Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Cze 2026 15:36 

Mam dylemat, moja firma wymyśliła, że chcąc nie chcąc muszę iść na urlop w połowie sierpnia.
Wyjazd mam zaplanowany na jesień, ale przecież teraz nie będę siedział na 4 literach w domu.
Mogę sobie pozwolić na wydatek 5000 na osobę.
Druga może dołączy, nie wiem na razie, ale zakładam, ze uda się też zgrać wolne.

I tu pytanie - gdzie byście pojechali nie nadwerężając takiego budżetu?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#2 PostWysłany: 23 Cze 2026 15:43 

srebrny
Weekend w Pobierowie.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 23 Cze 2026 15:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 617
Kilometry: 942 897
Krajów: 60 / 28.0%
@rsowa098 w rozumieniu polecieć? Relatywnie tanio w drugiej połowie sierpnia polecisz do Macedonii Północnej (Wizz Air do Ochrydy z Katowic lub Wrocławia). Można połączyć z Albanią (Tirana - Wizz Air plus Ryanair z wielu polskich lotnisk). W obu krajach kosztowo (jedzenie, zwiedzanie, transport) wciąż nie powinno być źle, choć nie wiem jak z dostępnością i cenami dobrych noclegów z tak niewielkim wyprzedzeniem czasowym.

#4 PostWysłany: 23 Cze 2026 15:56 

niebieski
Na tydzień ? Dwa?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Cze 2026 16:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Załącznik:
loty.jpg
loty.jpg [ 79.07 KiB | Obejrzany 657 razy ]
Bukowałbym to, a później pewnie dalej low costem (Air Asia, Scoot) na Bali, gdzie spokojnie zmieścisz się z takim budżetem.
 Profil Relacje PM off
Szymon2020 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 23 Cze 2026 19:08 

bigosm napisał(a):
Na tydzień ? Dwa?

Tydzień, może 8-10 dni, na pewno nie da rady 14.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Cze 2026 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 252
Kilometry: 357 872
Krajów: 65 / 30.4%
platynowy
@shagrat ceny lotów wewnętrznych w Azji zwariowały niestety. Relatywnie tanie pozostają krajówki np w Tajlandii (po 150 zł OW, w zasadzie niezależnie od tego, dokąd chcesz lecieć z BKK - no może poza Koh Samui w sierpniu :D ). Niby pora deszczowa, ale byłem 2 lata temu i nie było tragicznie.

@rsowa098 z Wiednia do Bangkoku lata np Salam Air (przez Maskat) - np 14-24 sierpnia jest za 2330 zł (opcja z wylotem 14.08 i powrotem 25/26.08 jest nawet za 1950, ale to masz wtedy w obie strony długą przesiadkę w Omanie + słabo się to zgrywa z dniami urlopowymi). Na screenie 14-24.08

+ na Bali nie ma sensu lecieć na tak krótko, bo lot jest długi. To nie Tajlandia, gdzie z Europy dostaniesz się w 12-15 godzin

Załączniki:
2026-08-14-VIE-BKK.png
2026-08-14-VIE-BKK.png [ 27.5 KiB | Obejrzany 561 razy ]

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Cze 2026 19:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Odpalasz https://lastminuter.pl/ i sprawdzasz

Jak nić nie znajdziesz, to zawsze zostaje pobliskie biuro podróży. Ludzie po studziach w TiRze muszą jakoś zarobić na zycie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 23 Cze 2026 19:55 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Na tydzień do dwóch można Bałkany (np. Czarnogóra), można okolice (Rumunia) - opcji lotów z Polski trochę się znajdzie. Albo wsiąść w samochód i jechać po prostu przed siebie, np Austria, Słowenia albo dokąd zew podróżniczy poniesie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Cze 2026 20:14 

platynowy
Wyląduj u innego pracodawcy, skoro obecny wymusza na tobie wykorzystanie urlopu.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#11 PostWysłany: 23 Cze 2026 20:18 

niebieski
Gdy wygasza produkcje na dany okres może to jak najbardziej zrobić.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 23 Cze 2026 20:20, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 24 Cze 2026 09:19 

Wracając do tematu - Kaukaz, Gruzja a jeszcze lepiej Armenia. Niesamowicie ciekawe kraje, wspaniała kuchnia. Będzie jeszcze gorąco, ale można jechać w góry. Ceny przystępne, oczywiście jak się chce to wszędzie można wydać dużo, ale nie trzeba. Przygoda gwarantowana:)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 24 Cze 2026 09:51 

platynowy
bigosm napisał(a):
Gdy wygasza produkcje na dany okres może to jak najbardziej zrobić.
To co może zrobić to jedno, a to co zrobi to drugie. Ja mógłbym wziąć L4 na katar, na hemoroidy też, a tego nie robię. Narzucanie urlopu przez pracodawcę to relikt zamierzchłych czasów, raczej patologia. Urlop to twoje prawo i możesz z niego skorzystać wtedy kiedy ty chcesz, a nie wtedy kiedy pasuje pracodawcy.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 24 Cze 2026 10:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Szymon2020 napisał(a):
@shagrat ceny lotów wewnętrznych w Azji zwariowały niestety.
Właśnie sprawdziłem i :shock: Gdzie te czasy że leciałem Air Asią z Singapuru do Indonezji za free...
No ale zawsze można lądem do KL, a później np. Perhentiany.

Szymon2020 napisał(a):
+ na Bali nie ma sensu lecieć na tak krótko, bo lot jest długi. To nie Tajlandia, gdzie z Europy dostaniesz się w 12-15 godzin
Tu się nie zgodzę, każdemu wg potrzeb, ja ostatnio miałem tydzień i na Bali byłem transferem(!) w drodze na Komodo. Forumowicze na weekend latają do Singapuru:

;)

Aczkolwiek rozumiem że dla większości jest to abstrakcja.

Co do innych pomysłów:
- czarter do Turcji i połączenie jakiegoś all-in w ładnym miejscu (Ölüdeniz?) z tripem wynajętym autem do Kapadocji i Pamukkale
- eurotrip autem w górski krajobraz, ale niestety to najwyższy sezon, uwielbiam Dolomity ale w takich datach może nie być już pół noclegu po stronie włoskiej, za to równie ładną alternatywa mogą być okolice francuskiego Annecy
- pojawiają się pomysły na Bałkany, wiem że te to nie tylko Dalmacja, ale będąc ostatnio w Chorwacji na weekend i widząc ceny... cóż, z w/w budżetem może być ciężko w najpopularniejszych miejscach :cry:
- a może Katalonia? Łatwo dolecieć, jest co zobaczyć, są plaże, góry i górki, będzie co pić (cava), za to nie pchałbym się na południe (kiedyś w wakacje zobaczyłem w Sewilli 50*C...)
- Kreta zawsze spoko, a nie wiem czy jest ładniejsza plaża w Europie niż Balos
- polowanie na lasta na Kanary, choć jak ja kiedyś polowałem na lasta (tylko loty) to wylądowałem w Patras - i już więcej nie poluję ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 24 Cze 2026 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 460
Kilometry: 523 440
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Gdziemy byśmy pojechali? Jak widać po tym temacie, każdy zupełnie gdzie indziej.

Ja mam podobną sytuację, "muszę" wziąć wolne w dwa ostatnie tygodnie sierpnia. Biorę pod uwagę dwie opcje: północne wybrzeże Hiszpanii/Francji/Belgii albo polskie pojezierza. Głównie dlatego, że w temperaturach powyżej 30 stopni (jeśli to więcej niż dzień-dwa) nie odczuwam wiele przyjemności z wyjazdu, tak samo jeśli trzeba wnosić dziecko na górskie szlaki albo jeśli trzeba wydać na miejscu pieniądze nieproporcjonalnie wysokie w porównaniu do innych terminów lub innych podobnych miejsc.

Miejsca, które podałem, to największa szansa na stabilne 25-30 stopni, w miarę ciepłe akweny wodne plus ciekawe opcje na jednodniowe wycieczki.
Gadekk lubi ten post.

#16 PostWysłany: 24 Cze 2026 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 1023
Kilometry: 2 238 817
Krajów: 143 / 66.8%
HON fly4free
Ja bym to wykorzystał na normalnie zimne regiony - Norwegia, Szwecja, Finlandia. Albo skorzystać z promo Westjeta z CPH do Halifaxu i zrobić Kanadę.

Jechanie na południe Europy w tym czasie widzę jako kompletny bezsens - gorąco, drogo i pełno ludzi.
2 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 24 Cze 2026 15:52 

HON fly4free
Auto zapytania nie określił przede wszystkim, czego tak na prawdę szuka: pobytu typowo wypoczynkowego, aktywnego zwiedzania, a jeśli tak, to bardziej zabytki i kultura czy przyroda, czy ma być gorąco czy zimno, czy blisko czy daleko, czy dużo przemieszczania się czy raczej stacjonarnie + okolice, itp. itd.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 24 Cze 2026 16:32 

platynowy
Pewnie wszystko mu jedno, byle zdjęcie na insta wrzucić z drinkiem i palemką. Prawdziwie zajarani podróżami ludzie nie zadają takich ogólnikowych pytań tylko mają jasno sprecyzowane cele, "żyją" nimi miesiącami, a do realizacji zazwyczaj brakuje im tylko czasu lub pieniędzy. Jeżeli ktoś nie wie gdzie chce lecieć to niech idzie do biura podróży, tam pani ma broszury ze zdjęciami i z coś ciekawego zaproponuje.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 24 Cze 2026 17:39 

Akurat się mylisz, nie mam ani insta ani nawet fejsa.
Jakbym miał, to bym tam na jakichś grupach zadawał pytania, jest to dużo szybsze i wygodniejsze.

Drugie błędne założenie, to drink i palemka. Nigdy w życiu, chyba bym umarł z nudów, wypoczywam aktywnie.

Kolejna kula w płot - nie jest mi wszystko jedno. Ma być po prostu ciekawie. Druga połówka ma obiekcje co do Albanii, Czarnogóry czy podobnych rejonów. Ja spoko, ale kłócił się nie będę. Rejony w rodzaju Egipt odpadają bo temperatury nie służą aktywnemu wypoczynkowi.
Daleko - mogłoby by być, ale trochę mam obawy przed takim kombinowanym wylotem, no i czasu trochę mało, za dużo spędzę w samolotach i lotniskach.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 24 Cze 2026 18:42 
Awatar użytkownika

złoty
"Druga połówka ma obiekcje co do Albanii, Czarnogóry czy podobnych rejonów.", czyli mało co widziała w życiu skoro takie nieprawdziwe stereotypy wygłasza, to tak jak jeszcze niedawno niektórzy Hiszpanie wierzyli, że w Polsce po ulicach chodzą niedźwiedzie, choć kto wie, dziki chodzą już swobodnie, w każdym razie myślę, że Czarnogóra i Albania są kilka razy ciekawsze niż np uwielbiana przez część rodaków Chorwacja, ale co tam, można wskoczył do auta i się przejechać na skaliste wybrzeże Adriatyku
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości