Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 13 Mar 2013 09:53 
Awatar użytkownika

Można gdzieś w internecie znaleźć jakiś przejrzysty spis połączeń z Rygge z podziałem na dni tygodnia ? Na stronie lotniska jakoś to mało uporządkowane :|
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#42 PostWysłany: 20 Kwi 2013 06:23 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
Krajów: 30 / 14.5%
niebieski
Wlasnie kimnalem dzis na lotnisku , to miejsce pod schodami prowadzacymi do security jest chyba bardzo popularne bo okolo godz 23 juz ciezko bylo tam miejsce znalezc,ale miejsce spoko bo ciemno pod schodami warunki do spania dobre,Ja sobie kupilem spiwor w tesco za 10 funa, poduszke dmuchana za 2 funty, opaske na oczy za 1 funta i spalo mi sie super od godz 24 do okolo 4 rano totalna cisza dopiero okolo 4 zaczyna sie ruch wlaczaja schody ruchome, okolo 4,30 przyszedl dziadek ze security i kazal sie zwijac znaczy budzil tylko tych ktorzy kimali na ziemi. Powiem tak te 4 godz duzo daly bo spalo mi sie dobrze i patent z tym spiworem okazal sie bardzo dobry. Teraz sobie kawke popijam i czekam na lot na Krete

#43 PostWysłany: 20 Kwi 2013 18:05 

Witam.
Mamy zamiar wyjechać spontanicznie do Norwegii (Rygge) na 3 dni (9-11 maja). szukamy jakiegoś taniego motelu lub schroniska. Każda informacja sie nam przyda, strony itp. jak ktoś coś wie to proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 20 Kwi 2013 18:38 
Awatar użytkownika

Hostel Anker jedna z tańszych opcji jak na Oslo, na 4 stronie opisałem nocleg.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez jkyellow, 21 Kwi 2013 15:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 20 Kwi 2013 21:34 

ok, dzięki

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 21 Kwi 2013 10:14 
Awatar użytkownika

Kiedyś czytałem, że w maju w Oslo można dostać jakąś kartę podróżniczą, po którą można zgłosić się do ratusza? Czy ktoś orientuje się czy jest do dalej aktualne?

#47 PostWysłany: 20 Sie 2013 08:44 

niebieski
Czy rozbijał się ktoś namiotem w Oslo?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 07 Wrz 2013 19:58 

niebieski
Chyba najtańszą opcją noclegu jest Camping Bogstad. Cena za 4-osobowy domek to 575NOK/noc o ile weźmie się swoją poszewkę na pościel lub śpiwór (jak ktoś nie chce to można nawet spać bez poszewki, pościel wyglądała czysto, materac ma poszewkę, która pewnie jest też od czasu do czasu prana). W domku na wyposażeniu są gniazdka, grzejnik elektryczny, krzesła i stół. Prysznic jest we wspólnej łazience i kosztuje 10NOK/5min. Lokalizacja jest dobra dla kogoś, kto przyjechał do Oslo w celach turystycznych, bo w sąsiedztwie znajduje się skocznia Holmenkollenbakken, do której idzie się ok. 40min pieszo (sporo pod górkę, po drodze masa typowych, norweskich, drewnianych domów), a mapkę jak dojść można odebrać w recepcji :) Dojazd na camping z miasta jest dogodny, trzeba najpierw podjechać linią nr 5 metra do stacji Roa, przejść na przystanek autobusowy o tej samej nazwie, następnie autobusem nr 32 4 przystanki i wysiadamy pod samym campingiem.

#49 PostWysłany: 14 Wrz 2013 10:39 

jkyellow napisał(a):
Właśnie wróciłem z Oslo, więc napisze parę słów o noclegu w hostelu Anker, który jest chyba najtańszy z pośród miejsc noclegowych w centrum Oslo. Jeśli chodzi o dojazd to nie ma żadnego problemu z lotniska odjeżdżają busy, które są zsynchronizowane z przylotami samolotów. Strona gdzie można sprawdzić odjazdy busów http://www.rygge-ekspressen.no/Rutetide ... fault.aspx. Ja akurat jechałem busem, który prowadził Polak, cena w obie strony 200 koron za osobę. Busy dojeżdżają do bussterminal w około 50 minut. Stamtąd można iść piechotą do hostelu (ok.8- 10 minut) albo dojechać dwa przystanki tramwajem numer 12 lub 13 ze stacji „Jernbanetorget” . Przystanek, przy którym znajduję się hostel to „Hausmannsgate”. Rezerwowałem nocleg przez booking.com, pokój typu twin (dla dwóch osób) z prywatną łazienką a był to pokój z 8 łóżkami;). Pokój kosztował 600 koron bez śniadania!. Śniadanie dodatkowe 55 koron za osobę, jeśli ktoś sobie życzy, do tego w pokoju nie było pościeli i ręczników, ale o tym informowali w mejlu. Za pościel trzeba zapłacić dodatkowe 50 koron a za ręcznik 20 koron. Parking publiczny jest dostępny na miejscu (nie jest konieczna rezerwacja) w cenie 230 NOK za dzień. Wifi jest tylko przy recepcji, ale my mieliśmy pokój na pierwszym piętrze i również działało. Przy recepcji są darmowe mapy Oslo i informacje o mieście.
1 Korona= 0,56 złotego ;)

Kilka zdjęć pokoju i cennik

Czyli mozna sie wbic do tego pokoju za taka cene w wiecej osob niz 2 :> ?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 09 Lis 2013 15:58 

Wiecie może coś o możliwości tańszego nocowania jeśli chodzi o grupy 9 osob?
Są jakies domki albo inne opcje? ;)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 16 Lut 2014 23:31 

Loty: 4
Kilometry: 5 386
Krajów: 3 / 1.5%
Czy ktoś z forumowiczów nocował ostatnio na lotnisku Oslo Rygge ? Czy wiecie o której godzinie jest ono zamykane i czy w tym czasie można tam przenocować mając wykupiony bilet lotniczy na 2 dzień? Na forum sporo osób pisało o noclegach z kolei na innych stronkach widziałem, że lotnisko jest zamykane..
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 16 Lut 2014 23:36 

Loty: 54
Kilometry: 59 518
Krajów: 18 / 8.7%
Zbanowany
Czynne całą dobę - możesz śmiało przekimać

#53 PostWysłany: 16 Lut 2014 23:59 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
Krajów: 21 / 10.1%
niebieski
@zales

To pewne info? Słyszałem ze jest zamykane a mam przesiadkę z 1 na 2 kwietnia więc dobrze by było wiedzieć czy będzie gdzie spać :)

#54 PostWysłany: 17 Lut 2014 00:05 

@konrad91

Pewne, informacja na stronie lotniska: http://www.en.ryg.no/cat/19.aspx.
 Profil Relacje PM off
konrad91 lubi ten post.

#55 PostWysłany: 01 Maj 2014 02:17 

Witam, czy ktoś podróżował ostatnio przez Rygge i wie, czy dalej są tam owe 'wygodne kanapy' bądź fotele? Spędzę tam moją pierwszą nockę na lotnisku i zastanawiam się, jaki ekwipunek zabrać ;)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 01 Maj 2014 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 192 085
Krajów: 27 / 13.0%
Ja byłem w lutym i żadnych wygodnych leżanek nie było, spaliśmy na podłodze ;-)

Wysyłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 01 Maj 2014 17:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 410
Kilometry: 612 061
Krajów: 61 / 29.5%
Mamy temat od spania na lotnisku Oslo Rygge. Śpiących na lotnisku zapraszam tam: oslo-rygge-spanie-na-lotnisku,1376,5412
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 01 Sie 2014 23:32 

Loty: 33
Kilometry: 50 874
Krajów: 11 / 5.3%
Jeśli ktoś szuka fajnego miejsca do spania pod namiotem w Oslo przedstawiam bardzo urokliwe miejsce z daleka od szumu miasta. Sprawdzone na dwa noclegi, można śmiało rozbić namiot i zrobić małe ognisko :)
A więc: jedziemy do ostatniej stacji metra Frognerseteren przechodzimy na drugą stronę torów i kierujemy się leśną ścieżką w stronę jeziora Øvreseteryjern (na stacji metra są mapy) gdy zobaczymy akwen skręcamy w prawo wzdłuż linii jeziora i idziemy około 5-10 min. Miejsce na prawdę super. Załączam mapkę i zdjęcie

Załączniki:
Komentarz do pliku: zdjęcie
21082013012.jpg
21082013012.jpg [ 228.34 KiB | Obejrzany 4789 razy ]
Komentarz do pliku: mapka
Nowy obraz mapy bitowej.jpg
Nowy obraz mapy bitowej.jpg [ 42.99 KiB | Obejrzany 4789 razy ]
Rytek lubi ten post.
Rytek uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość