Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: SkyMiles (Delta)
#41 PostWysłany: 12 Gru 2022 19:48 

złoty
500 mil za połączenie kont Delta i Starbucks. Punkty wpadają do 24h.

https://www.deltastarbucks.com/content/ ... rview.html

(jakby ktoś miał problem z zalogowanie się do Sbx to VPN może być potrzebny)

Załącznik:
sbx.png
sbx.png [ 23.03 KiB | Obejrzany 2689 razy ]
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#42 PostWysłany: 12 Gru 2022 22:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki - mi wpadły w mniej niż 20 minut.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 14 Wrz 2023 00:41 

HON fly4free
Znaczące zmiany [na gorsze] w programie DL od 2024 ; w skrócie wyraźnie podwyższone progi MQD wymagane na poszczególne statusy do odpowiednio 6k-12k-18k-35k; w bieżącym roku (odnowienie statusu na 2024) obowiązują dotychczasowe + dalsze ograniczenia w dostępie do poczekalni; tutaj dla nie-rezydentów US najbardziej zauważalne będzie wykluczenie wstępu w przypadku biletu w basic Y bez względu na posiadany status i metodę dostępu.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#44 PostWysłany: 14 Wrz 2023 13:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
A tutaj całość zmian, po ang

https://travel-dealz.com/news/delta-sky ... ification/
 Profil Relacje PM off
man4business lubi ten post.

#45 PostWysłany: 14 Lut 2024 00:52 

Czy ktoś ma doświadczenia z wstecznym naliczaniem mil do SkyMiles za loty inną linią (Saudia)? Mam dwa loty, za które powinny mi się naliczyć jakieś mile, a że w SkyMiles mile póki co nie przepadają, to zdecydowałem się wrzucić je właśnie tam. Wypełniłem formularz na stronie już ponad miesiąc temu i cisza. Ani zwrotnego maila, ani żadnej odpowiedzi. Ktoś ostatnio miał taką sytuację i wie, ile trzeba realnie czekać na uznanie claima?

Image
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 14 Lut 2024 11:19 

HON fly4free
@krzysiekk86: zadzwoń , to powinno przyspieszyć sprawę.
 Profil Relacje PM off
krzysiekk86 lubi ten post.
krzysiekk86 uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 14 Lut 2024 13:13 

złoty
@krzysiekk86 niestety, ale dane wysyłane przez ten ich formularz chyba zawsze idą prosto do kosza. Najlepiej zadzwonić i mieć przygotowany nr biletu, agent połączy się ze SkyMiles desk i naliczą loty praktycznie o razu na telefonie (z początku będzie na wyciągu liczba 0, po 24-48h wskoczą poprawne mile).
krzysiekk86 lubi ten post.
krzysiekk86 uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 22 Mar 2025 11:58 

HON fly4free
Program DL kończy współpracę z China Southern Airlines. Mile za/na loty CZ będzie można naliczać / wykorzystywać do 9 sierpnia br.
Od 10 sierpnia ustaje także (i tak mocno ograniczone) respektowanie wzajemnych statusów między obiema liniami.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 22 Mar 2025 16:33 
Awatar użytkownika

złoty
@krzysiekk86 Ostatnio naliczałem tam wstecznie Areolineas Argentinas i Air Europę. Pierwsze zgłoszenie olali. Podbiłem po jakimś czasie, ktoś odpisał. Wypisałem w jednym mejlu wszystkie loty, za jakie coś chcę, z połowę odrzucili, bo coś tam. Trochę jeszcze popisałem, chyba z trojgiem kolejnych konsultantów i na koniec zaliczyli mi wszystkie brakujące loty na wszystkich kontach. Tak że warto się poboksować.

#50 PostWysłany: 04 Cze 2025 14:15 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
Krajów: 58 / 28.0%
niebieski
Hey, mam 24 tys. mil i szukam na co atrakcyjnego można by je zużyć i nic nie odnajduję. Może ktoś kojarzy jakieś trasy. Generalnie interesuje mnie cały świat, bo w przyszłym roku planuję 2 trasy RTW.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 10 Cze 2025 13:40 

złoty
@lukasz666 z perspektywy podróży z Europy to nie bardzo. Do 24k można znaleźć tanie krajówki w USA i loty stamtąd do AmŚr i AmPłd. Np. LAX-NYC za 10k + podatki $6, MIA-BOG za 12k +$21, itp. Bardziej aby domknąć jakąś podróż niż specjalnie palić na jakiś bilet.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 10 Cze 2025 21:01 

HON fly4free
@lukasz666: możesz też coś w Azji znaleźć, ale stawki są rożne w zależności od trasy / linii i nie zawsze idą w parze z dystansem lotu czy cenami za $. Przykładowo za 15 k może mieć C między Koreą a Japonią ale pospolita krajówka w Indonezji typu DPS-CGK kosztuje w Y 22,5 k mil.
Krajówki w US zaczynają się od 5k mil.
 Profil Relacje PM off
lukasz666 lubi ten post.
lukasz666 uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 08 Paź 2025 01:59 

lukasz666 napisał(a):
Hey, mam 24 tys. mil i szukam na co atrakcyjnego można by je zużyć i nic nie odnajduję. Może ktoś kojarzy jakieś trasy. Generalnie interesuje mnie cały świat, bo w przyszłym roku planuję 2 trasy RTW.

@lukasz666 JFK-AMS masz za 24k +6$ - to najtańszy transatlantyk. Transpacyfików szczerze nie patrzyłem, ale może warto się pobawić wyszukiwarką lotów DL. Dodatkowo jest dużo ofert USA (najtaniej z BOS, JFK, IAH, ORD i MIA) <--> Ameryka Łacińska (Ekwador, Meksyk, Gwatemala, Kolumbia) w DL, AM, LA
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 05 Gru 2025 06:38 

HON fly4free
Pewnie mało osób tu siedzi statusowo w programie DL, ale dla zainteresowanych informacja: DL zmieniła właśnie zasady wykorzystywania GUC na loty KL; do tej pory można było użyć GUC mając bilet w Y bezpośrednio do C, jeśli na danym locie była dostępność klasy rezerwacyjnej Z, a to dawało niemal pewność upa dla rezerwacji z nieco większym wyprzedzeniem. Według nowych reguł, żeby to zrobić, trzeba będzie mieć bilet w premium eco - czyli tak jak w przypadku innych linii, gdzie możliwe jest użycie GUC.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 19 Maj 2026 17:47 

złoty
Jakby ktoś miał jakieś mile które się kiszą i nie wystarczą na jakiś sensowny lot to dobrą opcją jest spalenie ich na hotel poprzez serwis Delta Stays. Można użyć samych mil albo mile+dopłata $$. Jest to strona-klon Expedii więc wszystkie hotele dostępne tam będą możliwe do zarezerwowania (stawki przedpłacone oczywiście). Przelicznik nie jest korzystny więc wydawanie większej liczby mil nie ma sensu, ale przy mniejszych kwotach ma to sens.
puhacz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość