Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 590 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 21 Paź 2019 09:14 

Zbanowany
Pelzajacy upadek jakosci obslugi.

Jak sobie chwalilem Emirates po roku przerwy z nimi lecialem teraz na Phuket i to zaczyna byc jakas tragedia totalne obcinanie kosztow na wszystkim to sie zaczyna robic arabski Ryanair z tej lini.

1. Nie wiem od kiedy ale rok temu nikt jeszce nie wazyl mi podrecznego bagazu i nie liczyl sztuk bagazu podrecznego, obecnie przy check-in w Europie obsluga handlingowa zakwestionowala to ze mam maly biznesowy plecak z notebookiem i druga torbe z aparatem fotograficznym ma byc podobno jeden bagaz podreczny do 7kg., moj w claosci czyli dwie sztuki wazyly 8.5kg ale zona miala pusta kabinowke wazaca 2.5kg (czyli razem mielismy 11kg). Musielismy rozlozyc rowno tak aby bylo do 7kg i po jednym bagazu podrecznym. Do tego ograniczenie kg bagazu nadawanego dosc mocne dla taryfy saver.

2. Loty 7h - serwuja juz jeden posilek a drugi to kukurydza prazona, na naszym locie nie rozdali menu co bedzie podawane bo catering zostal pomylony i zaladowali cos innego niz jest w menu ktory maja na pokladzie. Podchodzenie obslugi i pytanie sie czy chce kurczaka cyz wolowine nie jest wszystkim co chcialbym wiedziec o wybieranym posilku chcialbm wiedziec czy tam beda ziemniaki, ryz czy makaron, Pytania od pasazerow irytowaly zaloge ale nie dziwie sie pasazerom.

3.Alkohol podawany - juz nie podaja markowych alkoholi tylko jakies drugorzedne marki w plastikowych malych buteleczkach, ktore maja problem z odkrecaniem czyli z calkowitym zerwaniem tego pierscienia fabrycznego (kreca sie w kolko nie umozliwiajac zerwania do konca tego fabrycznego pierscienia). Przestali juz podawac CocaCole tylko leja Pepsi z duzych butelek, jak zobaczylem puszki toniku czy czegos podobnego to juz to sa miniatury miniatur nie wiem czy w nich bylo 50ml plynu.

4. Nie ma juz muzyki podczas bordingu, nalezy zapomniec o recznikach odswierzajacych czy podawaniu napojow podczas podrozy.

5. Salonik Emirates Bizness na terminalu w Dubai to jakies nieporozumienie, totalnie przeladowany w godzinach porannych za bardzo nie bylo gdzie siasc nawet, a serwowane tam jedzenie jest poprostu tragiczne - kompletnie nie porownywalne do tego co mam serwowane w miescie w hotelach.

Nastepne loty poszukam jakiegos A350 Qataru aby sprobowac jak tam sie zmienila obsluga i moze przetestowac salonik pierwszej klasy w Doha.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#442 PostWysłany: 21 Paź 2019 11:10 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
No zwlaszcza ten brak muzyki podczas boardingu to jakas masakra :). A zdrapek jeszcze nie sprzedaja?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#443 PostWysłany: 21 Paź 2019 11:37 

Zbanowany
@lataczuk :

Jakbys kiedys zauważyl tworzeniu brandu towarzyszy scisle okreslone postepowanie, wyglad - kiedys dbali o to puszczajac relaksujaca muzyke podczas boardingu,
zdrapek nie sprzedaja ale kiedys byly naklejki na oparcie siedzenia z informacja dla obslugi co dany pasazer zyczy sobie podczas lotu. I teraz personel budzi pasazera bo podaja jedzenie bo zdrapek nie ma. Ale jak widze niektorym brakuje co nieco do kultury komentowania.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 27 Paź 2019 09:40, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 21 Paź 2019 11:44 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Time2GO napisał(a):
Jakbys kiedys zaowarzyl tworzeniu brendu

Co to znaczy?

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 21 Paź 2019 14:57 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 1 380 523
Krajów: 76 / 35.5%
To dosyc dziwne, leciałem tydzien temu z WAW. Muzyka podczas boardingu byla,menu bylo a takze obrazkowe menu dla niekumatych. Na pokladzie daja Dewars whisky ktore lubie, wiec nie interesowalem sie innymi alkoholami. A odkad pamietam to Emirates wazy bagaze i zawsze byla 1 sztuka 7kg, zawsze

#446 PostWysłany: 21 Paź 2019 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
@Time2GO ile razy leciałeś EK w ciągu ostatnich 12 miesięcy? Pytam bo ja mam 10 odcinków WAW-HKT-WAW, MXP-NYC i WAW-ICN-WAW i za każdym razem było tak samo. Nie widziałem dramatycznego spadku jakości obsługi, jedzenia czy alkoholu tym bardziej braku muzyczki :)
Musiałeś lecieć jakimś feralnym lotem, ale mogę się mylić.
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 21 Paź 2019 15:22 
Awatar użytkownika

srebrny
oskiboski napisał(a):
To dosyc dziwne, leciałem tydzien temu z WAW. Muzyka podczas boardingu byla,menu bylo a takze obrazkowe menu dla niekumatych. Na pokladzie daja Dewars whisky ktore lubie, wiec nie interesowalem sie innymi alkoholami. A odkad pamietam to Emirates wazy bagaze i zawsze byla 1 sztuka 7kg, zawsze

lecialem nimi mysle ze 6x, wszystko w 2015, i ani razu nie wazyli mi podrecznego
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 21 Paź 2019 17:16 

Zbanowany
Wlasnie ostatnie 12 miesiecy odpuscilem sobie u nich i stad to pytanie od kiedy u nich takie zmiany.

Tak wiem ze bagaz podreczny byl do 7kg max ale nie czepiali sie ze naprzyklad to sa dwie torby osobno i sumarycznie mniej niz 7kg mial. Teraz czepiaja sie jak EasyJet chyba jedna torba i koniec torebke damska prosze schowac do drugiej torby.
Serwowali wlasnie Dewars ale kiedys nie bylo problemu z JW czy Baileys Irish Cream, do tego cholerna Pepsi ktorej smaku nie znosze juz w bylych hotelach SPG zaczeli ja tez serwowac i tylko ja bez opcji wyboru.

Jestem po dwoch odcinkach do Azji i w obu bylo tak samo, na https://www.airlinequality.com/airline-reviews/Emirates/ widze ze tam przewijaja sie podobne zdarzenia. Wiem ze niektore z tych rzeczy o ktorych mowie sa moze nie wazne ale to pasuje do tego jak siebie reklamowali a latam z nimi od dawna chyba czas poszukac innej alternatywy bo zaczeli odcinac kupony od populatnosci.

@oskiboski : nie ma, jest jakas podoba likieru. Moze na trasie z WAW jest, ale na moich lotach nie bylo. Oprawa jutro i jak sie okazuje nie moge wybrac miejsca w samolocie juz sa przydzielone fotele z opisem 'restricted' choc przydzielilo nie najgorzej bo sam przod dwuklasowego 777 rzad 10.

Ostatnio edytowany przez Time2GO, 22 Paź 2019 10:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 21 Paź 2019 17:19 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 1 380 523
Krajów: 76 / 35.5%
Dewars jest lepszy od JW a baileys jest nadal :)

#450 PostWysłany: 22 Paź 2019 16:49 

niebieski
@Time2GO
Do podręcznego czepiali się już ze 3-4 lata temu. Widać zależy na kogo trafisz.
W którym terminalu byłeś w saloniku? Ja nigdy w DXB na tłumy nie trafiłem, choć ostatnio nie bywałem.

Co do Qatar to nie masz się co przesiadać poniższe punkty będą takie same jak w EK
- brak muzyki
- napoje z dużych butelek
- 1 posiłek na trasie waw-doh

Może czas się przestawić na klasę C lub F.
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 22 Paź 2019 17:40 

Loty: 119
Kilometry: 272 798
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Ja przesiadłem się do Qatar odkąd Emirates zaczął sobie liczyć za wybór miejsca w samolocie a więc jakieś 2-3 lata temu..
Dlatego obecnie dla mnie z tej pary pierwszym wyborem będzie Qatar..
Dodam że w 99% latam z moją drugą połową więc konfiguracja 2-4-2 jest też dla nas korzystniejsza..
w economy EK nie ma na to praktycznie szans...
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 24 Paź 2019 05:59 

Zbanowany
To byl salonik biznes Emirates w terminalu 3 przy bramkach B.
Wczoraj na odcinku do DXB juz obsluga na pokladzie byla lepsza bo nosili co jakis czas napoje.
Handlingowy personel nie czepial sie do bagazu podrecznego w ilosci dwu sztuk a razem mniej niz 7kg.
Popcorn albo KitKat chyba juz na stale zostaje jako drugi posilek u nich.

Raczej sie nie przestawie na C lub F bo wole wydac kase na lepszy hotel lub pokoj w ktorym jestem dluzej niz 7h.
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 28 Paź 2019 04:30 
Awatar użytkownika

Mam dokladnie 6 odcinkow Emiratami w tym roku i za kazdym razem wazyli mi bagaz podreczny. Nawet w zeszlym roku w W-wie mialam szopke, bo przyczepili sie nie tylko do wagi, ale tez i do wymiarow torby (mimo, ze byla miekka i moglam ja spokojnie scisnac do odpowiednich rozmiarow).

I nie jest to nowa procedura, bo przy wylotach z Tokio waza podreczny juz kilka dobrych lat.
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 17 Gru 2019 22:31 

Loty: 88
Kilometry: 163 801
Krajów: 23 / 10.8%
Pierwszy raz lecę nie tanią linią a Emirates, [w styczniu 4 x WAW-DXB, DXB-BKK, SIN-DXB i DXB-WAW], ale najtańszą taryfą. Upewnijcie mnie proszę, że należy mi się darmowy posiłek [jeden?]. Czy napoje bezalkoholowe są nielimitowane? Dla niektórych może to oczywiste, ale nie dla mnie. :P
Czy słuchawki do oglądania na tablecie są dawane czy muszę mieć swoje?
Czy dają opaskę na oczy do spania?
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 17 Gru 2019 23:20 
Awatar użytkownika

złoty
Zadzwoń albo napisz tam gdzie kupowałeś bilet, a wszystkiego się dowiesz, również na ich stronie też jest informacja
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 17 Gru 2019 23:34 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Nie wiem gdzie kupowałeś bilety ale darmowy posiłek masz raczej pewny - ale na wszelki wypadek sprawdź tam gdzie kupowałeś.
Napoje też będziesz mógł raczej sączyć bez limitu, i w związku z tym na wszelki wypadek usiądź blisko toalety.
Opaski na oczy raczej nie dostaniesz, ale kto wie. Słuchawki są kompatybilne ze sprzętem pokładowym.
Mimo wszystko, Enjoy!
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 18 Gru 2019 18:36 

Dziękuję za odpowiedź. Kupowałem przez opodo.pl, więc tam zapytam. Na stronie Emirates jest informacja o posiłkach, ale nie znalazłem 100% potwierdzenia, że każdy ma zagwarantowany posiłek. Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 18 Gru 2019 18:41 

Loty: 18
Kilometry: 49 848
Krajów: 12 / 5.6%
Lecieliśmy ostatnio Emirates na trasach WAW DXB SIN, HAN DXB WAW :D
Każdy lot świetny, nigdzie nie ważyli nam bagaży, zawsze była muzyka, dwa posiłki, napoje. Jedynie stewardessy lecące do Warszawy marudziły na swoją pracę bardzo głośno :)

Załączniki:
Komentarz do pliku: A380
IMG_20191010_100355-2.jpg
IMG_20191010_100355-2.jpg [ 356.36 KiB | Obejrzany 3909 razy ]

nasz pamiętnik z podróży :)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#459 PostWysłany: 19 Gru 2019 20:01 

Parę pytań:
Jaka klasa biletów? Ekonomiczna?
Na stronie Emirates kupowałeś/aś bilety? Ile godzin przed lotem robiliście odprawę? Na stronie przewoźnika?
Jest to wi-fi za darmo na 2h?
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 19 Gru 2019 21:50 

Loty: 18
Kilometry: 49 848
Krajów: 12 / 5.6%
@smahhy, tak, to wszystko jest w ekonomiku. Wifi masz za darmo na 2h do wyboru 20mb na cokolwiek lub bez limitu WA, Viber, fb msg :)

Bilety bezposrednio w emirates, odprawa w aplikacji najszybciej jak to możliwe (nawet w nocy raz wstałem specjalnie).

nasz pamiętnik z podróży :)
 Profil Relacje PM off
smahhy uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 590 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości