Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lut 2013 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 178 872
Krajów: 37 / 17.9%
Witam.
Ma Ktoś jakieś doświadczenia w temacie jak wyżej. Otóż musze mieć auto na trzy dni, chcę wypożyczyć w Jerozolimie, natomiast oddać w Tel-avivie na lotnisku. Dzień zwrotu to piątek wieczorem i jest to Szabas. Istotna jest cena oczywiście.
pozdrawiam wszystkich. :)

Ostatnio edytowany przez mashacra, 22 Sty 2017 17:25, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 27 Lut 2013 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 21.3%
srebrny
wiem tylko tyle, że wypożyczalnia na lotnisku pracuje w szabas normalnie, także z oddaniem nie będzie problemu.
a ceny, znalazłem taką stronę - http://www.tanieauta.be/ - ale nie wiem jak ile jest wiarygodna
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Lut 2013 15:23 

Bardziej opłacalne będzie wypożyczenie auta na TLV i tam oddanie mimo 20 USD extra fee za wyożyczenie na lotnisku.
Ja wypożyczałem auto na 8 dni w TLV mimo, ze dwa dni byłem poza granicami Izraela to bardziej opłacało mi się zostawić auto na granicy w Eijlat niż oddawać tam do wypożyczalni i brać na następny okres z oddaniem w TLV
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Lut 2013 15:29 

my w styczniu bralismy na lotnisku i takze tam zwracalismy, nie bylo zadnych problemow, mimo ze byl szabas. korzystalismy z http://www.rentalcars.com/ wszystko ok, polski posrednik, ceny b.dobre, zadnych problemow przy oddawaniu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Sty 2017 15:32 

Mam pytanie, pewnie dla niektórych osób śmieszne, ale czy mogę wynająć samochód przez internet, używając mojej karty kredytowej, a kierowcą będzie mój mąż? Czy musimy wykupić opcję drugiego kierowcy? Wiem, że to tylko koszt ok. 3- 5$ ale chciałam się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Sty 2017 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 617 989
Krajów: 49 / 23.7%
niebieski
Zwykle musi być zapłacone kartą kierowcy, ale upewnij się w konkretnej wypożyczalni.

#7 PostWysłany: 22 Sty 2017 16:49 

srebrny
Wszystko zależy od konkretnej wypożyczalni, ale lepiej być przygotowanym na konieczność zapłaty i blokady na karcie osoby wypożyczającej. Pewnie bardziej dotyczy to sieciówek.

W Avis w US praktycznie zawsze wymagali przy wypożyczeniu, aby dodatkowy kierowca również posiadał i okazał kartę kredytową (nie mogła być debetowa).

#8 PostWysłany: 08 Wrz 2017 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.3%
niebieski
Ktoś ma doświadczenie z wynajmem auta na lotnisku w TLV ale z opcją wjazu do Palestyny (Betlejem)?
To co wadziłem to zakaz przekraczania granicy poza Izrael

#9 PostWysłany: 08 Wrz 2017 14:47 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
Raczej będzie ciężko znaleźć izraelską wypożyczalnię z taką opcją. Można spróbować znaleźć arabską w Jerozolimie.

#10 PostWysłany: 28 Wrz 2017 15:28 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 23.2%
srebrny
Ponarzekam: BudgetCar (Jerusalem) to dziadostwo straszne i próba naciągania. W poniedziałek oddałem auto a na KK dalej wisi blokada. Bank nic nie może zrobić, ma ktoś na to jakiś patent? Budget twierdzi, że blokada miała zejść tydzień temu.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Wrz 2017 15:41 

niebieski
Standardowo blokady z "terminala" znikają w 7 dni, a internetowe do 14 dni. Nic nadzwyczajnego. Po prostu trzeba czekać i tyle. Po to właśnie używa się KK, żeby ewentualna blokada poszła w limit i nie "bolała".
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Wrz 2017 15:54 

Loty: 255
Kilometry: 423 004
Krajów: 34 / 16.4%
niebieski
olus napisał(a):
Zwykle musi być zapłacone kartą kierowcy, ale upewnij się w konkretnej wypożyczalni.

Wypożyczający powinien posiadać prawo jazdy co jest równoznaczne z tym, że jest również kierującym i wtedy dla męża możesz wykupić opcję drugiego kierowcy...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość