Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
[+] Kontakty do DYS
rodrigo(at)doyouspain.com
insurance(at)doyouspain.com
claire(at)doyouspain.net
jose(at)doyouspain.net

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#1061 PostWysłany: 16 Maj 2018 08:58 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
W razie jakbym zapomniał odpisać to napisz pw z przypomnieniem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1062 PostWysłany: 21 Maj 2018 11:37 

Witajcie,

czy ktoś jest zorientowany jak wyglądają obecnie kolejki do wypożyczalni? (Vanrell i RecordGo)
 Profil Relacje PM off  

#1063 PostWysłany: 22 Maj 2018 19:32 

Witam wszystkich. Wybieram sie na Cala Figuera i chciabym wypożyczyć samochód na 3 dni. Odbiór na lotnisku i zwrot również. Co obecnie najlepiej polecacie chodzi mi o wypoyczalnie ? termin to 3 tydzien czerwca a samochód nawet smart bo bede z dziewczyna i z bagażu jakieś placaczki tylko
 Profil Relacje PM off  

#1064 PostWysłany: 23 Maj 2018 08:42 

radek10-1990 napisał(a):
Witam wszystkich. Wybieram sie na Cala Figuera i chciabym wypożyczyć samochód na 3 dni. Odbiór na lotnisku i zwrot również. Co obecnie najlepiej polecacie chodzi mi o wypoyczalnie ? termin to 3 tydzien czerwca a samochód nawet smart bo bede z dziewczyna i z bagażu jakieś placaczki tylko

Wystarczy cofnąć się o kilka stron. Wśród forumowiczy Vanrell jest godna polecenia :)
 Profil Relacje PM off  

#1065 PostWysłany: 23 Maj 2018 09:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 629
Kilometry: 957 527
Krajów: 61 / 28.5%
@radek10-1990 Na Majorce najbardziej polecam wypożyczalnie, które mają na twój okres wynajmu dobre ceny i nie są Goldcarem lub OK rent a car. Dodatkowo polecam lekturę kilku-kilkunastu ostatnich stron wątku.

#1066 PostWysłany: 23 Maj 2018 13:11 

Dzięki za odpowiedzi. Czytałem wątek od 24 strony. Tak jak pisaliscie omijam goldcar itp. patrzyłem na vanrell i z ubezpieczeniem wyszło okolo 90 euro na 3 dni . Czy coś jeszcze możecie polecić ? Jedynie z ubezpieczeniem biorę pod uwagę bo mam debetowke
 Profil Relacje PM off  

#1067 PostWysłany: 23 Maj 2018 13:21 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Ja wypożyczyłem tutaj https://www.wiberrentacar.com/en/ na czerwiec i ceny z pełnym ubezpieczeniem bardzo fajne taniej niż w vanrell i nie trzeba mieć kredytówki. Oceny mają spoko.

#1068 PostWysłany: 23 Maj 2018 14:50 

Zapoznlem sie z oferta Wiber ceny nawet spoko, mam tylko pytaniejesli dobrze widziałem to samochod zdajemy w biurze u nich ?
 Profil Relacje PM off  

#1069 PostWysłany: 23 Maj 2018 16:02 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Tak jest napisane. Z lotniska do ich biura dowożą autem.

#1070 PostWysłany: 29 Maj 2018 09:35 

Witam wszystkich forumowiczów,
mam pytanie żeby rozwiać wątpliwości co do wypożyczenia samochodu na Majorce w wypożyczalni Centaurio i płatności kartą kredytową.
Sytuacja jest następująca:
zarezerwowałem i zapłaciłem za wynajem 3 samochodów z mojej karty- jako głównych kierowców podałem swoje, w kolejnym aucie kuzyna, a w trzecim kolegi.
Ja rozumie to tak że:
ja podchodzę do okienka daje swoją kartę kredytową i blokują zabezpieczenie itd..
kuzyn podchodzi do okienka daje swoją kartę kredytową i na jego karcie zabezpieczenie itd...
tak samo kolega swoja karta itd

ale kuzyn twierdzi że jak ja płaciłem za rezerwacje samochodu (przez ryanair) swoją kartą to ja będę musiał tą samą kartą dawać zabezpieczenie na wszystkie 3 samochody- CZY ON MA RACJĘ?

Według mnie niezależnie kto (z czyjej karty) rezerwował to karta kredytowa musi być przedstawiona na nazwisko głównego kierowcy- czy tak? chociażby żeby nie płacić dodatkowych opcji za dodatkowego kierowcę.

Miał ktoś taki przypadek lub jest obeznany w temacie wypożyczania samochodów w takiej opcji jak przedstawiłem?
Jakby coś było niejasne w moim opisie to dopowiem niejasności ;)

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1071 PostWysłany: 29 Maj 2018 10:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Po pierwsze, to nie ty witasz - napisałeś pierwszy post na forum i to my możemy cię przywitać.
Po drugie - chyba Centauro nie Centaurio.
Po trzecie - należy najpierw przeczytać warunki wynajmu w wypożyczalni https://www.centauro.net/uploads/condiciones-en.pdf

#1072 PostWysłany: 29 Maj 2018 11:07 

niebieski
Czy ktoś w ostatnim czasie korzystał z Record Go?
Mają ofertę "Just Go" z pełnym ubezpieczeniem:

Without excess
Coverage of collision damage
Coverage of damages due to theft
Premium roadside assistance
Damage to tyres
Damage to tyres
Damage to mirrors
Damage to windows
Damage to locks
Damage to the antenna
Damage to the battery

Może ktoś przetestował i wie jak to wygląda w praktyce, przylatuje w nocy i nie chce mi się z nimi ewentualnie wykłócać jak coś na miejscu wymyślą.
 Profil Relacje PM off  

#1073 PostWysłany: 29 Maj 2018 12:01 

Kashpir napisał(a):
Po pierwsze, to nie ty witasz - napisałeś pierwszy post na forum i to my możemy cię przywitać.
Po drugie - chyba Centauro nie Centaurio.
Po trzecie - należy najpierw przeczytać warunki wynajmu w wypożyczalni https://www.centauro.net/uploads/condiciones-en.pdf

Sorry za użycie słowa witam
chciałem się przywitać z wszystkimi forumowiczami i dołączyć do Waszego grona- jest to mój pierwszy post na tym forum przepraszam jeśli źle to zabrzmiało.

Masz rację to wypożyczalnia Centauro- sorry za literówkę

Czytałem warunki wynajmu i jest tam napisane:
"The holder of the card must present it together with their voucher when they come to pick up
the vehicle. If the cardholder and the main driver are not the same person then the cardholder
will be added and charged as an additional driver."

chciałbym dopytać praktyków jak to jest w rzeczywistości bo ja zamówiłem przez rezerwacje ryanair 3 samochody i zapłaciłem moją kartą. A wiadomo że ja będę jeździł tylko jednym, a pozostałymi dwoma kuzyn i kolega. Z tym że oni nie potrafią obsługiwać komputera nie mówiąc już o płatnościach przez internet dlatego poprosili mnie o zarezerwowanie samochodów dla nich.
Zrobiłem rezerwację na ich imię i nazwisko (tak jest Voucher wystawiony), ale ja zapłaciłem ze swojej karty kredytowej za wszystkie 3 samochody.
Czy przy odbieraniu samochodu i pokazaniu Vouchera (oni na voutcherze widnieją jako główny kierowca) oni mogą dać zabezpieczenie ze swojej karty kredytowej czy to będzie trzeba pokryć z mojej i dodatkowo zapłacić za opcję dodatkowy kierowca?
 Profil Relacje PM off  

#1074 PostWysłany: 29 Maj 2018 12:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Płatność za wynajem to jedno, a blokada na karcie to drugie - często jest tak, że do blokady możesz przedstawić inną niż ta, którą dokonywałeś płatności internetowej (chociaż zawsze warto jest ze sobą mieć na wszelki wypadek obie).

Jak czytam warunki, to rozumiem, że możliwe są obie możliwości - zabezpieczenia na 3 różnych kartach każdego z kierowców, ale możecie też blokadę zrobić na twojej karcie, choć oczywiście będzie to dla ciebie niekorzystne, bo będziesz miał blokadę zabezpieczeń na wszystkie samochody i będziesz musiał zostać dopisany jako dodatkowy kierowca do pozostałych 2 samochodów (jak wynika z warunków - odpłatnie). Moim zdaniem, każdy z głównych kierowców powinien zabezpieczenie swojego samochodu brać na siebie - w przypadku szkody każdy odpowiada za swoje, a nie ty poświęcasz swój limit na karcie.
artur1981 uważa post za pomocny.

#1075 PostWysłany: 29 Maj 2018 13:05 

Kashpir napisał(a):
Płatność za wynajem to jedno, a blokada na karcie to drugie - często jest tak, że do blokady możesz przedstawić inną niż ta, którą dokonywałeś płatności internetowej (chociaż zawsze warto jest ze sobą mieć na wszelki wypadek obie).

Jak czytam warunki, to rozumiem, że możliwe są obie możliwości - zabezpieczenia na 3 różnych kartach każdego z kierowców, ale możecie też blokadę zrobić na twojej karcie, choć oczywiście będzie to dla ciebie niekorzystne, bo będziesz miał blokadę zabezpieczeń na wszystkie samochody i będziesz musiał zostać dopisany jako dodatkowy kierowca do pozostałych 2 samochodów (jak wynika z warunków - odpłatnie). Moim zdaniem, każdy z głównych kierowców powinien zabezpieczenie swojego samochodu brać na siebie - w przypadku szkody każdy odpowiada za swoje, a nie ty poświęcasz swój limit na karcie.

Dzięki za szybką odpowiedź,
właśnie ja też zrozumiałem tak że ja zapłacę za wynajem samochodów poprzez pośrednika ayanir, a oni (kolega i kuzyn) podczas odbioru samochodu już na Majorce dadzą swoje karty kredytowe celem zabezpieczenia (bo karta kredytowa i główny kierowca będzie wtedy zgodne).
"Ale kolega słyszał od innego kolegi" że zabezpieczenie może być tylko z karty z której dokonano rezerwacji (co mi nie pasuje i jak piszesz to jest droższa opcja jak wynika z lektury regulaminu).
Dlatego chciałem się dopytać praktyków z forum żeby było wszystko jasne inie było niespodzianek już na miejscu.
Mam nadzieje że wszystko pójdzie jak należy.

PS
Będziemy wynajmować samochód na 12 dni- jak waszym zdaniem należy dokupić dodatkowe ubezpieczenie? wybrałem opcję zarezerwuj bez ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off  

#1076 PostWysłany: 29 Maj 2018 14:07 

Loty: 19
Kilometry: 30 943
Krajów: 8 / 3.7%
Płatność za wynajem może być z innej karty, nawet innej osoby.
Kaucja musi być zabezpieczona kartą głównego najemcy.

Co do ubezpieczenia, to taniej będzie wziąć zewnętrzne. Ale wtedy trzeba liczyć się z obciążeniem karty jakby coś się stało. Trochę potrwa uzyskanie zwrotu z ubezpieczenia.
W przypadku droższego ubezpieczenia pełnego w wypożyczalni nie powinno być problemów z ewentualnym blokowaniem karty.

Ale trzeba pamiętać, że za jakiś czas z karty mogą pobrać za ewentualne mandaty...
 Profil Relacje PM off
artur1981 uważa post za pomocny.

#1077 PostWysłany: 29 Maj 2018 15:25 

-- 29 Maj 2018 15:17 --

Dziękuje Wam @Kashpir i @Andt za szybkie wyjaśnienie tematu i rozwianie plotki że poręczenie za wypożyczony samochód musi być z tej samej karty co rezerwacja przez internet.
Mam nadzieję że ten wątek będzie pomocny dla forumowiczów.

PS
Będę na Majorce w Cala Minor na początku lipca jeśli miałby ktoś pytania lub chciały żeby coś sprawdzić chętnie pomogę.

-- 29 Maj 2018 15:25 --

artur1981 napisał(a):
Dziękuje Wam @Kashpir i @Andt za szybkie wyjaśnienie tematu i rozwianie plotki że poręczenie za wypożyczony samochód musi być z tej samej karty co rezerwacja przez internet.
Mam nadzieję że ten wątek będzie pomocny dla forumowiczów.

PS
Będę na Majorce w Cala Minor na początku lipca jeśli miałby ktoś pytania lub chciały żeby coś sprawdzić chętnie pomogę.

i znowu pomyłka w nazwie oczywiście Cala Millor
 Profil Relacje PM off  

#1078 PostWysłany: 30 Maj 2018 21:57 

Witam,

Ktoś wie jak wygląda sytuacja z parkowaniem na Majorce? Zatrzymuję się w miejscowości El Arenal w hotelu który nie ma własnego parkingu i trapi mnie myśl gdzie zostawić auto na noc? Ciezko z miejscem? Wyczytałem , że obowiązują 3 kolory linii na jezdni - Niebieski trzeba opłacic parkoetr, biały postój za free, zółty - nie mozna parkować. Czy opłata za miejsce na niebieskiej linii obowiązuje też w nocy? Ktoś coś podpowie?
 Profil Relacje PM off  

#1079 PostWysłany: 31 Maj 2018 06:44 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
@Planski obejrzyj na street view okolicę Twojego hotelu, może tam akurat nie będzie problemu z parkowaniem? Godziny płatnej strefy parkowania są wypisane na parkomatach. Zazwyczaj w nocy jest za darmo.
 Profil Relacje PM off
Planski uważa post za pomocny.

#1080 PostWysłany: 31 Maj 2018 12:12 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Z parkowaniem w Arenalu jest ciezko. Byłem w tamtym tygodniu i wyłapałem mandat 100e ale to przez moja nieuwagę. Przyjechaliśmy w nocy i nie zauważyłem zakazu parkowania przyklejonego do ściany, następnego dnia wrocilem i za szybą był mandat 200e chyba ze zapłaci sie w ciagu 14 dni to 100, dałem kasę i mandat gościowi z wypożyczalni i miał to uregulować.
Znaleźliśmy taki jakby „dziki” parking do którego mieliśmy blisko i tam zostawialiśmy auto przez kolejne 3 noce, na parkowanie w centrum bym nie liczył bo jest masakra ze znalezieniem wolnego miejsca.

Image

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1660 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości