Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lip 2024 12:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Dziś dzięki @Lastminuter.pl pierwszy raz widziałem ofertę z TUI (polskiego) z wylotem z PL na Senegal, był już ktoś może. w tym hotelu RIU BAOBAB 5*? Senegal już od jakiegoś czasu jest w ofercie niemieckiego i brytyjskiego oddziału TUI - są nawet bezpośrednie loty czarterowe. Ceny póki co w porównaniu do konkurencji - Gambia/Capo Verde pewnie kiepskie, ale to głównie pewnie przez rejsowy przelot TK. Myślę, ze bezpośrednie czartery do Dakaru MAX-em to tylko kwestia czasu i rozpcomowania kierunku.
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 23 Lip 2024 12:56 
Awatar użytkownika

Loty: 362
Kilometry: 483 133
Krajów: 62 / 30.0%
niebieski
Rainbow lata od dawna do Gambii z WAW i ma w ofercie wycieczkę Gambia + Senegal.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Lip 2024 13:09 
Awatar użytkownika

srebrny
To, ze czartery do Bandżulu są od kilku lat to wiem, ale chodziło mi o wyloty do DSS.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Lip 2024 14:01 

Loty: 547
Kilometry: 1 233 345
Krajów: 131 / 63.3%
złoty
@Kacper Szymanski byłam w tym Riu w styczniu 2023

#5 PostWysłany: 23 Lip 2024 14:04 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
Krajów: 35 / 16.9%
niebieski
@maxima I jakie są Twoje wrażenia z pobytu w tym RIU?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Lip 2024 14:24 

Loty: 547
Kilometry: 1 233 345
Krajów: 131 / 63.3%
złoty
Byliśmy tam 2 dni jako zakończenie naszej samodzielnej podróży po Gambii i Senegalu. Przylecieliśmy czarterem do Banjulu, ale wracaliśmy TP z DSS.
Hotel nowy, ale widać afrykański sposób wykańczania, są pewne niedoróbki. Zaskoczyło mnie, że nowy (otwarty w kwietniu 2022, a byliśmy w styczniu 2023), a meble były już trochę poniszczone. Po wejściu do pokoju okazało się, że klima nie działa i 2x przychodził człowiek, żeby to naprawić.
Hotel jest duży, więc trzeba się nachodzić, czy to do baru, restauracji czy na plażę i baseny. Zależy tez, gdzie się ma pokój. My do restauracji mieliśmy ponad 10min spacerem, za to blisko plaży.
Jedzenie - raczej słabe jakościowo, ilość ogromna. Myślę, że taki poziom AI z Egiptu (choć ostatni raz byłam w Egipcie 20 lat temu). Były jakoś 3-4 stacje z gotowaniem live. Standardowo dania typu pizza, frytki, jakiś makaron kilka rodzajów, ryż, jajecznica, naleśniki, omlety itp. Na deser: kilka rodzajów ciast, lody, owoce itp. Typowy bufet, jaki można spotkać w innych hotelach tej sieci w innych krajach.
Byliśmy w tej azjatyckiej restauracji - konieczna rezerwacja. Raczej to było słabe - kucharze mam wrażenie, że dopiero się uczyli, jak i co gotować. Jakiś posmak Azji był, ale street food z Bangkoku na pewno to nie jest :) Smakowało bardziej jak te dania z głównej restauracji (wszystko na jedno kopyto).
W głównej restauracji był kącik senegalski - jedliśmy wcześniej na ulicach Senegalu, dania z kącika smakowały zupełnie inaczej :) nawet napoje np. sok z baobabu.
Ogólnie było dużo ludzi, czasem problemem było znalezienie stolika. Byliśmy w czasie weekendu i było też trochę Afrykańczyków z rodzinami.
W barze przy basenie wybór jedzenia niewielki, te burgery czy podobne dania to poziom maka.
Alkohol bez problemu, raczej rozcieńczane, można tez zapłacić za jakieś lepsze. Przy recepcji był bar chyba 24/7. Wieczorem są jakieś animacje przy głównej scenie. Wszystkie miejsca zajęte, dominują emeryci z Europy Zachodniej :)
Plaża ładna i czysta, leżaki i parasole, cisza i spokój, działa wifi. Ochrona pilnuje, żeby naganiacze tam nie chodzili, można więc odpocząć. Wystarczy wyjść poza teren hotelu i już pełno naganiaczy. Plaża 100m od hotelu brudna, dużo śmieci, widać, że lokalsi mają gdzieś porządek (w Saint Louis na plaży w centrum miasta leżała zielona martwa koza, a w innym miejscu pies i nikomu to nie przeszkadzało).
Jest też SPA - sauna i basen, trzeba rezerwować wcześniej, obsługa mało zaangażowana. Jest też park wodny i wypożyczalnia sprzętu wodnego.
Za taxi na DSS chcieli jakoś 80 Euro :) udało się stargować do 15 Euro. Trzeba znać francuski, bo oni po angielsku nic (może to się zmieniło?)
Hotel pośrodku niczego. Jakieś wycieczki chyba organizują - można zamówić w hotelu, jak i poza u lokalsów. Nie korzystaliśmy, bo sami objechaliśmy co chcieliśmy, więc chcieliśmy po prostu odpocząć w miarę normalnych warunkach po męczącym tygodniu.
Wzdłuż jednego z końców hotelu (nie ten gdzie jest park wodny) są liczne stragany z pamiątkami itp. Gdy człowiek szedł od strony hotelu tamtą stroną, to oczywiście lokalsi wołają i nagabują. Można tam też targować wycieczki i taxi.

Ogólnie myślę, że to mogą być wakacje w stylu all inclusive w Egipcie czy Turcji. Jedzenie jest słabe jakościowo, większość produktów jest sprowadzana z Europy. Nic tam luksusowego nie ma. Obsługa ok, nienachalna.

Ostatnio edytowany przez maxima 23 Lip 2024 19:41, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 23 Lip 2024 15:05 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
Krajów: 35 / 16.9%
niebieski
@maxima Dziękuję bardzo za wyczerpująca odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość