Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Cze 2023 18:26 
Awatar użytkownika

Loty: 260
Kilometry: 370 257
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
Mam prośbę o sugestię co do wyjazdu do Azji Pd-Wsch. Ogólna idea jest taka: start i meta w BKK, wylot z powrotem po praktycznie pełnych 8 dobach (II połowa września). Wyjazd raczej na szybki rekonesans, nie byłem jeszcze w żadnym z krajów regionu (w Azji Wschodniej tylko w Chinach), co do preferencji - natura vs miejska dżungla ;) 50/50 (z tym że raczej nie jarają mnie muzea czy inne festiwale)

Poza BKK (myślałem, żeby podzielić jego zwiedzanie na 2 części - pierwsza doba po przylocie i ostatnia doba-półtorej przed wylotem) chodzi mi po głowie któryś z sąsiednich krajów - np. Malezja (KUL, Penang i Tanah Rata) /a może np. lepiej byłoby ograniczyć KUL do kilku-kilkunastu godzin przesiadki i w zamian pojechać do Singapuru?/. W tej części nie mam jakichś żelaznych punktów - no może poza tym, żeby były fajne widoki (ale też żeby dało się je zobaczyć w rozsądnym czasie)

Zamienilibyście/wycięlibyście/dodalibyście tutaj coś? (z uwagi na niewielką ilość czasu pewnie skończy się na BKK + jednym/dwóch regionach z któregoś z sąsiednich krajów). Zastanawiam się też nad zamianą Malezji na Laos/Kambodżę - najlepiej by było, żeby wszystko dało się w miarę prosto ogarnąć, a transport nie zajmował nie wiadomo ile (no chyba że byłby atrakcją samą w sobie i np. powrót albo dalsza podróż byłaby możliwa już w szybszy sposób :lol: )

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 23 Cze 2023 19:05 

niebieski
Czytałem dwa razy Twój post bo trudno mi uwierzyć w to co proponujesz. Masz kropelkę czasu, zaledwie 8 dni i chcesz to jeszcze dzielić z innym krajem? Po co? To recepta żeby połowę czasu spędzić na lotniskach i na dojazdach do nich. Lecisz - jak piszesz - po raz pierwszy do Azji Południowo-Wschodniej do fajnego kraju. Tajlandia, mimo
turystycznego tłoku, ma bardzo dużo ciekawych miejsc. Wykorzystaj te 8 dni efektywnie na ten kraj.

Ostatnio edytowany przez jaszon, 23 Cze 2023 19:43, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 23 Cze 2023 19:10 

platynowy
Dorzuć DPS na 24h i będzie idealnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Cze 2023 19:31 

Loty: 209
Kilometry: 711 502
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Nie bardzo rozumiem i nie potrafię doszukać się sensu w tym, by "ograniczyć KUL do kilku-kilkunastu godzin przesiadki " Jaka z tego korzyść, zwłaszcza kilka godzin? Wyskoczyć do miasta, zobaczyć cokolwiek albo dwa słynne wieżowce? Zjeść coś dobrego? W Bangkoku tez niezłe jedzenie, słowo daję :), nie trzeba w tym celu lecieć ze 2 godz. do Kuala Lumpur na kilka godzin. Przychylam się do opinii, że mając zaledwie tydzień lepiej skupić się na Tajlandii. Zwiedzić Bangkok (3 dni) plus ewentualnie dzień na okolice (np. Ayutthaya) a resztę przeznaczyć na jakiś region Tajlandii: czy będzie to Chiang Mai, Phang Nga bay i okolice czy Khao Sok to już twój wybór, najistotniejsze będzie ustalić sensowną i efektywną marszrutę. Jeśli koniecznie chcesz inny kraj 'zaliczyć" to w drodze powrotnej stopover i doba w Singapurze. Będzie to ciekawy kontrast: uporządkowany, czysty Singapur kontra Bangkok.
 Profil Relacje PM off
Szymon2020 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 23 Cze 2023 20:06 

HON fly4free
Nic bym nie dodawał: zostaw BKK, to niski sezon, więc nawet kilka dni przed wylotem w zależności od prognoz pogody możesz kupić bilet krajowy za grosze gdzieś po Tajlandii.
 Profil Relacje PM off
Szymon2020 uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 24 Cze 2023 09:13 
Awatar użytkownika

Loty: 260
Kilometry: 370 257
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
Dzięki wszystkim. Po przemyśleniu faktycznie - któryś z regionów w Tajlandii wydaje się lepszą opcją. Teraz został wybór między którymś z regionów na północy, południu albo na wschodzie kraju - im więcej analizuję, tym trudniej się zdecydować :lol:

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości