Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 298 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 02 Sie 2016 23:13 

bs13 napisał(a):
Hej.

Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda wypożyczenie auta na lotnisku po godzinie 22? Mam lot z Poznania, który jest na Malcie o 22:30 i mam info, że w tych godzinach nie pracuje już żadna wypożyczalnia (takie info znalazłem na rentalcars.com). Możecie polecić jakieś inne wypożyczalnie on-lino`owe?
Z góry dzięki za pomoc.

Pozdro,
bs13

Witam,

Mam ten sam problem. Też jestem na Malcie o 22:30 lecąc z Gdańska. Lecę 6 września, a Ty? Daj znać jak coś zarezerwujesz. Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#102 PostWysłany: 03 Sie 2016 09:48 

Przez serwis http://economycarrentals.com/ bez problemu zarezerwujecie samochód z godzinami odbioru/zwrotu w godzinach wieczornych - opłata za OOH (out-of-hours) jest zawsze wliczona w cenę.
Ja ostatnio zarezerwowałem u nich w dobrej cenie samochód z późnymi godzinami odbioru i zwrotu. Jednak po otrzymaniu vouchera z informacją o nazwie wypożyczalni (CityGo Rentals Malta) i poczytaniu o nich opinii w necie (m.in. tripadvisor) - zrezygnowałem.

Zdecydowałem się na lokalną wypożyczalnię (takie podobno na Malcie najlepsze) z dobrymi opiniami - http://princesscarhire.com. Co prawda doliczają małą opłatę za odbiór i oddanie na lotnisku, ale summa summarum na 10 dni z fotelikiem i dodatkowym kierowcą wyszło podobnie jak przez Economy Car Rentals. Wyjazd cały czas przede mną, więc jeszcze nie ocenię, ale jak na razie kontakt bardzo dobry. Jeszcze drobna uwaga przy wypożyczeniu przez ECR - te tańsze wypożyczalnie mają politykę paliwową - odbierasz pełny, oddajesz pusty i kasują cię za pełny bak po stawce duuużo wyższej niż rynkowa.

awkop napisał(a):
(...) Też jestem na Malcie o 22:30 lecąc z Gdańska. Lecę 6 września(...)

awkop wracam twoim samolotem, więc może Ty weźmiesz mój samochód ;)
 Profil Relacje PM off
awkop uważa post za pomocny.

#103 PostWysłany: 03 Sie 2016 11:23 

goq napisał(a):
Przez serwis http://economycarrentals.com/ bez problemu zarezerwujecie samochód z godzinami odbioru/zwrotu w godzinach wieczornych - opłata za OOH (out-of-hours) jest zawsze wliczona w cenę.
Ja ostatnio zarezerwowałem u nich w dobrej cenie samochód z późnymi godzinami odbioru i zwrotu. Jednak po otrzymaniu vouchera z informacją o nazwie wypożyczalni (CityGo Rentals Malta) i poczytaniu o nich opinii w necie (m.in. tripadvisor) - zrezygnowałem.

Zdecydowałem się na lokalną wypożyczalnię (takie podobno na Malcie najlepsze) z dobrymi opiniami - http://princesscarhire.com. Co prawda doliczają małą opłatę za odbiór i oddanie na lotnisku, ale summa summarum na 10 dni z fotelikiem i dodatkowym kierowcą wyszło podobnie jak przez Economy Car Rentals. Wyjazd cały czas przede mną, więc jeszcze nie ocenię, ale jak na razie kontakt bardzo dobry. Jeszcze drobna uwaga przy wypożyczeniu przez ECR - te tańsze wypożyczalnie mają politykę paliwową - odbierasz pełny, oddajesz pusty i kasują cię za pełny bak po stawce duuużo wyższej niż rynkowa.

awkop napisał(a):
(...) Też jestem na Malcie o 22:30 lecąc z Gdańska. Lecę 6 września(...)

awkop wracam twoim samolotem, więc może Ty weźmiesz mój samochód ;)

Może tak, jakbyś czegoś zapomniał i w nim zostawił to dam znać ;) Dzięki za info!
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 05 Sie 2016 11:43 

Czesc,
Czy mozecie powiedziec co jest ujete w ofercie ? tzn. czy ma jakies uzebzpieczenie itp.

Załączniki:
111.png
111.png [ 61.02 KiB | Obejrzany 2129 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 16 Wrz 2016 15:32 

Co do Princess Car Hire. Po wyjściu z hali przylotów czekał na nas pan z karteczką "Mr awkop" :D. To był pan od wypożyczalni aut. Wypożyczyliśmy Hyundaia i10 z PCH, która korzysta z miejsc parkingowych goldcars. Zapłaciliśmy 126 euro + 20 euro za odbiór na lotnisku + 20 euro za paliwo w baku (prawie pół baku) czyli łącznie 166 euro. Ponadto 200 euro w gotówce jako depozyt. W sumie przejechałem 350km więc musiałem dotankować jeszcze za 20 euro, co daje 186 euro. Przy rozliczeniu pan w 5 sekund obszedł auto, po czym zwrócił 200 euro. Jak najbardziej mogę ich polecić.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 18 Wrz 2016 17:24 

Chciałbym odświeżyć temat...
Czy ktoś mógłby polecić pewną wypożyczalnie samochodów na Malcie z normalnymi cenami ?
Potrzebuje auto na trzy dni, z czego chciałbym by dostarczono auto do hotelu który jest w XEMXIJA (Obok st Paul's Bay) a oddać auto chciałbym o wczesnych godzinach rannych (koło 4-5h) na lotnisku. Do tego dochodzi cena, 300-400 zł to dla mnie przegięcie, czy tam tyle poprostu kosztuje auto ?
Nie wiem czy wyszedłem z wprawy...od trzech miesięcy nigdzie nie leciałem.... :) ale nie mogę znaleźć wypożyczalni spełniającej podane przeze mnie kryteria.
Z góry dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 18 Wrz 2016 18:22 

Zbanowany
Proponuje wynajecie roweru.
A tak na serio w sezonie 100EUR/dzien to nic dziwnego.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 18 Wrz 2016 18:25 

Druga połowa października to nie sezon...
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 18 Wrz 2016 18:39 

Zbanowany
Przeciez w Polsce jest aktualnie sezon na zbior ziemniakow? Wszysto mierzysz swoja miara ?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 19 Wrz 2016 15:41 

Wiesz co kolego, nie rozumiem po co się udzielasz skoro nie masz nic do powiedzenia.
Nie marnuj mojego i swojego czasu bo Twoje wypowiedzi nic nie wnoszą.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 19 Wrz 2016 16:07 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Gadu-777 napisał(a):
Proponuje wynajecie roweru.
A tak na serio w sezonie 100EUR/dzien to nic dziwnego.

Na Malcie 100EUR/dzień to akurat bardzo wysoka cena. Październik to natomiast wciąż sezon, ale już nie wysoki.

-- 19 Wrz 2016 16:10 --

@david_fg

Obawiam się, że trudno ci będzie zejść niżej tych 300-400zł. Rozważ jeszcze wynajęcie auta od razu z lotniska jeśli to możlie, bo to znacznie obniży cenę. Możesz też po prostu pojechać po auto autobusem na lotnisko z Melieha ;)

-- 19 Wrz 2016 16:14 --

Zamawiasz auto z lotniska, wsiadasz sobie w autobus X1 (w teorii co 45 minut), jedziesz jakies 1-1,5h, wysiadasz na lotnisku, odbierasz auto i wracasz nim do Melieha "bogatszy" o kilkadziesiąt EUR.
 Profil Relacje PM off
david_fg uważa post za pomocny.

#112 PostWysłany: 19 Wrz 2016 18:18 

Dzięki wielkie za poradę!
przylatuje na Malte w godzinach południowych więc zamierzam wsiąść właśnie w X1 i dojechać do Xemxija.
Ze względu na wczesny lot powrotny (wylot 6:50) zamierzałem na dwa/trzy ostatnie dni wziąć auto by je zostawić na lotnisku.
Z tego co widziałem na stronie komunikacji żaden autobus nocny nie dojeżdża do miejsca gdzie jest mój hotel.
A może Ty widzisz jakieś inne rozwiązanie ? Może znasz jakieś transfery ? albo orientujesz się ile może kosztować taxi na lotnisko z północy wyspy ?
W sumie pomysł z podjechaniem na lotnisko i wypożyczeniem auta nie jest zły. Pytanie czy w wypożyczalniach na lotnisku są jakieś skrzynki gdzie mógłbym zostawić klucz.
Ostatecznie będziemy musieli spędzić noc przed wylotem w jakimś przytulnym miejscu..... na lotnisku :)
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 19 Wrz 2016 19:00 

Za miesiąc również wybieram się na Maltę więc powoli zacząłem się rozglądać za opcjami dojazdu.
Jeśli chodzi o transfery polecam zobaczyć tą stronę http://www.maltaigozo.pl/maltatransfer/ .
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 19 Wrz 2016 19:50 

Zbanowany
david_fg napisał(a):
Wiesz co kolego, nie rozumiem po co się udzielasz skoro nie masz nic do powiedzenia.

Ty marnujesz czas ludzi siedzacych na forum, przegladnij temat i zauwaz ze ceny wynajmu auta na malcie nie sa takie jak na greckich wyspach i ich rodzinnych wypozyczalniach.
Jesli bys poswiecil czas na google maps to doszedlbys do wniosku ze malta ma jakies 24km dlugosci a kalkulatory taksowek sa dostepne online nie trudno oszacowac koszty samemu.
Przy takich problemach jak oszczedzic 40pln na transferze czy wypozyczeniu pomysl wynajecia auta na lotnisku nie jest najoszczedniejsza opcja wypozyczenia auta, wypozyczalnie corporacyjne doliczaja zawsze podatek za odbior z lotniska a jego nie ma przy odbiorze z miasta (nie liczac dworcow kolejowych).
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 19 Wrz 2016 20:32 

Gadu-777 napisał(a):
david_fg napisał(a):

Ty marnujesz czas ludzi siedzacych na forum, przegladnij temat i zauwaz ze ceny wynajmu auta na malcie nie sa takie jak na greckich wyspach i ich rodzinnych wypozyczalniach.
Jesli bys poswiecil czas na google maps to doszedlbys do wniosku ze malta ma jakies 24km dlugosci a kalkulatory taksowek sa dostepne online nie trudno oszacowac koszty samemu.
Przy takich problemach jak oszczedzic 40pln na transferze czy wypozyczeniu pomysl wynajecia auta na lotnisku nie jest najoszczedniejsza opcja wypozyczenia auta, wypozyczalnie corporacyjne doliczaja zawsze podatek za odbior z lotniska a jego nie ma przy odbiorze z miasta (nie liczac dworcow kolejowych).

Wiem jaką powierzchnie ma Malta :)
Dzięki za wskazówki i przeczytaj to co napiałem wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 19 Wrz 2016 21:55 

Zbanowany
@david_fg: bzdura jestes poprostu leniwy i masz zero pojecia o kosztach wypozyczalni samochodow oraz ich dzialaniu.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 20 Wrz 2016 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
@david_fg - Zobacz tutaj, jest cały wątek odnośnie transportu z/na lotnisko.
lotnisko-malta,1290,985&p=813006&hilit=hoppa#p813006

@Gadu-777 Jeśli ma zero pojęcia, to tym bardziej szuka pomocy na tym forum. Wyluzuj :)
Przy okazji to na Malcie często taniej wynajmiejsz auto w opcji na lotnisku niż "na mieście" - oczywiście w zależności od lokalizacji. Co do odleglości, to pokonanie 10km potrafi zająć godzinę, więc kilometry nie są do końca dobrym wyznacznikiem.
 Profil Relacje PM off
david_fg uważa post za pomocny.

#118 PostWysłany: 30 Wrz 2016 14:32 

Szukam auta na Maltę w listopadzie oraz Korfu w październiku. Przy poszukiwaniu przy użyciu Happycars.com, wychodzą mi śmieszne ceny (60-80zł za cały okres 7dni). Czy ktoś korzystał? Dlaczego cena jest tak niska?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 30 Wrz 2016 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
A pokazuje Ci nazwe wypozyczalni? Widzisz warunki tego wypozyczenia, np czy paliwo jest full to full czy przedplata i przeplacisz za zbiornik paliwa, ktorego nie zuzyjesz? Kiedys wypozyczylam w Avisie na Malcie auto za 40 funtow za tydzien, to jakies 200zl i uwazalam, ze wychodzi bardzo tanio.

Byc moze to jakis Goldcar czy inna tego typu firma, ktorej lepiej unikac.

#120 PostWysłany: 30 Wrz 2016 14:54 

Firma to Europcar...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 298 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość