Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Paź 2023 20:39 
Awatar użytkownika

W każdym z tych miast zdecydowanie polecam transport Uber - tuk tuk, oczywiście pod warunkiem że masz miejscową kartę sim ale jak ja to ogarnąłem to każdy też jest w stanie to załatwić. Musisz pamiętać że tuk tuk jest "ograniczony" pod względem bagażu, nie sprawdzałem jak to wygląda przy dwóch dużych walizkach ale może być ciężko i ciasno. Dlatego z lotniska z dworca polecam Uber auto gdzie na pewno bagaże się zmieszczą.
Dostępność tuk tuk jest olbrzymia, na każdym kroku są, a jak nie ma to za chwilę będą. Ceny ( wyjściowe) jakie proponują są zawsze "trochę" wyższe ale jak wiesz jaki jest koszt wg Uber to możesz się targować. Z drugiej strony i tak koszt przejazdów każdym środkiem transportu w tych miastach jest dosyć tani.

W Jajpur dobrym rozwiązaniem jest wynająć tuk tuk na cały dzień, jazda przeważnie poza miastem . Podpowiedź znalazłem we wcześniejszych wpisach na forum i przyznam się że Babu i jego copter = tuk tuk jest idealnym rozwiązaniem. Jeden dzień to 1200 Rupii, nie tylko jazdy ale i ciekawych informacji. W moim przypadku to co chciałem zobaczyć - zwiedzić miałem już wcześniej ustalone ale przyznam się że skorzystałem też z sugestii Babu. +91 876 93 751 80 jest na whatsapp

Dla ciekawskich, może też odważnych, wg mnie uważam że warto, polecam komunikację miejską: autobus i pociąg ( Bombaj i Delhi ). Trasę znajdziesz na Mapie Googla i z tego co miałem okazję przetestować sprawdza się idealnie pod kątem punktualności, a z tym jak wygląda już w środku to tak trochę inaczej ale....
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość