Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 382 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 28 Maj 2012 00:09 

Hej mam pytanie o 5:11 przyjeżdżam na PKP Wrocłam Głowny (jeszcze mnie tam nie widzieli), musze dotrzeć na samolot Rayana - bramki zamykają 6:20. (6:45 odlot)
autobus jest o 5:22 zdąże dojść z peronu jest to w miarę blisko?? autobus ma być tam (sugerowany przejazd) w 40 minut co polecacie pchać się nim czy jechać taxówką?

Będę wdzięczna tym którzy już jexdzili - i takie podróze "na styk" po wrocławiu mają za sobą.
Jeśli jechać taxi to od razu poproszę o numery tanich dla studenta :D :D jest tu kilka podanych niktóre nieaktualne już. BD wdzięczna
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#82 PostWysłany: 28 Maj 2012 12:36 

monika_pstrag1989 napisał(a):
autobus jest o 5:22 zdąże dojść z peronu jest to w miarę blisko?? autobus ma być tam (sugerowany przejazd) w 40 minut co polecacie pchać się nim czy jechać taxówką?

Planowo autobus jedzie na lotnisko 30 minut i tyle w sumie jedzie w dzień (maks 35 minut) stojąc na światłach itp. myślę że 25 minut- 30 maks i będziesz na miejscu, a w 10 minut powinnaś dojść na jego przystanek, choć radziłbym iść bardzo szybkim krokiem i obczaić mapkę porządnie :)

#83 PostWysłany: 29 Maj 2012 15:55 

witam,
przyjeżdżam na Dworzec Główny we wrocławiu o 4:57, samolot mam o 11:10. Orientuje się ktoś czy na starówce jest jakiś lokal rano otwarty np. od 6? żeby usiąść i zjeść śniadanko ? o której należałoby wyruszyć ze starówki (najlepiej busem) żeby na spokojnie być na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 29 Maj 2012 16:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Masz np. Bar Setka, albo "Przedwojenna".

Z Rynku musisz dostać się na trasę autobusu 406 (który zaczyna na ul. Dworcowej). Polecam jakdojade.pl. Powinieneś jechać nie dłużej niż godzinę.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 29 Maj 2012 18:04 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.setkabar.pl/index.php?option ... Itemid=177

Ogólnie polecam.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 29 Maj 2012 21:25 

Jeśli ktoś wybiera się do "Setki" to wczesną porą jak śmiga mało autobusów itd to radzę od razu przy barze iść Świdnicką (czyli tym przejściem podziemnym i deptakiem) w stronę Renomy (Dom Handlowy) . Cały czas prosta. Tam zatrzymuje się 406 (idąc i będąc przy przejściu przed Renomą to przystanek będzie po Lewej stronie). Zawsze to bliżej niż dymać rano na Dworcową z "Setki".

Ostatnio edytowany przez TOM(E)CZEK, 30 Maj 2012 18:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 30 Maj 2012 08:57 

dzięki za info, na pewno się przyda
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 02 Cze 2012 15:53 

1go czerwca Dworzec Główny we Wrocław został ponownie otwarty.
Także od teraz znikną problemy z dotarciem z Dworca na autobus 406 :)

#89 PostWysłany: 10 Cze 2012 21:31 

Autobus 406 owszwm kursuje z Wrocławia przy Dworcu PKP na lotnisko ale w czasie dnia do ok 23.00. Przystanek 406 przy Dworcu PKP we Wrocławiu (odnowionym) jest od strony głównego wejścia (nie od strony gdzie jest dworzec autobusowy).
Poza tym w nocy pozostaja tylko autobusy nocne z lotniska we Wrocławiu (nowego terminala, bo strary już zamknieto). Lotnisko jest nocą otwarte, można nocować.

Na czas euro 2012 uruchomiono też autobusy specjalne z lotniska jezdżace dość czesto F1 z lotniska do Rynku we Wrocławiu, jeżdżace tez noca, a z Rynku we Wrocławiu są kolejne autobusy także nocne do Dworca PKP. Bilety mozna kupować w automacie na przystanku lub w autobusie, płacac monetami lub karta kredytowa. Bilet na autobus 406 kosztuje 3 zł tak mi powiedział kierowca i tak kupiłem w kiosku, ale jesli to linia przyspieszona to może jednak lepiej kupic za 3,20zl ( w ciagu dnia mozna bilety też kupic w kiosku), a bilety nocne kosztują 3,20zl. Płacac karta kredytową nie trzeba wpisywac PIN code, wklada sie tylko karte i wyciaga a dany wybrany bilet wyskakuje.
Sa też autobusy S1 z lotniska na boisko jezdżace też noca. O szczegółach mozna sie dowiedziec na lotnisku od specjalnych na euro2012 informatorów.

Tak ostatnio jechałem powracajac z Krety, tym autobusem specjalnym F1 na euro2012 co zaraz był z lotniska do rynku ok 30 minut i dalej z rynku pierwszym lepszym autobusem nocnym bo wszystkie ponoć jada koło dworca (dobrze zapytac jednak kierowce) czas jazdy jakies 10-15 minut.

Z tym, że po meczu Rosja-Czechy (4:1) w piatek 8 czerwca ok 23.30 było tyle kibiców na ulicach gł rosyjskich, czeskich i polskich, oraz szczególnie na Dworcu Kolejowym we Wrocławiu, że podróz powrotna do Krakowa o 1.22 była niemozliwa praktycznie, a i bilety na TLK z rezerwacjami sprzedane calkowicie, jedynie na wcisk bylo jechac na korytarzu jak sie ktos zmieścił. Wszedzie na Dworcu PKP we Wrocławiu i ulicach obok było dużo policji i ochrony.

Kibice to czesto bogaci ludzie i przyjezdzaja nie tylko na mecze, ale to takze turyści, np widziałem jak Rosjanie (majacy przerwe do nastepnego meczu) kupowali duzo biletów do Krakowa, Wiednia i Pragi żeby zwiedzic sobie. Stad też ten pociag o 1.22 do Krakowa był przeładowany.

Ja wolałem poczekać, zdrzemnać sie na Dworcu PKP we Wrocławiu do 4-5.00 (jednak lepiej i bezpieczniej jak ktoś musi zostac na noc na lotnisku i tam spać a nie na dworcu PKP) dalej jechać nastepnymi pociagami do Krakowa (bilet na TLK jest ważny 24 godziny) miałem wolny cały przedział zero odoru pijanych i tłoku w pociagu. Mogłem przez cała droge do Krakowa jechac w pozycji horyzontalnej (na leżaco) przez całe 4-5 godzin. Co polecam i innym.

Ostatnio edytowany przez hol2, 11 Cze 2012 20:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 11 Cze 2012 15:00 

Od razu mówię że nie jestem z Wrocławia ale pokonując trasę Katowice - Torp - Wrocław, byłem zmuszony jakoś dojechać do dworca skąd miałem InterCity za 29zł do Katowic.

Cytuj:
1 Rozumiem 406 jeździ bez zmian pod dworcowej

Nie wiem na jaką ulicę ale wiem że z pod przystanku na dworzec jest jakieś 3min drogi :)

Cytuj:
2 W cenniku pisze, że bilet normalny na linie pospieszną to 3.20. 406 to autobus przyspieszony, więc dlaczego wszyscy kupują po 3 złote bilet? nie daje mi to spokoju :)

Faktycznie, 406 to linia pośpieszna dlatego obowiązuje dla niego bilet 3.20PLN do zakupu w automacie

Cytuj:
3 W którym miejscu ma przystanek autobus 249 na Lotnisku, podjeżdża pod lotnisko?
Będę jechał w piątek o godzinie 0:18 rozumiem, że on jeździ, czy jest on skomunikowany jakoś z samolotem z Krety?

Nie wiem, nie korzystałem ale chyba to ci pomoże: http://komunikacja.we.wroclawiu.net/roz ... /17530.pdf

Cytuj:
4 Jak obecnie wygląda dworzec PKP po otwarciu, da się tam przeczekać parę godzin w nocy, czy już pijaczki, żebracy, narkomani, etc..

W chwili Euro kręciło się pełno dziwnych typków, na szczęście policjanci bardzo szybko ich przeganiali.
Niestety wybudowanie nowego dworca nie zmieni ludzi, a szkoda.
Jest poczekalnia czyli twarde siedzenia w od dzielonym pomieszczeniu.
Tylko że sypianie na dworcu to nie to samo co na bezpiecznym lotnisku w jakiejś Norwegii!
Jest wiele złodziei, kradzieży i oszustw. Wielu tylko czeka aż zamkniemy oczy żeby porwać nasz bagaż, sam byłem tego
świadkiem. Na całe szczęście policjant zdążył dogonić typka (jak Euro się skończy podejrzewam że nie będzie Policji w tak dużej ilości).
Acha, na Dworcu jest w chwili obecnej otwarta JEDNA RESTAURACJA (jeżeli tak to można nazwać), gdzie dostępny w rzeczywistości są chyba dwie potrawy odgrzewane w mikrofalówce. Porażka zważając na Euro w tym okresie!
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 23 Cze 2012 13:52 

a powiedzcie mi....we wro będę o 5 lot mam o 11 więc czasu a czasu.... z tym że będę objuczona mega ciężkimi torbami i raczej nie uśmiecha mi się z nimi latać, a widzę że polecacie "setkę" na śniadanko.... jak tam dojść z dworca?czy może lepiej podjechać?i czy sensowne będzie zostawienie bagaży w skrytce a potem powrót po nie i w 406?co byście doradzili?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 23 Cze 2012 13:55 

Zalezy jak cenne masz bagaze odnosnie tych skrytek, zauwaz ze wystarczy wrzucic te pare zlotych a otrzymujesz kluczyk, mozna go isc dorobic i pozniej otworzyc czyjas skrytke, ja preferuje przechowalnie gdzie sa ludzie,ale jak masz tyle czasu to sprobuj te bagaze gdzies zostawic
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 23 Cze 2012 13:57 

skrytka przechowalnia zadna mi różnica... patrze właśnie na trasę do "setki" i to chyba kawałek z dworca...
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 23 Cze 2012 14:18 

Zbanowany
niebieski
Suri napisał(a):
skrytka przechowalnia zadna mi różnica... patrze właśnie na trasę do "setki" i to chyba kawałek z dworca...

15 minut piechota :-)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 28 Lip 2012 00:38 

I ja mam pytanie otóż mam zamiar się wybrac do Londynu dodam że to będzie moja pierwsza przygoda więc wszelkie przejscia bramki na lotnisku to już sama nowosć dodatkowo musiałbym się tluc az z podkarpacia. Patrzac na ceny pociagów i to że znizka wynosi dla mnie tylko 37% to niewielka zniżka to jest, co innego PB gdzie składając podróż przez wawę mogę mieć za 30 zł ;) i tu mam pytanie licząc że przyjechalby na czas [mam nadzieję ze rzadko kiedy się spóxnia] o godzinie 5:00 a wylot mam o 6 badz 6:10 jest jakaś mozliwosc aby się tam w takim czasie dostac, no i na samolot oczywiscie ? ;D
Czy może na pewniaka wybrać pociag i czekac od tej 3:30 ?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 28 Lip 2012 00:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Komornik napisał(a):
Suri napisał(a):

15 minut piechota :-)

Setka jest fajna ale wydaje się, że do Bistro Przemysłowego jest szybciej. Wystarczy dojechać na Galerię Dominikańską, a stamtąd to już dwie minuty drogi. Też czynne 24h.

#97 PostWysłany: 28 Lip 2012 11:22 

maacieek00 napisał(a):
I ja mam pytanie otóż mam zamiar się wybrac do Londynu dodam że to będzie moja pierwsza przygoda więc wszelkie przejscia bramki na lotnisku to już sama nowosć dodatkowo musiałbym się tluc az z podkarpacia. Patrzac na ceny pociagów i to że znizka wynosi dla mnie tylko 37% to niewielka zniżka to jest, co innego PB gdzie składając podróż przez wawę mogę mieć za 30 zł ;) i tu mam pytanie licząc że przyjechalby na czas [mam nadzieję ze rzadko kiedy się spóxnia] o godzinie 5:00 a wylot mam o 6 badz 6:10 jest jakaś mozliwosc aby się tam w takim czasie dostac, no i na samolot oczywiscie ? ;D
Czy może na pewniaka wybrać pociag i czekac od tej 3:30 ?

Nie zdążysz, jedź tym wcześniejszym.

#98 PostWysłany: 09 Sie 2012 13:50 

Witam,
nigdy nie bylam we Wroclawiu a mam obcokrajowca ktorego musze poinstruowac co i jak.
czy ktos moglby potwierdzic ze remont dworca pkp sie zakonczyl i wystarczy wyjsc przed glowny budynek skrecic w prawo, potem w lewo w ul. dworcowa i tam sa busy na lotnisko? bilet 3.20?
czy gdzies blisko dworca pkp sa budki z hot dogami, kebabami etc? cos cieplego do zjedzenia na szybko?
Dzieki
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 09 Sie 2012 14:11 
Awatar użytkownika

Remont dworca we Wrocławiu jest zakończony, a na autobus 406 można dostać się dokładnie tak jak mówisz. Bilet kosztuje 3zł, nie 3,20zł ponieważ 406 to linia przyspieszona, a nie pospieszna. Na linie przyspieszone obowiązuje bilet taki sam jak na linie normalne, czyli 3zł (ulgowy 1,50zł).

Zjeść można zarówno na dworcu, jak i dookoła są jakieś kebaby itp. z tym raczej nie będzie problemu :)
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 09 Sie 2012 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Remont dworca juz praktycznie sie zakonczyl (trwaja prace wykonczeniowe - co jednak nie ma wplywu na funkcjinowanie samego dworca).
Po wyjsciu glownym wyjsciem nalezy skrecic w prawo i dojsc do Poczty. Po przeciwnej stronie ulicy (glowna ulica przed dworcem to ul Pilsudskiego) zaczyna sie ulica Dworcowa. Z Dworcowej odjezdza autobus miejski 406, ktory konczy swoja trase na lotnisku.
Bilet kosztuje 3.00 (to jest zwykly miejski autobus). Bilet mozna kupic w automacie na przystanku lub w automacie w autobusie (na przystanku mozna placic gotowka i karta, w autobusie tylko karta).
Autobus z dworca na lotnisko bez korkow jedzie 38 minut.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 382 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość