Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 590 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 21 Mar 2017 16:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌klonowiec‌
Czasamo potrzeba troche wyobrazni, prawie kazde przepisy mozna ominac. :)
Kupujesz czekolade w Duty-Free, dajesz Pani przy kasie i prosisz o 2 wieksze siatki z napisem "Duty Free", gdzie wkladasz np. laptopa. ;)
Problem moze byc wczesniej, gdy zwaza ci podreczny przy nadawaniu rejestrowanego, ale to tez mozna ominac, bo laptopa masz oddzielnie i dasz zwazyc bez laptopa.
Przypominam, ze jest to wbrew obowiazujacym przepisom i nie polecam kombinowac.
Mam pytanie, po co ci ciezki i niepraktyczny 17' laptop na wakacjach?
Poza tym juz zaczynaja wprowadzac zakazy przewozu laptopow, tabletow i czytnikow ebookow w bagazach podrecznych:
http://www.fly4free.pl/usa-zakazuje-prz ... odrecznym/

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#262 PostWysłany: 21 Mar 2017 17:21 
Awatar użytkownika

niebieski
To ma być podróż służbowa. A ten zakaz w tym przypadku mnie nie dotyczy.
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 22 Mar 2017 03:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌klonowiec‌
Skoro wyjazd sluzbowy, to czym sie przejmowac, niech sie firma przejmuje. ;)
Informujesz szefa, niech zorganizuja lzejszego laptopa, lub doplaca do Business, chyba ze firma mizerna, albo dosc skapa.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 01 Kwi 2017 00:24 
Awatar użytkownika

Loty: 108
Kilometry: 109 942
Krajów: 22 / 10.3%
Cytuj:
Emirates unveils plans for the world’s largest commercial aircraft. The triple-decker APR001 includes a swimming pool, games room, gym and park.

To oczywiście "Prima Emirates", ale co sądzicie o pomyśle trzypiętrowca z m.in. basenem? :D

Źródło: https://www.facebook.com/Emirates/posts ... 0013526413

Załączniki:
priemi.jpg
priemi.jpg [ 75.47 KiB | Obejrzany 2648 razy ]

Image
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 01 Kwi 2017 00:32 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Krajów: 11 / 5.1%
Zbanowany
niebieski
Ja się nabrałem bo tym od ropy z pewnością takie pomysły chodzą po głowie. Nie ma zapotrzebowania na taki samolot. Już a380 jest nieopłacalny.
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 24 Kwi 2017 00:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Tydzien temu lecialem Emirates na trasie DXB-BAH-DXB i przyznam, ze Panie stewardessy w klasie Business byly b. ladne, ale mialy tak przesadnie intensywnie nalozone makijaze, ze to nieladnie i nienaturalnie wygladalo. Przypuszczam, ze to pewnie nakaz odgorny, moze nawet specjalnie na ta trase.
Na lotnisku w Dubaju mialem sporo czasu, nudzilo mi sie i porozmawialem sobie troche z jedna Pania z Emirates. Mimo, ze o zarobki nie pytalem, powiedziala mi, ze jako stewardessa zarabia $900.- miesiecznie i b. chcialaby pracowac w liniach Swiss. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 25 Kwi 2017 08:41 

złoty
cccc napisał(a):
porozmawialem sobie troche z jedna Pania z Emirates. Mimo, ze o zarobki nie pytalem, powiedziala mi, ze jako stewardessa zarabia $900.- miesiecznie

To zarobek "na czysto" bo zakwaterowanie mają od linii. Posiłki w pracy i na pobytach również. Tak więc jest to w miarę ciekawa opcja dla osób którym odpowiada taki styl życia.
rw30 uważa post za pomocny.

#268 PostWysłany: 26 Kwi 2017 00:11 

niebieski
Jakby poznała koszty życia w Szwajcarii to może zmieniłaby zdanie.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.
rw30 uważa post za pomocny.

#269 PostWysłany: 26 Kwi 2017 21:08 
Awatar użytkownika

srebrny
mucha napisał(a):
cccc napisał(a):
porozmawialem sobie troche z jedna Pania z Emirates. Mimo, ze o zarobki nie pytalem, powiedziala mi, ze jako stewardessa zarabia $900.- miesiecznie

To zarobek "na czysto" bo zakwaterowanie mają od linii. Posiłki w pracy i na pobytach również. Tak więc jest to w miarę ciekawa opcja dla osób którym odpowiada taki styl życia.

do tego kasa za wylatane godziny. Do tego diety podczas layover'ów. Do tego zniżki w paru tysiącach miejsc w Dubaju.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 08 Maj 2017 21:47 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 70 255
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Drodzy Parafianie

będziemy już niedługo lecieć na trasie MAN- CHC i z powrotem AKL - MAN i jest duże prawdopodobieństwo ze większość czasu spędzimy na pokładzie Emirates
(lub Qantas ale to tylko miedzy AU-NZ)

Przeczytałem cały ten topik ale nie znalazłem info o siedzeniach przy wyjściu awaryjnym które najbardziej mnie interesują z racji moich 2m wzrostu.
W jaki sposób je zarezerwować ? ma ktoś jakąś rade lub doświadczenie z tym tematem ?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 13 Maj 2017 13:33, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 08 Maj 2017 22:07 

Bezpłatnie możesz wybierać miejsce w taryfie flex, w przypadku saver musisz liczyć się z koniecznością uiszczenia opłaty. Dołącz do Skywards, będziesz widział więcej wolnych miejsc. Możliwość wyboru miejsc, o ile mnie pamięć nie myli, pojawia się dopiero po wprowadzeniu danych pasażera.
A poza tym seatguru zawsze służy pomocą.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#272 PostWysłany: 09 Maj 2017 00:09 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 1 380 523
Krajów: 76 / 35.5%
Przyjdz na ckin 3h przed wylotem i tez dostaniesz, lub zmienisz te wybrane podczas odprawy. Na poczatku ckinu robia to bezplatnie o ile sa dostepne a przewaznie sa
lovenz lubi ten post.

#273 PostWysłany: 12 Maj 2017 12:48 
Awatar użytkownika

niebieski
drodzy Parafianie mam do was pytanie jak to jest z tym Emirates - Qantas?

Pokazuje Emirates z numerem EK ale jest napisane ze realizuje Qantas, pytam bo wg fotek które załączyłem Emirates ma więcej miejsca na nogi, dobty serwis na pokładzie co wyczytałem z waszych opinii i podstawowe wifi a po przesiadce w Dubaju będziemy lecieć 14h tylko ze śniadaniem ? ciaśniej, brak wifi.

Macie doświadczenia w tym temacie?

Załączniki:
20170512_105733.png
20170512_105733.png [ 94.18 KiB | Obejrzany 1831 razy ]
20170512_105656.png
20170512_105656.png [ 116.59 KiB | Obejrzany 1831 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 12 Maj 2017 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Sprawdź po numerze lotu na flightradar24, będziesz dokładnie wiedział jaki model samolotu obsługuje dane połączenie.
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 13 Maj 2017 18:48 

niebieski
Jestem właśnie po locie A380 Emirates i z tym miejscem na nogi bym nie przesadzał. W klasie ekonomicznej jest lepiej niż się spodziewałem, ale podejrzewam, że różnicy z Qantasem wielkiej nie będzie. W B777 EK było wg. mnie więcej.
Wifi - darmowe w Emirates jest chyba tylko 20 MB więc nie nastawiaj się na wiele, dalej trzeba płacić (ale jest tanio).
Co będzie dostępne do jedzenia w EK możesz sprawdzić tutaj https://www.emirates.com/pl/Polish/flyi ... ining.aspx

Nie wiem, czy Qantas też podaje takie informacje.
Generalnie ja na Twoim miejscu sugerował bym się raczej ceną i dogodnością przesiadki, a nie tymi rzeczami. Choć ja jestem trochę mniejszy niż 2m więc może te centymetry nie są dla mnie tak mega istotne.
 Profil Relacje PM off
lovenz lubi ten post.

#276 PostWysłany: 13 Maj 2017 19:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki za info!

Dla mnie niestety cm się liczą. Cena zresztą też ale przy różnicy £10-15 w obie strony to żadna różnica, większość opinii o emirates jest raczej pozytywna a o qantas nie ma ich prawie wcale. Nie będę kamikaze :p
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 13 Maj 2017 19:12 

niebieski
Po prostu u nas mało kto lata Qantasem,bo linie są dobre. Ja też jeszcze nie miałem przyjemności.
Obsługa w EK jest dobra ale widać spadek poziomu, w porównaniu z tym co było kiedyś. Jednak przy tak dynamicznym wzroście ciężko tego uniknąć. Podobnie jak mało komfortowe przesiadki w DXB (często dowożenie busem, ale do A380 Ci to nie grozi) infra lotniskowa nie nadąża za liczbą połączeń.

Wg. seatguru

Emirates w A380 ma ok 32-34 cali miejsca na nogi a Qantas 31, zatem różnica max 7 cm. To faktycznie może robić różnicę.
 Profil Relacje PM off
lovenz lubi ten post.

#278 PostWysłany: 15 Maj 2017 08:42 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Witam. Czy ktoś się orientuje, czy w przypadku zakupu biletu w EK w chwili gdy jeden z odcinków realizowany jest przez FlyDubai obowiązują mnie także dopłaty za jedzenie, miejsca z IFE itd.? O limity bagażowe nie pytam bo wiem, że obowiązują z EK. Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 17 Maj 2017 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 438
Kilometry: 1 116 893
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
To co sie ostatnio widzi na pokładzie, czyli dziesiątki jakis zorganizowanych wycieczek, grup z identyfikatorami itd, na lotach waw-dxb, tłumaczy to co sie dzieje z cenami EK... w szczegolnosci brak taryf Economy Specjal i Saver. Widac ze wszystko to hurtowo powykupywane, a termin wakacyjny to już naprawde pustki.
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 19 Maj 2017 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Krajów: 29 / 13.6%
Zbanowany
niebieski
Dzisiaj podczas dni otwartych lotniska w Gdańsku chodziły słuchy że niedługo Emirates wystartuje z lotami do Dubaju.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 590 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości