Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#321 PostWysłany: 17 Sty 2012 21:19 

A żaden firewall nie blokuje ci tego portu?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#322 PostWysłany: 18 Sty 2012 01:54 
Awatar użytkownika

srebrny
sadek napisał(a):
Podczas próby aktualizacji cen przy lotach Ryanaira wyskakuje mi błąd z poniższym komunikatem :

Decapter error ( code -5) occured! Please check login info in configuration -> CAPTCHA or make sure that port 5343 is not blocked.

Miał ktoś podobny problem ? Dane z decapthera mam dobre wpisane :)

Co się w ogóle ze stroną decaptcher.com ? gdzie się przenieśli ?

mi tam czesto ten blad wyskakuje, nawet pomimo tego ze port mam odblokowany i decaptcher w sumie dziala prawidlowo

co do tego gdzie sie przeniesli to sprawdz maila od nich, podane byly adresy gdzie sie przenosza
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Azuona
#323 PostWysłany: 06 Lut 2012 01:58 

Czy nadal polecacie zakup? Slyszalem ze ostatnio pogorszylo sie wyszukiwanie za pomoca tego urzadzenia. jaka jet wasza opinia?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Azuona
#324 PostWysłany: 06 Lut 2012 02:59 
Awatar użytkownika

niebieski
orson napisał(a):
Czy nadal polecacie zakup? Slyszalem ze ostatnio pogorszylo sie wyszukiwanie za pomoca tego urzadzenia. jaka jet wasza opinia?

ja tam cały czas korzystam z demo, bo mniej wiecej orientuje sie co skad lata, wiec łatwo pozniej sprawdzic, czy dane pobierane przez program sa prawdziwe. A niestety faktycznie ostatnio rozne cuda mozna spotkac, np bilet WRO - ALC za 7€ którego nie ma i nie było, na trasie KRK - Cagliari bodajze tez (czy do Phapos, juz nie pamietam).

O bardzo czestych bledach polegających na odswiezaniu danego polaczenia, wpisaniu poprawnie captchy i informacji, że bilety zostały wyprzedane - nie wspominam.

Bądź co bądź program mi sie przydaje, choc ze wzgledu na captche bardziej na zasadzie sprawdzenia mozliwych polaczen i ew starych cen.
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 06 Lut 2012 13:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla mnie ostatnio jest lipa. Sporo cen nieaktualnych, części połączeń nie wyszukuje. W sumie wykorzystuje tylko jako wskazówkę do wyszukiwania ręcznego.
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 06 Lut 2012 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 680 713
Krajów: 48 / 23.2%
platynowy
Licencje mam do 9 lutego i juz nie mam zamiaru jej przedluzac.
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 06 Lut 2012 14:14 

Loty: 2
Kilometry: 2 470
Krajów: 2 / 1.0%
od paru dni użytkuję Azuon. Był tu na forum jakiś poradnik jak najlepiej wyszukiwać? Poza tym czy jest jakiś sposób na Captcha?
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 06 Lut 2012 14:20 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Jest sposób na pokonanie obrazków, ale płatny: http://www.fly4free.pl/jak-pokonac-kody ... anair-com/
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 06 Lut 2012 20:16 

hmm a ja porostu kilkam krzyzyk jak wyskoczy okienko i szuka mi dalej. Azuon sciagnalem wczoraj
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 06 Lut 2012 21:57 

Dobra, szuka ci dalej ale z ominięciem Ryanair, tj. masz nie kompletne wyniki :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 06 Lut 2012 22:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Dobra, szuka ci dalej ale z ominięciem Ryanair, tj. masz nie kompletne wyniki :mrgreen:

nie do konca. Uzwglednia ryana, ale ceny sa czesto nieaktualne, bo nie sprawdza ich na bieżąco a jedynie pobiera z bazy ostatnie sprawdzone przez innych użytkowników.
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 07 Lut 2012 14:57 
Awatar użytkownika

niebieski
nie pobierajce aktualizacji, jesli uzywacie demo.
Teraz w demo jesli sie nie wpisze captchy to przerywa poszukiwania.
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 07 Lut 2012 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
Krajów: 28 / 13.5%
niebieski
Blackall napisał(a):
nie pobierajce aktualizacji, jesli uzywacie demo.
Teraz w demo jesli sie nie wpisze captchy to przerywa poszukiwania.

Jest na to pośrednie wyjście które stosuję (bo ściągnąłem jakiś czas temu aktualizację, więc nie mam wjścia).
Otóż jakjuż azuon wyszuka trochę połączeń, to można wpisać captche, i od razu zatrzymać wyszukiwanie.
Wyniki wyszukiwania nie znikną, ale też nie ma gwarancji że wszystkie możliwości zostały wyszukane.

Temat postu: Re: Azuona
#334 PostWysłany: 07 Lut 2012 22:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Blackall napisał(a):
orson napisał(a):

ja tam cały czas korzystam z demo, bo mniej wiecej orientuje sie co skad lata, wiec łatwo pozniej sprawdzic, czy dane pobierane przez program sa prawdziwe. A niestety faktycznie ostatnio rozne cuda mozna spotkac, np bilet WRO - ALC za 7€ którego nie ma i nie było, na trasie KRK - Cagliari bodajze tez (czy do Phapos, juz nie pamietam).

O bardzo czestych bledach polegających na odswiezaniu danego polaczenia, wpisaniu poprawnie captchy i informacji, że bilety zostały wyprzedane - nie wspominam.

Bądź co bądź program mi sie przydaje, choc ze wzgledu na captche bardziej na zasadzie sprawdzenia mozliwych polaczen i ew starych cen.

no niestety, problem z buforem nadal nie zostal poprawiony : (
np od jakiegos czasu monitoruje co pare dni ceny na maj-czerwiec na trasie madrid - almeria, w zwiazku z tym byly one dobrze zbuforowane

niestety, pare dni temu przesunieto godzine tych lotow w rozkladzie letnim o 15 minut [tak wylot jak i powrot]
skutek oplakany, bo po zmianie godziny odlotu program nie potrafi odswiezyc lotu ani tez nie wyszukuje na nowo, wiec notabene zostalem z cenami sprzed 3 tyg i moge sobie szukac recznie

fakt ze to rzadkie przypadki, ale gdy juz sie zdarzy to po ptakach

tak czy inaczej, mimo tych bledow, trudno mi wyobrazic sobie wyszukiwanie lotow bez azuona
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 10 Lut 2012 16:28 

W ustawieniach Azuona można zmienić częstotliwość wyświetlania chapty, im bardziej w prawo tym wyniki są "świeższe".
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 12 Lut 2012 20:02 
Awatar użytkownika

niebieski
ma ktos moze pod reka instalke wersji poprzedniej (ktora umozliwa wyszukiwanie bez captcha w wersji demo)?

moglbym prosic o wrzucenie na jakiegos rapidshara czy inne ustrojstwo?
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 12 Lut 2012 20:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Pacjonek napisał(a):
W ustawieniach Azuona można zmienić częstotliwość wyświetlania chapty, im bardziej w prawo tym wyniki są "świeższe".

nie wiem, czy to bylo w odpowiedzi na mojego posta, ale jesli tak, to nie zrozumiales co pisalem
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 27 Lut 2012 19:30 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Ja dostałem :) ban na stałe, zmiana IP tylko pomogła.

http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic. ... &start=170
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 27 Lut 2012 19:31 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 12.1%
złoty
wntl napisał(a):
Witam, prawdopodobnie dostałem Bana na IP, co teraz ? Muszę używać azuona tylko przez proxy ? Czy ban schodzi po jakimś czasie ? Ktoś miał podobny problem ?

Kto mi teraz będzie czasami połączenia sprawdzał :P

#340 PostWysłany: 28 Lut 2012 15:23 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Krajów: 17 / 8.2%
==> Gaszp...

Zapraszam, chętnie pomogę i posprawdzam loty :D ja bez bana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości