Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 28 Cze 2014 09:15 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 20 944
Krajów: 8 / 3.7%
Witam!

W tamtym roku wypożyczałem auto z wypożyczalni recordgo, było wszystko ok. Pełne ubezpieczenie powodowało brak blokady na karcie.

W tym roku znalazłem jakąś nową wypożyczalnię: Click & rent. Chyba jako jedyna nie ma dopłaty za młodego kierowcę.

Moje pytanie: korzystał ktoś z niej?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#462 PostWysłany: 01 Lip 2014 22:12 

niebieski
Pokierujcie, jak najszybciej znaleźć stanowisko recordgo na lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 01 Lip 2014 23:07 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Iść cały czas w kierunku wyjścia. RecordGo jest na prawo od wyjścia do hali ogólnodostępnej przylotów.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 01 Lip 2014 23:18 
Awatar użytkownika

jest to tak dobrze oznaczone że trudno nie trafic :)

Ponawiam pytanie: korzystał ktoś z Click&rent?
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 01 Lip 2014 23:21 
Awatar użytkownika

niebieski
dyzio1 napisał(a):
Pokierujcie, jak najszybciej znaleźć stanowisko recordgo na lotnisku ?

Załączniki:
Bez nazwy.png
Bez nazwy.png [ 132.8 KiB | Obejrzany 2150 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 04 Lip 2014 12:25 

bardzo prosty przekaz :)

#467 PostWysłany: 07 Lip 2014 22:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Wróciłem wczoraj z Majorki i tak samo jak w poprzednim roku wypożyczyłem auto (rok temu w RecordGo z dodatkowym ubezpieczeniem), ale tym razem skorzystałem z Goldcar bez dodatkowego ubezpieczenia oferowanego przez nich, bo takie wykupiłem o ponad 50e taniej na stronie doyouspain. Zablokowano mi oczywiście środki na karcie w wysokości 600e - ile czekaliście na odblokowanie tej kasy?

#468 PostWysłany: 08 Lip 2014 12:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Tez wypozyczalem w Goldcar. Zwrot mialem po ok tygodniu.

Wysłane z mojego M9pro przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 08 Lip 2014 12:55 
Awatar użytkownika

niebieski
almukantarant napisał(a):
Tez wypozyczalem w Goldcar. Zwrot mialem po ok tygodniu.

Wysłane z mojego M9pro przy użyciu Tapatalka

Dzięki za odp. :)

#470 PostWysłany: 11 Lip 2014 08:53 

Cześć!

Od kilku dni czytam, czytam i czytam, i nadal nie jestem przekonany co do wyboru wypożyczalni. Na początku pomysł był prosty bierzemy coś przez wyszukiwarkę/bookera jak rentalcars bez dodatkowego ubezpieczenia i tyle. Im więcej czytałem tym gorzej :) Bardzo zaniepokoiła mnie informacja o tym, że po Majorce grasują z-łodzi-eje i często można natknąć się na szkło po wybitych szybach. Biorąc pod uwagę to, że planujemy ze znajomymi pobyt na dziko, co wiąże się z pozostawieniem auta na pastwę losu dość często. Czyli ubezpieczenie dodatkowe by się przydało. Skoro tak to biorąc auto poprzez wyszukiwarkę muszę wziąć pod uwagę 600 e kaucji. Tu z kolei po lekturze doświadczeń okazuję się, że są problemy ze zwrotem nie mówiąc o przypadku, kiedy coś faktycznie się stanie. Jak to jest po Waszych doświadczeniach?

Ja obecnie skłaniałem się do opcji Centauro, gdzie auto na okres 10.08-19.08 kosztuję 223 euro, a pełne ubezpieczenie to kolejne 100 euro. Wtedy mam spokój na bani i brak depozytu. Może macie jakieś lepsze rozwiązania? Dodam, że różnica nie uwzględniając tego cudownego depozytu to ponad 300 zł pomiędzy bookerem, a opcjami, które przeglądałem.
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 11 Lip 2014 09:21 

niebieski
Świeże doświadczenia z RecordGo. Auto wypożyczone w dniach 06-08 lipca 2014. Cena rezerwacji przez stronę RecordGo-ok.23 euro/2dni, dodatkowo pełne ubezpieczenie - ok. 16 euro/2 dni. Niemiła niespodzianka (nasz wina, że nie doczytaliśmy warunków umowy)-23,99 (Easy Return Service, bez znaczenia jest okres wynajmu). Dodatkowo należało zapłacić depozyt za pełen bak (57,36 euro). Oddaliśmy auto z pełnym bakiem (należy zatankować na stacji przy lotnisku i dostarczyć potwierdzenie zakupu). Kwota depozytu za paliwo została mi zwrócona na kartę debetową po dwóch dniach. Dzięki pełnemu ubezpieczeniu nie ma potrzeby zostawiania innych depozytów. Przyjmują karty kredytowe i debetowe. Nie ma możliwości zapłaty gotówką.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 19 Lip 2014 18:47 
Awatar użytkownika

Loty: 10
Kilometry: 14 368
Krajów: 6 / 2.8%
Ja ze swojej strony chciałbym polecić wypozyczalnie od której zaczął się ten wątek, tą ze zdjęciem przykładowych cen. Nie ma problemu z płatnością gotówką, co w momencie kiedy odwiedzałem wyspę było dla mnie bardzo duzym plusem, właściciel przy wcześniejszym kontakcie telefonicznym wytłumaczył mi jak do nich dotrzeć (autobus prosto z lotniska parkuje pod wejściem do wypozyczalni), ubezpieczenie zawierało wszystko co ważne z wyjątkiem takich kwestii jak upadek meteorytu itp. Zero problemów, zwrot auta w tym samym miejscu, nikt nie pofatygował się zobaczyć czy oddaję je w stanie takim w jakim je brałem. Wsiadając świeciła się rezerwa, z takim samym stanem paliwa oddałem. Dla mnie bomba, zero blokad, dodatkowych opłat, cudów wianków. Chyba nie mają strony www, wygodniej było mi zadzwonić, gość mówi po angielsku. Szczerze polecam.

#473 PostWysłany: 22 Lip 2014 12:51 
Awatar użytkownika

A czy wypożyczał ktoś auto bezpośrednio ze strony RecordGo?
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 23 Lip 2014 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
bkolakowski napisał(a):
A czy wypożyczał ktoś auto bezpośrednio ze strony RecordGo?

Ja wypożyczałem na końcu stycznia 2014. Wszystko było w porządku. Zarezerwowane auto czekało na nas.
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 23 Lip 2014 15:52 
Awatar użytkownika

a pełne ubezpieczenie kupowałeś? jeśli tak to przez stronę czy na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 23 Lip 2014 19:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Kupowałem na wszelki wypadek bo wszyscy tutaj w temacie zalecali aby kupić. To raczej nie ma większego znaczenia, czy kupisz pełne ubezpieczenie na stronie, czy na lotnisku. Jeśli rezerwujesz auto przez stronę to kupuj ubepieczenie pełne od razu, a jeśli rezerwujesz na lotnisku tu kup je na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 26 Lip 2014 12:01 

RonJumbo napisał(a):
Ja ze swojej strony chciałbym polecić wypozyczalnie od której zaczął się ten wątek, tą ze zdjęciem przykładowych cen. Nie ma problemu z płatnością gotówką, co w momencie kiedy odwiedzałem wyspę było dla mnie bardzo duzym plusem, właściciel przy wcześniejszym kontakcie telefonicznym wytłumaczył mi jak do nich dotrzeć (autobus prosto z lotniska parkuje pod wejściem do wypozyczalni), ubezpieczenie zawierało wszystko co ważne z wyjątkiem takich kwestii jak upadek meteorytu itp. Zero problemów, zwrot auta w tym samym miejscu, nikt nie pofatygował się zobaczyć czy oddaję je w stanie takim w jakim je brałem. Wsiadając świeciła się rezerwa, z takim samym stanem paliwa oddałem. Dla mnie bomba, zero blokad, dodatkowych opłat, cudów wianków. Chyba nie mają strony www, wygodniej było mi zadzwonić, gość mówi po angielsku. Szczerze polecam.

Hej
Zdjęcie wygasło. Czy mógłbyś podać nazwę, numer wypożyczalni? Ewentualnie wskazówki jak dojechać?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 27 Lip 2014 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 159 548
Krajów: 22 / 10.3%
A może ktoś ląduje w Palmie 8.08 o 23.30 i wypożycza auto, i wybiera się w kierunku północnym... no i chciałby zabrać dwie zbłąkane dusze w strone jakiegoś jeszcze nie wybranego hostelu/hotelu?
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 30 Lip 2014 18:33 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 159 548
Krajów: 22 / 10.3%
grzenios napisał(a):
A może ktoś ląduje w Palmie 8.08 o 23.30 i wypożycza auto, i wybiera się w kierunku północnym... no i chciałby zabrać dwie zbłąkane dusze w strone jakiegoś jeszcze nie wybranego hostelu/hotelu?

edit

nikt się nie zgłosił więc sami wypożyczyliśmy 5drzwiowe clio i ok 24tej będziemy mogli kogoś potrzebującego podrzucić w stronę valdemosy dei soller - w razie czego proszę na PW - max 3 miejsca i nieduży bagaż lub dwa i większy ;)
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 03 Sie 2014 16:42 

Loty: 22
Kilometry: 32 776
Krajów: 10 / 4.7%
Witam
Jestem totalnym nowicjuszem, pierwszy raz bede chciała wypożyczyć samochód.
Potrzebuję wypożyczalni w której: będę mogła zapłacić kartą debetową, paliwo full-full i najchętniej brak dopłat za wiek kierowcy (wiem z tym bedzie bardzo ciężko więc jestem świadoma ze na 99% bede musiała zapłacić :() . Narazie z tego co czytam i przeglądam wszędzie jest coś nie tak :( Może ktoś z Was mado polecenia dobrą wypożyczalnie na miejscu, gdzie samochodu nie trzeba wcześniej rezerwować? Najlepiej na lotnisku lub w Palmie :) albo odbiór na lotnisku- zdanie w Palmie :)
z góry dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości