Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 07 Sie 2025 08:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Trochę śledzę https://e-ticket.railway.uz/uz/home . Dam za jakiś czas znać, czy to tak funguje.
piwili lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#122 PostWysłany: 05 Wrz 2025 22:17 

niebieski
Kupowałem właśnie bilety przez stronę https://eticket.railway.uz
Zalogowałem się przez konto Google. Przeszedłem przez płatność kartą w GBP, podałem też dodatkowy e-mail do wysłania biletów (chyba to było opcjonalne). Płatność VI PKO, nie było pytania o potwierdzenie w aplikacji banku, tylko informacja o płatności. A zaraz potem przeniosło mnie na ekran z pytaniem ponowne o logowanie. Więc zalogowałem się jeszcze raz przez konto Google, po czym przeniosło mnie na ekran z napisem po uzbecku żeby czekać i nie zamykać. Długo nic, a potem komunikat o błędzie. W międzyczasie na ten inny adres e-mail, który podałem przyszły bilety.
Ale na koncie kolei biletów nie ma, nawet po paru godzinach. Na Gmail także bilety nie przyszły. Mam poważne wątpliwości, czy na pewno je kupiłem.
Na railway.uz jest funkcja sprawdzania ważności e-biletów po numerze - wg niej bilety są ważne, pokazuje wszystkie szczegóły. Miejsca, które zarezerwowałem są zajęte.
Ale biletów nie ma na moim koncie w railway.uz i nie przyszły ma Gmail, a tak się logowałem do railway.uz.
Poradźcie proszę - co robić? Jutro spróbuję kontaktu przez telegram, ale wolałbym wiedzieć czego można się spodziewać.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 05 Wrz 2025 22:30 

Loty: 198
Kilometry: 486 540
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
@piwili rozumiem, że ta płatność w GBP, to druga próba inna kartą i pytanie, czy pobrało Ci pieniądze? Miałem podobnie z PKO BP w Uzbekistanie i nie dotyczyło to tylko biletów na kolej (m.in. zakup biletów u lokalnych przewoźników) i wtedy płaciłem Revolutem.
W wątku dot. kart kredytowych nawet opisywałem, że PKO BP ma jakieś problemy / blokady w tym kraju (może celowe).
Odnośnie biletów, to jak mi pobrało płatność, to bilet w formacie pdf przychodził na e-maila, więc pewnie warto ich pomęczyć, aby wysłali wiadomość jeszcze raz.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 05 Wrz 2025 22:53 
Awatar użytkownika

platynowy
kostek966 napisał(a):
Pewnie da się kupić te bilety około 5 czy 7 dni przed wyjazdem, bilety kupują pośrednicy i potem niesprzedane wracają do puli

A nawet czesto 1 czy 2 dni przed odjazdem nagle magicznie sie pojawiaja spore pule biletow.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#125 PostWysłany: 06 Wrz 2025 00:31 

niebieski
tetr1s napisał(a):
@piwili rozumiem, że ta płatność w GBP, to druga próba inna kartą i pytanie, czy pobrało Ci pieniądze? ...

Jest blokada środków, ale wiadomo że takie blokady czasem znikają po paru dniach jak transakcja nie przejdzie.
Płatność była tylko jedna. Nie pisałem nic o drugiej. Dwa razy było logowanie: przed płatnością i zaraz po, jakbym stracił sesję.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#126 PostWysłany: 06 Wrz 2025 08:30 

Loty: 198
Kilometry: 486 540
Krajów: 108 / 50.5%
złoty
@piwili to skoro bilety masz na innym e-mailu, płatność pobrana, miejsca przy nowej rezerwacji niedostępne i nr biletów na stronie ważne, to raczej nie ma się co martwić :)
Napisz do nich, aby być pewnym ,ale raczej jest wszystko ok, a rzeczywiście coś z sesją nie zadziałało. Z tego co pamiętam, to ja bilety na stronie u nich miałem, ale logowałem się przez założenie konta na email we własnej domenie.
Dodatkowo jak będziesz do nich pisał, to pewnie warto przetłumaczyć wiadomość na język rosyjski.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 06 Wrz 2025 10:29 

niebieski
Sprawdziłem jeszcze w aplikacji mobilnej - bilet jest. Napisałem na telegramie i bez żadnych wyjaśnień wysłali mi od razu bilet w PDF. I dopiero teraz zwróciłem uwagę, że na ich stronie w rogu jest duży napis "BETA", który chyba wszystko wyjaśnia :-) Biletów tam nie ma i pewnie nie będzie.
Ale za to kupić mogłem tylko przez stronę, bo tylko tam pojawiła mi się opcja płatności kartą.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.
tetr1s uważa post za pomocny.

#128 PostWysłany: 08 Wrz 2025 14:56 
Awatar użytkownika

srebrny
wtak napisał(a):
Trochę śledzę https://e-ticket.railway.uz/uz/home . Dam za jakiś czas znać, czy to tak funguje.

W interesującym mnie terminie na Afrosiyob bilety nie pojawiły się, natomiast na nocnego sharq tak, zwiększyła się liczba dostępnych miejsc.

#129 PostWysłany: 08 Wrz 2025 17:03 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Mam pytanie o apkę i stronę uzbeckich kolei.
Jestem zalogowany i tu i tu - na stronie (gdzie kupowałem bilet) widzę bilet, natomiast w apce nie widzę (i nie ma opcji dodania go do konta).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 08 Wrz 2025 17:58 
Awatar użytkownika

platynowy
Bo to może sa 2 rozne byty, dokladnie jak SG i forum
Ja kupowane bilety w apce, zawsze widzialem w apce. Ale nie przyszło mi do glowy aby sprawdzac odwrotnie.
Wafonmajstrowi i na dworcach wystarczy jakiekolwiek potwierdzenie aby wpuscili.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 08 Wrz 2025 21:02 

niebieski
Ja miałem niedawno odwrotnie. Pisałem też o tym.
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 17 Wrz 2025 20:18 
Awatar użytkownika

złoty
Biletu z apki lub wcześniej samodzielnie wydrukowanego nie musimy wymieniać w kasie.

Zaskoczyła mnie pozytywnie plackarta na trasie Samarkanda-Chiwa.
Wprawdzie nadal schemat wagonu jak to plackarta, wagon po remoncie i przy każdym miejscu lampeczka i gniadko USB + USB-C

Image

Toalety ciśnieniowe (choć nadal zamykane przed wjazdem na stację).

Mimo braku klimatyzacji całkiem dobrze działająca wentylacja, więc bez typowego dla postradzieckiej plackarty gorącego zaduchu - nie wiem tylko dlaczego wyłączana na stacjach.

Image

Pociąg mega długi - 20 wagonów.

W Samarkandzie ciekawostka - na wejściu standardowo skanowanie bagażu, ale jest też przejście podziemne którym wchodzi się bez skanowania

Mimo 1:30 w nocy otwarte było stoisko w pamiątkami - można kupić magnes czy lokalny strój

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
heide_berg lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#133 PostWysłany: 19 Wrz 2025 09:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam pytanie dot. dworca kolejowego w Samarkandzie - czy da się tam zostawić bagaż (najchętniej >24h)? Znalazłam jakieś fotki takiego miejsca, ale mało info o nim.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 19 Wrz 2025 11:26 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 372 873
Krajów: 67 / 31.3%
platynowy
Tomo14 napisał(a):
Biletu z apki lub wcześniej samodzielnie wydrukowanego nie musimy wymieniać w kasie.

Zaskoczyła mnie pozytywnie plackarta na trasie Samarkanda-Chiwa.
Wprawdzie nadal schemat wagonu jak to plackarta, wagon po remoncie i przy każdym miejscu lampeczka i gniazdko

Nawet i drukowac nie trzeba - za kazdym razem przechodzil screen na telefonie. Gniazdka niestety nie w kazdym pociagu tak wygladaja (przynajmniej ja trafilem tak, ze byly tylko przy dolnych lozkach prostopadlych do kierunku jazdy - i raz /Samarkanda-Taszkent/ rowniez przy gornych). Natomiast przy bocznych lozkach ani razu nie widzialem gniazdek :/

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 22 Wrz 2025 12:57 
Awatar użytkownika

złoty
W sumie zrobiłem 3 trasy pociągami.

Samarkanda-Chiwa w plackarcie - jak opisane powyżej, bez klimy ale z dobrą wentylacją, lampka + ładowarka USB + USB-C przy każdym miejscu

Chiwa-Buchara w kupe - klimatyzacja, wagon nowoczesny, przy każdym miejscu lampka, gniazdko 230V + USB + USB-C - można powiedzieć, że bardzo dobry standard

Buchara-Taszkent - wagon bezprzedziałowy, 1 gniazdko 230V na każdą parę foteli. Kilkukrotnie przez wagony chodziła obsługa oferująca kawę, lody, burgery, hot-dogi, somsy itp. W tym pociągu jako jedynym można było przechodzić między wagonami. Info dla palących - w przejściach między wagonami tolerowane przez obsługę.

Obok pomieszczenia obsługi dostępna gorąca i zimna woda.

Porównując to do pociągów w Ukrainie, którymi jeszcze przed wojną jeździłem to tutaj jest przepaść na plus.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
Legion1 lubi ten post.

#136 PostWysłany: 22 Wrz 2025 14:46 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Hej. Na ile dni wcześniej rezerwowales bilety? Moje terminy są już od tygodnia dostępne w sprzedaży, ale biletów na Afrosiyob praktycznie nie ma. Codziennie wchodzi nowy dzień do sprzedaży i zero miejsc. To tak normalnie?:) pozostałe pociagi miejsc duzo i jakoś nie widzę by ubywało (na odlegle terminy).
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 22 Wrz 2025 15:39 
Awatar użytkownika

srebrny
@KKL Afro się szybko rozchodzą, coś może wrócić do puli na kilka dni przed odjazdem.
W tym roku 13.01 kupowałem bilety na 12.03 (Afro z Samarkandy do Taszkentu).

#138 PostWysłany: 22 Wrz 2025 16:26 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
No ale właśnie codziennie rano patrzę, czy są bilety na dzień, który właśnie wszedl do sprzedaży i nie ma :). I zastanawiam się, czy one znikają wszystkie w kilka minut po otwarciu sprzedaży na wszystkie pociagi danego dnia? Czy może będą wpuszczane do sprzedaży później. Mój termin jest już dostępny od 10 dni ale po otwarciu sprzedaży afro już nie było (albo inaczej, może byly ale zniknęły wszystkie w ciągu kilkudziesięciu minut, zanim włączyłem apke). Tylko taki sam schemat jest codziennie, dlatego pytam :)
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 22 Wrz 2025 18:59 
Awatar użytkownika

złoty
Samarkanda - Chiwa 17.09 - kupowane 14.09
Chiwa - Buchara 18.09 - kupowane 11.08
Buchara - Taszkent 20.09 - kupowane 14.09

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
KKL lubi ten post.
KKL uważa post za pomocny.

#140 PostWysłany: 24 Wrz 2025 09:05 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 372 873
Krajów: 67 / 31.3%
platynowy
@KKL ja kupowalem bodajze 14 sierpnia na 12 wrzesnia. Afro bylo dostepne w sporej ilosci (ale nie korzystalem)

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
KKL uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości