Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 13 Sty 2013 13:09 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Mnie moze nie az tak drastyczna, ale podobna sytuacja spotkala w ubieglym roku wczesna jesienia. Pani, ktora poprosila mnie do kontroli, nie bardzo mogla uwierzyc, ze przylecialem tylko na 5 godzin i bylem wykapac sie w morzu. Wypytywala szczegolowo, gdzie i po co bylem. Przekonaly ja chyba dopiero muszelki pozbierane na plazy....
Ale byl to tylko jeden raz (a bylem w zeszlym sezonie w Torp kilka razy).
Widocznie od nowego roku zabrali sie do przepytywania konkretniej. Godzina w malym pokoiku, nie zazdroszcze.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#262 PostWysłany: 13 Sty 2013 13:31 

niebieski
Ja kiedyś w Malmo byłem na 30 minut, nie przetrzepywali mnie, ale dość szczegółowo wypytywali, co było stresujące bo było bardzo mało czasu do odlotu samolotu, ale pokazałem bilety powrotne, powiedziałem że kosztowały 2 euro i mnie puścili.

#263 PostWysłany: 13 Sty 2013 14:40 

tomwie napisał(a):
Mnie moze nie az tak drastyczna, ale podobna sytuacja spotkala w ubieglym roku wczesna jesienia. Pani, ktora poprosila mnie do kontroli, nie bardzo mogla uwierzyc, ze przylecialem tylko na 5 godzin i bylem wykapac sie w morzu. Wypytywala szczegolowo, gdzie i po co bylem. Przekonaly ja chyba dopiero muszelki pozbierane na plazy....
Ale byl to tylko jeden raz (a bylem w zeszlym sezonie w Torp kilka razy).
Widocznie od nowego roku zabrali sie do przepytywania konkretniej. Godzina w malym pokoiku, nie zazdroszcze.

ja też byłem 4x dokładnie w 2012, o ten 1 za dużo chyba...
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 13 Sty 2013 14:44 
Awatar użytkownika

norbi071 napisał(a):
ja też byłem 4x dokładnie w 2012, o ten 1 za dużo chyba...

jak latasz tam co miesiac na pare godzin to sie nie dziw ze cie za przemytnika wzieli ;)

Ostatnio edytowany przez p14c3k, 16 Sty 2013 00:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 13 Sty 2013 15:26 

gecko napisał(a):
I teraz najlepsze - co się okazało... Poprosiłem jednego z forumowiczów o zakup biletów na Wizz Discount Club, więc były 2 osoby na jednym bilecie! W ogóle tego wcześniej nie skumałem, myślałem że gość poprostu przyuważył jak z kimś rozmawiam na lotnisku :D Musiałem mu wszystko wytłumaczyć czym jest Wizz Discount Club, on wszystko zanotował i poszedł do biura Wizza sprawdzić czy nie kłamię. Po 20 minutach oczekiwania przyszedł i powiedział że wszystko OK i mogę iść...

Kolego, tak z ciekawości, bo czegoś nie rozumiem. Jaka druga osoba i na jakim bilecie? Przecież odprawiając się on-line drukujesz kartę pokładową dla siebie i na niej widniejesz tylko Ty. Jak to się okazało, tzn. sam się do tego przyznałeś, że tak kupiłeś bilet, czy oni może mają jakieś informacje z góry o takim czymś, ale skoro piszesz, że dopiero potem poszli się o to dowiadywać.

Czy znasz forumowicza, który Ci kupił bilet? Leciał z Tobą? A może się tylko odprawił, a nie poleciał lub być może też nawet się nie odprawiał...

Jakie to ma w ogóle znaczenie? Ty widniejesz na swojej karcie pokładowej i to jest jedyny dokument potwierdzający Twoją podróż.

Dla mnie to jakaś totalna głupota
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 13 Sty 2013 16:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla zainteresowanych. Na stacji TORP są szafki do przechowania bagażu.

#267 PostWysłany: 13 Sty 2013 17:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak z innej strony. Onegdaj (tzw. parę lat temu właściwie kilkanaście:) ) jechałem "całkowicie turystycznie" do UK (do rodziny). Masa osób szukała wtedy także lepszego życia w Londynie i sposobu na dostanie się przez granicę.
Do glowy mi nie przyszło, że ktoś na granicy w Dover (były takie czasy bez tunelu) może stwarzać jakiejkoliwek problemy z jej przekroczeniem. Ale widziałem, że "nie-turyści" się denerwowali.
Może wieźliście flaszkę na pokrycie koszów, lub wagon fajek? I emocje z tym związane nie uszły uwadze tzw. służb?

#268 PostWysłany: 13 Sty 2013 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 494 398
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
smkmx napisał(a):
Kolego, tak z ciekawości, bo czegoś nie rozumiem. Jaka druga osoba i na jakim bilecie? Przecież odprawiając się on-line drukujesz kartę pokładową dla siebie i na niej widniejesz tylko Ty. Jak to się okazało, tzn. sam się do tego przyznałeś, że tak kupiłeś bilet, czy oni może mają jakieś informacje z góry o takim czymś, ale skoro piszesz, że dopiero potem poszli się o to dowiadywać.

Czy znasz forumowicza, który Ci kupił bilet? Leciał z Tobą? A może się tylko odprawił, a nie poleciał lub być może też nawet się nie odprawiał...

Jakie to ma w ogóle znaczenie? Ty widniejesz na swojej karcie pokładowej i to jest jedyny dokument potwierdzający Twoją podróż.

Dla mnie to jakaś totalna głupota

Musiał to sprawdzić w systemie przewoźnika, bo zaczął te pytania zadawać po tym jak zniknął na 15 minut z moim dowodem osobistym i telefonem... Jak wrócił to już było w kółko "z kim przyleciałeś?!" Później wprost się mnie zapytał kim jest druga osoba, która według rezerwacji powinna ze mną lecieć... Forumowicza, który mi kupił bilety znam tylko z forum i wiem, że na bank się nie odprawiał.
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 15 Sty 2013 22:59 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
W związku z tym, że kilka osób wspomniało w wątku o możliwości wzięcia Taxi Busa do Sandefjordu, co podobno wychodzi taniej niż pociąg przy większej ilości osób (nas będzie 8), prosiłbym o jakieś namiary bo nie podano, lub info gdzie można go złapać:) Korzystał ktoś?

#270 PostWysłany: 16 Sty 2013 18:29 

Wczoraj pod lotniskiem stały przynajmniej trzy taksówki-busy, więc nie powinno być żadnych problemów z załatwieniem tego na miejscu ;]
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 16 Sty 2013 19:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Będę za parę dni to po prostu zapytam kierowcy, nawet jeśli będzie kursował do Oslo, czy nie podrzuci do Sandefjordu. No i kwestia gdzie znaleźć ewentualne taxi-busy w samym mieście na powrót?:)

#272 PostWysłany: 17 Sty 2013 19:26 

100 metrów na północ od pomnika wielorybników ulicą Jembaneealleen jest postój taksówek oznaczony dużym napisem TAXI ^^ Gdy tam przechodziłem to stały 3-4 zwykłe taksówki, ale pewnie można się umówić z kierowcą busa, żeby odebrał Was stamtąd o określonej godzinie.
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 05 Lut 2013 13:28 

witam mam pytanko czy ktoś leciał do Torp tylko na dowód bez paszportu i czy nie robili żadnego z tym problemu tam i spowrotem?
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 05 Lut 2013 13:35 

HON fly4free
madlenex napisał(a):
witam mam pytanko czy ktoś leciał do Torp tylko na dowód bez paszportu i czy nie robili żadnego z tym problemu tam i spowrotem?

tysiące osób
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 05 Lut 2013 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma żadnego problemu w tę i z powrotem.

#276 PostWysłany: 05 Lut 2013 13:38 
Awatar użytkownika

madlenex napisał(a):

po cholerę pytasz o to samo w dwóch tematach? Torp = Norwegia = Polacy latają na dowód
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 05 Lut 2013 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
madlenex napisał(a):

na forum jest taka opcja jak SZUKAJ..., a odpowiedz masz tu http://fly4free.pl/forum/czy-do-norwegii-z-samym-dowodem,166,10298

#278 PostWysłany: 06 Lut 2013 01:17 

Juve napisał(a):
Nie ma żadnego problemu w tę i z powrotem.

Baaardzo dziekuje za konkretna odpowiedz bo juz sie zestresowalam i chcialam sie upewnic czyli spokojnie :) dziekuje raz jeszcze
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 07 Lut 2013 10:14 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 698 431
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
http://facet.onet.pl/warto-wiedziec/nie ... akow/xefy9
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 08 Lut 2013 13:05 

Loty: 259
Kilometry: 427 536
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
AndziaP84 napisał(a):
kilka informacji praktycznych:
1. leciałam z Katowic i wg planu miałam lądować w Torp o 8:15. Byłam 10 minut wcześniej i dałoby radę zdążyć na shuttle busa o 8:13 i pociąg o 8:21 (odstęp zawsze wynosi 8 minut) - ale w weekendy ten pociąg nie jeździ i nie było sensu czekać na stacji kolejowej.

Lecę do Oslo Torp w najbliższą niedzielę. czy ktoś się orientuje jak rano kursują tam pociągi do Sandefjord?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość