Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 23 Kwi 2015 21:35 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.5%
Ściągnie z karty resztę przeciez za kurs ktora masz podpięta do konta
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#142 PostWysłany: 23 Kwi 2015 22:40 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
Krajów: 18 / 8.7%
niebieski
Wiem o tym ale chciałem się upewnić jaki będzie realny koszt tego bo jak wyjdzie 30e to juz wolę metrem podjechać, stąd ten cały wątek.

#143 PostWysłany: 25 Kwi 2015 18:19 
Awatar użytkownika

niebieski
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425, ... zy.html#MT

jeszcze kilka takich akcji i nikt nie będzie chciał dla nich jeździć :D
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 28 Kwi 2015 10:59 

Kupiłem Groupon za 9,99 zł, który daje 60 zł rabatu na max. 3 kursy.

Zarejestrowałem się przez Internet podając kod rabatowy, który został zaakceptowany.

Pobrałem aplikację, loguję się i nie widzę żadnego kodu - pierwsza sprawa.

Gdzie w aplikacji mogę dokonać weryfikacji? Dostałem kod weryfikacyjny sms'em, ale nie wiem, gdzie go wpisać - druga sprawa.

Jest ktoś w stanie pomóc?
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 28 Kwi 2015 11:05 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.5%
Kod podajesz przed pierwszym zamówieniem w apce, wyskoczy Ci prosba o potwierdzenie telefonu przez wpisanie koduz smsa
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 28 Kwi 2015 11:07 

o weryfikacyjny kod zostaniesz pewnie poproszony przed pierwszym zamówieniem ubera, u mnie w aplikacji tak było
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 29 Kwi 2015 00:28 

Większość opcji z weryfikacji działa tylko na stronie. Tak samo z kodem groupon. Gdy dodasz do konta i tak nie zobaczysz że jest ta zniżka przez aplikacje (widoczne tylko z poziomu www). Przerabiałem to. I dostałem taką odpowiedź gdy napisałem co zrobić aby zamówić przez kod wpisany do konta

Cytuj:
Cześć!

Dziękuję za wiadomość.

Jest dokładnie tak jak piszesz - mimo podania kodu trzeba wybrać kartę, nie zostanie ona obciążona żadną opłatą.

W razie jakichkolwiek pytań, proszę o kontakt.

Pozdrawiam,

Michał - Customer Service Representative
Uber Polska

Dziś obciążyło mi kartę... ponieważ anulowałem kurs po 5 minutach. Kierowca niby czekał tylko szkoda że w innym miejscu niż ja czekałem, nie ruszał się z miejsca to anulowałem i pach! Masakra

#148 PostWysłany: 29 Kwi 2015 01:01 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 1.0%
Przecież możesz zadzwonić do kierowcy i zapytać, gdzie jest. Skoro anulowałeś, to chyba jednak nie bardzo miałeś ochotę na kurs, więc dziwi mnie, że Ty się dziwisz :)

#149 PostWysłany: 29 Kwi 2015 01:14 

anulowanie zamówienia do 4 minut od zamówienia kierowcy nie wiążę się z kosztami, takie info usłyszałem od kierowcy ubera... nie zmieściłeś się w czasie najwyraźniej :/.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 29 Kwi 2015 12:14 

@lukas63

Szczerze mówiąc nie mogą nic zrobić temu kierowcy - on od nikogo kasy za to nie wziął a oni przy rejestracji zgodzili się na terms and conditions plus na maila dostają rachunek wieć ja bym się odwoływał.

Ostatnio gadałem własnie z kierowcą Ubera na ten temat i doszliśmy do tych samych wniosków - nie ma bezpośredniego przekazania pieniędzy nic nie mogą zrobić kierowcy.

A jako bonus to ludzie zaczęli robić tak, że biorą ileś aut leasingują i potem zatrudniają ludzi do jeżdżenia za godzinówki;)
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 29 Kwi 2015 13:35 

korpus napisał(a):
Przecież możesz zadzwonić do kierowcy i zapytać, gdzie jest. Skoro anulowałeś, to chyba jednak nie bardzo miałeś ochotę na kurs, więc dziwi mnie, że Ty się dziwisz :)

Tyle ile można dzwonić? Nie odbierał. To się wkurzyłem i poszedłem do metra. Nie bardzo to mi sie chciało isć taki kawał dlatego zamówiłem kurs. Ale jak stanął 300 albo 500 m dalej to nic dziwnego że nie załapałem się.

@up Wiem że powyżej 5 minut jest opłata. Jedynie co udało się załatwić to dodali mi kredyt na 10 zł. Dziwne że nie ściągneli z kodu groupon. Ale nieważne

#152 PostWysłany: 29 Kwi 2015 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.5%
srebrny
Kiedy jechałeś tym UBERem? :D Jechałem w sobotę i właśnie miałem kierowce, który opowiadał, że miał wcześniej klienta, który stał zupełnie gdzieś indziej, a potem dzwonił z pretensjami, że mu skasowało dyszkę :D

Ten sam kierowca wytłumaczył mi również ładnie jak oni się rozliczają z UBERem, a w sumie UBER z nimi, czyli jak interpretują prawo. Otóż kierowcy jeżdżą sobie po mieście swoim samochodem, podwożą nieodpłatnie różnych pasażerów, których podeśle im UBER. Klient płaci UBERowi i kierowcy nic do tego, a kierowca dostaje pieniądze nie za przewóz (no bo przecież nie może przewozić odpłatnie klientów :D ), a za 'testowanie aplikacji' :D :D :D
namteH lubi ten post.

#153 PostWysłany: 29 Kwi 2015 14:54 

HON fly4free
chyba jednak obaj z kierowcą się mylicie, najwyraźniej żaden z was nie przeczytał https://www.uber.com/pl/legal/pol/terms
Cytuj:
Uslugi swiadczone przez firme Uber

Firma Uber oferuje informacje i srodki pozwalajace na korzystanie z uslug transportowych oferowanych przez dostawców uslug transportowych bedacych osobami trzecimi, kierowców i operatorów pojazdów ("Dostawca Uslug Transportowych")
Cytuj:
(...)firma Uber nie swiadczy uslug transportowych ani nie jest przewoznikiem. Uslugi transportowe oferuje Dostawca Uslug Transportowych.

i dalej w sekcji "Płatność"
Cytuj:
Firma Uber ma prawo w imieniu Dostawcy Uslug Transportowych obciazyc uzytkownika kosztem uslug transportowych swiadczonych przez Dostawce Uslug Transportowych.

nie wiem, jak sa skonstruowane umowy z kierowcami (zapewne jest tam wspomniane o opłacie za testowanie aplikacji), ale z powyższego wynika, że UBER wyraźnie odcina się od działalności przewozowej, wskazując jednoznacznie kierowców, tzn. Dostawców Usług Transportowych, jako jej wykonawców.
obawiam się, że takie pogawędki rodem z magla, jak to udało się przechytrzyć system, niestety nie mają żadnej podstawy prawnej
 Profil Relacje PM off
lukas63 lubi ten post.

#154 PostWysłany: 29 Kwi 2015 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.5%
srebrny
A ja mówię tylko jak kierowca się tłumaczy w razie 'wpadki'. Bo akurat się zagadaliśmy na temat akcji w Krakowie, która była dzień wcześniej i kierowca był pewny swojego, że 'jego to mogą kontrolować i nic nie zrobią', bo on ma umowę na testowanie aplikacji :D

Więc wychodzi na to, że albo mają bardzo dobrze ogarnięty temat, albo druga bardziej prawdopodobna teza, że nagadali kierowcom bzdur w które oni wierzą, a niestety z prawdą za dużo wspólnego nie mają... ;/

#155 PostWysłany: 29 Kwi 2015 17:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
on ma umowę na testowanie aplikacji

To powinien jeździć po mieście i testować sobie sam aplikację w samochodzie. A jak zabiera pasażerów to są już to usługi transportowe.
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 29 Kwi 2015 20:37 

Loty: 801
Kilometry: 1 046 794
Krajów: 73 / 35.3%
platynowy
Ja w ostania sobotę w Warszawie też z takim jechałem co idzie pogadać, a że lubię się podpytać kierowców jak do działa/jak się jeździ :> to mi mnie więcej przedstawiał podobną ścieżkę współpracy, wspominając przy tym o luce prawnej. W jego przypadku że było śmieszniej używał samochodu służbowego w którym za paliwo płacił również pracodawca na co ten wyrażał zgodę, tak to można jeździć/zarabiać, a utarg pewnie pod stoikiem do podziału:>

To akurat, że stał gdzie indziej a Uber oczekiwał go w innym miejscu to się nie dziwie,
ostatnio coś świrował GPS (nie tylko w tej aplikacji) i wskazywał mi inną pozycję niż faktycznie oczekiwałem Ubera,
musiałem ją skorygować ręcznie/ z mapy, bo nijak się to miało do mojej aktualnej pozycji.
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 29 Kwi 2015 22:22 

niebieski
kacper451 napisał(a):
To akurat, że stał gdzie indziej a Uber oczekiwał go w innym miejscu to się nie dziwie,
ostatnio coś świrował GPS (nie tylko w tej aplikacji) i wskazywał mi inną pozycję niż faktycznie oczekiwałem Ubera,
musiałem ją skorygować ręcznie/ z mapy, bo nijak się to miało do mojej aktualnej pozycji.

Potwierdzam, w zeszla sobote okolo 16 apka calkiem zeswirowala i nie bylo z nia polaczenia - przejechalem pare km za darmoche i umowilismy sie z kierowca, ze jak bedzie reklamowal to pomoge mu udowodnic usluge.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 29 Kwi 2015 23:42 

szymonpoznan1 napisał(a):
Kiedy jechałeś tym UBERem? :D Jechałem w sobotę i właśnie miałem kierowce, który opowiadał, że miał wcześniej klienta, który stał zupełnie gdzieś indziej, a potem dzwonił z pretensjami, że mu skasowało dyszkę :D

Ja wczoraj chciałem jechać. GPSy szaleją jak nic. Ehh :) Trudno

#159 PostWysłany: 04 Maj 2015 15:30 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
Krajów: 18 / 8.7%
niebieski
Może komuś się ta informacja przyda, w Berlinie UBERtaxi z ZOB do Bramy Brandenburskiej za kurs zapłaciłem 19e.

#160 PostWysłany: 04 Maj 2015 21:06 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Krajów: 8 / 3.9%
Dosyć ciekawa informacja:
http://tvn24bis.pl/tech-moto,80/uber-ni ... 39202.html

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości