Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Trasa ma 5 km w jedną stronę. Najpierw schodzimy do plaży Playa de Masca. Panie w Informacji Turystycznej powiedziały nam, że nie można wejść na plażę. Okazało się jednak, że plaża była dostępna, a obecni na niej strażnicy wskazywali miejsce, gdzie można pójść, a gdzie nie, bo faktycznie jedna ściana klifu się mocno sypie i to miejsce jest ogrodzone taśmą.
W drodze powrotnej czeka nas oczywiście podejście. Przyznam jednak, iż pomimo tego, że do suma podejść wynosi 650 metrów, to idzie się bardzo wygodnie. Szlak, którym obecnie poruszamy się w Wąwozie Masca, jest nowym szlakiem. Biegnie inaczej niż ten stary, który został zamknięty w 2018 roku. Są schodki, wygodne przejścia, w kilku miejscach są łańcuchy. Są również sypkie fragmenty oraz miejsca, gdzie, aby przejść, trzeba się troszkę schylić,
Buty koniecznie muszą być odpowiednie w teren — podeszwa z bieżnikiem. Żadne płaskie adidasy, New Balance i inne tego typu obuwie.
Jeśli ktoś nie ma odpowiedniego obuwia, to nie zostaje wpuszczony.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 146 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Masca Teneryfa
#61 PostWysłany: 08 Gru 2023 11:18 

Loty: 51
Kilometry: 135 881
Krajów: 14 / 6.8%
niebieski
czarodziejka_bj napisał(a):
Zaparkowaliśmy w tym samym miejscu (pod restauracją) ok. 8 rano, ale tam jest tylko kilka miejsc, więc w ciągu dnia szanse są b.małe. Dziś na trasie od rana chyba większość Polaków ;) Rekomendowany czas na całą trasę w 2 strony wynosi 7h, moim zdaniem jest zawyżony, ale na pewno powrót zajmuje więcej czasu (zmęczenie, wyższa temperatura, strome podejścia). Rekomendowana przez obsługę ilość wody (1,5 litra na osobę) jest moim zdaniem w sam raz. Pomost na końcu wygląda na gotowy, ale nadal trzeba wracać pieszo na górę. Trasa jest chyba trudniejsza niż można się spodziewać po samej jej długości (2× ok.5 km) z uwagi na ciągłe zmiany wysokości, wejścia po głazach itp., ale warto, widoki super.

Można próbować się dogadać na odbiór przez łódkę wycieczkową z

https://maps.app.goo.gl/NNU5F384TfvTK9cM8

Na tym nabrzeżu jest kilka firm.
My nie mieliśmy biletów, więc obejrzeliśmy samą miejscowość i pojechaliśmy dalej tutaj

https://maps.app.goo.gl/QtBtusEuhwdFyFxL8

skąd zabrał nas autobus do

https://maps.app.goo.gl/fC9feN3eFLjydhpZ8

Do tego miejsca

https://maps.app.goo.gl/SdtMCfcrmV5ZQr3y6
gdzie wieje okrutnie ??

od wodociągów poszliśmy pieszo.

Czasami trzeba kombinować z parkowaniem lub auto zostawić na jakimś przystanku wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#62 PostWysłany: 08 Gru 2023 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 375
Kilometry: 801 193
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
@FUX od kilku lat nie ma opcji powrotu łódką.
Kothson lubi ten post.

#63 PostWysłany: 08 Gru 2023 17:45 

niebieski
Wiem aczkolwiek przy tej plaży łódki się zatrzymają na karmienie dorad i pływanie.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 08 Gru 2023 19:20 

niebieski
A jest choćby keja żeby wsiąść? Czy trzeba z pływającymi...
Nie ma powrotu łódką właśnie ze względu na remont nabrzeża.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 08 Gru 2023 20:26 

niebieski
piwili napisał(a):
A jest choćby keja żeby wsiąść? Czy trzeba z pływającymi...
Nie ma powrotu łódką właśnie ze względu na remont nabrzeża.

Jest pomost.
Proszę sobie powiększyć. Druga połowa sierpnia.

Image
 Profil Relacje PM off
piwili uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 15 Gru 2023 08:55 
Awatar użytkownika

srebrny
Nadbrzeże już kilka miesięcy temu nawet zostało oddane uroczyście, ale jak to w kanaryjskim tempie... nie dzieje się nic z tym i trzeba wracać na górę.
Każdy uczestnik jest liczony/trzeba zdać kaski etc.
3 ludzi lubi ten post.

#67 PostWysłany: 17 Sty 2024 13:51 

Czy ktoś kojarzy czy marzec był już do rezerwacji ? Czy dopiero się pojawi ?

Skickat från min iPhone med Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 18 Sty 2024 01:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Chyba już był, pozostaje łapanie w czwartek/ piątek o 12 czasu kanaryjskiego

#69 PostWysłany: 22 Lut 2024 19:23 

Jak bardzo restrykcyjni są jeśli chodzi o godzinę wejścia ? Udało nam się zabukować na 8:30, każą być o 8, a nam pierwszy autobus przyjedzie o 8:30. Wysmarowałam mejla do nich z zapytaniem ale na razie brak odpowiedzi .

Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 22 Lut 2024 21:00 

platynowy
Są restrykcyjni, myślę że 15/20 minut max jeśli Was nie będzie i przepadnie.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#71 PostWysłany: 29 Lut 2024 11:23 

jadoma napisał(a):
Jak bardzo restrykcyjni są jeśli chodzi o godzinę wejścia ? Udało nam się zabukować na 8:30, każą być o 8, a nam pierwszy autobus przyjedzie o 8:30. Wysmarowałam mejla do nich z zapytaniem ale na razie brak odpowiedzi .

Uppdate: odpowiedzieli że nas wpuszcza do 10:15. Pewnie nie standard , ale gdyby był ktoś w takiej sytuacji to można napisać do nich .
Natomiast ja się rozchorowałam i nie pojechałam , próbowałam odbukowac miejsca przez stronę ale tak tylko do 48h przed. Pojechał sam mąż i na miejscu zgłosił że nie przyjdziemy , prosili żeby takich wypadkach wysłać mejla żeby zwolnić miejsca . Razem z moim mężem była para która przyszła bez zabukowanych miejsc , ale nie wpuścili ich na te które ja zwolniłam ( 3 miejsca , bo moje i dzieci ) . Tłumaczyła że na liście mają nasze nazwiska i ponieważ są finansowani z funduszy europejskich to bardzo pilnują formalności i wszystko musi się zgadzać .

Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 02 Mar 2024 23:07 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
Krajów: 18 / 8.7%
srebrny
Informacyjnie: dzisiaj zarezerwowałem bilety do masca na jutro ;)

Polecam codziennie sprawdzać
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 03 Mar 2024 09:05 

niebieski
Przystań już czynna?
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 03 Mar 2024 13:09 

Smrodek napisał(a):
Informacyjnie: dzisiaj zarezerwowałem bilety do masca na jutro ;)

Polecam codziennie sprawdzać

Sprawdzam wolne terminy czasem po kilka razy dziennie od niemal dwóch miesięcy. Niekiedy pojawiają się wejściówki na następny dzień ale pojedyncze, ja potrzebuję trzech :/. Liczę że uda mi się jeszcze coś ustrzelić ale powoli przyzwyczajam się do myśli że może nic z tego nie wyjść. Mam natomiast inny "problem", z przyczyn ode mnie niezależnych byłam zmuszona przesunąć terminy urlopu i mam trzy wejściówki zarezerwowane na termin z którego nie będę w stanie skorzystać. Problem w tym że mam zapisaną rezerwację bezpośrednio ze strony podczas bukowania, nigdy natomiast nie dostałam maila z potwierdzeniem. Trochę to dziwne, bo teoretycznie mam nasze dane na bilecie ale mail z rezerwacją nigdy do mnie nie dotarł. Nie wiem czy dobrze tłumaczę, nie chcę się wygłupić pisząc że rezygnuję z miejsc jeśli nie otrzymałam oficjalnego potwierdzenia że je rezerwowałam.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 03 Mar 2024 14:19 

Sprawdź spam albo napisz maila. Potwierdzenie rezerwacji dostałam (kilka miesięcy temu) z maila notificaciones@caminobarrancodemasca.com
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 03 Mar 2024 14:31 

Gdzieś na stronie jest opcja odbukiwania i jak wpiszesz nr rezerwacji to wyskoczy ci kiedy i ile osób jest zarezerwowany

Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 03 Mar 2024 19:11 

Sprawdź spam albo napisz maila. Potwierdzenie rezerwacji dostałam (kilka miesięcy temu) z maila notificaciones@caminobarrancodemasca.com

Dzięki, na bank nie było niczego w folderze Spam. Nie znalazłam też opcji "odbukowania" rezerwacji. Wysłałam przed chwilą maila z prośbą o zmianę terminu, zobaczymy czy jest taka opcja i czy w ogóle mi odpiszą. Dziękuję za rady
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 03 Mar 2024 22:03 

Loty: 62
Kilometry: 123 318
Krajów: 27 / 13.0%
Czy ktoś wie, czy bilety na kwiecień były już wrzucone do rezerwacji? Sprawdzam od końca stycznia praktycznie codziennie i albo przegapiłam albo coś się tym razem ociągają... (na marzec były w styczniu).
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 03 Mar 2024 22:14 

Globi napisał(a):
Czy ktoś wie, czy bilety na kwiecień były już wrzucone do rezerwacji? Sprawdzam od końca stycznia praktycznie codziennie i albo przegapiłam albo coś się tym razem ociągają... (na marzec były w styczniu).

No właśnie nie było jeszcze. Też sprawdzam codziennie, na razie pojawiają się tylko pojedyncze zwroty na najbliższy weekend. W razie czego wrzucę aktualizację na forum
 Profil Relacje PM off
Globi uważa post za pomocny.

#80 PostWysłany: 04 Mar 2024 18:54 

niebieski
yost napisał(a):

Dzięki, na bank nie było niczego w folderze Spam. Nie znalazłam też opcji "odbukowania" rezerwacji. Wysłałam przed chwilą maila z prośbą o zmianę terminu, zobaczymy czy jest taka opcja i czy w ogóle mi odpiszą. Dziękuję za rady
Ja też tak miałem: żadnego mejla, ale rezerwacja była.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 146 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości