Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2945 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 148  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 01 Cze 2015 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Po Sarajewie biegają całe stada bezpańskich psów - dzieci wojny. Ciekawe jak sobie wyobrażasz szukanie właściciela w tym przypadku?
 Profil Relacje PM off
pawelos lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#442 PostWysłany: 01 Cze 2015 21:02 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Dziękuje za przypomnienie o konieczności ubezpieczenia, sam jadę do Bośni i Hercegowiny w lipcu tego roku, więc już szukam ubezpieczenia, powiem Wam więcej, w tamtym tygodniu mój członek rodziny ob. Szwecji wpadł na 3 dni od tak do polskiego dentysty- od tak spawdzić i podrobić ząbki wiadomo taniej i bilet ze Skavsty 39 pln. Wylot sobota rano w piątek wieczorem pogaduchy i.... nagle paraliż prawej ręki, nie mógł ruszać-dalej szpital, SOR, diagnoza-krwiak w głowie, leży do dzisiaj.... nie jest najgorzej ale... to jest życie, trzeba się ubezpieczać a chociaż w UE mieć ubezpieczenie EKUZ.

Ostatnio edytowany przez luziczek, 20 Cze 2015 15:09, edytowano w sumie 1 raz
Zdublowana treść.
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 05 Cze 2015 10:27 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Bylo walkowane 100x ale woli przypomnienia. Oczywiscie EUKZ trzeba miec ale nalezy pamietac, ze daje to tylko dostep do publicznej sluzby zdrowia i tylko w zakresie w jakim obywatel danego kraju dostaje swiadczenia. A wiec np - w niektorych krajach pacjenci placa udzial wlasny (Francja np), pewne swiadczenia sa objete, inne nie itd itp. Wiec EUKZ, EUKZem ale apeluje do spoleczenstwa - UBEZPIECZAJCIE SIE :).
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 12 Cze 2015 17:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Wracając do mojego przypadku, dziś dostałem zwrot z TU Europa za zakupione leki. Tak więc szybko, sprawnie i bez problemów. Dodatkowo dowiedziałem się, że mogę się ubiegać o zwrot kosztów rozmów telefonicznych związanych ze zgłoszeniem zdarzenia.
 Profil Relacje PM off
ara lubi ten post.

#445 PostWysłany: 16 Cze 2015 21:41 
Awatar użytkownika

jakie polecacie ubezpieczenie do Japonii, 2,5 tyg . 2 osoby , jedna z choraba przewlekłą?

na co zwrocic uwage?
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 16 Cze 2015 22:53 
Awatar użytkownika

Na pewno dowiedzieć się czy dane ubezpieczenie obejmuje zakresem osobę przewlekło chorą. Dla Ubezpieczyciela to większe ryzyko, więc i stawka może być wyższa, albo w ogóle może nie chcieć takiej osoby objąć ubezpieczeniem.
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 17 Cze 2015 06:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Zwyżki za chorobę przewlekłą wynoszą przeważnie 250-350%. Ja zawsze dokupuję tę opcję.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 17 Cze 2015 10:45 

Proszę o pomoc w kwestii ubezpieczenia na wyjazd do Indonezji, Tajlandii, Birmy i Malezji na 3 miesiące. Na kilku ostatnich stronach tego tematu nie ma informacji, a jako że trochę ludzi jeździ w te rejony to może ktoś ma gotową odpowiedź?
Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 17 Cze 2015 11:11 

rude-boy napisał(a):
Proszę o pomoc w kwestii ubezpieczenia na wyjazd do Indonezji, Tajlandii, Birmy i Malezji na 3 miesiące. Na kilku ostatnich stronach tego tematu nie ma informacji, a jako że trochę ludzi jeździ w te rejony to może ktoś ma gotową odpowiedź?
Z góry dzięki za pomoc.

Nie ma czegoś takiego jak najlepsze ubezpieczenie dla wszystkich.
Każdy ma inne potrzeby, wymagania itd.
Zatem telefon w łapkę i dzwonisz do brokera czy multiagenta albo robisz symulacje ofert na stronach TU lub na porównywarce.
Potem czytasz OWU a potem tu dopytujesz jak z ewentualną likwidacją szkody w konkretnym towarzystwie.
 PM off  

#450 PostWysłany: 17 Cze 2015 14:29 

niebieski
Jakiś czas temu interesował mnie temat chorób przewlekłych i natrafiłem wtedy na to zestawienie:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Choruje ... 60437.html

Jak widać jedno TU nie ma zwyżek i chyba nadal tak jest:
https://www.uniqa.pl/home/02_indywidual ... odrozy.php
chociaż trzeba oczywiście przestudiować OWU. Sam w końcu nie korzystałem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#451 PostWysłany: 17 Cze 2015 16:39 

niebieski
krasnal napisał(a):
Zwyżki za chorobę przewlekłą wynoszą przeważnie 250-350%. Ja zawsze dokupuję tę opcję.

Wojażer z PZU jest x2, chyba nie najgorzej, tak czy inaczej zawsze te biorę (niestety, też muszę z przewlekłymi).
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 18 Cze 2015 16:31 

Wybieram się wkrótce do Turcji. Przejrzałem odrobinę oferty największych towarzystw ubezpieczeniowych. Przy założeniach:

- rodzina 4 osoby
- 2 tygodnie pobytu w Turcji
- KL na poziomie 50 tys EUR
- Assistance na poziomie 50 tys EUR
- OC na poziomie 20 - 50 tysięcy EUR
- i parę innych drobiazgów, jak opóźnienie lotu, utrata bagażu itp

składka waha się od 200 to 850 złotych. Nie jestem w stanie na szybko porównać szczegółowo wszystkich OWU, ale wydaje mi się, że sprawdziłem najważniejsze zapisy i wyłączenia.

Prawdopodobnie każdy musi sobie to liczyć indywidualnie, bo inne są parametry wyjściowe i oczekiwana suma ubezpieczenia. W moim przypadku najtańsze (wśród tych z akceptowalnymi warunkami OWU) okazały się Axa i ubezpieczenie dla klientów CitiBanku. Dostęp do tego drugiego dostałem razem z kartą kredytową, którą zamówiłem tylko i wyłącznie ze względu na darmowy tablet (dzięki F4F ;-)).

Ciekawostka: na stronie PZU nie znalazłem możliwości zakupu on line ubezpieczenie Voyager, dziwne w obecnych czasach.....
Oferta Warty, Hestii i Allianz to cenowa masakra, nieźle wyszło Generali.

Generalnie ubezpieczajcie się, żeby rodzina nie musiała chałupy sprzedawać w przypadku jakiegoś nieszczęścia....
Miałem 1 taki przypadek wśród bliskich znajomych. Koszt samolotu medycznego z Egiptu był porażający. Od tego momentu nie wyjeżdzam za granicę bez ubezpieczenia...

Pozdrawiam serdecznie i życzę, abyście nigdy nie musieli weryfikować zapisów w OWU...
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 19 Cze 2015 16:35 

Loty: 688
Kilometry: 1 366 499
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
@proszek01 - a tu tez zagladales: www.erv.pl ?
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 20 Cze 2015 12:48 

Nie, nie znam niestety tej strony. Dzięki za link, na pewno wezmę pod uwagę przy kolejnej podróży.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 20 Cze 2015 12:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Ciekawostka: na stronie PZU nie znalazłem możliwości zakupu on line ubezpieczenie Voyager, dziwne w obecnych czasach.....

Jest możliwość jak masz płatność elektroniczną w PKO - ale i tak stawki słabe, bo nie można on-line brać grupowych/rodzinnych -a tak to zawsze idę do oddziału PZU i tam na miejscu w 5 minut mam ubezpieczenie (jeżeli nie trafię na kolejkę)
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#456 PostWysłany: 20 Cze 2015 13:18 

Kupując polisę turystyczną w takich firmach jak np.PZU, Allianz itd. zawsze warto się zapytać o możliwość zniżki czy rabat jeśli u tego samego ubezpieczyciela mamy polisę komunikacyjną, na życie czy na mieszkanie/dom.
 PM off
dj3500 lubi ten post.

#457 PostWysłany: 20 Cze 2015 15:43 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Opiszę przypadek z jakim miałem do czynienia w PZU. Byliśmy w 4 osoby na Cyprze, w larnace. Ja z żoną mieliśmy pakiet turystyczny do konta bankowego obsługiwany przez Allianz, kuzyn ze swoją żoną ubezpieczyli się w PZU. Mniej więcej w połowie pobytu kuzynowi coś się stało w ścięgno pod kolanem. My mięliśmy już zaklepany wyjazd do Famagusty, a oni zostali i zgłosili się do szpitala następnie na infolinie PZU. Na infolinii miła Pani powiedziała że w zasadzie to oni nie mają umowy ze szpitalem w Larnace. Obsługują jedynie szpital w Nikozji. Jeśli kuzyn rzeczywiście nie może chodzić to ewentualnie zorganizują transport do Nikozji. Na szczęście okazało się że udało się sprawę załatwić za 10 euro opłaty w szpitalu w Larnace. Zastanawiam się tylko co w sytuacji pilnej interwencji?

P.S.
sprawa zgłoszona w poniedziałek i do tej pory nikt nie oddzwonił z infolinii dowiedzieć się czy "szkoda" została usunięta. Teoretycznie wisi to u nich w systemie.
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 20 Cze 2015 16:32 

bruce09lili napisał(a):
Opiszę przypadek z jakim miałem do czynienia w PZU.

P.S.
sprawa zgłoszona w poniedziałek i do tej pory nikt nie oddzwonił z infolinii dowiedzieć się czy "szkoda" została usunięta. Teoretycznie wisi to u nich w systemie.

W przypadku PZU jakoś mnie ta sytuacja nie dziwi a ten przypadek jest kolejnym, który tylko potwierdza moją nie najlepszą opinię o tym TU.
 PM off  

#459 PostWysłany: 21 Cze 2015 11:57 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Ogólnie sprawa będzie miała swój ciąg dalszy, bo poszkodowani wzięli rachunek na te 10E i zamierzają złożyć reklamację.

Zapomniałem dodać że infolinia podczas zgłoszenia zażądała podania nr faksu do szpitala w Larnace, którego w szpitalu nikt nie chciał udzielić. Na pytanie "czy wy na tej infolinii nie macie internetu?" padła odpowiedź "bo wie Pan w internecie to różne nr można znaleźć"

Nie wiem czy całe PZU tak działa czy trefili na wyjątkowo leniwą/niekompetentną panią
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 30 Cze 2015 23:35 

Loty: 74
Kilometry: 95 761
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Chce wykupić ubezpieczenie na wyjazd który zaczyna się za... 2 dni, pytanie gdzie to najlepiej nie drogo zrobić, z tak bliską datą wyjazdu? Najlepiej takie gdzie można wykupić online
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2945 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 148  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości