Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 06 Sty 2018 11:49 

https://www.marbesol.com/

Załączniki:
Marbesol.PNG
Marbesol.PNG [ 254.65 KiB | Obejrzany 2675 razy ]
 PM off
namteH lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#442 PostWysłany: 06 Sty 2018 23:44 

Polecam wypożyczalnie Marbesol odbiór i zdanie bez żadnych problemów, opcja All.

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 08 Sty 2018 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Wypożyczaliśmy ostatnio auto w Maladze przez pośrednika, padło na Marbesol full/empty, bez all. Jak zwykle mam do tego ubezpieczenie z icarhire... Przy odbiorze okazało się, że Marbesol ma wielkie ciśnienie czy jak to nazwać na wypożyczenie samochodu w wersji All :) Facet odstawił wręcz lekkie przedstawienie. Najpierw chciał mi wmówić, że gdy dokupię wersję All to dopłacę tylko 5 EUR więcej (porównywał koszty baku, obsługi tankowania i koszt wjazdu do Gibraltaru do wersji All (w niej jest full/full i brak dopłaty za Gibraltar)). Tak to wyglądało na papierze, tylko zapomniał wspomnieć że w wersji All full/full nie mam pełnego baku paliwa w cenie... :) Potem wyszedł, mówiąc, że idzie negocjować cenę All z szefem dla nas. Za chwilę wrócił, zaprosił mnie ku sobie za biurko i na komputerze pokazał, jak to z klienta nowego zmienia mój status na VIP i wtedy cena All spada o 50 EUR :D Koniec końcem i tak to nam się nie opłacało cenowo, ale może komuś się to przyda, bo widać że cenę All można na miejscu dokupić / negocjować, tylko trzeba mieć dobrą BATNĘ :)
namteH lubi ten post.

#444 PostWysłany: 08 Sty 2018 22:10 

@barka 50 euro zniżki od jakiej kwoty?
 PM off  

#445 PostWysłany: 08 Sty 2018 22:43 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Z ok. 85 euro obnizyli to ok. 35.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

#446 PostWysłany: 09 Sty 2018 17:23 

Również polecam Marbesol. Wypożyczałem 3 razy. Odbiór i zdanie bez żadnych problemów, opcja All i zero zmartwień.
W trakcie pobytu mieliśmy usterkę silnika (żółta kontrolka, bez naszej winy), bez problemu umówiłem się na wymianę auta. Żadnych problemów. Odbiorą i zawiozą na lotnisko za free.

Stanowczo odradzam Goldcara. Raz i nigdy więcej. Totalna masakra, ukryte koszty, kolejki po odbiór auta. Strata czasu, pieniędzy i nerwów.
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 09 Sty 2018 19:31 

Plusem jest też zrobienie kolejnej rezerwacji z konta Marbesol (pomijając dodatkowy rabat). Ostatnio, gdy przyjechałem po południu była spora kolejka do odbioru. Niby jest oddzielne stanowisko do obsługi, ale ludzie by mnie chyba zjedli jakbym próbował ominąć kolejkę. Po zakończeniu klienta Pani podeszła do kolejki i sprawdziła rezerwacje, a następnie poprosiła mnie do stanowiska tłumacząc że to stały klient z kartą :-). Czasem wiec też 30 min czekania też można zaoszczędzić dzięki jak się wydaje pozornemu przywilejowi.
 PM off  

#448 PostWysłany: 15 Sty 2018 11:15 

Witam, wg sugestii niewtórych zamówiłem auto na http://www.allincarhire.com

Poprosiłem o kod zniżkowy na czacie i dostałem 5%

Ford fiesta klasa D 210 euro na 12 dni Allin

Najtansza panda była za 185 euro

Dam znać po 30 sty jak wyszło.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 17 Sty 2018 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 115 619
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Ja tam allincarhire polecam. Pamiętaj tylko że ubezpieczenie obejmuje jedynie Andaluzje.
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 25 Sty 2018 23:40 

Polecam Centauro.

Przed wyjazdem do Malagi czytałem wiele opinii. Wybór padł na Centauro.

Na lotnisku po 10min odnalazłem postój busów do wypożyczalni mieszczących się poza lotniskiem. Na bus centauro czekałem około 10min (podobno jeżdżą co 15min). Podczas czekania przyznaje że wśród Polaków najbardziej oblegany był konkurencyjny Marbelsol. Inne nacje wybierały przeróżne inne wypożyczalnie których nazw nigdy wcześniej nie widziałem.

Nasz centauro zabrał nas do wypożyczalni. Przy okienku pokazałem voucher z portalu Ryanair cars (kupilem przy okazji biletu na samolot za ok 18zł na dobe) Do tego dokupiłem ryanairowe ubezpieczenie w Axa za okolo 30zł na dobe.

Dość miła Pani w centaruo zapytała czy chcemy automat czy manual ... a następnie diesel czy benzyna. Upewniłem się że nie ma do tego żadnych dopłat i faktycznie nie było. Wziałęm fiata 500L 7 osobowego w dieslu z manualną skrzynią. (choć tak naprawdę rezerwowałem i zapłaciłem za VW polo benzyna)

Samochód zadbany, roczny ok 30tys. przebiegu z dwoma dość dużymi uszkodzeniami które oczywiście automatycznie były w protokole.

Oczywiście zaraz po wszystkim Pani chciała nam sprzedać swoje ubezepiecznie za 81Euro na 4dni. Podziękowałem twierdząc że mamy zewnętrzne z Axa od Ryanaircars. Tutaj zaczęło się małe straszonko że to ubezpiecznie mało co daje ... nie zabezpiecza nas na wszystkie ewentualności i że może się zdarzyć że będę pociągniety finansowo do odpowiedzialności bez żadnych gwarancji na zwrot z Axa ponieważ oddadzą mi max 1050Euro a oni mogą ze mnie ściągnąc nawet 1200Euro. Oczywiście dodatkowo informowała że ich własne ubezpieczenie daje mi aboslutne 100% spokoju i brak depozytów.
Wysłuchałem i pozostałem przy swojej Axie w związku z czym Pani zajęła mi na karcie kredytowej 1200Euro (Ryanaircars zapewniał że nie będzie to więcej niż 1050 ale trudno) następnie zajęła kolejne 51Euro za depozyt za paliwo. tutaj uwaga ... depozyt 1200 był w formie zawieszenia płatności ale 51 za paliwo poszło jak standardowa zwykła płatność!

Brałem full-full (choć tak naprawdę dostałem 75% paliwa i też tyle miałem oddać) bez limitu.

Zwrot również bezproblemowy. Miły Pan obszedł dwa razy samochód dookoła bez zbytniej uwagi, spisał liczniki i poziom paliwa ... zapytał czy były problemy i z uśmiechem poinformował że jest OK i tym samym zwalnia wszystkie depozyty.

Depozyt 51Euro wrócił na konto po 2 dniach roboczych
Depozyt 1200Euro został zwolniony po 5 dniach roboczych. - i prawdą jest że to zależy głównie od banku w Polsce i ich polityki księgowania.

Troche zdziwił mnie brak wystawienia jakiegokolwiek dokumentu na okoliczność zwrotu depozytów ale ... okzało się że były do ściągnięcia z internetu (wystarczyło założyć sobie konto na ich stronie www nawet po zwrocie samochodu)

4 dni za 18Euro. (pomijając ubezpieczenie Axa które na szczęscie się w ogóle nie przydało)
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 25 Sty 2018 23:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
AdamRq napisał(a):
...
Wysłuchałem i pozostałem przy swojej Axie w związku z czym Pani zajęła mi na karcie kredytowej 1200Euro (Ryanaircars zapewniał że nie będzie to więcej niż 1050 ale trudno) ...

Tu akurat Ty wykazałeś się brakiem uwagi. Te 1050€ miało być dla samochodu tej klasy, która widnieje na rezerwacji. Samochód, który wybrałeś to zupełnie inna klasa więc i kaucja wyższa. W momencie proponowania samochodu powinieneś zapytać własnie o kaucję. No ale ja rozumiem, że łatwo się zapomnieć gdy pytają najpierw jaka skrzynia, potem jakie paliwo... ;)

#452 PostWysłany: 25 Sty 2018 23:54 

namteH napisał(a):
W momencie proponowania samochodu powinieneś zapytać własnie o kaucję

Nie musiałem pytać bo Pani informowała o zmianie kaucji na wyższą. Ale fakt nie skojarzyłem tej zmiany ze zmianą pojazdu z rezerwacji. Może to był celowy zabieg aby zamieszać i wpłynąć na decyzję klienta.
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 25 Sty 2018 23:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@AdamRq
Tak, kaucja zależy od klasy pojazdu. Te najniższe to ok 700€ ale za merca czy coś w tym stylu to 3000€+ może być.

#454 PostWysłany: 31 Sty 2018 01:07 

Firex napisał(a):
Witam, wg sugestii niewtórych zamówiłem auto na http://www.allincarhire.com

Poprosiłem o kod zniżkowy na czacie i dostałem 5%

Ford fiesta klasa D 210 euro na 12 dni Allin

Najtansza panda była za 185 euro

Dam znać po 30 sty jak wyszło.

Pozdrawiam

Witam ponownie

Zarezerwowałem auto wg planu

Zaraz po przylocie w poczekalni czekał na mnie Sanchez z allincarhire ,zabrał bagaże i zaprowadził do swojego busa. Podjechaliśmy 10 minut do biura firmy. Umowa czekała na stole, zaproponował kawę i przeszedł do szczegółów. Długopisem zaznaczył ważne informacje, jak numery tel do niego, do agenta ubezpieczeniowego jak będzie wypadek oraz zaznaczył dokładny wskaźnik paliwa. Potwierdził datę zwrotu oraz kwotę, u mnie za forda festa na 12 dni wyszło po zniżce 216eur , przy płatności gotówką chciał 210 eur. Spisał numer karty w razie problemów - ale środków nic nie pobrało.

Wszystko trwało max 5 minut.

Auto oddałem po 12 dniach, pracownik sprawdził tylko stan paliwa czy zgadza się z oryginałem ( u mnie pół baku, u szwagra 3/4 - bo braliśmy 2 auta)

Dodatkowo zarobiłem mandat na 50 euro za parkowanie , opłaciłem u nich w biurze, bez dodatkowych opłat, otrzymałem potwierdzenie zapłaty.

Auto Ford Fiesta, rocznik 2010 przebieg 150 tys, czuć ,ze lekko dobite, u szwagra fiat punto 2011 120 tys przebiegu.

Każde lekko obrysowane, jak chyba wszystkie auta w maladze, sam byłem świadkiem jak przy parkowaniu równoległym ze 3 razy ktoś kogoś obtarł po zderzaku bo parkują dosłownie na STYK.

Jak nie macie wykupiono parkingu podziemnego w apartamencie to polecam brać opcję ALL IN gdyż na ulicy ktoś was porysuje a potem z karty wam zabiorą, a w ciągu 12 dni widziałem kilka takich akcji.

Dostałem tez kod promocyjny

http://www.allincarhire.com

Kod Al 09221 HE

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Washington, 31 Sty 2018 16:43, edytowano w sumie 1 raz
literówka - poprawiono na eur
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 03 Lut 2018 20:29 

niebieski
Zdecydowanie polecam Autoclicka. Auto wypożyczyłem u pośrednika Cardelmar (10% zniżki z kodem VIP10). Tydzień ale za niezłe auto bo Forda Kuga 2.0 Diesel 4x4 Titanium w styczniu zapłaciłem 53 euro z full ubezpieczeniem.
Do wypożyczalni podwozi Sprinter - przystanek na prawo po wyjściu z terminala (trzeba wejść do takiego jakby tunelu przy lotnisku) - jakieś 200 m. Potem przejażdżka 3-4 minutowa.
Obsługa wypożyczalni wzorowa - zero naciągania, minimum papierologii - szybko i przyjemnie. Zwrot auta jeszcze szybszy - szybkie oględziny auta, pani z tabletem podchodzi do klienta - pokazuje że ściąga blokadę (zablokowane miałem 1500e), później klika że kończy się wypożyczenie i na koniec ankieta czy klient jest zadowolony czy też nie ;) - całość z dwie minuty. Na drugi dzień blokady nie karcie już nie było - serdecznie polecam.

Dla porównania za auto w ALLCARHIRE (Fiat Punto) wołali 100e gotówką.

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 03 Lut 2018 21:40 

Również mogę polecić autoclicka.
Co prawda dostałem Forda Fiestę zamiast zamawianego Renault Clio, ale mocniejszą wersję (84KM).
Sam proces wypożyczania i oddawania auta jest bezproblemowy - proponują jakieś dodatkowe ubezpieczenia, ale na zasadzie propozycji, a nie wciskania.
W moim przypadku mieli najlepsze ceny wśród wypożyczalni z dobrymi opiniami.

NIE POLECAM natomiast Goldcara (ale to chyba jasne, jak się przeczyta ich opinie w internecie). Oszukali mnie jednocześnie na dwóch różnych rzeczach przy jednej rezerwacji na łączną kwotę 660zł. Większość odzyskałem po kilku miesiącach w wyniku reklamacji, ale 100zł i tak jestem w plecy.

#457 PostWysłany: 13 Mar 2018 22:11 

witam

a ktoś ma doświadczenie wypożyczenie w MALAGA lotnisko ale zwrot po 8 dniach w SEWILLA ... co Polecacie ??
eco lub compact car

i czy warto robić rezerwacje w Marcu na urlop we wrzesniu czy moze czekac ??

pozdr
B :roll:
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 17 Mar 2018 22:53 

A może ktoś polecić wypożyczalnię auta na 1 dzień? Odbiór w Maladze, zwrot na lotnisku z samego rana? Potrzebujemy samochodu tylko, żeby dojechać do Caminito del Rey z Malagi, więc to kwestia niecałej doby...
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 18 Mar 2018 15:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@emilia93
Tak. Weź tani samochód z wypożyczali z dobrymi ocenami.

#460 PostWysłany: 19 Mar 2018 21:48 

Lucas84 napisał(a):
Również polecam Marbesol. Wypożyczałem 3 razy. Odbiór i zdanie bez żadnych problemów, opcja All i zero zmartwień.
W trakcie pobytu mieliśmy usterkę silnika (żółta kontrolka, bez naszej winy), bez problemu umówiłem się na wymianę auta. Żadnych problemów. Odbiorą i zawiozą na lotnisko za free.

Stanowczo odradzam Goldcara. Raz i nigdy więcej. Totalna masakra, ukryte koszty, kolejki po odbiór auta. Strata czasu, pieniędzy i nerwów.

Mam pytanie, czy rezerwowałeś samochód przez ich www? Płaciłeś od razu czy na lotnisku? Chcieli coś blokować na karcie mimo wykupienia opcji all?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości