Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 09 Lut 2012 16:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok, a kolejna klasa, economy jest już ok?
W Budget podana jest Mazda 2 lub podobne.
Kolejne auta są już sporo droższe.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#242 PostWysłany: 09 Lut 2012 17:08 

niebieski
Kerad, mazda2 czy tego typu autka spokojnie Wam wystarczą na dojazd z lotniska do hotelu. Na upartego klasą mini też dojedziecie, ale część bagaży będzie na kolanach pasażerów.
Z kolei pisanie o braku mocy nie ma sensu. Dla jednego 300 KM będzie mało a inny zadowoli się 55 KM. Samochód ma przewieźć nas z punktu A do B a tempo, z jakim ruszysz z parkingu ma chyba najmniejsze znaczenie.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 09 Lut 2012 20:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Oj Maciek, nie do końca się zgodzę, jeździłem różnymi autami zapakowanymi bagażami i czasem wyjechać na jakieś wzniesienie czy jechac po drodze caly czas nawet pod lekką górkę słabym autem to męczarnia.

Z tym, że tak jak piszesz, dla niektórych kozaków to i 200-300 KM to będzie mało :)
Jechalem w polskie góry małym autem 85KM wypakowanym po brzegi i zahamować z górki czy wyjechać pod górkę to była rzeźnia (co mnie zdziwiło, bo to juz nie jest taka mała moc, jednak dało radę, ale nieprzyjemnie się jechało)

Więc jak weźmiesz jakąś popierdółkę 50-60KM, wypakujesz po brzegi i 4 pasażerów to będzie mega zamulać na drodze.

Osobiście nie brałbym nic słabszego niż 75KM, nawet z małutkich popierdołek.

75-120KM to na małe i średnie auto nawet wypchane i zapakowane będzie ok,
natomiast jechalismy na narty volvo v70 (taki duzy karawan ;p) ktore mialo chyba 130KM ? i zamulalo troche.

Jeżeli chodzi o popularne w wypożyczalniach punto/grande punto to nie chciałbym zobaczyć w pożyczanym prze ze mnie aucie silnika 65KM, 69KM...
77 (od biedy) i 95 KM już są ok (benzyna) i więcej nie trzeba, ew diesel 90KM

Czy też najsłabszego opla corsa 60KM... nawet do tak małego auta taki silnik to pomyłka (no chyba, że jeździ nim po mieście 1 osoba i siatka z zakupami ;).

Z corsy 80-85-90KM są chyba dosyć popularne i juz wystarczające.

Jakie są wg was i waszych doświadczeń najpopularniejsze auta w wypożyczalniach?
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 09 Lut 2012 21:59 

niebieski
Ostatnio mieliśmy Fiata500 w Rzymie - silnik 1200, 69KM - trzy schaby w środku + bagaż. Zamulał, ale co z tego skoro frajda z jazdy była przednia? :) Ten samochód idealnie pasuje do rzymskich uliczek, odsłonięty dach w styczniu i radio Italia dopełniały całości :)
Zadanie swoje spełnił w 100% - zawiózł i przywiózł tam, gdzie chcieliśmy.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 22 Lut 2012 23:27 

Hello
Mam pytanko i proszę o wsparcie:) Czy wypozyczał ktos samochod z Hertza bookujac lot w Ryainar? Widze ze cena za 7 dni na Sardynii wypozyczajac na stronie Ryana to 163 euro, a na stronie Hertza to: 191 euro. Takze roznica jest. Melduje ze rezerwuje samochod po raz pierwszy i nie chce wtopic. Czy polecalibyscie rezerwacje wlasnie w taki sposob?

A jak nie to czy ktos moze polecic jakas wypozyczalnie samochodow na Sardynii? Udaje sie tam pod koniec maja i juz chcialabym autko zarezerwowac:)

Z gory dziekuje!
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 23 Lut 2012 10:54 

Jedna rzecz mnie ciekawi, nigdy nie wypożyczałam auta i chcę mieć wytłumaczone jak krowie na rowie. Ubezpieczenie obejmuje naprawy szkód również z winy wypożyczającego? Słowem przykładowo mówiąc: wjadę w inny samochód i nic się nie stanie, jeśli chodzi o konsekwencje finansowe?

Ostatnio edytowany przez Pama, 23 Lut 2012 19:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 23 Lut 2012 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.9%
niebieski
Zasadniczo tak. Należy pamiętać jednak o udziale własnym, który w zależności od wypożyczalni może wynosić nawet 800-900 € w klasie kompakt (większy udział własny jest np. w Budgecie, mniejszy w Hertzu czy Sixcie). Wówczas zniszczenia do tej kwoty jesteś zobowiązana pokryć nawet wtedy, jeśli wypadek był spodowodawany nie przez ciebie. Potem możesz dochodzić swoich praw od sprawcy.

Oczywiście w skrajnych przypadkach (jazda po alkoholu, środkach odurzających, próba popełnienia samobójstwa) pokrywasz całość szkód.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 23 Lut 2012 11:09 
Awatar użytkownika

srebrny
krasnal napisał(a):
Zasadniczo tak. Należy pamiętać jednak o udziale własnym, który w zależności od wypożyczalni może wynosić nawet 800-900 € w klasie kompakt (większy udział własny jest np. w Budgecie, mniejszy w Hertzu czy Sixcie). Wówczas zniszczenia do tej kwoty jesteś zobowiązana pokryć nawet wtedy, jeśli wypadek był spodowodawany nie przez ciebie. Potem możesz dochodzić swoich praw od sprawcy.

oczywiscie w wiekszosci ubezpieczalni jest mozliwosc wykupienia dodatkowego ubezpieczenia pokrywajacego ew. udzial wlasny jesli 'podstawowy' pakiet go nie pokrywa
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 23 Lut 2012 15:12 

Hej

Czy bierzecie przewaznie dodatkowe ubezpieczenie tzw. super cover? Hertz sobie zyczy okolo 20 euro dodatkowo za dzien za super cover. Bez tego udzial wlasny wynosi 1000 euro. Mowie tutaj o wypozyczeniu auta na Sardynii.

Dajcie znak co sadzicie?

dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 10 Mar 2012 22:45 
Awatar użytkownika

przeleciałem cały wątek i już zgłupiałem:) powiedzcie czy w goldcarze biore auto na rowne 3 dni to moge oddac samochod z pelnym bakiem ?? czy wtedy zwroca mi calą zablokowana kwotę??

#251 PostWysłany: 11 Mar 2012 10:26 

niebieski
Oddać możesz ale opłatę za paliwo i tak policzą w pełnej wysokości.
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 11 Mar 2012 10:39 
Awatar użytkownika

niebieski
m4g1k napisał(a):
przeleciałem cały wątek i już zgłupiałem:) powiedzcie czy w goldcarze biore auto na rowne 3 dni to moge oddac samochod z pelnym bakiem ?? czy wtedy zwroca mi calą zablokowana kwotę??

Ja mam w warunkach rezerwacji z Doyouspain, że Goldcar ma obowiązek oddać za paliwo:

"On rentals of 3 days or less, we will refund the money for the fuel remaining in the tank".

Wcześniej już też tak miałem, zawsze oddawali (ale z Goldcar mam do czynienia dopiero drugi raz).
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 19 Mar 2012 11:45 

Czy ma ktoś jakieś doświadczenie w wypożyczaniu autka w Norwegii?
Szukam czegoś w grupie ekonomicznej na 5 dni w terminie 9-13 maja i najtaniej na razie znalazłem za ok 1200zł w rentalcars
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 20 Mar 2012 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 60 713
Krajów: 6 / 2.9%
mam pytanie , potrzebuje auta na Ibizie na 3 dni, cena na http://www.doyouspain.com wychodzi €22,92 , czy dodatkowo będe musiał jakieś dodatkowe koszty na miejscu płacić , oprócz paliwa oczywiście ;)

#255 PostWysłany: 22 Mar 2012 14:16 

Cześć. Chcemy wypożyczyć samochód na Krecie 27kwi-4maj. Szukając bezpośrednio u wypożyczalni (sixt, hertz, national) ceny są w okolicach 160eur za najtańzze auto. Wchodzę na easyterra.pl, podaję te same parametry i wychodzi 129 eur za Forda Ka w National. Gdzie kruczek?
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 22 Mar 2012 14:52 

Loty: 304
Kilometry: 651 081
Krajów: 55 / 26.6%
Warunki wypożyczenia - sprawdź tzw politykę paliwową czy nie trzeba zapłacić za cały bak i czy później zwracają za niezużyte paliwo. Oraz ubezpieczenie udział własny

#257 PostWysłany: 23 Mar 2012 16:36 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.8%
niebieski
Czy wypożyczenie auta w Portugalii (Albufeira) jest naprawdę takie drogie? Najtańsza cena jaką udało mi się znaleźć za wypożyczenie auta na 2 dni we wrześniu to 82€. Jest to baaardzo drogo w porównaniu np. z Hiszpanią.
Znalazłam jeszcze wypożyczalnie myalgarvecars.com za 2 dni chcą 50€, ale trzeba zostawić 300€ depozytu. Może ktoś z Was zna jakąś tanią wypożyczalnie?

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 23 Mar 2012 17:00 

niebieski
co do krety to spróbuj tu może byc jeszcze taniej creterentacarhire.gr
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 03 Kwi 2012 22:56 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
Krajów: 15 / 7.3%
niebieski
Macie jakieś doświadczenia z wypożyczalnią Marbesol ?
Ceny mają zbliżone do Goldcara jednak obawiam się czy czasem nie mają zużytych samochodów.

#260 PostWysłany: 05 Kwi 2012 18:46 

Witam, mam pytanie odnośnie karty kredytowej i blokowania ileśtam euro przy odbiorze samochodu. Otoż mój limit na kredytówce jest dośc niski - powiedzmy ok. 600/700 euro i boję się że nie dostanę zarezerwowanego auto na miejscu, bo firma będzie chciała zablokować np. 1000 euro, a wtedy byłby to duży kłopot. Chodzi o Mediolan, wypożyczenie na 3/4 dni, prawdopodobnie w którejś dużej firmie typu Hertz, Avis lub Europcar. Czy starać się o zwiększenie limitu na karcie czy spokojnie jechać i nie martwić się o tą kwestię?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości