Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 01 Gru 2025 12:10 

Witam, lece w stycznmiu do bangkoku z wiednia linia lotnicza Saudia, przy czym powinna byc darmowa wiza tranzytowa 96h - lot powrotny z przesiadka 13,5h, niestety bilety kupilem przez gotogate gdyz byly duzo tansze, ktos ma doswiadczenie jak to wyglada z darmowa wiza przy zakupie przez posrednika?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#262 PostWysłany: 01 Gru 2025 13:57 
Awatar użytkownika

Loty: 202
Kilometry: 404 130
Krajów: 81 / 37.9%
złoty
@Kqoo Przy zakupie przez pośredników wizy nie dostaniesz. Wiza tranzytowa przysługuje tylko przy zakupie przez stronę Saudia.

Jest o tym dużo wpisów naście postów wyżej. Teraz jak chcesz wyjść do miasta to musisz wyrobić normalną wizę.
2 ludzi lubi ten post.
grabosic uważa post za pomocny.

#263 PostWysłany: 01 Gru 2025 14:26 

Loty: 198
Kilometry: 320 251
Krajów: 61 / 28.5%
złoty
2 strony wcześniej masz screenshot opcji dodania wizy w rezerwacji zrobionej w OTA poprzez obsługę rezerwacji na stronie SV.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#264 PostWysłany: 01 Gru 2025 15:08 

Widzialem to zdjecie, niestety nie mam takiej opcji do wyboru po zalogowaniu do saudia.
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 01 Gru 2025 15:54 
Awatar użytkownika

Loty: 202
Kilometry: 404 130
Krajów: 81 / 37.9%
złoty
@kqoo zerknij do postu #240.
grabosic lubi ten post.
grabosic uważa post za pomocny.

#266 PostWysłany: 02 Gru 2025 00:42 

Przepatrzyłem teraz, wchodzisz w manage booking na stronie saudii i tam wpisujesz swoją rezerwację i nazwisko po czym masz możliwość dodani wizy
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 22 Gru 2025 15:34 
Awatar użytkownika

Alananiss napisał(a):
Przepatrzyłem teraz, wchodzisz w manage booking na stronie saudii i tam wpisujesz swoją rezerwację i nazwisko po czym masz możliwość dodani wizy

Tylko, że jest błąd techniczny, który uniemożliwia wyrobienie wizy, infolinia Saudia umywa ręce..
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 22 Gru 2025 18:24 

Ja nie mam takiej możliwości. Napisałem do nich w jaki sposób mogę ubiegać sie o bezpłatną Visę
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 22 Gru 2025 19:03 
Awatar użytkownika

faceboy napisał(a):
Ja nie mam takiej możliwości. Napisałem do nich w jaki sposób mogę ubiegać sie o bezpłatną Visę

Do kogo? Saudia?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 22 Gru 2025 19:24 

Tak
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 27 Gru 2025 21:12 
Awatar użytkownika

faceboy napisał(a):
Tak

Była jakaś odpowiedź?
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 27 Gru 2025 21:23 

Jeszcze czekam
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 28 Gru 2025 12:05 

mam ten sam problem, od kilku dni proboje zlozyc wniosek o wize i wyskakuje caly czas blad techniczny, pisalem z supportem i zadnej sensownej odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 30 Gru 2025 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 607 016
Krajów: 67 / 31.3%
niebieski
Cześć,
próbowałem doczytać w wątku ale się pogubiłem:
jak jest w końcu z tą wizą na stronie Saudi:
czy da się ją kupić na loty, które są ponad 90 dni?
czy można w późniejszym czasie - już po zakupie biletów - dokupić wizę?
pozdrawiam

#275 PostWysłany: 30 Gru 2025 16:08 

srebrny
Można później, przynajmniej była taka możliwość
 Profil Relacje PM off
kojot_lubin lubi ten post.
kojot_lubin uważa post za pomocny.

#276 PostWysłany: 06 Sty 2026 20:52 
Awatar użytkownika

Siedzę właśnie na lotnisku w Rijadzie i opiszę jak wygladała moja przygoda z saudyjska wizą. Mój cel podróźy to Bangkok i planowałem się tam dostać liniami Flynas ze Stambułu z przesiadką i zmianą na inna linię w Riyadh właśnie. Bilet na lot do Riyadh był kupiony za pośrednictwem kiwi.com. Na stronie Flynas przy zarządzaniu rezerwacją była możliwość dodania wizy, ale nie tranzytowej, a jedynie standardowej na rok, która wraz z prowizjami kosztowała ok. 170 USD! Opcja "darmowej" wizy na 96h, która z obowiązkowym ubezpieczeniem i prowizjami kosztuje ok. 30 USD nigdzie nie było. Taka opcja jest na stronie wizowej KSA, ale nie zdecydiwałem sie na jej wyrobienie (chociaż ponoć są z tym problemy i teoretycznie tylko dwie saudyjskie linie mogą ją wydać przy bezpośrednim zakupie biletu). Leciałem tylko z bagażem podręcznym, bez zamiaru opuszczania lotniska, a nastepny lot z Riyadhu miłem mieć za 5h. Wyczytałem gdzieś, że jeśli nastepny lot jest za mniej niż 12h, wiza może nie być konieczna, postanowiłem więc zaryzykować i lecieć bez wizy. Przez dziwne zrządzenie losu i własną głupotę nie zdążyłem na lot Flynas, nie było wiec okazji porazmawiać z nikim z tej firmy przed wylotem. Finalnie dostałem się do Riyadh Turkish Airlines, gdzie przy odprawie nikt o wizę nie pytał. Po wylądowaniu w KSA skierowałem się na loty transferowe, zaraz obok bramki z której wysiadłem. Wylądowałem na terminalu 1 i kolejny lot też miał stąd wystartować. Przy przejściu na loty łączone jest dodatkowa kontrola bezpieczeństwa i pytają o karty pokładowe. Większość przepuszczali machając ręką (ja byłem jedynym białym w okolicy, reszta lokalsi ;) Zaczeli mnie wypytywać skąd przyleciałem, jakimi liniami, gdzie i jak lecę dalej. Pan na bramce miał lekkie wątpliwości i już miał mnie przepuścić gdy sprawą zaintersował się jego kolega. Stwierdził, że bez wizy mogę przejść tylko jeśli kolejny lot jest tą samą linią którą przyleciałem. Tłumaczenia, że nie zmieniam terminalu, nie chcę wychodzić z lotniska i niebawem mam kolejny lot nie pomogły. Kategorycznie skierowano mnie do punktu wydawania wiz, gdzie po uiszczeniu 107 USD wbito mi pieczątke z "krzaczkami", zdjęto odciski, zrobiono zdjęcie i zalecono wyjście przez emigration przez fast track. Wiza ma być ważna ponoć przez rok, ale na pieczątce nie ma nic w zrozumiałym dla mnie języku poza słowem "entry 4033". Wyszedłem, poodychałem nieco studolarowym powietrzem, wróciłem do terminalu i zaraz lecę dalej ;)
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#277 PostWysłany: 07 Sty 2026 05:18 
Awatar użytkownika

Loty: 857
Kilometry: 1 613 974
Krajów: 79 / 36.9%
niebieski
W drugim zdaniu swojego komentarza napisałeś ..." i zmianą na inna linię w Riyadh " ..Tu już pojawia się pierwszy problem. Skoro piszesz że z Stambułu z liniami Flynas a piszesz że jednak ze zmianą linii w KSA więc jak w końcu było?
Jacek Placek napisał(a):
Przez dziwne zrządzenie losu i własną głupotę nie zdążyłem na lot Flynas
To zostawię bez komentarza.
Jacek Placek napisał(a):
Finalnie dostałem się do Riyadh Turkish Airlines

Więc stworzyłeś kolejny problem tłumacząc pracownikowi że jednak nie masz biletu łączonego o który pytał . Twój wywód typu ...
Jacek Placek napisał(a):
ja byłem jedynym białym w okolicy, reszta lokalsi
nie ma znaczenia i jest bezzasadny komentarz o kolorystyce skóry. To nie te czasy Proszę Pana.
Jacek Placek napisał(a):
gdzie po uiszczeniu 107 USD wbito mi pieczątke z "krzaczkami"
Otrzymałeś wizę na rok ważną wielokrotnego wjazdu.

Ostatnio edytowany przez tomaszl75, 07 Sty 2026 13:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 07 Sty 2026 06:04 

srebrny
Jak robisz jakieś kompilacje, to bądź rzetelny i nie wciskaj mi w usta słów, a tym bardziej lotów, których nie odbyłem. Siedzę w zupełnie innej części świata.
A do kolegi się nie czepiaj, bo wszystko ma sens, co napisał. Może tylko żałować, że tej tranzytowej zawczasu nie wyrobił, bo ją się faktycznie wyrabia na stronie rządowej, a nie linii lotniczej.
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 07 Sty 2026 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 857
Kilometry: 1 613 974
Krajów: 79 / 36.9%
niebieski
@jacek96 faktycznie wkradł się bład przy cytowaniu i za to mogę przeprosic bo przecież nie chodziło o ciebie - poprawione.
jacek96 lubi ten post.

#280 PostWysłany: 08 Sty 2026 06:56 

Mam podobny problem. Lot zakupiony przez gotogate. Trasa Wiedeń - Riyadh - Bangkok. W drogę powrotną postój 14h w Rihyadh. Na stronie oficjalnej mogę zrobić wizę tranzytową, ale nie ma żadnego odzewu. Pytanie czy ktoś skutecznie uzyskał tę wizę przy takiej rezerwacji? Nie wiem czy jest sens siedzieć na infoliniach i próbować coś zdziałać.... Ewentualnie będę wdzięczny za podzielenie się informacjami jak wygląda terminal 4 pod kątem dłuższego bytowania? Saloników pod priority pass niestety tam nie ma...i zakładam że na inny terminal się nie przedostanę..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość