Bergamo czy do Pizy. Czy rezerwowaliście już samochód? Opcja wspólnego przejazdu z Pizy do Nicei jest do rozważenia tylko trzeba by było by dogadać szczegóły. My pierwotnie mieliśmy plan żeby spać w aucie, ale jeśli koszty by podzielić po połowie to kwaterka w Nicei jest do rozważenia. Powiem szczerze że celowaliśmy w samochód ze sprawdzonej sieciówki, z ubezpieczeniem i bez kosmicznego wkładu własnego, z Herza wycenili za 3 dni około 170 euro, zabezpieczenie karacie tylko 200 euro i zero odpowiedzialności za wszelkie szkody. Via michelin podaje że za trasę Piza Nicea trzeba liczyć jakieś 65 euro (paliwo plus opłaty).
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 22 Lut 2016 22:14 

My do Pizy byśmy lecieli iladowLi z gdanska po 17 i pewnie byśmy na was mogli poczekać , wynająć auto iowoli w stronę Nicei sie kierować . Moze byc opcja kimnac sie w aucie bo motel mamy wstępnie zarezerwowany z soboty na niedziele i z niedzieli na poniedziałek . Tez chcemy Monako zwiedzić i pokrążyć po lazurowym a auto w holidays cars patrzyłem niecałe 300 zł na trzy doby plus ubezpieczenie kompletne ok130 zł ale to juz bym wam zostawił jeżeli jesteście bardziej obeznani
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 22 Lut 2016 22:45 

Piccolo napisał(a):
Witam,
my dla odmiany w dwie osoby mamy zarezerwowany lot Kraków - Bergamo 11go i powrót 13go analogicznie.
W Bergamo bierzemy auto z wypożyczalni i jedziemy w okolice Sanremo - tam chcemy sobie jakiś nocleg wyczaić.
12go wcześnie rano zaczynamy jazdę i zwiedzanie francuskiego wybrzeża, może Monaco no a przed meczem liźniemy trochę Nicei. Po meczu w auto i w kierunku Włoch na nocleg. 13go zostanie nam ze 2h na zobaczenie Sanremo i potem jazda bo Bergamo.
Ciasno ale powinno się udać.
Wyjazd to tak właściwie poza samym meczem mały rekonesans przed dłuższym pobytem na Lazurowym Wybrzeżu z rodzinką.
pozdrawiam

kosmicznykowboj napisał(a):
Mario 79 napisał(a):
My z Gdanska możemy zrobić podobnie tylko byśmy lądowali po 17 :00 w piątek i powrót w poniedziałek samolot ok 17:00 tez jest nas dwoje to koszt wynajęcia auta by zmalał

Lecicie do Bergamo czy do Pizy. Czy rezerwowaliście już samochód? Opcja wspólnego przejazdu z Pizy do Nicei jest do rozważenia tylko trzeba by było by dogadać szczegóły. My pierwotnie mieliśmy plan żeby spać w aucie, ale jeśli koszty by podzielić po połowie to kwaterka w Nicei jest do rozważenia. Powiem szczerze że celowaliśmy w samochód ze sprawdzonej sieciówki, z ubezpieczeniem i bez kosmicznego wkładu własnego, z Herza wycenili za 3 dni około 170 euro, zabezpieczenie karacie tylko 200 euro i zero odpowiedzialności za wszelkie szkody. Via michelin podaje że za trasę Piza Nicea trzeba liczyć jakieś 65 euro (paliwo plus opłaty).

Witam...

jeśli mogę mam pytanie. Czy któryś z was lub ktoś innych z forum, orientuje się jak wygląda temat dodatkowej opłaty za wyjazd samochodem, zarejestrowanym i wypożyczonym we Włoszech, na terytorium Francji?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 22 Lut 2016 22:52 
Awatar użytkownika

Ja też celuję w przylot do Włoch/Barcelony/Szwajcarii i podróż na mecz wynajętym samochodem w obrębie weekendu.
Ceny są znośne, można się zamknąć w naprawdę przyzwoitej kwocie.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 23 Lut 2016 09:04 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Lookasoo napisał(a):

Witam...

jeśli mogę mam pytanie. Czy któryś z was lub ktoś innych z forum, orientuje się jak wygląda temat dodatkowej opłaty za wyjazd samochodem, zarejestrowanym i wypożyczonym we Włoszech, na terytorium Francji?

Ja biorąc auto przez economycarrentals.com dostałem noleggiare i u nich dopłacę 8,8eur za całość (11go 19:30 do 13go 13:00) za Cross Border Card.
Niektóre wypożyczalnie mają to w cenie nawet ale to kwestia sprawdzenia ceny całkowitej. Zaletą economycarrentals.com jest to, że najczęściej mają drugiego kierowcę gratis, chociaż minusem jest oczywiście brak info co to za wypożyczania (dopiero po rezerwacji).

#79 PostWysłany: 25 Lut 2016 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 633 266
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Lookasoo napisał(a):
Witam...

Ja próbowałem trochę zgłębić temat - zresztą pytałem też na tym forum.

Moderator @dmirstek przekazał mi, że wypożyczalnia Maggiore nie bierze opłaty za przekroczenie granicy z Francją.
Ja wcześniej zarezerwowałem przez rentalcars w Locauto Rent (którego i tak większość tutaj nie poleca ale ryzykuję), którzy także takiej opłaty nie pobierają (tak przynajmniej odpisali mi na mejla).

Goldcar - 40 euro.
Greenmotion - 61 euro

Inne wypożyczalnie też mają powyższą opłatę ale zazwyczaj można znaleźć w ich regulaminach ile dokładnie wynosi.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 03 Mar 2016 21:00 

W Thello już chyba wszystkie miejsca wykupione.

Dlaczego nie mogę napisać prywatnej wiadomości do nikogonikogo? W regulaminie nie znalazłem wyjaśnienia.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 142 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość