Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 141 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 05 Sie 2026 22:41 

niebieski
Tak, przy tym pierwszym w zupełności się zgadzam, no ale trochę ponarzekać muszę, w końcu jestem Polakiem :)

Natomiast nie spodziewałem się, że przy rezerwacji kolejnego obiektu również będą przygody. Zarezerwowałem wczoraj wieczorem apartament typu suite (czyli 2 osobne sypialnie) za jakieś 7000 zł w hotelu Jole w Cesenatico, wszystko potwierdzone, zapraszamy do pobytu. O 23 sobie stwierdzili, że do mnie zadzwonią, ale nie odebrałem, to napisali wiadomość, że proszą o pilny kontakt. W pracy nie miałem możliwości, więc oddzwoniłem dziś o 16:30 i się okazuje, że jednak nie mają mojego apartamentu, zamiast tego proponują mi mniejszy pokój, który ma tylko 1 sypialnię (ilość łóżek się zgadzało jedno duże i drugie piętrowe, ten pokój można nadal zarezerwować na bookingu za 4500 zł). Powiedziałem, że takiego nie chce i żeby anulowali ze swojej winy. Oni nie chcieli, to dzwonię do bookingu i tam jakoś doszliśmy do tego, że mają anulować bez kosztowo.

Hotel napisał mi po włosku (wcześniej pisali po angielsku), że na moją prośbę anulują mój pobyt i próbował mi pobrać z karty kwotę za cały pobyt (bo anulacja już teoretycznie tyle ma kosztować). Na szczęście miałem limit i płatność nie przeszła.

No to cyk znowu do bookingu (wkurza to czekanie ok. 30 minut) i wyjaśniam sytuację, czemu mi pobrali z karty itp. Spróbowali się skontaktować z obiektem, ale niestety potem mnie rozłączyli i już nie oddzwonili (mimo, że ordynarnie kłamią potem w e-mailu, że próbowali).

Za to dostałem wiadomość od hotelu po włosku, że moja rezerwacja jest potwierdzona zgodnie z rezerwacją, a chwilę później z bookingu, że hotel potwierdza, że wszystko ok i że mają ten apartament suite dla mnie.

Jestem prawie pewny, że ten pokój w sobotę znowu zniknie, więc poprosiłem booking o bezpłatną anulację (proponowali taką opcję), bo średnio widzi mi się mieszkać z chyba można powiedzieć oszustami. Podejrzewam, że sprzedają apartament za 7000 zł, a potem próbują ludzi wciskać do mniejszych pokoi, pewnie niektórzy się zgodzą i cyk są 2500 zł do przodu na takim manewrze.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 141 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość