Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Ubezpieczenia samochodów na Kanarach w popularnych wypożyczalniach + krótkie info.
Co jest a czego nie ma w ubezpieczeniu - by Antek12 - dziękujemy.
[+] Pokaż
Pluscar

Minimalny wiek 23

Ubezpieczenie nie obejmuje :
Opon i obręczy (kół)
Szkód parkingowych
Zgubionego kluczyka
Jazdy poza asfaltem
Nalania złego paliwa
Szkód powstałych po zażyciu alkoholu / narkotyków

Dodatkowe ubezpieczenie proponują na maila albo w biurze (ok 3 Eur dziennie)

http://pluscar-tenerife.com/en/terms.html

Kod:
Terms and conditions

This tariff includes:

Unlimited mileage
Local taxes (IGIC or VAT)
Free airport service
Second driver free
Baby seat and booster seats included
Free bookings amendment and cancellation
Fully comprehensive insurance with no excess*. It is included: personal accident cover –PAI-, collision damage waiver –CDW-, Total coverage in case of the theft of the car –TP-.
*Just for premium cars there is an excess of 300,00 euros

This tariff does not include:

Damage to wheels (rims) and tyres.
It is forbidden to drive the vehicle off asphalted roads or in forbidden or dangerous areas (such as sand roads, beaches, mountains, etc).
Lost the keys dame or deteriorate the key or the remote control.
Damage caused by filling the tank with the wrong fuel (.Inadequate refuelling.).
Accident or damages caused by inadequate (dangerous) driving or under the influence of alcohol or other substances.
Any damage caused by bad parking.
The charges of any possible law intervention because of any traffic violation.
PLUS CAR are not liable for personal belongings inside the car

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Autoreisen

Minimalny wiek 23

https://autoreisen.com/car-hire/terms.php

Opon i obręczy (kół)
Podwozia
Szkód parkingowych
Zgubionego kluczyka
Jazdy poza asfaltem
Nalania złego paliwa

Tutaj także dodatkowe ubezpieczenie proponują na maila albo w biurze (ok 3 Eur dziennie)

Kod:
5. Items included in the reservation price of your vehicle:

The final price of the reservation of the vehicle includes the following items:

1.   Taxes (IGIC/IVA included).
   2.   Unlimited mileage.
   3.   Second driver free of charge.
   4.   Service in our office at the airport.
   5.   Cancellation of the free reservation.
   6.   Seats for babies and booster cushions for children free of charge. (CHILD SEATS)
   7.   The following insurances (without excess):
      o   Collision Damage Waiver (CDW).
      o   Theft Protection (TP).
      o   Personal Accident Insurance (PAI).
      o   Damage to third parties.

As optional or additional services you can hire (not included in the reservation price of the vehicle), it highlights the roof rack to transport luggage, whose daily cost is 2€/day. It does not include the strings, only the clamping bars to the vehicle.

Roof-racks can carry up to 2 surfboards, properly attached. The company does not assume any damage to the vehicle or to third parties caused by objects transported in the roof of the vehicle. These damages are the responsibility of the client.

6. Situations or contingencies not covered by the insurance:

Our insurance does not cover the following situations or contingencies:

•   Damage to the tyres, wheels and underbody of the vehicle.
•   Loss or breakage of the car keys.
•   Wrong refuelling.
•   Accidents related to reckless driving or under the influence of alcoholic drinks, drugs, narcotics or any other toxic or psychotropic substances.
•   Driving off-road.
•   Fines.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Top Car

Minimalny wiek 23

Opon i obręczy (kół)
Szyb
Lusterek
Świateł
Podwozia
Szkód parkingowych
Zgubionego kluczyka
Assistance na drodze / holowanie !
Jazdy poza asfaltem
Nalania złego paliwa

Dodatkowe ubezpieczenie proponują w biurze 5 eur dziennie - max 75 EUR
[url]
https://top-car-hire.com/en/legal/hire-conditions/[/url]

Kod:
The rates offered through top-car-hire.com include:

Taxes (IGIC).
Unlimited mileage.
Second driver free of charge.
Child boosters and child seats.
The insurances included in the rates offered through top-car-hire.com are:
compulsory insurance with Third Party Liability, comprehensive insurance (CDW), which is the partial coverage in damages by collision that covers the customer by light damages and scratches in the bodywork of the vehicle and fire, Theft protection (TP) and Personal Accident Injuries (PAI). With the CDW insurance service you would be agreeing in requesting a franchise that may vary depending on the vehicle hired. These franchise’s expenses would be between 300€ and 1000€. Also an additional insurance (SCDW) can be contracted for 5 € plus taxes per day up to a maximum of 75 € plus taxes per hire contract.

SCDW covers the following cases: damage to rims and tires, tire flats, glasses, wing mirrors, front and back headlamps, indicators, road assistance, tow truck and replacement. Damages caused by negligence of the authorized driver or breach of the conditions of contract are not included, for example, loss of keys, damage done to the underneath of the car body by traffic on unpaved roads and wrong fuel refueling, among others. With the SCDW extended insurance service, the client won’t have to request any franchise.

We are not responsible for any object left inside the car.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cicar / Cabreramedina

Minimalny wiek 21

Podwozia
Zgubionego kluczyka

nie ma możliwości wykupienia dodatkowego ubezpieczenia.

https://www.cicar.com/EN/view/condiciones_EN

Kod:
The insurance is fully comprehensive without excess including glass, mirrors, and tyres except keys, underbody and personal objects inside the car.

Confirmations of reservations are inmediate. In case we don't have the desired model, we'll offer another car of the same category or superior.

The insurance is fully comprehensive without excess including glass, mirrors, and tyres except keys, underbody and personal objects inside the car. The price includes taxes, unlimited mileage and an audio-guide of the Canary Islands (you can ask for it at our offices). The child-seats, booster-seats and roof racks are free of charge. The extra driver is free of charge (you can add it at our offices).

Fuel policy: If the client collect the car with an amount of petrol, the client will have to pay a deposit for it at our office. If the client return the car with the same amount of petrol, we will refund your deposit back.

There is no extra charge to cancel or modify the booking. You can do it on-line, log in as a registered client; by email or by phone.

We inform you that the child-seat and booster-seat are free of charge. The child-seat is for babies from 0kg to 18kg and it is on the back seat forward facing/rearward facing. The booster-seat is for children between 15kg-36kg and it is without backrest, only the seat. The seat will be given at the car collection and the customer must fix it in the car.

CICAR will not be responsible for claims or damages arising from bad performance, errors, omissions, interruptions, elimination, defects, delays in operation, computer viruses, theft, destruction, unauthorized access to personal records or the alteration of the same or the use of data, information, etc.

The user expressly accepts that the use of this web page is the responsibility of the user. The user assumes the total costs of the services, repairs, etc. necessary in his or her system. Moreover, the user expressly accepts that neither CICAR, nor entities affiliated to CICAR or related to the same, nor their employees or agents nor any person or entity that has participated in the creation, production and distribution of this web page are responsible before any person or entity for any loss, damage (for the use or attempt to use the web page).

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1772 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 89  Następna
Autor Wiadomość
#1221 PostWysłany: 15 Cze 2021 09:23 

Loty: 16
Kilometry: 33 033
Krajów: 6 / 2.8%
Mogliśmy prosić o wymianę auta, z lenistwa zrezygnowaliśmy. Myślę, że nie byłoby problemu.
Zwyczajnie nie spodziewaliśmy się tak trudnych tras i nie sądziliśmy, że małe auto może być złym wyborem.

Chodziło mi raczej o to, że to było najprostsze wypożyczenie w moim życiu bez zbędnych formalności, kaucji, karty kredytowej i stresu przy oddaniu. ;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1222 PostWysłany: 17 Cze 2021 12:42 

trocha napisał(a):
Taka przestroga odnośnie fotelika dla dzieci, bo często się to tutaj przewija jako plus, że jest za darmo w różnych wypożyczalniach. mam pierwsze doświadczenie z podróżą z dzieckiem i Cicar. Nie wiem jak w innych wypożyczalniach (podejrzewam, że tak samo), ale... niby "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda", ale jeżeli macie możliwość to bierzcie swój fotelik do samolotu. Ja miałem w Cicar zaznaczony fotelik dla małego dziecka. w cicar można samemu sobie wybrać fotelik w kontenerze. nie ma czegoś takiego jak łupiny 0-13. Są "uniwersalne" 0-18. próbowałem cokolwiek z nich wybrać, ale większość miała pourywane pasy albo zaczepy, nie dało się tego w bezpieczny sposób zamontować w samochodzie. w budce na parkingu pan nie widział problemu, bo przecież mogę sam wybrać. już rozważałem wycieczkę do sklepu po kupno czegoś, ale obok mnie zaparkowała rodzina z samochodem do zwrotu z zamontowanym fotelikiem który jako tako wyglądał. wziąłem od nich. miał ISOFIX (tylko do trzymania fotelika żeby nie latał po samochodzie jak jest niezapiety pasami, nie trzymał jakiejkolwiek pozycji). w naszym samochodzie niestety nawet maksymalnie pochylony był prawie pionowo. córka ma już 9 miesięcy więc jako tako siedzi sama, dała radę, choć pierwsze dni było jej ciężko, a przez cały wyjazd żona musiała z nią jeździć z tyłu, bo podczas snu opadała jej głowa. Gdybyśmy byli z małym dzieckiem pewnie skończyło by się na sklepie z fotelikami.
Wzięcie swojego fotelika nie rozwiązuje wszystkich problemów, wciąż nie wiadomo jaką będzie miał pozycję w samochodzie który dostaniemy, ale przynajmniej wiemy, że reszta jest ok.

Bralismy samochod z AutoReisen, rowniez z fotelikiem. Organizacyjnie wygladalo to podobnie - podchodzisz do konteneru, wybierasz fotelik i montujesz w swoim samochodzie. Byly 3 rodzaje fotelikow: lupiny 0-12, foteliki 12-18 i podstawki dla starszych dzieci. Foteliki nosily znacze slady uzytkowania i pewnie przydaloby im sie pranie, ale ogolnie byly sprawne, wiec moge polecic.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 17 Cze 2021 15:52, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#1223 PostWysłany: 18 Cze 2021 21:57 

Zamówiłam auto na TopCar, Teneryfa. Dostałam tylko potwierdzenie rezerwacji, żadnej płatności nie dokonałam, nawet nie dawałam numeru karty kredytowej. Jest ok i mam pewne auto? Ktoś ma doświadczenie?
 Profil Relacje PM off  

#1224 PostWysłany: 18 Cze 2021 22:10 

srebrny
Nic się nie płaci z góry
 Profil Relacje PM off  

#1225 PostWysłany: 19 Cze 2021 10:48 

Mar77 napisał(a):
Nic się nie płaci z góry

Ok, na razie wynajmowałam tylko z holidayautos czyli przez pośrednika i trzeba było od razu płacić, stąd zdziwienie :)
 Profil Relacje PM off  

#1226 PostWysłany: 28 Cze 2021 12:08 

srebrny
Wczoraj kolejka do Cicar na ok 100 osób, obsługa to 2 osoby. Okienka już po wyjściu ze strefy bagażu. Przy okienku w strefie bagażu odsyłają ma drugą stronę.
Jeszcze dość dużo osób, ale mniej, do autoreisen.
Chyba dobrze, żeby np ktoś odbierał bagaż, a inna osoba juz szła stać w kolejce.
Auto dostaliśmy similar ?

#1227 PostWysłany: 28 Cze 2021 20:46 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
Krajów: 12 / 5.6%
srebrny
Ja wczoraj w TopCar na parkingu byłem 3 w kolejce. Auto dokładnie jak zamawiane Mercedes Citan, 70000 na liczniku. Zobaczymy jak sobie poradzi.

#1228 PostWysłany: 28 Cze 2021 21:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@katka256 ja brałem w cicar 26.06, dzień przed tobą, właśnie od strony odbioru bagażu. Przy jednym okienku 1 osoba, drugie wolne, więc podszedłem. Formalności trwały że 3 minuty. Po drugiej stronie (landside) widziałem dwie kolejki po kilkanaście osób.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#1229 PostWysłany: 08 Lip 2021 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Kolejne wypożyczenie w Cabrera Medina i kolejna pochwała.
Odbiór w stanowisku Cicar (Cabrera Medina nie ma osobnego punktu)
Rezerwowałem Opla Corsę - dostaliśmy Opla Mokkę z automatem (co jest wygodne przy kręceniu się po krętych podjazdach).
Przy wypożyczeniu do ceny wynajmu (77 EUR) doliczone 18 EUR jako depozyt za paliwo.
Benzynę 95 tankowaliśmy po 0,999 EUR
Po oddaniu samochodu tylko pytanie czy paliwa tyle samo, następnego dnia 18 EUR wróciło na kartę.

------------------

Mam takie pytanie - sprawdzałem teraz ceny na kolejne miesiące aż do lutego i cena identyczna - ok. 77 EUR za 3 dni.
Czy w Cabrera Medina/Cicar nie ma "martwego sezonu" z niższymi cenami ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#1230 PostWysłany: 08 Lip 2021 12:02 

złoty
Tydzień to ok 200 euro

W AutoReisen tydzień za ok 130 euro (Pluscar ok 105 euro) , 3 dni przed wypożyczeniem tj. 01.07.2021r promocja tydzień za 96 euro najnowszy model Citroën C3 przebieg ok 40000 km

Minus taki że zamiast jak zwykle do okienka AutoReisen nie podszedłem po 5-15 minutach, a po ok. 2 godzinach (jedyna kolejka do wypożyczalni, wszystkie obok na bieżąco i mały ruch)
Od strony bagaży wynajem zablokowany, trzeba wyjść do strefy ogólnej.

Ostatnio edytowany przez dg72 08 Lip 2021 12:15, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#1231 PostWysłany: 08 Lip 2021 12:04 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ja brałem w Cabrera Medina Seata Ibizę automat za ok.150€ na 9 dni (26.06-5.07). Rezerwacja 3 tyg. przed terminem
Najtańsze auta były po 90€ za te 9 dni

Ten Seat miał 33k km przebiegu, ale wyglądał jak nowy. W wypożyczalni w TFS brałem w okienku Cicar od strony bagaży bez kolejki i widziałem z drugiej strony 2 kolejki czekających :)
Oddałem na TFN bez czekania. Nie było ani jednego wolnego miejsca parkingowego, więc zostawiłem auto przed biurem.
 Profil Relacje PM off  

#1232 PostWysłany: 12 Lip 2021 12:28 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
-- 12 Lip 2021 12:28 --

dg72 napisał(a):
Tydzień to ok 200 euro

W AutoReisen tydzień za ok 130 euro (Pluscar ok 105 euro) , 3 dni przed wypożyczeniem tj. 01.07.2021r promocja tydzień za 96 euro najnowszy model Citroën C3 przebieg ok 40000 km

Minus taki że zamiast jak zwykle do okienka AutoReisen nie podszedłem po 5-15 minutach, a po ok. 2 godzinach (jedyna kolejka do wypożyczalni, wszystkie obok na bieżąco i mały ruch)
Od strony bagaży wynajem zablokowany, trzeba wyjść do strefy ogólnej.

Mogę potwierdzić w 100% powyższy wpis, miałem za około 130 euro pandę z pluscara. 01.07 zmieniłem na c3 z Autoreisen za 96 euro. Również dostałem najnowszego c3 z 40k przebiegu. Kolejka krótka - ok 10 min. (3.07) od strony hali. Pierwszy miał uszkodzoną oponę, w 2 min. wymiana na drugi. Zwrot w minutę. Samochód ok, ale jednak drugi raz brałbym coś z większym silnikiem - na górskich drogach nie czułem się komfortowo piłując uparcie jedynkę.
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#1233 PostWysłany: 13 Lip 2021 11:36 

U mnie na 11dni w Autoreisen teraz na przełomie czerwca//lipca 166.57 EUR Seat Ibiza 5d z silnikiem 1.0 TSI z dodatkowym ubezpieczeniem. Rezerwacja tydzień wcześniej. W okienku 6 osób w kolejce i dwie osoby obsługi. Kolejka szła bardzo sprawnie i same formalności nie trwały więcej niż 5 minut. Auto trochę porysowane i małe wgniecenia, przebieg ponad 57K. Do jazdy po górach lepszy byłby mocniejszy silnik, na serpentynach do Masca czasami trzeba było podjeżdżać na pierwszym biegu bo na drugim nie dawał rady :)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 13 Lip 2021 12:31, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#1234 PostWysłany: 13 Lip 2021 12:52 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 602 356
Krajów: 62 / 29.0%
srebrny
niestety na lipiec/sierpien ceny poszly juz znacznie w gore. za najtansze auto w autoreisen krzycza 250e za tydzien.
 Profil Relacje PM off  

#1235 PostWysłany: 13 Lip 2021 13:15 

HON fly4free
niestety, teraz przy wypadzie prawie last minute (koniec lipca, 4 dni), można o takich cenach pomarzyć :(
najtaniej znalazłem 120€ w plus car...
przynajmniej loty były po taniości...
 Profil Relacje PM off  

#1236 PostWysłany: 21 Lip 2021 11:59 

niebieski
Pytanie - mam zarezerwowane auta (7 pax) w dwóch wypożyczalniach

1)Plus Car - Renault Grand Scenic

2)Cabrera Medina - Opel Zafira

Cena w obu przypadkach taka samą na 5 dni 285 euro.
Odbiór lotnisko TFS

Żadnej z wypożyczalni nie znam - która według was lepiej wybrać ? (Pod względem jakości/wieku aut, kwestii oddania, ubezpieczenia etc ?)
Warunki na pierwszy rzut oka bardzo podobne.
Będę wdzięczny za informacje :)

Ostatnio edytowany przez borcak, 21 Lip 2021 12:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1237 PostWysłany: 21 Lip 2021 12:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 477 280
Krajów: 40 / 18.7%
raczej Cabrera Medina - biuro na lotnisku, a nie krzesełko na parkingu, subiektywnie lepsze auta. Ogólnie obydwie wypozyczalnie bezproblemowe
 Profil Relacje PM off  

#1238 PostWysłany: 21 Lip 2021 12:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Cabrera Medina = Cicar, to samo okienko na lotnisku.
Sprawdź na stronie Cicar, bo czasami są inne ceny, niż na cabrera medina
 Profil Relacje PM off  

#1239 PostWysłany: 21 Lip 2021 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 357
Kilometry: 430 279
Krajów: 49 / 22.9%
srebrny
W moim przypadku zawsze na Cabrera Medina było taniej.
 Profil Relacje PM off  

#1240 PostWysłany: 25 Lip 2021 13:47 

Loty: 168
Kilometry: 361 697
Krajów: 35 / 16.4%
platynowy
Ktoś jeździł po tych górkach autem 7pax typu Citröen C4 G.Picasso ?
Widzę,że w AutoRaisen mają na te autko dobrą cenę, za tydzień 146€, taniej o 70€ niż w Cicar czy innych.
Da radę tym po górkach pojeździć bez ciągłego piłowania na jedynce?

Ostatnio edytowany przez jar188, 25 Lip 2021 18:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1772 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 89  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości