Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
wyszukiwarka-najtanszych-biletow-w-pendolino-intercity,35,155015

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#1281 PostWysłany: 10 Gru 2023 14:43 

srebrny
http://bocznica.eu/conid/(407)%2014010/1_40

Ostatnio edytowany przez ume, 10 Gru 2023 15:44, edytowano w sumie 1 raz
link
 Profil Relacje PM off
ume uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#1282 PostWysłany: 11 Gru 2023 09:23 
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 698 431
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
Z Czechowic-Dziedzic dojedziemy do popularnych europejskich miast. Ile zapłacimy za bilety?
Źródło: https://www.czecho.pl. Zapoznaj się z pełną treścią artykułu: https://www.czecho.pl/wiadomosci/42222- ... q6i4zNDwk8
 Profil Relacje PM off
DonCorrado lubi ten post.
DonCorrado uważa post za pomocny.

#1283 PostWysłany: 13 Gru 2023 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 398
Kilometry: 705 675
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
Mam pytanko. Kumpel zakupił bilety na pkp na termin 5-7 stycznia. Czy jest możliwość bezpłatnego zwrotu bądź zmiany terminu na następny weekend? Nie mogę się nigdzie dogrzebać informacji jak to wygląda.

#1284 PostWysłany: 13 Gru 2023 11:50 

Loty: 295
Kilometry: 404 833
Krajów: 47 / 22.0%
złoty
Możesz zwrócić, potrącają chyba 10-15% ceny biletu. Link do zarządzania biletem znajdziesz w mailu, w którym przysłali bilet.
Kothson lubi ten post.
Legion1 uważa post za pomocny.

#1285 PostWysłany: 13 Gru 2023 12:53 
Awatar użytkownika

srebrny
@Legion1 lepiej skorzystać z opcji wymiany biletu, wtedy nie traci pieniędzy za odstępne. Należy jednie pokryć ewentualną różnicę w cenie biletu. W skrócie oddajesz bilet, całą kwotę dostajesz na konto i w trybie wymiany kupujesz nowy. Nawet jeśli nowy bilet będzie tańszy to odzyskasz różnicę i plus.

https://www.intercity.pl/pl/wymiana-biletow.html
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1286 PostWysłany: 13 Gru 2023 12:56 

srebrny
@Legion1 W PKP Intercity jeśli oddajesz bilet to dostaniesz 85% zwrotu. Natomiast jeśli wymieniasz bilet na inną datę to nic nie zostanie ci potrącone z dotychczasowej płatności.
 Profil Relacje PM off

#1287 PostWysłany: 13 Gru 2023 14:35 

srebrny
koncentrator napisał(a):
@Legion1 lepiej skorzystać z opcji wymiany biletu, wtedy nie traci pieniędzy za odstępne. Należy jednie pokryć ewentualną różnicę w cenie biletu. W skrócie oddajesz bilet, całą kwotę dostajesz na konto i w trybie wymiany kupujesz nowy. Nawet jeśli nowy bilet będzie tańszy to odzyskasz różnicę i plus.

https://www.intercity.pl/pl/wymiana-biletow.html

To nie jest tak, że należy pokryć różnicę. Tak to jest w Polregio czy na Koleo.

W IC trzeba zapłacić za nowy bilet, a za stary przychodzi zwrot. Co może być korzystne, jak ktoś potrzebuje pilnie spłacić kartę kredytową, ale niekorzystne, jeśli nie ma czym za ten nowy zapłacić.
 Profil Relacje PM off

#1288 PostWysłany: 13 Gru 2023 15:18 
Awatar użytkownika

srebrny
koncentrator napisał(a):
W skrócie oddajesz bilet, całą kwotę dostajesz na konto i w trybie wymiany kupujesz nowy.

obibok napisał(a):
W IC trzeba zapłacić za nowy bilet, a za stary przychodzi zwrot.

Znajdź różnicę.

W całej wypowiedzi chodziło o to, żeby korzystać z trybu wymiany, aby nie tracić odstępnego.
 Profil Relacje PM off

#1289 PostWysłany: 13 Gru 2023 15:33 

srebrny
Chodziło o zapis "Należy jednie pokryć ewentualną różnicę w cenie biletu.". To jest niezgodne z prawdą w ramach danej transakcji, a dla niektórych istotne.
 Profil Relacje PM off  

#1290 PostWysłany: 13 Gru 2023 19:15 

srebrny
@obibok Tak wygląda od strony technicznej proces wymiany biletu ale tylko na stronie internetowej lub aplikacji PKP Intercity. Np. Bilkom nie jest już tak prymitywny i wymianę biletu rozlicza w ramach dotychczas opłaconych środków.
 Profil Relacje PM off
piotrkr uważa post za pomocny.

#1291 PostWysłany: 13 Gru 2023 20:42 
Awatar użytkownika

Loty: 158
Kilometry: 185 414
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
obibok napisał(a):
W IC trzeba zapłacić za nowy bilet, a za stary przychodzi zwrot. Co może być korzystne, jak ktoś potrzebuje pilnie spłacić kartę kredytową, ale niekorzystne, jeśli nie ma czym za ten nowy zapłacić.

Napisałeś to tak jakby bilety IC kosztowały kilka tysięcy, a nie (najczęściej) kilkadziesiąt złotych...

#1292 PostWysłany: 13 Gru 2023 21:29 

srebrny
KL_user napisał(a):
@obibok Tak wygląda od strony technicznej proces wymiany biletu ale tylko na stronie internetowej lub aplikacji PKP Intercity. Np. Bilkom nie jest już tak prymitywny i wymianę biletu rozlicza w ramach dotychczas opłaconych środków.

Tak, napisałem to samo kilka postów wcześniej. Ale choć większość postrzega to jako przejaw prymitywizmu tego systemu, to ja właśnie dlatego go preferuję. W Bilkom nigdy się nie bawiłem - może to błąd? Choć zdarzało mi się na nim kupować i działał stabilnie w te sławne noce, gdy strona IC kompletnie zdychała. No ale ten Bilkom to trochę śmieszna sprawa. Pan minister Bittel się zawziął i sprawę sfinalizował, ale tak naprawdę to żadna oferta. Rzadko mogę cokolwiek kupić dzięki Bilkomowi taniej. Nie wiem, czy tam też można przekładać bilety w nieskończoność, bo na Koleo tylko raz.
Większą patologią jest to, że gdy kupię bilet dla drugiej osoby na niewłaściwym miejscu (czasem dużo czasu trzeba poświęcić, by kupić obok siebie np. dla dziecka), to nie mogę zmienić w nim tych danych, a jedynie kupić nowy - już za pełną cenę. Tak samo jak kupując dwa na jednym blankiecie nie mogę zwrócić jednego z nich, tylko kupić nowy dla jednej osoby (czasem droższy niż pierwotnie te dwa). Dlatego z reguły kupuję wszystko osobno. No i nie da się wymienić dwóch na jeden w innym terminie. Chyba że jeden normalny i jeden "zerowy", a potem powiedzieć konduktorowi, że dziecko się rozchorowało. Przecież to chore.

Qba85 napisał(a):
Napisałeś to tak jakby bilety IC kosztowały kilka tysięcy, a nie (najczęściej) kilkadziesiąt złotych...

Dla chcącego nic trudnego:
Załącznik:
Kołobrzeg.png
Kołobrzeg.png [ 54.78 KiB | Obejrzany 1446 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1293 PostWysłany: 14 Gru 2023 00:14 

srebrny
obibok napisał(a):
Dla chcącego nic trudnego
Pierwsza klasa w EIP.

obibok napisał(a):
Rzadko mogę cokolwiek kupić dzięki Bilkomowi taniej. Nie wiem, czy tam też można przekładać bilety w nieskończoność, bo na Koleo tylko raz.
Akurat Bilkom to jedna z tych rzeczy co się kolejarzom udała. Ja z niego często korzystam często bo to jedyny sposób, żeby zakupić przez internet bilet w ofercie "Wspólny Bilet" w kombinacji np. Intercity + Polregio czy Polregio + Koleje Małopolskie z poprawnie obliczoną ceną. Ponadto możesz sobie też zadać kilku czy kilkunasto godzinny czas na przesiadkę. Do Koleo mam wstręt bo u nich się trzeba pilnować czy dobrze liczą cenę. W Bilkomie tak samo jak PKP Intercity bilet możesz sobie zmieniać w nieskończoność.
 Profil Relacje PM off  

#1294 PostWysłany: 14 Gru 2023 00:26 

srebrny
No tak, ale ja jeżdżę prawie wyłącznie na promocjach IC, względnie Bilecie rodzinnym lub Taniej z Bliskimi. Przy przesiadce na Polregio to mi się nie łączy z Ty i 1,2,3, podobnie jak nie łączą się inne identyczne oferty, więc to mi się zupełnie nie opłaci. Do tego ta nieznacznie obniżona cena niewiele ma wspólnego z prawdziwym wspólnym biletem, chociażby takim, jak wyliczanym z jednolitych tabel na początku tego wieku, gdy jeszcze nie wmówiono pasażerom absurdalnej zasady, że na innego operatora trzeba mieć osobny bilet. Nie mówiąc o cywilizowanych krajach, gdzie dowóz koleją regionalną może być nawet gratis. Ale oczywiście z całym szacunkiem dla Pana ministra, który zawziął się i dociągnął temat do końca i zmusił do tego kolejowy beton.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1295 PostWysłany: 14 Gru 2023 00:30 
Awatar użytkownika

Loty: 158
Kilometry: 185 414
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
obibok napisał(a):
Dla chcącego nic trudnego:

Super, tylko to jest wymyślanie na siłę ekstremalnych przypadków ;)

#1296 PostWysłany: 14 Gru 2023 00:31 

srebrny
@obibok Bilkom, który polecam bardzo ładnie umie połączyć bilet promocyjny Intercity z resztą trasy na pociąg regionalny w standardowej taryfie w ramach "Wspólnego Biletu". Regularnie kupuję takie bilety i jest to dla mnie bardzo opłacalny interes.
 Profil Relacje PM off  

#1297 PostWysłany: 14 Gru 2023 01:17 

niebieski
Pytanie

Jak np w promo dostępny jest 1 bilet po 49pln i 1 po 71pln.

To kupując 2 bilety od razu cena wyskakuje 120pln czy 142pln?
 Profil Relacje PM off  

#1298 PostWysłany: 14 Gru 2023 01:39 

srebrny
@bronek40 Podobno system nie umie pobrać biletów z różnych puli cenowych i bierze z tej gdzie znajdzie te dwa bilety w identycznej cenie. Dlatego tym przypadku żadna z podanych kwot nie będzie prawdziwa.
 Profil Relacje PM off
bronek40 lubi ten post.

#1299 PostWysłany: 14 Gru 2023 01:53 

srebrny
KL_user napisał(a):
@obibok Bilkom, który polecam bardzo ładnie umie połączyć bilet promocyjny Intercity z resztą trasy na pociąg regionalny w standardowej taryfie w ramach "Wspólnego Biletu". Regularnie kupuję takie bilety i jest to dla mnie bardzo opłacalny interes.

A ile zniżki z tytułu Wspólnego biletu wtedy daje?
 Profil Relacje PM off  

#1300 PostWysłany: 14 Gru 2023 08:14 

niebieski
KL_user napisał(a):
@bronek40 Podobno system nie umie pobrać biletów z różnych puli cenowych i bierze z tej gdzie znajdzie te dwa bilety w identycznej cenie. Dlatego tym przypadku żadna z podanych kwot nie będzie prawdziwa.
Dzięki
Zadziałalo tak jak powinno
Kupowałem 3 bilety, 2 policzyło za 49pln i jeden za 71pln
Kupowane w skycash
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość