Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 320 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 03 Mar 2018 11:39 

filifiona napisał(a):
Hej, odsprzedam kartę campania > artecard (karta nieużyta podczas wycieczki do Neapolu w zeszłym miesiącu), tą o wartości 32 euro - odsprzedam za 20 euro (albo po polsku za 80zł) bo głupio, żeby leżała i się kurzyła. Na terenie Wrocławia albo ew. mogę wysłać pocztą.
Pozdrawiam

Ja bym chciał odkupić tą kartę.
Tylko jak mogę się skontaktować prywatnie ?
 Profil Relacje PM off  

7 dni z wyżywieniem na Malcie z 8 miast 🌊✈️ Hotel w Melliesze za 2548 PLN 7 dni z wyżywieniem na Malcie z 8 miast 🌊✈️ Hotel w Melliesze za 2548 PLN
🔥Sztos!🔥 Wycieczka na Sycylię w superniskiej cenie 343 PLN 😯👏 Loty do Palermo + noclegi ☀️🌊 🔥Sztos!🔥 Wycieczka na Sycylię w superniskiej cenie 343 PLN 😯👏 Loty do Palermo + noclegi ☀️🌊
#182 PostWysłany: 15 Mar 2018 15:48 

Loty: 16
Kilometry: 26 402
Krajów: 6 / 2.8%
Może będzie to dla kogoś pomocna informacja:

W poniedziałek, na dworcu Garibaldi, pani z informacji pokierowała mnie po kartę do sklepu HUDSON NEWS - kiosku z gazetami w hali głównej dworca.
 Profil Relacje PM off
hicarian lubi ten post.

#183 PostWysłany: 18 Mar 2018 17:08 

arthurclipperton napisał(a):
filifiona napisał(a):
Hej, odsprzedam kartę campania > artecard (karta nieużyta podczas wycieczki do Neapolu w zeszłym miesiącu), tą o wartości 32 euro - odsprzedam za 20 euro (albo po polsku za 80zł) bo głupio, żeby leżała i się kurzyła. Na terenie Wrocławia albo ew. mogę wysłać pocztą.
Pozdrawiam

Ja bym chciał odkupić tą kartę.
Tylko jak mogę się skontaktować prywatnie ?

Hej, mój email: natalijka_xd@wp.pl
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 05 Kwi 2018 15:02 

Witam.
Mam pytanie czy w pierwszej kolejności muszę wybrać dwa darmowe wejścia do zwiedzanych obiektów czy mogę w pierwszej kolejności korzystać z wejść ze zniżką do 50%.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 05 Kwi 2018 15:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 629
Kilometry: 957 527
Krajów: 61 / 28.5%
Pierwsze dwa wejścia do atrakcji wskazanych na stronie są darmowe, nie można żonglować, które chcemy jako darmowe, a które ze zniżką - dlatego warto sobie zwiedzanie zaplanować tak, aby te pierwsze były jednocześnie tymi z najdroższym wstępem.
Wyjątkiem od powyższej reguły mogą tutaj być chyba jedynie wejścia do miejsc, które oferują jedynie zniżkę jak np. Capella San Severo, gdzie Artecard daje 2 euro zniżki, ale nie możemy jej użyć na darmowy wstęp.
Tomdor lubi ten post.
Tomdor uważa post za pomocny.

#186 PostWysłany: 06 Kwi 2018 11:37 
Awatar użytkownika

Dwa pytania mam, bo różne odpowiedzi padały już na forum w tej sprawie, czy ktoś jest w stanie na 100% odpowiedzieć?

1) Czy w ramach 3 dniowej artecard cała Kampania w ramach transportu można jeździć busami SITA z Sorrento do Amalfi?
2) Czy bez kupna przez Internet z odbiorem na miejscu łatwo dostać kartę w centrum Neapolu? Nie będę na lotnisku chcę kupić gdzieś w okolicach Garibaldi. Da się tam bez problemu dostać. Będę pod koniec maja.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 06 Kwi 2018 11:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Odpowiedzi nie raz były w tym temacie
polecam
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 21 Kwi 2018 17:50 

niebieski
Dodam, że poszczególne atrakcje cały czas drożeją, a karta nadal kosztuje 32 EUR. Czyli same Pompeje za 15 EUR, to już prawie połowa. W Muzeum Archeologicznym poszliśmy do kasy po ulgowe, ale z kartą wpuszczali wszystkich za darmo, "bo znowu system nie działał" (6 EUR do przodu).
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 23 Kwi 2018 20:22 

Zeus napisał(a):
Odpowiedzi nie raz były w tym temacie
polecam
No właśnie, w sprawie Sorrento - Positano - Amalfi, czy jednak nic nie zmieniło się ostatnio? Na stronie artecard jest informacja, że karta nie obejmuje już przejazdów Sita Sud w tych miejscowościach (special tarifs).

Ktoś ostatnio podróżował w te okolice i może to potwierdzić?Image

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 16 Maj 2018 20:13 

Loty: 82
Kilometry: 153 042
Krajów: 19 / 8.9%
W jednym dziale już pisałem, ale będzie to tu istotniejsze. Na początku maja robiłem 3 przyjazdy na ArteCard Sorento->Amalfi->Positano->Sorento.
Nie było żadnego problemu.
Raz miałem tylko sprawdzony bilet z bliska (data), generalnie też przy wyjeździe z Sorento podstawili ze 2 autobusy dodatkowe, a przy powrocie z Positano nie wszyscy się zabrali.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 22 Maj 2018 09:23 

Loty: 10
Kilometry: 16 088
Krajów: 7 / 3.3%
W zeszły czwartek wróciliśmy z 4 dniowej wycieczki do Neapolu. Poniżej chciałbym przedstawić kilka informacji, być może będą dla kogoś przydatne.

Zamówiłem przez stronę http://www.campaniartecard.it/artecard/ dwie karty 3-dniowe na Kampanię za 32 euro. Odebraliśmy na lotnisku w informacji, dodatkowo przy odbiorze płatne 1eur/szt.
Dojazd z lotniska na przystanek przy Garibaldi Alibusem, koszt 5eur/osoba. Bilety można kupić w tabaku na lotnisku.

dzień 1

Pompeje, Sorrento:
- dojazd z Garibaldi kolejką Circumvesuviana, ok 25 min do stacji Pompei Scavi
- zwiedzanie zajęło nam ok 4,5 godziny - wiele miejsc czynnych tylko do 13:30, wiele pozamykanych.
- warto odwiedzić amfiteatry, dom publiczny i termy

Przejazd do Sorrento do ostatniej stacji Circumvesuviana, ok 30 min
- od głównej uliczki w stronę morza pierwsza w prawo - świetna restauracja, niestety nie zapisałem nazwy - pyszna pizza i domowe wino - zestaw dla dwojga 20 eur - pizza i butelka wina, brak coperto
- powrót na Garibaldi ok 1 godziny.

dzień 2

Puzzuoli i Ischia:
- przejazd na Artecard do Puzzuoli ze stacji Garibaldi koleją Trenitalia linia 7626 do ostatniej stacji Puzzuoli Solfatara.
- ok 15 min pieszo w dół miasta w stronę portu - po obu stronach portu punkty zakupu biletów na prom. My korzystaliśmy z przewoźnika MedMar - 11,7eur/os w jedną stronę. Czas płynięcia ok godzinę.
- na Ischii warto zwiedzić port, poprzechadzać się uliczkami i dotrzeć do Zamku Aragońskiego
- do zamku można dojechać busem linii 7, ArteCard obejmuje przejazd, normalnie bilet 1,5 euro

dzień 3

Wybrzeże Amalfitańskie
- przejazd do Sorrento
- z Sorrento co 30 min odjeżdżają autobusy do Positano i Amalfi - można jechać na ArteCard, normalnie bilet 10eur
- na miejscu polecam wejść schodami na punkt widokowy, odwiedzić Katedrę Duomo
- płynęliśmy łodzią do Szmaragdowej groty - koszt 10 eur rejs + 5 eur wejście do groty. Warto chociażby na niezapomniane wrażenia na łodzi, gdy trafiliśmy na wzburzone morze
- w Amalfi uważać trzeba na ceny i jakość jedzenia. W jednej z knajp zamówiliśmy pizzę - dotarła odkrojona od jakiegoś większego placka z dodatkami, spalona na górze, zmrożona na dole - 7eur
- przy głównej ulicy na wprost pętli autobusowej - przyjemna restauracja z rozsądnymi cenami - bardzo dobra margherita 7 eur
- pyszne lody na placu przed Duomo - dwie porcje nakładane packami - 5eur

dzień 4

Neapol
- Neapol zwiedzaliśmy pieszo
- warte zobaczenia:
*Castel St Elmo i punkt widokowy
*Piazza del Plebiscito
*Castel Nuovo
Jedliśmy w L'Antica Pizzeria da Michelle - oczekiwania ok godziny. Cena pizzy 4 eur, piwo 2 eur. Naszym zdaniem warto.

Mieliśmy świetne połączenie z Gdańska - lądowanie w Neapolu o 9:30 i powrót do Gdańska ok 23, zatem cztery pełne dni.
Nocleg zorganizowaliśmy przez Booking w La Casa Napoletana - 3 noce dla dwojga z sensownymi śniadaniami za ok 670zł
Trzeba pamiętać, żeby wieczorami nie kręcić się po ulicach, zwłaszcza przy Garibaldi.

Neapol rewelacyjna wycieczka z uwagi na piękne miejsca w mieście, jak i okolice. 4 dni, to zbyt krótko, zwiedza się dość ekspresowo.
Moim zdaniem na Neapol potrzeba 7-10 dni, aby móc spokojnie nacieszyć się wszystkimi dostępnymi atrakcjami.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#192 PostWysłany: 29 Maj 2018 20:30 

Hej, potrzebuje porady. Za tydzien lecę do Neapolu. Przylatujemy o godz 10:30 w czwartek i zostajemy do niedzieli( w niedzielę pociąg o 18 do Rzymu.
Mamy 3 noclegi w Sorrento, na Neapol chcemy poświęcić parę godzin w dniu przyjazdu lub wyjazdu. W planie są Pompeje i zwiedzanie miasteczek na wybrzeżu.
Zastanawiamy się nad ArteCard tylko ona jest 3 dniowa a my mamy 4 dni i nie wiem jak to wszystko rozplanować.

Plan I
*Czawrtek przylot do Neapolu, zwiedzanie (tylko co najlepiej zobaczyć w ramach kraty ?) i Pompeje. Damy radę w jeden dzień ? miał być jeszcze Wezuwiusz ale go chyba odpuścimy ( zostanie na następną wizytę, bo chyba jak na jeden dzień to za dużo). Przejazd wieczorem do Sorrento.
* piątek zwiedzanie miasteczek, plażowanie. Czy jednego dnia dam radę odwiedzić Positano, Amalfi, i Ravello ? Czy to za duzo na jeden dzień ? na które z tych miasteczek przeznaczyć najwiecej czasu. Co warto w nich zobaczyć ? Może polecacie jakieś punkty idokowe, gastronomiczne itp ? Mam nadzieje że bez problemu bedziemy mogli jeździc busami SITA w ramach karty.
*Sobota odpoczynek w Sorrento
* Niedziela powrót do Neapolu poszwędanie się po mieście , jedzenie i wyjazd do Rzymu.

Plan II zamiana czwartku z niedzielą. Karta jest na 3 dni wiec na jeden dzień potrzebujemy dodoatkowych biletów. Czy w Circumvesuviana odbja się gdzieś bilety ?

Czy przy takim planie opłaca się ArteCard ? Na pewno chcemy Pompeje zobaczyć, a co wybrać jako drugą darmową atrakcje ?
Widzę w spisie Circuito Ravello, ktoś był polecacie ? Lub może któryś zamek w Neapolu.

Widzę po wpisach z tego miesiąca że po wybrzeży busami Sita można podrózowac w ramach karty.

Czy teraz bez problemu kupie karte na lotnisku czy lepiej zamawiać przez neta ? ktos ma aktualne info o dostępności ?

Jeśli macie jakieś sugestie chętnie skorzystam ?
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 01 Cze 2018 08:17 

Opłaca się 2xArteCard (64 eur) z uwagi na:

- Pompeje 15x2 = 30eur
- trasa do Amalfi 2x10 eur = 20 eur
- zwiedzanie chociażby Castel Nuovo 2x6 eur = 12 eur

juz jest 62 eur, nie wliczając dojazdów circumvesuviana lub trenitalia, których może być niezliczona ilość

W Amalfi zdecydowanie warto jest wspiąć się schodami na punkt widokowy, a później zjechać sobie 8 pięter windą. NIE JEMY w Lo Scugnizzo Snack Bar - odgrzewana w mikrofali pizza za 7 eur. W tej samej cenie polecam zjeść na przeciwko pętli autobusowej pizzę z prawdziwego zdarzenia. Generalnie w Amalfi uważamy na jakość dań.

Zwiedzanie Neapolu i Pompei w jeden dzień wg mnie nierealne.
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.

#194 PostWysłany: 04 Cze 2018 13:20 

Ok dzięki za sugestie :)

Czy ktoś wie jak aktualnie jest z dostępnością karty na lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 05 Cze 2018 15:57 

niebieski
Jak jesteś w godzinach pracy Informacji Turystycznej, to kup online. Unikniesz chyba dopłaty 1 EUR i nie zabraknie.

Akurat znalazłem swój stary profil na Vivaticket z zakupów Cenacolo Vinciano wiele lat temu.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 07 Cze 2018 08:41 

Nie jest powiedziane, że uniknie się opłaty 1eur na lotnisku, nawet zamawiając przez internet.

Ja płaciłem 1eur od karty, ale problemu z dostępnością nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 09 Cze 2018 11:19 

Czy ktoś był ostatnio w Pompejach na artecard?

Na stronie http://www.campaniartecard.it/artecard/ ... -di-pompei
widnieje informacja, że artecard obniża cenę z 15 do 9 Euro:

"prices
Reduced with> artecard: € 9.00
Full price: € 15.00"

czyli zlikwidowali darmowe wejście w ramach artecard?
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 09 Cze 2018 11:58 

Loty: 92
Kilometry: 127 327
Krajów: 15 / 7.0%
srebrny
Cytuj:
czyli zlikwidowali darmowe wejście w ramach artecard?

Raczej podali cenę po wykorzystaniu dwóch pierwszych darmowych wejść w ramach ArteCard.
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 12 Cze 2018 13:33 

Loty: 21
Kilometry: 30 140
Krajów: 5 / 2.3%
Byliśmy w Pompejach w zeszłym tygodniu (dokładnie 6 czerwca) i nie było żadnej dopłaty przy wejściu z Artecard :)

Kartę kupowaliśmy na lotnisku i mimo, że nie była wcześniej zamawiana przez internet, zapłaciliśmy 33 EUR/ karta, czyli jest dopłata 1 EUR.
Jak chodzi o komunikację miejską - sprawdzają ważność karty mniej więcej w 50% przypadków, pozostałe 50% widząc że machamy kartą po prostu otwierają bramki.

Karta niestety nie obowiązuje już od tego sezonu na autobusy SITA Sud z Sorrento na Wybrzeże Amalfińskie, a bilet 24h kosztuje 10 EUR/osoba.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 13 Cze 2018 09:55 

Cytuj:
Karta niestety nie obowiązuje już od tego sezonu na autobusy SITA Sud z Sorrento na Wybrzeże Amalfińskie, a bilet 24h kosztuje 10 EUR/osoba.

Kilka postów pisałem, że ArteCard obowiązuje na SITA Bus z Sorrento. Jechaliśmy bez problemu. Osobiście pytałem człowieka, który sprzedawał bilet na SITA w kierunku Amalfi.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 320 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości