Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Maj 2015 19:27 
Site Admin

Loty: 541
Kilometry: 1 002 249
Krajów: 82 / 38.3%
Jak w temacie. Na początek polecam artykuł z strony głównej http://www.fly4free.pl/miasto4free-darm ... -poradnik/

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 23 Maj 2015 16:11 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Jeżeli chodzi o osoby niepełnosprawne i opiekunów to wstęp do wszystkich atrakcji jest za FREE.
Ku mojemu zaskoczeniu nie musiałem pokazywać legitymacji , papierów ani nic. Chciałem kupić bilet na Topkapi z dziewczyną. mam problem z ręką. Babka w okienku oddała nam pieniądze i dała 2 bilety (na innych atrakcjach podobnie) :)

PS. W Polsce przy takich akcjach muszę pokazywać jakieś legitymacje papiery , a i tak czasem maja jakiś problem ze zniżka. a podobno Turcja to trzeci świat hehe :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 14 Sie 2015 23:23 

Bo Turcja okazuje się bardzo gościnnym krajem. Wiele razy dostawaliśmy różne gratisy i nikt nie oczekiwał kasy. Raz nawet łowiliśmy ryby w bosforze bo Panu spodobało się że robimy mu zdjęcia i dał nam potrzymać przez trochę jego wędkę. ;)
 Profil Relacje PM off
sawiet lubi ten post.

#4 PostWysłany: 18 Wrz 2015 20:03 

Dla wszystkich:
http://www.istanbul-freetour.com/

Dla Klientów TK:
http://www.istanbulinhours.com/how-to-apply
 PM off
olajaw uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 15 Mar 2016 10:59 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Jako miłośnik kolei to jako darmową atrakcję Stambułu dopisuję dworzec Sirkeci, końcowy przystanek Orient Expresu.
 Profil Relacje PM off
czukuczuku lubi ten post.
Raphael uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 15 Mar 2016 11:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Zupełnie "niechcący" wbiłem się do naczelnika na Sirkeci. Pozwolił mi zrobić zdjęcie. Bardzo ładne wnętrze.

Załączniki:
IMGP0287.JPG
IMGP0287.JPG [ 151.79 KiB | Obejrzany 5244 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 15 Mar 2016 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Zostając przy dworcach, ciekawy orientalny klimat panował kiedyś na dworcu Haydarpasa, skąd wyruszały pociągi m.in. do Teheranu. Nie wiem, czy ten dworzec jest jeszcze czynny.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Mar 2016 14:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Haydarpasa obecnie jest muzeum sztuki nowoczesnej do czasu zbudowania linii kolejowej z/do Ankary. W przyszłości jednak wszystkie pociągi będą kończyć bieg w Sirkeci.
 Profil Relacje PM off
czukuczuku lubi ten post.

#9 PostWysłany: 26 Sty 2019 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 192 930
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Właśnie robię plan na jutrzejsze całodniowe zwiedzanie Stambułu i zauważyłem ze np dworzec Sirkeci,czy Wielki Rynek są w niedziele zamknięte.Wiecie coś o innych atrakcjach nieczynnych w niedzielę(również platnych)? Szkoda tracić czas na "całowanie klamek" :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Paź 2023 15:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Turecki ekspert/Historik informuje ze dach Hagii Sofii może się zawalić jak nie zostanie zakonserwowany/naprawiony

https://www.turkiyeturizm.com/ilber-ort ... 73588h.htm

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/il ... m-42331548
 Profil Relacje PM off
Mlody lubi ten post.
Mlody uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 10 Lis 2023 12:59 

Loty: 1
Kilometry: 2 389
Krajów: 2 / 0.9%
Jeśli ktoś ma krótką przesiadkę na SAW polecam odnowioną twierdzę Aydos Castle. Dojazd do przystanku Sultançeşme UM73. Spacerek do ronda Orman Cd /Kuran Kursu Cd. Następnie wchodzicie przez bramę i idziecie w stronę parkingu. Stąd bezpłatny autobus dowozi Was na gorę. Cała wycieczka z SAW zajmie 3,5-4h. Podejrzewam, że po renowacji promują ten Castle i stąd wejście + busik za free.
 Profil Relacje PM off
voy lubi ten post.

#12 PostWysłany: 21 Paź 2024 23:49 

Cześć :)
Mam długą przesiadkę, ale nocną. Od północy do 10:30 rano (Lotnisko IST).
O dojeździe już kilka tematów poczytałem, idzie to zrobić w nocy i wrócić.
Jendnak pytanie, czy da radę coś ciekawego zobaczyć? (nigdy nie byłem, więc cokolwiek zobaczyć - z mojej perspektywy warto)

Noc z piątku na sobotę. Na locie powrotnym podobne godziny, jednak z niedzieli na poniedziałek.

Czy zabytki są podświetlone?
Czy rejon Sultanahmet jest w miarę bezpieczny do samodzielnego chodzenia po nocy?
Czy restauracje są otwarte do 3-4 rano?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Lis 2024 21:48 
Awatar użytkownika

niebieski
@NocnyStambul
Zabytki są podświetlane nocą.

Sultanahmet jest bezpieczny nocą. Chodziłem w nocy, sam czy z żoną i było wszystko w porządku - nie czułem się zagrożony.

Myślę, że jakieś knajpki są otwarte do rana. Ja zbytnio już nie kojarzę. Jedynie co późno jadłem, to kebaba i to było kolo północy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość