Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 382 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 08 Paź 2023 21:07 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 213 043
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
@Kothson
AP z Katowic jedzie rozkładowo całe 3 min szybciej niż M19 z Będzina. A jak trafi na godziny szczytu koło M1 w Czeladzi to się zrobi i 1:15h jazdy z Katowic.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#322 PostWysłany: 22 Paź 2023 09:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam i mam pytanie.

Czy nadal istnieje opcja, jeśli zapłacę za parkowanie w P2 na 5 lub więcej dni,
aby przyjechać i odjechać w momencie odlotu i przylotu do hali lotniska?

Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 22 Paź 2023 09:35 

niebieski
tramin napisał(a):
Witam i mam pytanie.

Czy nadal istnieje opcja, jeśli zapłacę za parkowanie w P2 na 5 lub więcej dni,
aby przyjechać i odjechać w momencie odlotu i przylotu do hali lotniska?

Dziękuję

Celowo zacytowane w całości, bo nie wiadomo, czy nie będzie edycji - a ona powinna być (zasadniczo od początku). ;)
Uważam, że powyższe pytanie można zrozumieć w sposób następujący:
"Płacąc za parkowanie (...), chcę w momencie odlotu (ciężko będzie jednocześnie startować i prowadzić auto, ale ja się nie znam :lol: ) wjechać tymże pojazdem do środka samej hali lotniska." :mrgreen:

No, no! Tego tutaj jeszcze zdaje się nie przerabialiśmy. Gratki za pomysł - z teleportacją włącznie! :mrgreen: :mrgreen: :lol:

P.S. Warto czytać, co "się napisało". ;)
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#324 PostWysłany: 22 Paź 2023 10:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest następująco. Kupiłem parking przy P2 na 8 dni. Przyjeżdżam na lotnisko i chcę zabrać żonę i walizki do hali odlotów a następnie parkuję na P2.
Po przylocie idę odebrać samochód na P2 i udaję się do hali przylotów po żonę i walizki i wracamy do domu do Czech.
Tak, Czech, bo jestem Czechem, co być może wynika również z herbu miasta Brno obok mojego imienia.
Co oznacza również, że język polski nie jest moim językiem ojczystym.
Jeżeli więc kogoś uraziłem swoim postem, to bardzo przepraszam.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#325 PostWysłany: 22 Paź 2023 10:43 

niebieski
Nikogo nie obraziłeś - rozweseliłeś trochę :)
Co do podjazdu pod halę, to chyba w Pyrzowicach wciąż nie ma "Kiss&Fly", więc musiałbyś chyba (proszę mnie poprawić, jeśli coś się zmieniło) zapłacić extra za wjazd na parking przy halach.
Z drugiej strony - jest dosyć wygodne przejście między budynkami z hali lotniskowej na parking P2, z którego sam korzystam, więc to wydaje się o wiele lepszym - i tańszym - rozwiązaniem. I szybszym - mniej czasu zajmie chyba :)
To nie jest daleko, a mapy Google tego nie pokazują - ale z lotniska idziesz w kierunku Do&Co, potem UPS, potem Komisariat Policji - i jesteś na P2. :)
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 22 Paź 2023 10:51 
Awatar użytkownika

niebieski
@tramin Parkowałem tam ostatnio, nie korzystałem z opcji o którą pytasz, ale w regulaminie, który mi przysłali jest to opisane tak:

1. Wjazd na parkingi P1, P2 oraz Premium odbywa się bezobsługowo - system parkingowy odczytuje numery rejestracyjne pojazdu podane w formularzu rezerwacji, po czym automatycznie otwiera barierę parkingową.*
2. W przypadku, gdy na wjeździe bariera parkingowa nie otworzy się automatycznie, należy pobrać bilet parkingowy w kolumnie wjazdowej, naciskając przycisk wydawania biletu.*
...
5. W celu wyzerowania opłaty za przejazd przez parking P1 przysługujący bezpłatnie klientom posiadającym rezerwacje na parking P2 lub P3, należy udać się (z biletem pobranym na wjeździe i potwierdzeniem rezerwacji na parking docelowy) do Biura Obsługi Parkingu lub punktu Informacji Lotniskowej w Terminalu A. Dopiero po walidacji biletu parkingowego, należy udać się do bramek wyjazdowych z parkingu P1.

Powiem szczerze, prościej chyba podejść ten kawałek pieszo, albo skorzystać z transferu, który oferują.

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#327 PostWysłany: 22 Paź 2023 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki, zapytałem, bo 2 lata temu było to możliwe i nawet wspomniano o tym na stronie internetowej lotniska.
Sam wtedy z tego korzystałem. Teraz już tego nie piszą...
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 22 Paź 2023 11:31 

niebieski
Tam ogólnie więcej - prostych - rzeczy skomplikowali: np. aby uzyskać zniżkę na Kartę Dużej Rodziny na parking, to "się nie da" zarezerwować (w KRK również, niestety) parkingu, tylko "proszę przyjechać bez rezerwacji, jak będą wolne miejsca". Z rezerwacją da się najwyżej 5% zniżki uzyskać.
Ale to jest celowo zrobione, aby wpierw miejsca zajęli klienci "dochodowi" niż reszta. Taka niby promocja, ale chyba w sezonie to tak jakby jej nie było.
A to o czym piszesz, to możliwe do zrealizowania w KRK. No ale w KRK to parking lotniskowy jest w budynku, można się nawet rozebrać zimą do letnich ciuchów i przejść na lotnisko. Oczywiście można zmarznąć przy wsiadaniu do samolotu, ale to już inna historia. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 22 Paź 2023 11:55 
Awatar użytkownika

niebieski
I tak zazdroszczę Ci tych lotnisk w Polsce. Z wyjątkiem Pragi, u nas jest to katastrofa.
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 26 Gru 2023 02:19 

platynowy
adik78 napisał(a):
@deerrr Będzin ul Bema parking koło komendy policji. Na tej samej ulicy przystanek M19 na/z lotniska
Faktycznie to niezła opcja. Zostawiłem samochód na parkingu vis a vis bloku 11 Listopada 4 na tydzień i po powrocie nie było żadnych niespodzianek.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#331 PostWysłany: 16 Lut 2024 22:24 

Mam pytanie o parking P2. Rodzice lecą na wakacje z biura podróży i prosili mnie żebym zarezerwował im parking. Problem w tym, że ostateczne godziny lotów mogą się zmienić do bodajże 72h przed wylotem, który jest 2 marca.
Czy jeśli zarezerwuję w tym momencie parking i zmienią się godziny lotów to jest możliwość anulowania i zwrotu pieniędzy bądź zmiany terminu parkowania? Nie mogę znaleźć tej informacji w systemie parkingowym.
Lub czy alternatywnie bezpiecznie jest czekać w przypadku parkingu P2 do ostatniej chwili i zarezerwować dzień przed czy jest duże ryzyko że P2 będzie pełny (mówimy o początku marca)?
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 17 Lut 2024 04:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Będzie wolne na 95%.
W warunkach parkingu jest też to:
"
Każda rezerwacja internetowa parkingu posiada 8h tolerancji czasowej. Oznacza to, że można
zarówno wjechać na parking do 8h wcześniej, jak również opuścić go do 8h później, niż
deklarowano w formularzu rezerwacyjnym, bez dodatkowej opłaty.
"
oraz:
"
Rezerwując postój na okres minimum 3 dni na Parkingu P2 otrzymujesz możliwość bezpłatnego wjazdu na Parking P1 (np. aby podwieźć rodzinę lub znajomych
bezpośrednio pod terminal pasażerski) - w celu zwolnienia z opłaty za przejazd przez Parking P1 należy okazać w Biurze Obsługi Parkingu na Parkingu P1 niniejsze
potwierdzenie w formie wydruku lub na ekranie telefonu bądź tabletu."

Przez internet jest też zawsze odstąpienie od umowy 14 dni - po zakupie przychodzi nawet w załączniku gotowe odstąpienie od umowy do wypełnienia.
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 04 Cze 2024 13:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Co aktualnie polecacie na 3/4 dni. Do tej pory korzystałem z Alda i Rafax ale nie mają już wolnych miejsc.
Rodzina 2+2 więc coś z transferem na lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 04 Cze 2024 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Pod skrzydłami na przeciwko Aldy? Chociaż też mogą mieć problem z miejscami. Od nich spokojnie na piechotę można.
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 04 Cze 2024 14:26 

Loty: 46
Kilometry: 73 674
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
Polecam ten parking: https://www.pyrzowiceparking24.pl/kontakt.html
Transferu nie oferuje, ale do przejścia jest 500 m chodnikiem do terminala B.

Obok jest Darex z transferem - ale szybciej dochodzę na parking niż transfer dojedzie...
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 04 Cze 2024 19:23 

Loty: 47
Kilometry: 130 779
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Start Parking. Korzystałem kilkukrotnie. Transfery ok.
 Profil Relacje PM off
obat89 lubi ten post.

#337 PostWysłany: 05 Cze 2024 09:25 
Awatar użytkownika

srebrny
obat89 napisał(a):
Co aktualnie polecacie na 3/4 dni. Do tej pory korzystałem z Alda i Rafax ale nie mają już wolnych miejsc.
Rodzina 2+2 więc coś z transferem na lotnisko.

Ewentualnie lotniskowy P2.
4 dni = 124pln przy rezerwacji przez stronę.
Piechotą do terminala (jak ładna pogoda) lub transfer free gdy pogoda kiepska.
 Profil Relacje PM off
obat89 lubi ten post.
obat89 uważa post za pomocny.

#338 PostWysłany: 19 Cze 2024 18:24 
Awatar użytkownika

niebieski
ofer napisał(a):
Rezerwując postój na okres minimum 3 dni na Parkingu P :arrow: 2 otrzymujesz możliwość bezpłatnego wjazdu na Parking P1 (np. aby podwieźć rodzinę lub znajomych
bezpośrednio pod terminal pasażerski) - w celu zwolnienia z opłaty za przejazd przez Parking P1 należy okazać w Biurze Obsługi Parkingu na Parkingu P1 niniejsze
potwierdzenie w formie wydruku lub na ekranie telefonu bądź tabletu.".

Kojarzy ktoś gdzie szukać to biuro obsługi Parkingu? Mam P2 ale chciałbym żonę i dzieci podwieźć do terminala a sam przejdę się jak odstawię auto.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 19 Cze 2024 19:42 

Loty: 47
Kilometry: 130 779
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
W przypadku pytań prosimy o kontakt z parkingiem P2 Pyrzowice pod numerem +48 32 39 27 189 W razie problemów z wyjazdem skontaktuj się z obsługą parkingu poprzez intercom podając numer rezerwacji Parklot.
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 19 Cze 2024 23:09 
Awatar użytkownika

srebrny
@obat89 jak podwieziesz rodzinkę do terminala i już będziesz chciał się ewakuować to przed szlabanami wyjazdowymi po lewej stronie jest taka buda, w której anulują bilecik. Najlepiej zaparkuj gdzieś blisko tych szlabanów wyjazdowych na chwilke i z buta do budki po anulację biletu. Wracasz do auta i wyjeżdżasz bez opłaty.
Brzmi może skomplikowanie, ale to nie są wielkie przestrzenie tam, więc spoko. Pierwszy raz jest problem, a następnym razem ogarniasz w 3 minuty.
Z P2 też jest tak blisko, że ja jak mi rodzina zabierze bagaż do terminalu to po odstawieniu auta na P2 w terminalu jestem w jakieś 5 minut delikatnym biegiem (lubię robić cardio przed lotem) ;)
 Profil Relacje PM off
obat89 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 382 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości