Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Maj 2025 10:00 
Awatar użytkownika

Loty: 1426
Kilometry: 2 942 152
Krajów: 118 / 57.0%
platynowy
@Martinuss

No nie, ale kwota rozkładała się na sześć osób więc daliśmy radę z uberemXL

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 19 Maj 2025 10:18, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#22 PostWysłany: 19 Maj 2025 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 400
Kilometry: 718 412
Krajów: 74 / 35.8%
niebieski
Hej. W piątek lecę przez SHJ do Pakistanu. Będę miał 7 h przesiadki- warto wyrwać się na miasto albo gdzieś w okolice lotniska żeby coś zjeść? Bo z tego co widzę dojazd do centrum może zająć nawet to 50 min więc zaczynam zastanawiać się nad sensem podróży do miasta.

#23 PostWysłany: 19 Maj 2025 15:44 
Awatar użytkownika

a ja mam inne pytanie lece do Kolombo ale na dwóch notach była lepsza cena mam 24h postój w Sharjah planujemy wynająć jakiś hotelik jak wygląda kwestia wyjścia z lotniska z bagażami trzeba przejść przez kontrolne paszportowo celną, sprawdzają zawartość bagaży ?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 19 Maj 2025 18:11 

niebieski
Mocniejsze środki przeciwbólowe zostały w domu, ale nic nie sprawdzali.
Odprawa paszportowa na wjeździe dość ślamazarna, nam zajęło 40 minut.
Bramka GCC oznacza kraje Zatoki Perskiej (Gulf Cooperation Council).
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 01 Cze 2025 16:14 
Awatar użytkownika

złoty
Podsumowując informacje dot. transportu SHJ-miasto-(Dubaj):

Z lotniska odjeżdżają 88 i 99, przystanek po prawej stronie od wyjścia z terminala. W sobotę przed południem, 99 do głównego dworca jechał ok. 30 minut, ale po południu 88 z dworca do lotniska jechał już około godziny, były ogromne korki w części miasta blisko dworca. Z dworca odjeżdżają piętrowe autobusy do Dubaju i tutaj już można się posiłkować google maps. Ta część podróży realizowana jest przez komunikację dubajską, więc jeżeli ktoś ma kartę NOL z poprzednich podróży, to warto ją zabrać. Na autobus Shardża-Dubaj kartę należy kupić/doładować w kasie. Można płacić kartą.

W Szardży dworzec ma jakby dwie strefy - pierwsza pod dachem i druga obok, gdzie autobusy stoją równolegle. Autobusy do Dubaju odjeżdżają z tej drugiej części. 99 z lotniska przyjechał na strefę "pod dachem", ale mimo oznakowania, że stamtąd też odjeżdża, po zapytaniu, pracownik lotniska przekazał mi, że odjeżdża z tej drugiej strefy. Co prawda trafiłem akurat na 88, ale pytałem o 99, więc najlepiej zapytać skąd odjeżdża najbliższy autobus na lotnisko pracownika dworca/któregoś kierowcy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 17 Sie 2025 19:41 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 28.5%
niebieski
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z shuttle busem Air Arabia z SHJ do centrum Dubaju? Da się jakoś zarezerwować wcześniej bilet, czy trzeba liczyć że w busie będą miejsca? Myślę nad biletem do KTM z 11 godzinną przesiadką w SHJ celem wyskoczenia na parę godzin do Dubaju, tyle że przylot jest 5:35, a pierwszy bus do miasta odjeżdża dopiero o 8, taxi wychodzi mega drogo, więc zastanawiam się, czy to ma w ogóle sens.

#27 PostWysłany: 03 Wrz 2025 01:26 
Awatar użytkownika

Loty: 379
Kilometry: 561 459
Krajów: 66 / 31.9%
HON fly4free
Wg strony lotniska transport publiczny to busy AirArabia ale mniejsza z tym. Do Deiry 20AED, Do Abu Zabi 40AED.
https://www.sharjahairport.ae/en/travel ... portation/
Cytuj:
To and from Dubai: Coaches run to and from the Al Ghurair Centre (https://goo.gl/maps/XX7rhhrFxEN2). Services run to the airport from 10.30am to 11.30pm; and from the airport between 8am and 11.30pm. A single fare costs AED 20.
To and from Abu Dhabi: Coaches run to and from the Air Arabia City Check-in (https://goo.gl/maps/RNWtt3uAudt). Services run to the airport from 3am to 7.30pm; and from the airport between 8.15am and 11.30pm. A single fare costs AED 40.
To and from Al Ain: Coaches run to and from the Air Arabia Sales Shop (https://goo.gl/maps/8GjQqnECxES2). Services run to the airport from 3am to 7pm; and from the airport between 7.30am and 10.30pm. A single fare costs AED 40.
To and from Ras Al Khaimah: Coaches run to and from the Air Arabia Sales Shop (https://goo.gl/maps/nkonMUd16as). Services run to the airport from 10am to 10.30pm; and from the airport between 8am and midnight. A single fare costs AED 30.

Google Maps nie znajduje mi żadnych autobusów z/na lotnisko.
Z Dubaju tylko do dworca w Szardży a potem pokazuje auto.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 05 Wrz 2025 08:26 

@maciass chyba pytał o ten darmowy shuttle bus który jeździ raz dziennie do Dubaju prosto z lotniska: https://www.airarabia.com/en/uae-airpor ... le-service

Ja jutro ląduje o 7:25, więc jeśli przejdę kontrole paszportową i zdążę na niego to dam znać jak to wygląda. Jednak z tego co tutaj piszecie to kontrola trwa około 40 minut więc mogę się nie wyrobić. Jako wyjście awaryjne pozostaje przejazd na dworzec w Szardży i stamtąd do Dubaju.Tylko ja w ZEA mam na przesiadke ponad 15h, więc jakoś bardzo mi się nie śpieszy. W każdym razie dam znać.
 Profil Relacje PM off
maciass uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 05 Wrz 2025 11:37 

Cześć,
czy ktoś z Was orientuje się, czy na lotnisku w Szardży (Sharjah International Airport, SHJ) jest dostępna palarnia lub jakiekolwiek wyznaczone miejsce do palenia po kontroli bezpieczeństwa, w strefie tranzytowej?
Mam tam międzylądowanie i zastanawiam się, czy będzie możliwość zapalić, czy trzeba się przygotować psychicznie na dłuższą abstynencję ?
Z góry dzięki za info!
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 05 Wrz 2025 11:47 

srebrny
https://www.sharjahairport.ae/en/travel ... king-area/
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 05 Wrz 2025 11:58 

boots napisał(a):
https://www.sharjahairport.ae/en/traveller/airport-facilities/facilities/smoking-area/

Oczywiście widziałam tę informację, ale zastanawiam się, czy żeby wejść do takiej strefy dla palących, trzeba mieć wykupiony dostęp do saloniku, czy można tam wejść bezpośrednio z głównej hali terminala?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 05 Wrz 2025 12:13 

srebrny
Skoro widziałeś, to po co zadawałeś tytułowe pytanie?
Niestety, wejście będzie darmowe - jak na innych lotniskach.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#33 PostWysłany: 05 Wrz 2025 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
Krajów: 12 / 5.8%
srebrny
Ujęcie z jednego filmiku na YT, więc po prostu wchodzisz i palisz.

Załącznik:
Screenshot_2025-09-05-12-24-09-430_com.google.android.apps.photos-edit.jpg
Screenshot_2025-09-05-12-24-09-430_com.google.android.apps.photos-edit.jpg [ 516.13 KiB | Obejrzany 2142 razy ]

#34 PostWysłany: 05 Wrz 2025 16:15 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 28.5%
niebieski
krysteq napisał(a):
@maciass chyba pytał o ten darmowy shuttle bus który jeździ raz dziennie do Dubaju prosto z lotniska: https://www.airarabia.com/en/uae-airpor ... le-service

Ja jutro ląduje o 7:25, więc jeśli przejdę kontrole paszportową i zdążę na niego to dam znać jak to wygląda. Jednak z tego co tutaj piszecie to kontrola trwa około 40 minut więc mogę się nie wyrobić. Jako wyjście awaryjne pozostaje przejazd na dworzec w Szardży i stamtąd do Dubaju.Tylko ja w ZEA mam na przesiadke ponad 15h, więc jakoś bardzo mi się nie śpieszy. W każdym razie dam znać.

Nie raz dziennie tylko raczej raz na godzinę od 8 do 23:30, ale nie znalazłem nigdzie rozkładu jazdy, więc będę wdzięczny za jakieś info jak uda Ci się to sprawdzić, może gdzieś tam na miejscu będzie papierowy rozkład.

#35 PostWysłany: 06 Wrz 2025 22:43 

I niestety nie zdążyłem na ten autobus airArabia, a na miejscu próżno szukać jakiegoś rozkładu jazdy. Jest tylko miejsce oznaczone na autobus ale bez rozkładu. Skorzystałem więc z instrukcji z tego forum i podjechałem autobusem 99 do Szardzy, a stamtąd linią 307 do Deira City Center w Dubaju - zaraz przy stacji metra. Koszt autobusu z lotniska to 8 UAD - uwaga trzeba mieć gotówkę, natomiast autobus do Dubaju kosztuje 12 UAD i tutaj przyjmują tylko płatność kartą NOL. Kartę można kupić w kiosku na tym mini dworcu w Szerdzy i można ją też tam załadować.

Powrót chciałem zrobić tak samo ale nie zdążyłem na autobus na lotnisko z dworca w Szerdzy - informacja od jednego kierowcy była taka że po 22:30 te autobusy jeżdżą tyko co dwie godziny. Nie spodziewałem się w sumie korków około 22 ale były spore i sam autobus powrotny jechał bardzo wolno i przyjechał 20 minut po planowanym czasie. Dlatego trzeba pamiętać żeby wyjechać odpowiednio wcześniej. Natomiast na szczęście przy dworcu koczują o tej porze taksówki, kurs na lotnisko kosztował 36 AED, Uber pokazywał prawie dwa razy drożej więc polecam.
 Profil Relacje PM off
maciass uważa post za pomocny.

#36 PostWysłany: 18 Wrz 2025 19:36 

Czy na pewno chodziło o kartę NOL czy może Sayer card? Z tego co czytałem karta NOL tylko działa w Dubaju.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 18 Wrz 2025 23:48 

Taksówka w nocy z lotniska SHJ do centrum Szardży (trasa ok. 20 km) kosztowała ostatnio ok. 50 AED.
 Profil Relacje PM off
Ninoczka uważa post za pomocny.

#38 PostWysłany: 19 Wrz 2025 09:58 
Awatar użytkownika

Loty: 789
Kilometry: 957 777
Krajów: 75 / 36.2%
srebrny
Tyle samo (50 AED) spod Ibis Styles na SHJ o 6 rano.
meteorka2207 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 22 Wrz 2025 13:25 
Awatar użytkownika

Loty: 529
Kilometry: 872 066
Krajów: 71 / 34.3%
złoty
Na lotnisku są dostępne są w kilku miejscach poidełka z wodą (niestety leci lekko ciepła, ale za to pijalna).

Oprócz tego jest dużo automatów z chyba najniższą ceną jaką w życiu widziałem na lotnisku za wodę 1 AED.
Inne produkty w automatach także w cenach nie wyższych niż w Biedronce.

W strefie gastronomicznej jest McDonald (znowu ceny niższe niż w Polsce, nie mówiąc o cenach na Okęciu).
Oprócz tego Subway, Costa i kilka lokalnych knajpek.

Image
Image
Image
Image

W duty free dobre ceny na whisky w wielopakach.

Image
Image

Generalnie ceny mega uczciwe jak na lotnisko.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 24 Wrz 2025 10:51 
Awatar użytkownika

Loty: 287
Kilometry: 511 850
Krajów: 48 / 23.2%
niebieski
Orientujecie się czy na lotnisku w Szardży (ewentualnie w centrum miasta) jest przechowalnia bagażu lub skrytki?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość