Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#861 PostWysłany: 14 Sty 2024 16:07 

złoty
Jeśli nawet coś trzeba będzie okazać to wyłącznie np na ekranie smartfona potwierdzenie rezerwacji samochodu 8-)
 Profil Relacje PM off
mkuldane@o2.pl uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#862 PostWysłany: 22 Sty 2024 16:44 
Awatar użytkownika

Co do wypożyczenia auta to sugeruję sprawdzać ceny wynajmu o różnych porach dnia. Dla przykładu: szukając auta w wiber na początku wyskoczyła mi ceną około 150 EUR z ubezpieczeniem ( na tydzień, auto typu Opel astra), innego dnia tylko, że po 23:00 cena spadła do 98 EUR. Rezerwacja jest z możliwością anulowania, więc anulowałem tą za 150 EUR i wziąłem tańszą ofertę.
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 25 Sty 2024 12:04 

Czy na ktoś doświadczenia z wypożyczalnią Delpaso, o której ktoś wspomniał kilka postów wcześniej? Cenowo wyglądają bardzo dobrze, 65-60€ za 4 dni z ubezpieczeniem i możliwością odwiedzania Gibraltaru. Jak z obsługą i jakością samochodów?
 Profil Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 25 Sty 2024 12:57 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Doswiadczen dobrych nie mam, nie dali mi auta o czym pisalam wyzej bo nie mam pelnego imienia na karcie kredytowej. Gosc nie chcial nawet dyskutowac.
Ale jest to bardzo popularna wypozyczalnia, wiec jak masz wszystko z karta w porzadku to bierz jesli ci cena odpowiada. Nie wiem co masz na mysli pytajac o jakosc samochodow, to nie Afryka, auta w miare nowe.
Dobrze tez sprawdzic cene na pare dni przed wyjazdem, bo potrafia byc sporo nizsze niz bukujac pare miesiecy wczesniej. wtedy anulujesz rezerwacje i robisz nowa tansza :-)
 Profil Relacje PM off  

#865 PostWysłany: 26 Sty 2024 11:16 

W ostatnim czasie braliśmy ze znajomymi 3 samochody z allincarhire i mogę jak najbardziej polecić wypożyczalnie. Nasza C3 aircross kosztowała za 10 dni 185 e. Można wypożyczyć bez karty kredytowej, ale wtedy trzeba zostawić 150 e depozytu w gotówce. Jest pełne ubezpieczenie. Kolega przytarł swój samochód na parkingu i przy zdawaniu usłyszał tylko, że to żaden problem i sobie naprawią :) Ogólnie wszystko bezproblemowo. Z małych minusów trzeba zaznaczyć, że nie wolno wyjeżdżać poza Andaluzję oraz, że ich biuro wygląda trochę jak szrot, wiec można się początkowo trochę przestraszyć. Ale ogólnie jak najbardziej godna polecenia wypożyczalnia.
 Profil Relacje PM off  

#866 PostWysłany: 26 Sty 2024 12:18 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
srebrny
Co prawda Andaluzja jest spora i przy krótkim pobycie pewnie nie ma nawet potrzeby wyjeżdżać do innego regionu w Hiszpanii, ale ciekaw jestem czym motywują to dziwne ograniczenie? Prędzej zrozumiałbym jakieś ograniczenie na przejechane kilometry niż takie. Poza tym w jaki sposób zamierzają kontrolować, czy ktoś akurat nie wyjechal 2km poza granice Andaluzji? Wszystkie ich auta mają wbudowane GPSy?
 Profil Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 26 Sty 2024 19:36 

możliwe, że pełne ubezpieczenie działa tylko w Andaluzji.
 Profil Relacje PM off  

#868 PostWysłany: 28 Sty 2024 19:07 
Awatar użytkownika

Xantien napisał(a):
Czy na ktoś doświadczenia z wypożyczalnią Delpaso, o której ktoś wspomniał kilka postów wcześniej? Cenowo wyglądają bardzo dobrze, 65-60€ za 4 dni z ubezpieczeniem i możliwością odwiedzania Gibraltaru. Jak z obsługą i jakością samochodów?

My braliśmy z Marbesol i byliśmy w tej samej cenie i w Hiszpanii i w Portugalii i na Gibraltarze. Żadnych dopłat.
 Profil Relacje PM off  

#869 PostWysłany: 30 Sty 2024 00:06 

Xantien napisał(a):

Poczytaj sobie wątki o nich na Tripadvisor forum. Ludzie takie historie wypisują, że włos się jeży na głowie.

Ja za to muszę z czystym sumieniem zarekomendować Marbesol.

Poniżej szczegóły, dla tych co nie lubię czytać: wszystko w porządku, dobra obsługa, żadnych pułapek - naprawdę warto.

Nie mają żadnych ukrytych opłat, u nich po prostu w cenie od razu jest wszystko (drugi kierowca, możliwość wyjazdu za granicę, brak limitu kilometrów, pełne ubezpieczenie i assistance). W cenie ich busik zabiera spod terminala/stacji kolejowej i tam odwozi.
Zamówiłem od poniedziałku do niedzieli kompakt (Hyundai i30/Fiat Tipo/Renault Megane). Dostałem Hyundai Bayon (pseudo crossover - ale te podniesione zazwyczaj są droższe, więc na plus). Zapłaciłem 114 EUR.

Dali mi kartkę z instrukcjami dotyczącymi zatankowania i opóźnienia w zwrocie. Do 2 godzin gratis, potem liczą kolejną dobę. Samochód trzeba oddac z pełny bakiem i mieć paragon z dnia zwrotu ze stacji benzynowej odległej o max 10 km. Ale u mnie przy zwrocie w ogóle nie chciała go oglądać, tylko zerknęła na wskaźnik paliwa, czy jest pełny bak. Również stanem technicznym pojazdu się nie interesowała. Nie trzeba też myć ani czyścić samochodu.

Formalności załatwia się w biurze, trwa to około pół godziny. Prawko najlepiej mieć w blankiecie, ale jak podawaliśmy żone jako drugiego kierowcę, to okazało się, że zapomniała z hotelu. Wystarczyło jednak pokazać z mObywatela (choć powiedziała, że z aplikacji może być, ale zdjęcie w telefonie by nie wystarczyło). Do zapłaty wymagana karta kredytowa (ale auto zdałem wczoraj w południe i jak do dziś wieczora, to obciążyli mnie tylko opłatą za wynajem i niczym dodatkowym - więc mam nadzieję że nie zrobią jakiejś dziwnej akcji. Nawet mi dziś maila przysłali z podziękowaniem i "kontem VIP" z 3% zniżką :D

Nie chcieli żadnego potwierdzenia noclegu ani lotu (w rezerwacji podałem nr lotu powrotnego i przeszło), musiałem tylko podać adres pod którym jestem w Hiszpanii (podałem nazwę Hotelu i miasto, więc nie sądzę, zeby w ogóle to weryfikowali).

Na koniec dostałem kluczyki, powiedzieli na którym stanowisku samochód stoi i gdzie mam wjechać oddając go. Był trochę pokancerowany, więc wróciłem i mówię, żeby to zaznaczyli gdzieś, żeby nie było na mnie. Usłyszałem, że przecież jest pełne ubezpieczenie, więc za nic nie będę płacił. Na wszelki wypadek porobiłem zdjęcia, ale jak wcześniej wspomniałem, przy zwrocie w ogóle nie interesował ich stan pojazdu.

Sam samochód przebieg ok. 35 tyś, z zewnątrz pokancerowany, ale w środku czysty i zadbany. Wyposażenie skromne, ale ok (wszystkie szyby i lusterka w prądzie, klima, cyfrowe zegary, czujniki i kamera parkowania). Miał android auto, więc szybciutko połaczyłem z nim telefon po bluetooth i miałem na ekranie centralnym navi w google maps. Jedyną wadą był jakiś cherlawy silniczek, który na Andaluzyjskich autostradach pod górkę, miał problem, żeby utrzymać 100 km./h. Za to palił mi średnio 6l na setkę.

Jednym słowem - polecam.
 Profil Relacje PM off
cyryl99 uważa post za pomocny.

#870 PostWysłany: 30 Sty 2024 00:22 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Na drugi raz starczy podjechac 500 metrow od biura Marbesol w strone lotniska na BP
 Profil Relacje PM off
L0ko lubi ten post.

#871 PostWysłany: 30 Sty 2024 08:40 

W sensie czego? Jakby auto było nie dotankowame?
Ja zrobiłem tak, że zalalem do pełna w Torremolinos gdzie mieszkałem i zapłaciłem ok. 1.35 za litr. Ale, że potem pojechałem jeszcze na plażę w Maladze i dopiero wróciłem na lotnisko, to miałem przejechane ok. 30 km. Więc na wszelki wypadek zalalem znów do pełna (weszły 2l) na tym BP. No ale tam już litr po 1,6. Więc na pełnym baku byłaby już różnica wyczuwalna. Teraz bym tych 2l nie dolewał, bo i tak babka paragonów nie chciała.
BTW - żeby na Costa del Sol było paliwo tańsze niż u nas, to już słabe.
 Profil Relacje PM off  

#872 PostWysłany: 30 Sty 2024 10:29 

niebieski
mkuldane@o2.pl napisał(a):
Nie mają żadnych ukrytych opłat, u nich po prostu w cenie od razu jest wszystko (drugi kierowca, możliwość wyjazdu za granicę, brak limitu kilometrów, pełne ubezpieczenie i assistance).

Delikatnie bym sugerował, żebyś zaczął czytać warunki wynajmu i ogólnie wiedział: co masz w cenie, a co nie. Bo takimi postami innych wprowadzić możesz w błąd.
Nie ma czegoś takiego w Marbesol jak "brak limitu kilometrów" - ktoś Ci uwierzy, objedzie Hiszpanię w kółko tam i z powrotem, a potem... obciążony zostanie dodatkową opłatą 2 EUR/km, po przekroczeniu 2000 km. Wtedy trzeba wymienić auto na inne - jak nie zmienisz, to będzie opłata.
Z tą za granicą też nie byłbym pewien - piszą jasno o Gibraltarze i Portugalii - ale jakbyś chciał pojechać do Francji czy Maroko popłynąć, to IMHO też wprowadzanie w błąd.

Warto być dokładnym. ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#873 PostWysłany: 01 Lut 2024 19:02 

niebieski
Ponieważ Poczta Polska nie dostarczyła mi kredytówki przed wyjazdem (szła ponad miesiąc), musiałem więc skorzystać z wypożyczalni, która nie wymaga takiej karty. Wybrałem Malagacar.com. Poniżej kilka szczegółów odnośnie wypożyczenia/wypożyczalni.
Zawożą do swojej lokalizacji i odwożą na lotnisko po zdaniu auta (mniej więcej co 15 minut jeździ bus, a zbiórka jest koło stacji kolejowej gdzie zatrzymuje się b. dużo busów z różnych wypożyczalni). Można płacić debetówką (płaciłem „zwykłym” Revolutem), lub gotówką (wtedy trzeba zapłacić 1E kartą debetową, które jest odejmowane od całkowitej kwoty). Wykupiłem dodatkowe ubezpieczenie (tzw. Full Pack) i poinformowano mnie, że nie muszę sprawdzać stanu auta, bo mam wykupione w/w ubezpieczenie, a przy zdaniu też nikt nie będzie go weryfikował, oprócz stanu baku. I tak też było: obsługa sprawdziła tylko, czy oddałem auto z pełnym bakiem. Za Renault Clio z przebiegiem 50 tys. i dużą ilością niewielkich przetarć zapłaciłem za 3 dni 70E (w tym ubezpieczenie ok. 11E).
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#874 PostWysłany: 17 Lut 2024 15:05 

A polecicie wypożyczalnię, która umożliwia odbiór lotnisko Malaga a zwrot Alicante? Bo wiele miejsc polecanych, jeśli dobrze widzę, że nie ma takiej opcji..
 Profil Relacje PM off  

#875 PostWysłany: 17 Lut 2024 19:31 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
srebrny
Szukaj sieciówek typu: Europcar, Hertz, Avis.
Ale tanio nie będzie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#876 PostWysłany: 17 Lut 2024 20:16 

Właśnie - tanio nie jest :) Ktoś tu polecał www.odkryj-auto.pl. U nich można w maladze odebrać auto i addać w Alicante. Tylko macie może z nimi doświadczenie?
 Profil Relacje PM off  

#877 PostWysłany: 21 Lut 2024 19:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Dopisuję się do listy osób polecających Marbesol - mieliśmy drobną awarię auta w niedzielę, zadzwoniliśmy na podany na kartce numer i w ciągu 15 minut ustaliliśmy rozwiązanie. Ponieważ spowodowało ono sporą zmianę planów podróżnych, zostały nam zwrócone koszty hotelu w ustalonej wcześniej z wypożyczalnią kwocie.

#878 PostWysłany: 21 Lut 2024 22:18 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
Doswiadcznie z Odkryj Auto tak, ale w Polsce. Wszystko ok. Tez byl zwrot w innym miejscu. U nich to jest fajne ze oplata za zwrot w innym miejscu jest od razu wliczona w cene a nie gdzies drobnym drukiem.
Ogolnie maja bardzo dobre opinie
 Profil Relacje PM off  

#879 PostWysłany: 25 Lut 2024 15:13 

Polecam Odkryj-auto. Wszystko bez najmniejszego problemu - do tego infolinia czynna całą dobę (i biura chyba też - samochód oddawany o 5 i biuro czynne)
 Profil Relacje PM off  

#880 PostWysłany: 05 Mar 2024 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Poza tym ze mozna oddac w innym miescie jakie sa plusy Odkryj Auto tak bardzo reklamowanego przez naszych yt berow ?

Wlasnie zarezerwowalem ponownie z Marbesol €341 15 dni okres Wielkanocny, ta sama opcja z OA €653 smiech na sali
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości