Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 05 Lut 2017 13:37 

Loty: 332
Kilometry: 609 468
Krajów: 33 / 15.4%
Witam - czy mógłby ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników korzystających z Marbesol ( opcja BASIC OPTION ), powiedzieć ile będą +/- wynosić dodatkowe opłaty podczas odbioru auta na miejscu ? Rezerwacja w dniach 17.02 - 26.02 przy opcji BASIC kosztuje na ich stronie 0.18 €, za klasę Medium.

Z góry dziękuję za pomoc.

Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 116.59 KiB | Obejrzany 3709 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#342 PostWysłany: 05 Lut 2017 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Poklikaj literki "i", wszystko jest podane, oczywiscie nie zawsze bedzie to dokladna kwota, bo czasem sa przedzialy.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 05 Lut 2017 15:38 

Loty: 332
Kilometry: 609 468
Krajów: 33 / 15.4%
Właśnie chodziło mi o te przedziały :)
Dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 15 Lut 2017 18:39 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
Czy w marbesol można zarezerwować auto teraz , a zapłacić dopiero przy odbiorze auta ( tak jak np. w plus car czy autoreisen) ?
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 15 Lut 2017 19:09 

To jest podstawowa i najczęściej używana forma zapłaty za wypożyczenie również w Marbesol
 PM off
samaki9 uważa post za pomocny.

#346 PostWysłany: 14 Mar 2017 15:37 

Ja podczas swojej podróży 8 dniowej po Andaluzji wynająłem w Malaga u Drive. Zdecydowałem się ze względu na obsługę po polsku także po polsku mają zamieszczony regulamin na swojej stronie oraz możliwość wynajmu bez karty kredytowej bo tej niestety nie posiadam z takim limitem żeby można było zrobić zajęcie, bo przelicznik jest na euro razy 4.
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 27 Mar 2017 13:33 

Witam, tak jak w temacie prosiłbym o pomoc, wiem ze jest założony wielki temat o tym ale jest tam wszystko i nic.
Przeglądałem trochę stron z wypożyczalniami i Economy Car Rentals wydaje się w miarę sensowym wyjsciem pod względem ceny.

mój termin wyjazdu to 23.05-01.06 wypozyczenie i oddanie auta na lotnisku w Maladze.

link do samochodu który planuje wypożyczyć
https://secure.economycarrentals.com/ch ... 4e80a3-b7c

Moje pytanie jest takie:
W tym linku wyżej jest napisane ze w tej cenie tj 580~zł jest AC

Czy to jest pełne AC? bez żadnych haczyków?
Rozumiem ze jeśli wykupuje jak wyżej AC nie potrzebuje wtedy płacić kaucji a tym samym karty kredytowej? ( wolałbym nie zostawiać żadnego depozytu )

Z góry dzieki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 27 Mar 2017 13:40 

srebrny
Link nie działa - pisałem już powyżej.
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 27 Mar 2017 14:00 

boots napisał(a):
Link nie działa - pisałem już powyżej.

Nie wiem czemu nie mozna wejsc, zrobilem 2 screeny sa w załączniku.

Załączniki:
auto2.jpg
auto2.jpg [ 221.23 KiB | Obejrzany 3302 razy ]
auto.jpg
auto.jpg [ 283.08 KiB | Obejrzany 3302 razy ]
 Profil Relacje PM off
tramin lubi ten post.

#350 PostWysłany: 27 Mar 2017 14:05 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Masz napisane, ze w razie szkody otrzymasz zwrot, wiec karta zostanie obciazona blokada. Zniesienie udzialu wlasnego to opcja, ktora wykupujesz w ECR, ktory nie jest wypozyczalnia.
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 27 Mar 2017 14:07 

Pawel_T napisał(a):
Masz napisane, ze w razie szkody otrzymasz zwrot, wiec karta zostanie obciazona blokada. Zniesienie udzialu wlasnego to opcja, ktora wykupujesz w ECR, ktory nie jest wypozyczalnia.

Nie rozumiem do końca tego. W razie szkody otrzymam zwrot czyli mam AC czy nie ? Skoro mam AC dlaczego blokuja karte? i co to jest ECR?
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 27 Mar 2017 14:10 

srebrny
Kliknąłeś w ten link na samym końcu Twojej drugiej fotki?
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 27 Mar 2017 14:53 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
lukif92 napisał(a):
Pawel_T napisał(a):

Nie rozumiem do końca tego. W razie szkody otrzymam zwrot czyli mam AC czy nie ? Skoro mam AC dlaczego blokuja karte? i co to jest ECR?

A co tam - spróbuję napisać na spokojnie:
ECR = economycarrentals.com czyli pośrednik. Piszę pośrednik bo to nie jest wypożyczalnia a jedynie pośrednik, który Ci sprawdza ceny wg zadanych kryteriów w różnych wypożyczalniach.

Za każdym razem wypożyczając auto płacisz cenę za usługę, która obejmuje podstawowe ubezpieczenie na wypadek szkód i kradzieży. Podstawowe czyli ochrona będzie dopiero powyżej pewnego wkładu własnego (powiedzmy w zależności od auta 1000-3000eur). Taką kwotę zapłacisz z własnej kieszeni a raczej karty kredytowej w razie draki. Dlatego każda ubezpieczalnia robi blokadę na pewną kwotę podczas pobierania auta - kwota ta jest różna czasem mniejsza niż wkład własny, czasem równa a czasem nawet wyższa (uwzględnia dodatkowo braki paliwa, późniejsze oddanie auta itp).

Możesz ten wkład własny znieść na dwa sposoby (właściwie trzy): Bezpośrednio w wypożyczalni wykupując ubezpieczenie wkładu własnego - najczęściej spotykałem się z kwotą 20-30eur za dzień. Zaleta to często brak konieczności posiadania karty kredytowej ale zazwyczaj blokada i tak jest ale niska z tytułu jedynie paliwa i innych drobnych rzeczy). Wadą jest cena rzecz jasna.
Druga metoda to wykupienie ubezpieczenia wkładu własnego u pośrednika tak jak ECR Ci proponuje. Będzie to znacznie tańsze ale nie unikniesz początkowej blokady na karcie podczas wypożyczania auta. W razie szkody obciążą Ci kartę a ty po przedłożeniu dokumentów otrzymasz zwrot z ECR.
Trzeci sposób to wykupienie ubezpieczenia w całkowicie zewnętrznej firmie co wg mnie ma więcej zalet niż sposób 2 bo zwykle jest jeszcze tańsze ale ma te same wady. Blokada, szkoda, pobranie kasy i w razie czego zwrot.

I to by było na tyle.. Ufff
2 ludzi uważa post za pomocny.

#354 PostWysłany: 27 Mar 2017 16:40 

Dzięki bardzo za odpowiedź, bardzo pomogłes, właśnie tego nie rozumiałem. Teraz jeszcze jedno pytanie chodzi o tą blokadę kasy 1000 euro to dużo kasy i chodzi mi tutaj najbardziej o to czy nie jest to coś takiego jak szukanie później na siłę jakiś rysek na aucie żeby zarobić, czy jest to po prostu uczciwe?
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 27 Mar 2017 17:03 

srebrny
Na to pytanie nikt Ci tu nie odpowie.
 Profil Relacje PM off
becek uważa post za pomocny.

#356 PostWysłany: 27 Mar 2017 22:30 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
lukif92 napisał(a):
Dzięki bardzo za odpowiedź, bardzo pomogłes, właśnie tego nie rozumiałem. Teraz jeszcze jedno pytanie chodzi o tą blokadę kasy 1000 euro to dużo kasy i chodzi mi tutaj najbardziej o to czy nie jest to coś takiego jak szukanie później na siłę jakiś rysek na aucie żeby zarobić, czy jest to po prostu uczciwe?

Dlatego cena to nie wszystko a trzeba patrzeć także na renomę wypożyczalni - często niska cena wyjściowa to tylko haczyk by zwabić nieświadomego klienta. Nie zawsze tak jest ale często.
Widzę, że jest to dla Ciebie temat nowy więc by było łatwiej to dodam, że należy także patrzeć na politykę paliwową. Wg mnie najlepsza to full-full czyli dostajesz pełny i oddajesz pełny bak (płacisz jedynie gdy nie zatankujesz - wtedy za paliwo plus opłata karna za ich fatygę). Unikaj wersji full-empty bo zapłacisz także za niewypalone paliwo a cena litra będzie mało interesująca.

PS: Jeśli uważasz, że pomogłem (lub ktoś inny) to po prostu kliknij pomógł i już :)
lukif92 uważa post za pomocny.

#357 PostWysłany: 28 Mar 2017 06:34 

Wypożyczalem już auto w Grecji ale nigdy w taki sposób przez internet z blokada na karcie. Jeszcze jedno pytanie, tam są określone kwoty np do jakiej zwracają za szkodę nie do końca to rozumiem bo jest po angielsku :D a moje pytanie to czy np w przypadku kradzieży samochodu mogą mnie obciążyć bardziej niż te 1000 euro z karty?
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 08 Kwi 2017 01:41 

Witam
Końcem kwietnia wybieram się na kilka dni do Malagi, chciałbym tam wynająć auto ale mam problem. We wszystkich ofertach które znalazłem jest wymagany depozyt pobierany z karty kredytowej w wysokości od 1000 Euro w zależności od wypożyczalni !
Czy ktoś się orientuje czy można gdzieś w Maladze wynająć auto gdzie kwota depozytu jest mniejsza ?

Z góry dziękuję za pomoc !
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 08 Kwi 2017 20:09 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 115 619
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Ja wypożyczałem z all in car hire (taryfa top tariff, swoją drogą wtedy nie było innej). Nie blokowali depozytu na karcie, a jedynie spisywali numer karty i ogólnie byłem bardzo zadowolony z obsługi. Pełny opis przebiegu wypożyczenia 2 ostatnie posty na poprzedniej stronie. Drobny kod zniżkowy w postach o wypożyczalni na tripadvisor. Drobna zniżka za płatność gotówką.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 10 Kwi 2017 10:28 
Awatar użytkownika

Loty: 131
Kilometry: 231 175
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
W marbesol promocja na wynajęcie z płatnością online. Miałem wcześniej zarezerwowane auto na tydzień za 141EUR. Dziś za to samo zapłacę 115 więc jest różnica

Załączniki:
marbesol.JPG
marbesol.JPG [ 46.91 KiB | Obejrzany 3039 razy ]
 Profil Relacje PM off
jasiek1212 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 967 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości