Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 10%, min 20zł
- BNP Paribas od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8772 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 439  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#641 PostWysłany: 29 Lis 2017 12:52 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
Krajów: 50 / 24.2%
złoty
@nick - pisz reklamację, nie było nigdzie mowy o aktywacji premium przy okazji tej Visy.

Czarnogóra ze spa i Adriatykiem w tle 🌊🧖✨ Loty i 4* hotel ze śniadaniami za 929 PLN 😎 Czarnogóra ze spa i Adriatykiem w tle 🌊🧖✨ Loty i 4* hotel ze śniadaniami za 929 PLN 😎
Dolce Vita nad Gardą 🍋 Loty, hotel i auto od 859 PLN 🚗✈️ Dolce Vita nad Gardą 🍋 Loty, hotel i auto od 859 PLN 🚗✈️
#642 PostWysłany: 29 Lis 2017 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.9%
niebieski
ja mam szczególny przypadek ;)
Miałem plastikową kartę mastercard i zamówiłem sobie kilkanaście dni temu plastikową vise, której jeszcze nie dostałem, ale już widzę ją w systemie.
Wczoraj się zorientowałem, że na mastercard ktoś próbuje robić w ostatnich dniach lewe transakcje (pewnie gdzieś mi dane karty skubnęli podczas ostatniej podróży), na szczęście kartę system zablokował automatycznie, suport napisał mi, że mam usunąć tę zablokowana kartę i sobie wyrobić nową (i napisali, że to bez względu na fraud jest odpłatne). No ale system traktuje wyrobienie tego nowego mastercarda jako kartę dodatkową (bo jest już visa) i chce 34zł... :?
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 29 Lis 2017 13:33 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
niebieski
@lagor skoro napisali jasno, że wydanie nowej karty jest odpłatne to czemu Cię dziwi 34 zł? To po prostu koszt wydania nowej karty.
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 29 Lis 2017 13:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie chodzi o zdziwienie (choć chyba w bankach w takich sytuacjach (fraud) nowa kartę dostaje się zazwyczaj za darmo)...
Raczej pytam czy ktoś przerabiał podobna sytuację i udało mu się otrzymać nowa kartę bez opłat?
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 30 Lis 2017 21:40 

niebieski
Cześć,
Ja miałem taką sytuacje w tym roku w marcu.
Nie pamiętam dokładnie czy to support skasował kartę czy ja sam. Ale miałem wyrobić nową, zapłącić za nią, a potem zgłosić się po zwrot kosztów

W trakcie tej samej rozmowy zamówiłem nową i dostałem zwrot opłaty.
Miałem wtedy tylko jedną kartę Mastercard.

Pzdr
 Profil Relacje PM off
lagor uważa post za pomocny.

#646 PostWysłany: 02 Gru 2017 12:34 

niebieski
Dostałem kartę, załadowałem z karty i...
Chcę dziś dokonać rezerwacji w Wizzair, wylot z Ukrainy więc waluta, która się pokazuje w płatności to hrywna.
kurs, który mi pokazuje apka to 1UAH-0.1268PLN
bilet kosztuje 379UAH
Czy z konta ściągnie mi 379x0.1268=48,06zł ??
 Profil Relacje PM off  

#647 PostWysłany: 02 Gru 2017 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 173 776
Krajów: 29 / 14.0%
srebrny
@heniek zapłacisz trochę więcej
Cytuj:
Dla kilku walut o niskiej płynności oferujemy najlepszą możliwą cenę. W przypadku THB i RUB stosujemy niewielki narzut przy kursie wymiany w wysokości 1,5%. Dla UAH stosujemy 1% narzutu.

W weekendy (piątek 23:59 – niedziela 23:59) stosujemy niewielki narzut do kursu kasowego, gdy rynki walutowe są zamknięte. Uwzględniamy kurs z 23:59 i stosujemy 0,5% narzutu w stosunku do głównych walut i 1,0% w przypadku innych walut, aby chronić naszą firmę przed potencjalnymi stratami ze względu na duże wahania kursu. W przypadku walut o niskiej płynności takich jak rubel rosyjski i baht tajlandzki w weekendy obowiązuje narzut w wysokości 1,5%

Profil Relacje PM off
heniek uważa post za pomocny.

#648 PostWysłany: 02 Gru 2017 12:44 

niebieski
Aha, czyli tylko w weekendy jest ten dodatkowy narzut 1% ?
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 02 Gru 2017 12:46 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 173 776
Krajów: 29 / 14.0%
srebrny
Dla UAH jest stale dodatkowy narzut. W weekendy dodatkowy dla wszystkich walut, w tym dla UAH.
 Profil Relacje PM off
heniek uważa post za pomocny.

#650 PostWysłany: 02 Gru 2017 16:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wytłumaczcie mi proszę, czy jeżeli kupuję coś w "dziwnej" walucie (THB, rubel, czy funt egipski) muszę posiadać środki w USD/GBP czy wystarczy, że będę je miał w złotówkach, a system mi przeliczy automatycznie na PLN (obciążając dodatkową prowizją - 1,5%)?
 Profil Relacje PM off  

#651 PostWysłany: 02 Gru 2017 16:23 

niebieski
Możesz mieć środki w PLN.
Z PLN przelicza na każdą obsługiwaną walutę.
 Profil Relacje PM off
Garmond uważa post za pomocny.

#652 PostWysłany: 02 Gru 2017 22:14 

niebieski
I jak już się tak wgłębiamy w ten narzut na UAH (i THB i RUB)- to on wynosi "około" lub "ponad" 1%, a kursy nie są gwarantowane. Zależnie od płynności rynku.

W praktyce- warto sprawdzić w konwerterze na bieżąco, jaki jest kurs. O
statnio jak z ciekawości obserwowałem, to w godzinach porannych (w tygodniu) narzut na UAH potrafił przebijać 2% w/s do kursu z xe.com . Popołudniu wracał w okolice 1%.
Jednoczesnie rachunku w UAH w Revolut brak, więc nie da się złapać dobrego kursu i kupić.

Wobec tego, z bólem serca, ale należy wręcz odradzić używanie Revoluta do uznawanych przez nich za mało płynne walut, chyba, że macie cierpliwość do ślęczenia nad konwerterem albo w danej chwili nie macie lepszej opcji.
Na Ukrainie lepiej płacić Alior Kantorem z rachunku USD- który też ma swoje wady, bo trzeba najpierw te USD zdobyć i tutaj też narażamy się na fluktuacje kursu PLN/USD i USD/waluta...
Jeszcze inna alternatywa to te banki, które oferują przeliczenia po kursie organizacji na PLN: PEKAO SA (Mastercard- super), Envelobank (Visa- nie tak super, ale nieźle).
 Profil Relacje PM off
Garmond uważa post za pomocny.

#653 PostWysłany: 03 Gru 2017 20:54 

niebieski
Dokonałem wczoraj zakupu w UAH na stronie Wizzair
Do zapłaty była kwota 2895UAH, a kurs wymiany jaki pokazywało w momencie transakcji to 0,1268
czyli 2895x0,1268= 367,09
dodajemy 2%, jeden za weekend i jeden za walutę, więc powinna wyjść kwota:374,43zł
Kwota, którą pobrało w złotówkach z karty to: 389,87zł, czyli 15,54zł więcej niż TEORETYCZNIE powinno.
Niby różnica niewielka ale procentowo to tak szybko licząc powyżej 4% dodatkowo
jak żyć panie premierze :cry:

Wie Ktoś dlaczego tak policzyło?
 Profil Relacje PM off  

#654 PostWysłany: 03 Gru 2017 21:01 

niebieski
Poczytaj parę postów wyżej. Identyczny przypadek

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

#655 PostWysłany: 03 Gru 2017 21:09 

niebieski
nie widzę :(
 Profil Relacje PM off  

#656 PostWysłany: 03 Gru 2017 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 52
Kilometry: 133 086
Krajów: 23 / 11.1%
srebrny
1. Skąd informacja o przesyłce karty za 10 zł, skoro na stronie jest napisane 6 euro?

2. Czy ktoś z Was ma debetową kartę w T-Mobile Usługi Bankowe? Czy doładowanie jest traktowane jako operacja bezgotówkowa i nic nie jest pobierane dodatkowo? :)

#657 PostWysłany: 03 Gru 2017 22:22 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 12.1%
srebrny
@Kri$ Ad. 2. Ja mam. Tak, doładowanie jest traktowane jako transakcja bezgotówkowa i nic dodatkowo nie jest pobierane.
 Profil Relacje PM off  

#658 PostWysłany: 04 Gru 2017 21:20 
Awatar użytkownika

niebieski
lagor napisał(a):
ja mam szczególny przypadek ;)
Miałem plastikową kartę mastercard i zamówiłem sobie kilkanaście dni temu plastikową vise, której jeszcze nie dostałem, ale już widzę ją w systemie.
Wczoraj się zorientowałem, że na mastercard ktoś próbuje robić w ostatnich dniach lewe transakcje (pewnie gdzieś mi dane karty skubnęli podczas ostatniej podróży), na szczęście kartę system zablokował automatycznie, suport napisał mi, że mam usunąć tę zablokowana kartę i sobie wyrobić nową (i napisali, że to bez względu na fraud jest odpłatne). No ale system traktuje wyrobienie tego nowego mastercarda jako kartę dodatkową (bo jest już visa) i chce 34zł... :?

Może komuś w przyszłości się przyda:
trochę podrążyłem (post na społeczności pomógł 8-) ) i generalnie w takiej sytuacji (kiedy trzeba zamknąć kartę z powodu nieautoryzowanych transakcji) wydają nową kartę za darmo (w praktyce zwracają opłatę za kartę). W związku z tym, że moja sytuacja była trochę zawiła, po ponownej dłuższej rozmowie z supportem (dziwne jest to, że nawet polskojęzyczni pracownicy nie mogą rozmawiać z klientami na czacie po polsku :roll: ) zwrócili mi całość za wyrobienie nowego mastercarda... :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#659 PostWysłany: 07 Gru 2017 17:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wyszła nowa wersja aplikacji na Androida.

"Revolut 4.8 == Kryptowaluty!
Z radością informujemy, że Revolut jako pierwsza alternatywa dla konta bankowego umożliwia teraz wymianę kryptowalut! Po aktywowaniu tej funkcji, będziesz w stanie płynnie wymieniać między dowolną z 25 dostępnych walut i kryptowalutami Bitcoin, Litecoin i Ether.
Chcesz wymienić polskie złotówki bezpośrednio na Bitcoin? Nie ma problemu! Tylko Revolut Ci to umożliwi :)"

EDIT:
Proponuję wstrzymać się z aktualizacją. U mnie po aktualizacji zostały wyczyszczone zapamiętane dane, trzeba od nowa podać nr telefonu, ale przy próbie zalogowania mam komunikat "Przepraszamy, coś poszło nie tak. Spróbuj później"

EDIT2:
Więcej osób tak ma:
https://community.revolut.com/t/just-up ... g-in/17835

EDIT3:
Wiedzą o błędzie:
https://twitter.com/RevolutApp/status/9 ... 2536163329
 Profil Relacje PM off
pabien lubi ten post.

#660 PostWysłany: 07 Gru 2017 19:01 

@skrzat już naprawili, miałem ten sam problem.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8772 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 439  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości