Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 443 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 02 Lut 2023 22:21 
Awatar użytkownika

niebieski
@kemot Tak, normalne ze 125
 Profil Relacje PM off
kemot uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#242 PostWysłany: 02 Lut 2023 23:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W takim razie czy jest jakieś miejsce w czeluściach internetu w którym da się sprawdzić bilet BA żeby uzyskać taki obraz jaki się dostaje na Saudia?
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 03 Lut 2023 09:59 
Awatar użytkownika

niebieski
@kemot Nie wiem jakiej informacji konkretnie szukasz i identycznego obrazu nie dostaniesz, np. nie będzie tam statusu kuponu np. (Confirmed, Airport Control, Flown, etc.) ale jakiś tam podgląd masz na stronie Finnair i jakieś możliwości edycji - po numerze rezerwacji (w przeciwieństwie do numeru biletu na Saudii). Finnair działa tylko dla linii OW z nr. rezerwacji Amadeusa.
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 07 Lut 2023 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Kupiłem na stronie BA bilet jak niżej - w stronę tam w Y+. Zastanawia mnie kwestia, że na stronie BAprzy zakupie pokazuje, że nie jest dostępna Y+ na wszystkich lotach natomiast na stronie Alaska Airlines oraz na seatguru pokazuje rozkład z kabina first,premium i eco - jest szansa coś ugrać i jakoś "wymęczyć" zmianę na Y+ bo póki co dostałem miejsca w eco w ostatnim rzędzie przy 3 wc :)

Załączniki:
BA.jpg
BA.jpg [ 64.9 KiB | Obejrzany 3311 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 07 Lut 2023 10:22 

srebrny
Nie kupiłeś Y+. Kupiłeś część Y oraz odcinek LHR - SEA w Y+. Nie wiem co chciałbyś ugrać od BA, ale odcinek WAW - LHR nie jest możliwy w Y+, tylko Y lub C, a Alaska może po prostu nie sprzedawać premium w kombinacji z BA.
 Profil Relacje PM off
luftairways lubi ten post.
dan19 uważa post za pomocny.

#246 PostWysłany: 07 Lut 2023 11:12 

HON fly4free
W AS w przesiadce na lepsze miejsca, w tym te premium (fotele eco ale więcej przestrzeni między fotelami + darmowe alko na części lotów) może pomóc ewentualnie status w OW ; jeśli nie masz żadnego to raczej bez szans, chyba że wykupisz lepszy fotel.
 Profil Relacje PM off
dan19 lubi ten post.
dan19 uważa post za pomocny.

#247 PostWysłany: 07 Lut 2023 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 365 764
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
Niestety bez statusu w OW ale pomyślę wykupieniem. Swoją drogą trochę mylące jest to na stronie BA - na stronie jest ECO, PE(wybrana opcja) i C - wiadomo, że jak nie ma PE (waw-lhr) to nie ma tematu ale skoro występuję to powinno być na wszystkich odcinkach - wracam w C i tam wszystkie odcinki są w C. Oczywiście korona z głowy nie spadnie i te 6h w ECO dam radę jak nic się nie będzie dało zrobić :)

Załączniki:
BA.jpg
BA.jpg [ 28.79 KiB | Obejrzany 3244 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 20 Lut 2023 15:46 

Czy jest sens próbować zmieniać na infolinii lot na wcześniejszy tego samego dnia w BA? Niestety brak statusu/zmian - jakiej wielkości dopłaty można się spodziewać?

#249 PostWysłany: 21 Lut 2023 10:24 

niebieski
Mam pewnie głupie pytania, ale dotąd latałem tylko tanimi liniami po Europie i LOTem na krajówkach, a teraz pierwszy raz w życiu kupiłem bilety na lot z przesiadką na jednym bilecie klasycznym przewoźnikiem - mam BA lot Berlin - Nowy Jork JFK z przesiadką na Londyn Heathrow, taryfa tylko z dużym bagażem kabinowym, bez nadawanego. Niestety BA ma mało przyjazna aplikację, która jest w nieznanym mi angielskim - stąd moje pytania:
1. czy jak się odprawię w aplikacji to na lotnisku w Berlinie i w powrotnej drodze w JFK i tak muszę iść do check-in, czy tak jak w tanich liniach od razu na bezpieczeństwo i pod gate?
2. mam taryfę z odprawą na 24 godziny przed lotem - czy kartę pokładową muszę gdzieś wydrukować czy jak w tanich liniach wystarczy aplikacja (to szczególnie pytanie o lot powrotny w Nowym Jorku - bo tam mogę nie mieć dostępu do drukarki i komputera),
3. czy na przesiadce w Heathrow muszę się gdzieś odprawiać przed lotem do USA czy tylko po wyjściu z samolotu z Berlina od razu mam biec pod gate do Nowego Norku?
4.czy na przesiadkę na Heathrow starczy mi godzina? Oba loty realizuje BA i przylot z BER jest na ten sam terminal co odlot do JFK.
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 21 Lut 2023 10:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
1. Lecąc do JFK tak samo jak do BER na 99% dostaniesz boardning passy aż do końca. Jak nie, to BP będzie czekać w transfer desku/pod gate. Nie trzeba wychodzić z terminala
2. Mozesz, ale i tak Ci wydrukują za friko na lotnisku w BER/JFK lub w automatycznych maszynach do odprawy
3. Kierujesz się do gate
4. Spore szanse ze się nie uda, ale jak to masz na jednym bilecie, to nie ma się co przejmować bo oni zadbają o ciebie
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 uważa post za pomocny.

#251 PostWysłany: 12 Mar 2023 08:13 

niebieski
W związku z niekończąca się zabawa obsługi naziemnej w Niemczech BA anulowali mi loty na jutro. Czy ktoś wie w jaki sposób oni liczą te 300mil do przebukowania? Na infolinii twierdzą ze Praga jest 307mil dalej niż BER i nie mogą mi tak zmienić lotow do EWR.

Jako alternatywę dają Frankfurt lub skasowanie biletu z jakaś tajemnicza refundacja o której kwocie zostanę poinformowany po jej przeliczeniu po 5 dniach roboczych, ktoś wie o co chodzi?

Edit: inny konsultant zmienił na Pragę bez problemu także temat nieaktualny
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 13 Mar 2023 10:58 

Loty: 50
Kilometry: 158 224
Krajów: 22 / 10.3%
Przesyłam krótki update british-airways-opinie-recenzje-uwagi,226,120580&p=1586411#p1586411 - reklamacja złożona, niestety dostałem właśnie odmowną decyzję od BA - opóźnienie miało miejsce w wyniku wyjątkowych okoliczności nie z ich winy oczywiście, i niestety nie wypłacą mi odszkodowania :lol:

Pozostaje jedynie wniosek do CEDR i tam szukać sprawiedliwości.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 14 Mar 2023 00:39, edytowano w sumie 1 raz
Wstawienie odnośnika zamiast cytowania długiego wpisu
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 20 Mar 2023 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Szczerze mowiac, wiekszosc tego nieszczesnego lotu byla z winny osob trzecich, tak jak choroba pasazera czy awaria FAA. Miales wyjatkowego pecha z tym lotem, az nie chce sie wierzyc.

Lot LHR-LAX na B777 premium economy. Pierwszy moj lot bez statusu w BA, wiec nie moglam wybrac miejsca przed otwarciem check-in. W rezulatacie wylosowalam miejsce w srodku srodka, ale na szczescie moglam zmienic na przejscie, na jedyne dostepne w ostatnim rzedzie. Skutkiem tego, nie mialam zadnego wyboru jedzenia przy obiedzie, ale pan zapamietal to i przy drugim posilku zaczal ode mnie. Lot ogolnie komfortowy, zlecial w miare szybko, jedzenie nie bylo najgorsze.

SFO-LHR na A380. Tym razem losowo przypisalo mi miejsce 61A, pierwszy rzad przy oknie w premium economy. Duzo miejsca i polki przy oknie. Obiad serwowany pare godzin po odlocie (okolo 1.30am), nie wiem co im zajelo tak duzo czasu. Tym razem mialam do wyboru wszystkie opcje posilkow. W nocy nie roznosili w ogole napojow, musialam wybrac sie na koniec samolotu po jakies drobiazgi do zjedzenia i napoj. Opoznienie 1h15min z powodu poznego przylotu, na Heathrow 45 minut opoznienia. Mi akurat nie przeszkadzalo, bo mialam wiecej czasu w San Francisco.

Moge poleciec premium economy w BA, dobry kompromis miedzy ekonomiczna a biznes. A380 najlepszy, ale do LAX to jest ostatni lot w ciagu dnia i nie chcialam ryzykowac, ze odwolaja go z jakiegos powodu i zostane w Londynie, wiec wybralam wczesniejszy lot. Kupowlam PE z perspektywa upgradu od biznes, ale na wylocie nie bylo dostepnosci, a z powrotem nie zrobilam, bo stwierdzilam, ze PE jest do przezycia i nie oplaca sie marnowac 30K avios i paru stowek funtow w podatkach.
3 ludzi lubi ten post.

#254 PostWysłany: 21 Lip 2023 13:39 
Awatar użytkownika

Loty: 728
Kilometry: 820 773
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
To moze byc jedno z głupszych pytań na tym forum ale nie rozumiem:
Czy podróżując BA na trasie LHR - LUX w biznes klasie mam wstęp do lounge? Nie mam zadnego statusu w tej linii
Na stronie BA jest to: You can enjoy our dedicated British Airways departure lounges and partner lounges if you are: flying on a scheduled British Airways flight in First, business (Club World) or business (Club Europe)

Pytanie co to jest Club Europe :lol:
travellista lubi ten post.

#255 PostWysłany: 21 Lip 2023 13:42 

HON fly4free
Masz wstęp
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
karder uważa post za pomocny.

#256 PostWysłany: 21 Lip 2023 13:43 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 1 380 523
Krajów: 76 / 35.5%
Ichniejszy biznes. Wchodz do salonu jak do siebie :)
3 ludzi lubi ten post.

#257 PostWysłany: 21 Lip 2023 13:59 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
@karder - ja jeszcze dodam, ze do LUX BA lata z Terminalu 3 - a tam lounge'ow oneworld do wyboru do koloru. Cathay, Qantas, AA, no i BA. Jezeli o mnie chodzi to Cathay to no 1, no 2 - Qantas. Do BA wlasciwie nigdy nie zachodze bo zdecydowanie odstaje na minus, no chyba, ze w porze sniadaniowej to wtedy czasami wpadne na bulki z bekonem ;). Zreszta mozesz je wszystkie odwiedzic i sam zdecydowac gdzie Ci sie najbardziej podoba :).

PS. Qantas, jak jest otwarty na dole, to ma a-la-carte menu i serwuja jajka po benedyktynsku :).
 Profil Relacje PM off
billabong lubi ten post.

#258 PostWysłany: 21 Lip 2023 14:09 

HON fly4free
Z innymi poczekalniami jest taka kwestia, że sam biznes BA bez statusu OW może nie wystarczyć do wejścia - zależy od konkretnych zasad i umów BA z poszczególnymi liniami.
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 21 Lip 2023 22:18 
Awatar użytkownika

Loty: 728
Kilometry: 820 773
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@lataczuk czy bilet w biznesie wystarczy zeby wejsc do Cathay?

#260 PostWysłany: 21 Lip 2023 22:28 

HON fly4free
Do CX powinieneś wejść z biletem C BA, wg informacji na ich stronie: https://www.cathaypacific.com/cx/en_US/ ... tance.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 443 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości