Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Ciekawe oferty/ pomysły na wykorzystanie mil Flying Blue: flying-blue-sensowne-pomysly-na-wykorzystanie-mil,1555,131546

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 607 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Flying Blue
#161 PostWysłany: 08 Cze 2017 10:13 

Przeszukałem cały wątek ale nie znalazłem odpowiedzi - może ktoś z Was ma doświadczenie: Czy ze statusem Silver FB i taryfą bez bagażu mogę zabrać jedną sztukę bagażu rejestrowanego? Na stronie KLM FB jest tylko:
"1 piece in addition to the baggage allowance given on your ticket on flights operated by SkyTeam, HOP!, Aircalin and on Air Corsica flights to/from Corsica."
więc 0 plus jeden teoretycznie powinno pozwolić na zabranie bagażu rejestrowanego. Ktoś z Was to testował?
 Profil Relacje PM off  

Czarnogóra ze spa i Adriatykiem w tle 🌊🧖✨ Loty i 4* hotel ze śniadaniami za 929 PLN 😎 Czarnogóra ze spa i Adriatykiem w tle 🌊🧖✨ Loty i 4* hotel ze śniadaniami za 929 PLN 😎
Dolce Vita nad Gardą 🍋 Loty, hotel i auto od 859 PLN 🚗✈️ Dolce Vita nad Gardą 🍋 Loty, hotel i auto od 859 PLN 🚗✈️
#162 PostWysłany: 08 Cze 2017 14:15 

Tak, jako silver jedną sztukę bagażu masz zagwarantowaną. Przerabiałem kilka razy.
 Profil Relacje PM off
zuchu1 lubi ten post.
zuchu1 uważa post za pomocny.

#163 PostWysłany: 25 Cze 2017 23:20 

niebieski
Nie śledzę promocji FB, ale 50% zniżki nie zdarza się chyba każdego dnia? :)
Załącznik:
waw-acr_fb.PNG
waw-acr_fb.PNG [ 8.61 KiB | Obejrzany 2328 razy ]

Załączniki:
EU-Accra_FB.PNG
EU-Accra_FB.PNG [ 9.14 KiB | Obejrzany 2328 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 25 Cze 2017 23:42 

HON fly4free
50% zniżki na C/Y+ są praktycznie co miesiąc w promo awards , raz lepsze, raz gorsze.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 25 Cze 2017 23:45 

niebieski
Jest jakiś newsletter albo inny kanał, który o tym informuje? Na forum niewiele się dzieje...
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 26 Cze 2017 00:13 

HON fly4free
Zaglądaj na stronie programu dzień - dwa przed 1 . danego miesiąca , wtedy już zwykle jest lista kierunków i zniżki na kolejny miesiąc.
Z doświadczenia relatywnie najlepsze/najciekawsze zniżki są w okresie jesienno-zimowym, choć zawsze może się coś trafić w każdym miesiącu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#167 PostWysłany: 26 Cze 2017 09:22 

niebieski
Dzięki.
Jeszcze jedno pytanie: czy strona FB pokazuje wszystkie bilety nagrody? Czy jest tak jak w przypadku MM, gdzie na stronie UA można zobaczyć wszystkie możliwe połączenia, również takie, których nie widać na klasycznej/europejskiej MM?
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 26 Cze 2017 09:32 

HON fly4free
Generalnie pokazuje zdecydowaną większość dostępnych lotów, także innych linii niż AF-KLM. Znaczenie więcej w każdym razie niż system M&M.
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#169 PostWysłany: 13 Lip 2017 22:23 

niebieski
Co kilka lat latam KLM lub Air France i co uzbieram jakieś mile to mi przepadają...
Teraz też mam 11.600 mil i nie bardzo wiem co z nimi sensownego zrobić. Mam kupione bilety w ostatniej promocji Aeromexico z Amsterdamu z przesiadką w Meksyku do Salwadoru. W programie wheretocredit ustaliłem, że za loty mogę uzyskać 3.200 mil w programie FB. Czy taki lot przedłuży mi ważność mil? Jeżeli nie to lot jakimi liniami to zrobi? Czy w każdej taryfie, klasie?
I druga kwestia związana z tymi lotami do Salwadoru. Z tego programu wynika, że za te same loty mogę otrzymać w innych liniach znacznie więcej mil np. w Czech 13.000, w Aeroflocie 9.700, a w Alitalii 6000. Każdą z tych linii leciałem po razie czy dwa razy ale zakładam, że zakładanie kolejnego konta w kolejnej linii, gdy szansa na moje loty tymi liniami w najbliższym czasie jest niewielka, nie ma raczej sensu? Ktoś ma jakiś pomysł?
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 13 Lip 2017 23:02 

HON fly4free
Loty Aeromexico przedłużą ważność mil w FB.
Co do naliczenia - to kwestia kalkulacji. Jeśli rzadko latasz SkyTeam to lepiej skupić się na naliczaniu wszystkiego do jednego programu.
 Profil Relacje PM off
Chris Peen uważa post za pomocny.

#171 PostWysłany: 13 Lip 2017 23:07 

srebrny
Jak wyżej. Jeżeli nie latasz na potęgę, lepiej skupić się na jednym programie z sojuszu. Patrząc na EF czy warte uwagi promocje to najłatwiej nałapać mil własnie w programie Flying Blue (często AF, KLM czy właśnie Aeromexico) albo Alitalii, bo ostatnio sporo "pomyłek" od nich wychodzi.
Chris Peen uważa post za pomocny.

#172 PostWysłany: 01 Sie 2017 12:38 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 20.3%
Nowe promo: https://www.flyingblue.com/promo-awards.html

Europo po 6.8k
Kuwejt za 10k
Accra za 12.5K
Cayenne 15k

to z tych przyjemniejszych stawek.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#173 PostWysłany: 17 Sie 2017 18:57 

srebrny
Od 01.07 stopover już nie jest dozwolony dla biletu za mile :twisted:
https://thepointsguy.com/2017/08/flying ... stopovers/
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 01 Wrz 2017 07:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Po ostatnich (słabych) miesiącach, coś się w końcu ruszyło.

https://www.flyingblue.com/promo-awards.html

Ciekawe kierunki, zwłaszcza za 15k mil OW. Trzy świetne strzały => RPA (Johannesburg), kultowa miejscówka na Karaibach (St.Maarten), Gujana Francuska (Cayenne). Dopłaty rzędu kilkudziesięciu EUR / OW.
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.

#175 PostWysłany: 01 Wrz 2017 08:34 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
Krajów: 31 / 15.0%
niebieski
Czysto informacyjnie, ale moze komus sie przyda :)
Informacja jak udalo mi sie odzyskac mile, które wygasły.
Swego czasu polecialem Alitalia w promocji do Azji. Potem przez długi czas nie latałem nigdzie Sky Teamem. No i mile mi wygasły. Po czym wyszło tak ze znów mialem w planach lot liniami ze Sky Team. No i przypomnialo mi sie o tych wygaslych milach. Zadzwonilem na informacje Flying Blue we Francji i przedstawilem swoja sprawe. Ze kiedys mialem mile ale mi wygasly, ze mam w planach kolejne loty itp. Kazali pisac maila z opisem sytuacji. W mailu napisalem, ze Sky Team jest super w planach mam juz kolene loty (bilety kupione). No i ze ogolnie planuje z nimi duzo latac wiec bylo by bardzo milo z ich strony jakby mi przywrocili mile :) do maila zalaczylem potwierdzenie rezerwacji tych odbytych lotow. No i po jakim czasie dostalem informacje, ze moja reklamacja zostala rozpatrzona pozytywnie, a na moim koncie liczba ogolnie zdobytych mil zostala zwiekszona o te co wygasly :) A oni licza na to ze jaknajczesciej beda mogli mnie goscic na pokladach samolotow lini zrzeszonych w SKY TEAM :)
Nie wiem czy to mialo znaczenie, ale sprawe załatwiałem przez francuską infolinie w języku francuskim. Maile tez wymienialismy w tym jezyku.
2 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#176 PostWysłany: 14 Wrz 2017 10:52 

srebrny
Nikt nie pisze, że jest promocja na zakup mil?

This is what you need to know before buying Miles:
◾Award Miles can be purchased in units of 2,000, starting from €55
◾Ivory members can purchase a yearly maximum of 75,000 Award Miles
◾Elite members can buy an unlimited number of Award Miles
Limited time offer – Receive 100% additional Award Miles for free From 1 September until 25 September 2017.

Oprócz tego kolejne promo z PointsHound, oczywiście już nie tak dobre jak pierwsza, dawna wersja.
https://www.flyingblue.com/earn-miles/h ... -blue.html
Getting going has never been more rewarding. If you make your first ever hotel booking with PointsHound for Flying Blue before 24 September 2017, you can earn thousands of extra Award Miles on all stays before 24 September 2018.
◾Bookings between €100 and €250: 2,000 extra Award Miles
◾Bookings over €250: 5,000 extra Award Miles
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 16 Wrz 2017 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 480 633
Krajów: 45 / 21.7%
srebrny
Czy próbował ktoś bookować ostatnio loty za mile przez stronę AirFrance?

Mimo, że mam wystarczającą liczbę mil na lot, dostaję komunikat z błędem, że jednak nie mam potrzebnej liczby...

Załącznik:
FlyingBlue.jpg
FlyingBlue.jpg [ 197.49 KiB | Obejrzany 1376 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 16 Wrz 2017 16:28 

Loty: 193
Kilometry: 494 863
Krajów: 52 / 25.1%
niebieski
Mialem ten Sam problem tyle ze w USA.System Liczyl lot z przesiadka jako 2 osobne loty.Jedynie na infolinii mozna to kupic.
piotrek_ lubi ten post.
piotrek_ uważa post za pomocny.

#179 PostWysłany: 16 Wrz 2017 18:46 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 480 633
Krajów: 45 / 21.7%
srebrny
A czy oprócz:
https://www.airfrance.com/PL/en/local/p ... hAction.do
jest jakaś inna stronka, gdzie można sprawdzić dostępność lotów za mile?

Na stronie FlyingBlue w zakładce kalkulator znajduje mi, np. możliwość lotu z MNL do VTE za 10 tys. mil
Załącznik:
FlyingBlue.jpg
FlyingBlue.jpg [ 136.71 KiB | Obejrzany 1294 razy ]

ale na stronie AF dla różnych dat, już takich lotów mi nie pokazuje. Ciekawi mnie też, jakie byłyby dopłaty do Laosu. Wolałbym lot do VTE, niż do PNH. Pytanie, czy taxy będą równie niskie.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 16 Wrz 2017 22:37 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 589 863
Krajów: 51 / 24.6%
niebieski
Przejrzałam wątek, ale nie znalazłam odpowiedzi wprost więc zapytam :).
Czy odcinki kwalifikujące do statusu to również bilety zakupine w najtańszej taryfie bez bagażu? I jeśli dobrze rozumiem to, aby zdobyć Golda najpierw muszę wylatach 15 odcinków do Silvera i dopiero woóczas zaczyna się odliczanie 30 odcinków do Golda?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 607 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość