Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Porównanie opcji ubezpieczeń ma 2025 rok:
https://www.fly4free.pl/ubezpieczenie-a ... -2025-rok/

icarhireinsurance od dłuższego czasu nie wydaje już polis dla osób z Polski

Firma Questor aka Riverside Malta również zaprzestała wydawania rocznych polis dla osób z Polski (stan bez zmian od stycznia 2022) - można natomiast wykupić polisę na pojedynczy wynajem.

Wg stanu na sierpień 2023 r. roczne polisy dostępne są na portalach worldwideinsure.com, cover4rentals.com lub defend-online.eu/pl/

Porównanie by @Kashpir + aktualizacje na bazie postów (ostatnia 1 sierpnia 2024 r.)

cover4rentals
- 2 rodzaje polis: Silver Cover i Gold Cover, dodatkowo wybór Europa albo Świat
- uwaga również na wiek samochodu - w Europie zachodniej pewnie to nie problem, ale np. na Bałkanach pewnie da się trafić na samochód starszy niż 10 lat, a takiego polisa nie obejmuje.
- wartość samochodu to pewnie mniej istotna kwestia, ale przy galopujących cenach aut też na wszelki wypadek zaznaczę 8-) "The vehicle must not have a retail price of more than €65,000 (or currency equivalent)".
- minimalny wiek kierowcy (posiadacza polisy) to 26 lat :!:

- UWAGA! nie działa na wynajmy w wypożyczalni Green Motion, Wheego, Panek

Cover4rentals nie ma już odrębnych niższych limitów na szyby.
W "Policy wording" na https://cover4rentals.com/policy-documents/ "AutoGlass" jest wymienione pod "cover provided", a w tabelce z limitami nie ma odrębnej pozycji na szyby, czyli mieszczą się w ogólnym limicie 10.000 EUR.
Różnica między Gold a Silver Cover polega teraz m.in. na objęciu w Gold Cover wnętrza pojazdu.

worldwideinsure (WWI)
- 2 rodzaje polis: Standard i Deluxe, dodatkowo wybór Europa albo Świat
- dla porównania z cover4rentals: minimalny wiek kierowcy - 21 lat; wartość samochodu do 50 000 GBP; wiek samochodu maksymalnie 20 lat, ubezpieczenie nie obejmuje modeli samochodów, które nie są produkowane od ponad 10 lat; "damage to glass" po prostu wskazane jako zawarte w ramach sumy ubezpieczenia.
- można nieco obniżyć koszt dzięki cashbackowi quidco (obecnie 8%). w teorii nieaktualne - obecnie pokazuje jedynie cashback za travel insurance, ale forumowicze donoszą, że jednak cashback się nalicza.

DEFEND Car Hire XS
- jeden rodzaj polisy z wyborem Europa lub Świat - pokrycie udziału własnego w szkodzie do 35 000 zł
- minimalny wiek kierowcy - 21 lat; wartość samochodu do 350 000 PLN; wiek samochodu do 20 lat

Cover4rentals i worldwideinsure nie obejmują wynajmu w Armenii, na Dominikanie, Islandii, Jamajce, w Izraelu. WWI także w Rosji.
DEFEND Car Hire XS nie obejmuje wynajmu na terytorium Afganistanu, Kuby, Białorusi, Kongo, Iranu, Iraku, Wybrzeża Kości Słoniowej, Liberii, Korei Północnej, Myanmaru, Rosji, Sudanu, Sudanu Południowego, Syrii, Ukrainy lub Zimbabwe. Polisa Europa obejmuje kraje kontynentu europejskiego oraz Maroko, Tunezję, Turcję i Izrael, ale wyłącza terytorium Ukrainy, Rosji i Białorusi.

Podsumowujący artykuł z SG: https://www.fly4free.pl/ubezpieczenie-a ... -2025-rok/

Karty kredytowe z ubezpieczeniem wkładu własnego
- MC Platinum PKO 1200 EUR
- VISA Infinite PKO 2400 EUR

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1861 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 94  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 03 Paź 2017 11:20 

niebieski
Odpowiedź na to pytanie jest prosta, niestety.
Jeśli ubezpieczenie jest na Ciebie i samochód jest na Ciebie to objęte nim jest również do 9 osób, które w dokumencie wypożyczenia są wymienione jako dodatkowy kierowca, nawet nie trzeba ich ubezpieczalni zgłaszać.
Jeśli jednak na dokumencie wypożyczenia jesteś tylko Ty to ubezpieczenie nie działa kiedy samochód prowadzi inna osoba.
Jedynym rozwiązaniem Waszego problemu jakie widzę to wyrobić, w banku, dla Twojego chłopaka, kartę dodatkową do Twojej karty kredytowej - wtedy karta dodatkowa jest na jego imie i nazwisko, wypożyczenie robicie na niego, ubezpieczenia również i sprawa załatwiona.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.
Czerwona uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#282 PostWysłany: 03 Paź 2017 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
SPLDER napisał(a):
Szczerze mówiąc nie znam żadnej polskiej karty która ma takie ubezpieczenie (ale nie wykluczam, że takie są ;-) )

PEKAO World Elite MasterCard: https://www.pekao.com.pl/private/nasza_ ... rCard#tab2

Obejmuje tez car sharing - pytalem.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 10 Paź 2017 14:55 

złoty
Kolejne doświadczenie z claimowaniem w iCarHire.

Wypożyczalnia: Hertz STN

Przy oddawaniu okazuje się, że auto ma uszkodzoną oponę. Przy odbiorze na pewno nie była uszkodzona (zauważyłbym, była "przecięta" guma - opona do wymiany). Najprawdopodobniej zrobiłem to sam, przejeżdżając przez typowe dla Wielkiej Brytanii zwalniacze/zniechęcacze przy wjeździe na drogę osiedlową która jest idealną drogą "na skróty" https://www.google.com/maps/@51.6882405 ... 312!8i6656

Moja polisa była Allianz'u, więc claim robi się przez system Allianz. System nie odnajdywał mojej polisy, ale była opcja "kontynuuj na podstawie danych osobowych, nawet jeśli nie odnajdujemy twojej polisy" - opcji też użyłem. Do claimu upload skanów rental agreement, damage report oraz wyciągu z karty z której pobrali kasę. Po wysłaniu wszystkiego przychodzi z automatu mail, że odpowiedzą na claim w 7-10 dni roboczych.

- Claim wysłałem 23 sierpnia.
- Odpowiedź przyszła 9 września, czyli trochę za późno bo 13 dni roboczych po wysłaniu claima (17 kalendarzowych). A w odpowiedzi: niestety system nie znajduje pana polisy, i żeby rozpatrzyli claim należy im wysłać polisę mailem (jak by nie mogli o to prosić od razu podczas claimowania.... przecież mają tam przewidziany tryb dla takich przypadków....) Wysyłam więc, przychodzi autoreply że się tym zajmą w 5 - 7 dni roboczych.
- Odpowiedź przychodzi 15 września, czyli 4 dni robocze (6 kalendarzowych) po przysłaniu im polisy w pdf. Claim uznany, wypłacą na konto kasę używając przelicznika z oanda.com. Czas oczekiwania na kasę: kolejne 15 dni roboczych.
- Przelew przychodzi na konto 6 października, czyli dokładnie 15 dni roboczych po otrzymaniu decyzji o uznaniu claima (21 kalendarzowych)

Wniosek: ubezpieczenie działa (oddaję całą kasę zgodnie z umową), ale nie działa błyskawicznie...
Od wysłania claimu do otrzymania kasy na konto minęło w sumie półtora miesiąca. U mnie akurat kwota nie była bardzo wysoka, ale są i wypożyczalnie w których udział własny wynosi nawet €2000. W takich przypadkach trzeba się liczyć z tym, że jeśli się coś stanie to trzeba móc się pożegnać z taką kasą na ponad miesiąc.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#284 PostWysłany: 18 Paź 2017 15:13 

niebieski
Hey, niem wiem czy było. Ma znaczenie jaką kartą zabezpiecza się udział własny podczas okresu wynajmu? Zwykle piszą, że kredytową, ale czy można debetową? Jak są na niej środki żeby zrobić blokadę to chyba TAK. Pozdr
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 18 Paź 2017 15:17 

santech napisał(a):
Hey, niem wiem czy było. Ma znaczenie jaką kartą zabezpiecza się udział własny podczas okresu wynajmu? Zwykle piszą, że kredytową, ale czy można debetową? Jak są na niej środki żeby zrobić blokadę to chyba TAK. Pozdr
Cześć,
Korzystałem ze zwykłej karty debetowej VISA na Cyprze. Też nie wiedziałem, czy się uda. Całe szczęście poszło.

Sent from my V967s using Tapatalk
 Profil Relacje PM off
santech lubi ten post.
santech uważa post za pomocny.

#286 PostWysłany: 21 Paź 2017 11:09 

No z kartą debetową bym uważał. W UK jak chciałem debetową, bo kredytowej nie mam, to kazali wykupić pełne ubezpieczenie.
Debetowe karty nie mają możliwości "blokady" środków na koncie, a więc zamiast zapłacić 27 funtów zapłaciłem 27 (wynajem) + 130 (pełne ubezpieczenie) i jeszcze ściągnęli mi z debetowej 150 funtów zwrotnego depozytu :-)
Najlepsze jest to, że nie ma tego nigdzie w warunkach wynajmu... Ale nie miałem wyjścia :p
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 08 Lis 2017 19:01 

niebieski
Jak najbardziej jest możliwość blokady na karcie debetowej-sprawdzone na Azorach.
Mam pytanie do osób w temacie. Kolega miał na Malcie problemy z Goldcarem. Wyglądało to tak że po przejechaniu 20 km i zatrzymaniu się przy sklepie samochód nie chciał odpalić. Kluczyk w stacyjce nie przekręcał się, coś jakby zablokował. Na drugi dzień laweta zabrała auto a na trzeci przy odbiorze obciążenie za zepsuty zamek i kluczyk. Oczywiście z udziału własnego. Czy taka szkoda podlega zwrotowi kosztów z ubezpieczenia udziału własnego w icarhireinsurance? Wg mnie tak ale wolę się upewnić. Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.

#288 PostWysłany: 08 Lis 2017 19:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@santech
Raczej tak. Kilka miesięcy temu miałem podobne wątpliwości (czy oddadzą nie za szkodę tylko za obsługę administracyjną przez wypożyczalnie) i oddali wszystko.
W Twoim wypadku to by musieli wykazać, że to z Twojej winy, umyślne działanie.
Ja bym się bardziej kłócił z firmą czy rzeczywiście Twój kolega powinien w ogóle za to płacić...
santech lubi ten post.
santech uważa post za pomocny.

#289 PostWysłany: 08 Lis 2017 20:41 

niebieski
Niby tak, ale jak to rozumieć: What's not Covered: Mechanical breakdown due to wear and tear or malfunction. To cytat z wyłączeń.
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 08 Lis 2017 21:07 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Też z chęcią poczekam aż ktoś bardziej doświadczony się wypowie :)

#291 PostWysłany: 19 Gru 2017 23:05 

Loty: 277
Kilometry: 430 135
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
NBE322 napisał(a):
Kolejne doświadczenie z claimowaniem w iCarHire.

Wypożyczalnia: Hertz STN

Przy oddawaniu okazuje się, że auto ma uszkodzoną oponę. Przy odbiorze na pewno nie była uszkodzona (zauważyłbym, była "przecięta" guma - opona do wymiany). Najprawdopodobniej zrobiłem to sam, przejeżdżając przez typowe dla Wielkiej Brytanii zwalniacze/zniechęcacze przy wjeździe na drogę osiedlową która jest idealną drogą "na skróty" https://www.google.com/maps/@51.6882405 ... 312!8i6656

Moja polisa była Allianz'u, więc claim robi się przez system Allianz. System nie odnajdywał mojej polisy, ale była opcja "kontynuuj na podstawie danych osobowych, nawet jeśli nie odnajdujemy twojej polisy" - opcji też użyłem. Do claimu upload skanów rental agreement, damage report oraz wyciągu z karty z której pobrali kasę. Po wysłaniu wszystkiego przychodzi z automatu mail, że odpowiedzą na claim w 7-10 dni roboczych.

- Claim wysłałem 23 sierpnia.
- Odpowiedź przyszła 9 września, czyli trochę za późno bo 13 dni roboczych po wysłaniu claima (17 kalendarzowych). A w odpowiedzi: niestety system nie znajduje pana polisy, i żeby rozpatrzyli claim należy im wysłać polisę mailem (jak by nie mogli o to prosić od razu podczas claimowania.... przecież mają tam przewidziany tryb dla takich przypadków....) Wysyłam więc, przychodzi autoreply że się tym zajmą w 5 - 7 dni roboczych.
- Odpowiedź przychodzi 15 września, czyli 4 dni robocze (6 kalendarzowych) po przysłaniu im polisy w pdf. Claim uznany, wypłacą na konto kasę używając przelicznika z oanda.com. Czas oczekiwania na kasę: kolejne 15 dni roboczych.
- Przelew przychodzi na konto 6 października, czyli dokładnie 15 dni roboczych po otrzymaniu decyzji o uznaniu claima (21 kalendarzowych)

Wniosek: ubezpieczenie działa (oddaję całą kasę zgodnie z umową), ale nie działa błyskawicznie...
Od wysłania claimu do otrzymania kasy na konto minęło w sumie półtora miesiąca. U mnie akurat kwota nie była bardzo wysoka, ale są i wypożyczalnie w których udział własny wynosi nawet €2000. W takich przypadkach trzeba się liczyć z tym, że jeśli się coś stanie to trzeba móc się pożegnać z taką kasą na ponad miesiąc.

Wygląda, że taki mają standard, bo u mnie sytuacja wyglądała niemal identycznie. Podczas parkowania równoległego, stanęłam za blisko krawężnika i przytarłam kołpak. Wypożyczalnia zwróciła mi depozyt pomniejszony o ok. 20 EUR, więc była okazja do wypróbowania procedury icarhireinsurance (również polisa w Allianz). Od zgłoszenia claimu do zwrotu środków minęło niemalże 2 miesiące, zawsze odpowiadali w ostatnich dniach lub już po terminie. Ale finalnie wszystko zadziałało i zwrócili.
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 19 Gru 2017 23:56 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
@santech @namteH po prostu jak wysiądzie wam sprzęgło to bulicie z własnej kieszeni (tudzież innego ubezpieczenia) chyba że walniecie w mur przodem i się będziecie upierali że zepsute sprzęgło to wynik walnięcia.
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 20 Gru 2017 00:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@mahalnet
No własnie nie powinno tak być, bo samochód dostajesz w perfekcyjnym stanie.

#294 PostWysłany: 20 Gru 2017 01:32 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Takie pytanko - czy jeśli obecnie mam wypożyczone auto i wykupie dziś ubezpieczenie np w icarhire na rok, to pozostale dni z ubezpieczenia beda sie liczyly? przy dziennym jest zaznaczone ze ubezpieczenie musi byc wykupione przed rozpoczeciem wynajmu, domyslam sie ze podobnie jest przy rocznym ale nie moge doczytać. Nie, niczego nie uszkodziłem, po prostu wątek wypłynął, i tak sobie pomyślałem że przecież można by sie ubezpieczyć ;-)
Doczytałem i nie można, ubezpieczenie musi obejmowac caly okres wypozyczenia auta.

I drugie pytanko, bo chyba nie rozumiem. Przy Europe only jest podane że nie obejmuje CDW i LDW. Równiez przy Worldwide Plus CDW/LDW jest, ale nie dotyczy Europy. Zazwyczaj wypożyczam z "normalnych" wypożyczalni, z jakimś zestawem ubezpieczeń, dla CDW i LCW mam udział własny, i głównie pod jego kątem chciałbym takie ubezpieczenie. Z dyskusji w wątku zrozumiałem że to ubezpiecznie pokryje mi ewentualne obciążenia z wypożyczalni. To wtedy czym jest to LDW/CDW którego ubezpieczenie nie obejmuje?
Doczytałem - w EU zawiera sie to zwyczajowo w ubezpieczeniu, z udzialem wlasnym lub bez. A za wodą może w ogole nie być tego ubezpieczenia.

Przy okazji - obecnie kwota wartości auta to 100.000GPB, a nie 50 jak było wcześniej, więc w zasadzie zawiera wszystkie nie wuyzdane pojazdy.

I jeszcze trzecie pytanie - podany jest limit wieku dodatkowych kierowców - 25 lat, w innych widziałem 21. Czy ktokolwiek obejmuje 18-latków? Czy tez młody ma bana na prowadzenie wypożyczanych samochodów na najbliższe lata?

#295 PostWysłany: 20 Gru 2017 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
Krajów: 26 / 12.2%
srebrny
@namteH
Trzeba patrzeć na wykluczenia w regulaminie wypożyczalni. GoldCar miał na stronie wykluczenie odpowiedzialności za sprzęgło natomiast podpisałem wersję regulaminu bez tego wykluczenia. Boksuję się z nimi od 2lat. Teraz przez pośrednika jakim jest miejscowy rzecznik konsumenta
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#296 PostWysłany: 04 Sty 2018 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Sprawdzalam dzisiaj rozne polisy Worldwise z USA i z tego co widze to znacznie podrozaly w ostatnich latach. Zastanawiam sie czy nie kupic sobie ubezpieczenia na jeden wynajem lub w wypozyczalni, bo nie wiem ile razy bede wypozyczac auto w tym roku. £100 rocznie z SLI, to juz nie taki pikus jak kiedys.

Przy okazji napisalam do paru firm, zeby potwierdzic definicje "truck", ktory jest na liscie wykluczen. Na razie dostalam takie odpowiedzi:
iCarhireinsurance: "If you are to use a pick up truck or 4x4 for transportation of passengers, as apposed to goods, we will be able to cover you under our car hire excess policies."
Bettersafe: "I can confirm that we do cover pickup trucks and 4x4."

Znaczy, ze mozna wypozyczac bez problemu kategorie 4x4 i truck. Wykluczenie dotyczy ciezarowek do przewozenia towarow.
mashacra uważa post za pomocny.

#297 PostWysłany: 15 Sty 2018 21:06 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Maly update i troche informacji, ktore moga przydac sie innym.

Na stronie MoneyMaxim byly tylko 3 firmy oferujace SLI, wszystkie maja ubezpieczenie udzialu wlasnego w kraju zamieszkania:
Carhireexcess.com - wartosc samochodu do 70tys funtow, tylko dla mieszkancow UK
BetterSafe - wartosc samochodu do 65tys funtow, tylko dla mieszkancow uk
Insurance4carhire.com - wartosc samochodu do 120tys funtow, dla mieszkancow: UK, The Channel Islands, France, Spain, Italy, Sweden, The Netherlands, Republic of Ireland or Germany

Wybralam te ostatnia firme, poniewaz obejmuje rowniez wynajem przez Car Clubs i Courtesy Cars. Niezmiernie irytowalo mnie, ze dealerzy pewej marki chcieli £15 funtow za samochod zastepczy, teraz bede mogla zawracac im glowe z byle czym w ramach gwarancji ;-)

Polisa "Annual Worldwide USA and Canada CDW/SLI" kosztuje £109. Jest za to cashback 25%, ale ja wolalam kupic taniej przez MoneyMaxim. przynajmniej jest gwarancja nizszej ceny od razu, a nie czekanie miesiacami na cashback.

W przeszlosci bylam wieloletnim klientem iCarhireinsurance.com, ale postanowilam zobaczyc co oferuje konkurencja, poszukac czegos z opcja SLI na USA i tanszego. Rok temu placilam 81 funtow za Worldwide Plus, a w tym roku cena poszybowala do £104.
jasiub lubi ten post.
dj3500 uważa post za pomocny.

#298 PostWysłany: 15 Sty 2018 22:04 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Ja z kolei kilka lat kupowałem z insurance4carhire, aż skreślili Polskę z listy obsługiwanych krajów. Potem kupowałem z icarhireinsurance. Po obecnych podwyżkach najtaniej wychodzi worldwideinsurance (dostępne w Polsce, bez SLI),ale po przeliczeniu nie zdecydowałem się na zakup rocznej polisy i kupiłem ubezpieczenie przy wynajmie z cardelmar. Było dziwnie tanie. Wyszło mi 18euro/6dni świat (All inclusive plus - z szybami,oponami) vs 23GBP (możliwy-10% cashback) worldwideinsurance vs 35GBP icarhireinsurance (możliwy 23% cashback). Było to zaskakujące bo u pośredników (rentalcars, ecr itd.) zazwyczaj ubezpieczenia są drogie i g....e. Mam nadzieję, ze nie będę sprawdzał jakości.
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#299 PostWysłany: 16 Sty 2018 00:28 

niebieski
Wypożyczacie w USA przez Economy Car Rental? Wykupujecie wtedy ubezpieczenie typu icarhireinsurance? Miałem roczną polisę w zeszłym roku, bo wiele razy wypożyczałem w UE oraz na bliskim wschodzie przez RentalCars. Teraz pierwszy raz korzystam z ECR i pierwszy raz w USA i ... niezbyt rozumiem te ubezpieczenia. Wygląda mi na to, że w ECR mam wszystkie... i to budzi moje podejrzenia
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 19 Sty 2018 14:19 

MOje doświadczenie z cialmem /claim/ w iCarHire - drugi raz tu nie kupie ubezpieczenia. Wykupiłem je ze względnie dobra opinię tu na forum. Wczesniej korzystałem z firmy, której nazwy nie pamiętam, a która to skreśliła Polskę z listy. Szkoda bo doświadczenia miałem super. Szybka decyzja i jeszcze szybsza wypłata pieniędzu.

Obecnie - wykupiona polisa w iCarhire. Ubezpieczenie jest de facto w Allianz. Potwierdzenie wniosku nastąpiło w dniu 14.11.2017. (coś koło 20 dni czekałem). W mailu informacja o przelewie - 6,5k PLN- w ciągu 15 dni. Obecnie jest 19.01.2018 !!! Pieniędzy nie mam. Telefonu do odpowiedniego działu trochę się naszukałem bo w mailu nic. Podczas kontaktu - przepraszają, dział finansowy nie mógł zrobić przelewu. Proszę czekać kolejne 10 dni. Znowu kontakt po 15 dniach z mojej strony. Przepraszamy proszę czekać kolejne 15 dni. Ja katarynka. Obecnie wysłałem maila (średni termin odpowiedzi to 10-14 dni więc lepiej dzwonić)

W związku z tym mam pytanie do osób z UK lub mających problem z odzyskaniem pieniędzy -
czy w UK jest ktoś na wzór Rzecznika Ubezpieczonych? czy sprawę do sądu kierować?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1861 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 94  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość